Kuru fasulye nasıl güzel pişirilir??

canım benim anlamadığım bişey var burda...2 orta boy soğanı küçük küçük doğra tencereye koy üstünede az sıvıyağ gezdir derlken soğanlar çiğ konulacak kavrulmayacak dimi... ben öyle anladım...salça ve yağı sonradan üstüne kavrulup konulacak...ilginç denemek istiyorum.....

kızlar yaa ben ıstanbul kavacıkta bı kurufasulyecıye gırmıstım hayatımda oyle bı kurufasulye yemedm bunun sırrı ne acaba babama sordum onun fasulyesındendır şeker cınsındendır dedı nerde satılıo bu yaaa oyle olmuo hiç kurufasulyeler ıcıne seker mı atılıo acaba:)

Evet onlar şeker fasulye kullanıyor ve çömlekte pişiriyorlar.
Şeker fasulye büyük marketlerde satılıyor.

Ben lezzet açısından,pişirirken yarım tatlı kaşığı (silme) tozşeker katıyorum.
Hem şeker gazını alır derler,hem de suyuna kıvam veriyor.

Kurufasulyede iddialıyım çünkü bizde çok sevilir ve yenir.
Geceden ıslatırım,pişirirken bol soğanla dörde böldüğüm 1 diş sarmısağı kavururum.
Suyunu süzdüğüm fasulyeyi içine döküp üzerini geçecek kadar kaynar su dökerim.
Bol salça,biraz karabiber,çok az pul biber,tuz,kaşığın ucuyla şeker eklerim.
İstediğim kıvama gelene kadar tadına bakarım.

Fasulyenin kendisi protein olduğu için et eklemem.
Suyuna lezzet vermesi için et bulyonun dörtte birini kullanırım.

Size Farklı Bir Tarif Vericem Birde Bunu Deneyin Bir Çorba Kasesi Fasulye Islatın,Sabaha Suyunu Dökün Düdüdklüye Soğan,Yağ Salçayı Kavurun Ardından Fasulyeleri Ekleyin Suyunuda 8 Bardak Kadar Koyun Tuzunu,Biberini Ekleyip Kapatın Böyle Nişanstasını Saldığı İçin Suya Daha Lezzetli Oluyor Ben Bazen Tavuk da Koyuyorum Değişik Oluyor

hmm aydınlattıgınn ıcın saol canım senın tarıfde guzele benzıor denıcem, bende uzman tv de ızlemstım ona gore yaptım tere yagında salçayı domatesı soğanı kavurdum suyunu koyup kaynattım ıcıne tuz ve bıraz lımon sıktım(fasulyeler dagılmasın dıyeymıs) snrada onceden haşlayıp suyunu suzdugum fasulyelerı ıcıne attım bırazda fırında beklettım fena olmadı

Son düzenleme:

bende ilk defa kuru fasulye yapacam
1 gece önceden fasulyeyi tuzlu suda bekletiyorum.sonra suyunu döküyormuyum sonra o suda mı fasulyeler haşlanıyor.
sonra fasulyeyi suda haşlıyorum.(soğuk suda mı haşlıyorum acaba)
sonra ayrı bir tavada soğan ve sarmışağı kavuruyorum sonra üstüne salça diğer baharatları ekliyorum.
bunlarda kavrulduktan sonra haşlanan fasulyenin içine katıyorum bir taşım daha kaynıyor değilmi
:) :)

Ben beklettiğim suya tuz koymuyorum.Ertesi sabah o suyu döküp,fasulyeleri kavurduğum soğanın üzerine döküyorum.Hemen üzerine kaynar su döküyorum ve salçayı baharatı en son ekliyorum.
İlk zamanlar hem bekletip hem haşlıyordum (haşlama suyunu da döküyordum),artık vazgeçtim sadece akşamdan bekletiyorum.
Fasulyenin öyle bir kıvamı var ki ne çok sert olacak ne çok yumuşayıp dağılacak.O yüzden yumuşamaya başlayınca tadına baka baka kıvamı tutunca kapatıyorum.Biraz başını beklemek gerekiyor :)

aynen bende öyle yapıyorum herkes beğenirek yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…