bence baklagiller fln eskiyse kurtlanıyor,kelebek yapıyor.markettekiler böyle eski ürünleri yeni gibi paketliyorlar.
ya da evden de kaynaklanıyor olabilir yaz sıcağı çok vuruyorsa.babamın evinde illa oluyor mercimekte özellikle ama bir senedir evliyim bende olmadı.
nasıl bir çözüm bulunur onu bilmiyorum malesef.az az alıp tüketmek gerek sanırım.
herhangibir sebepten dolayı evinde nem olduysa da kurtlanır. bence güneş alması daha iyi kurular için. benim eski evim nemliydi hiçbir şey kalmazdı güneşsizlikten şimdi gayet iyi dayanıyor. bir de son kullnma tarihlerini kontrol et.
canim nemden boceklenir baklagiller , baska bir sebebi olmaz.. cekmece ve dolaplardan cikarman lazim erzaklarini.. hava ve gunes alacaklari bir yerde baklagillerini tuzlayarak sakla.. ve kullanacagin kadar gunluk almaktan baska caren yok..
canim nemden boceklenir baklagiller , baska bir sebebi olmaz.. cekmece ve dolaplardan cikarman lazim erzaklarini.. hava ve gunes alacaklari bir yerde baklagillerini tuzlayarak sakla.. ve kullanacagin kadar gunluk almaktan baska caren yok..
aynı başlığı bende açmıştım geçen hafta, senin başlığından aşağıya doğru bak görbilirsin
evet özellikle bu sene oldu bende aynı şeyi söylemiştim
arkadaşlar sıcaktan dediler
genel öneri buzdolabına koy, cam kavanoza koy şeklindeydi, şimdi aldım bende yeni pirinç hemen buzdolabına koydum, bi kaç ay buzdolabını işgal edecekler artık napalım
cnm görmedim başlığı görseydim açmazdım...ayy buz dolabını çok kaplarlar yaa yer yok ki zaten olsa bile çok veriyolar erzak koysam çok yer kaplar ama şimdi koyabilir biraz dağıttım birazda bize kaldı onları koyayım açık paket olanları diğerleride kutuyla birlikte masanın altına koyarım teşekküre ederim cnm
kızlar erzaklarım kurtlanıyo yaa neden acaba bi sürü erzağımı çöpe attım az öncede unum bile çayım bile kurtlanmış çöpe attım üstelik onlar daha bi kaç önce alındı 1 yıllık erzaklarım bile kurtlanmıyodu senede 2 kere eşimin iş yerinden erzak veriyolar onlar bize sene boyunnca yetiyo artıyodu bile 1 yıl geçsede hiç kurtlanmıyodu şimdi daha bi kaç aylık erzaklarım kurtlanıyo bi dünya şeyler attım çöpe içim gittikızlar yokmu kurtlanmayı engellenemek için yapıcak bişey
havalar serinleyene kadar iade edicez napalım, yoksa kurtlanınca hem erzağa hem paramıza yazık oluyor
Birde kapalı olarak muhafaza edin ki kelebek girmesin kelebek girince direk çoğalıyorlar kurtçuk doluşuyor
benim yaşadığım yer çok nemli bir yer ve acayip kurtlanma oluyordu, ben artık buzdolabında saklıyorum herşeyi, bi de poşette tutma mümkün olduğunca cam kavanozlarda sakla, ayrıca böceklenme olduğunda ben de hep çöpe atardım ama bigün bi arkadaşımdaydım baktım balkonda erzakları tepsilere dizmiş güneşin altında duruyolardı, sordum böceklendi kelebeklendi güneşlendirip tekrar kavanozluyorum dedi..
Canım nemli bir yerde yaşıyorsan kurtlanması kaçınılmaz
Ancak bulgur mercimek gibi kuru bakliyatları cam bir kaba koyuyorum tuz serpiyorum kapaklarını kapatıyorum
Ancak arada bir açıp havalandırmak şartıyla yoksa çok kötü kokuyor
Ha birde bazı şeyleri buzdolabına koyabilrsin ben öyle yapıyorum tarhana kurufasulye vs.
Geçen bir baktım susaumım bile kurtlanmışçekmecede unutuvermişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?