Kurulu düzeninizi bozabilir misiniz?

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
Biz İstanbul’a ve Ankara’ya 3 saat mesafede, küçük ama güzel ve gelişmiş bi ilçede oturuyoruz. Eğitim seviyesi yüksek, temiz, düzenli bir yer. Her şeyden önemlisi eşimin ve benim doğup büyüdüğümüz, ailelerimizin ve akrabalarımızın yaşadığı yer. Görünüşte her şey mükemmel…
Ama eşim iş yerinde mutlu değil. Daha doğrusu üslerinin yükselmesini engellediğini, önünü kapattığını düşünüyor. Bir çeşit mobbing yani. Onun için de İstanbul’ a taşınmak istiyor.
Ben üniversiteyi İstanbul’da okudum, altı sene yaşadım, İstanbul’u seviyorum. Ama İstanbul’a gezmeye gittiğimizde bile trafiği, kalabalığı, curcunası beni boğuyor. Eskisi gibi değil benim için. Hem de yerimizi yurdumuzu bırakıp gitmek düşüncesi bile beni çok üzüyor. Ailemden ayrı kalmak istemiyorum. Yaşadığım yeri seviyorum buradan ayrılmak istemiyorum. Ayrıca şimdi bebeğimiz olacak onu İstanbul’dansa bu nezih yerde büyütmek istiyorum.
Ama bir yandan da eşimin mutsuz olmasına da üzülüyorum. Bana çok yansıtmasa da iş yerinde sorunlar yaşıyor. Gitmek konusunda çok ısrarcı olmuyor ama ara ara yoklamayı da ihmal etmiyor. ‘’Gidelim mi, gidelim mi, gel seninle şu konuyu oturup bir konuşalım…’’ Bu böyle yaklaşık bir senedir devam ediyor. Off ne yapacağımı bilemiyorum. Bir akıl verin…

Gitmenizin ve kalmanızın, olumlu olumsuz tüm getireceklerini düşünüp ona göre karar vermeniz gerekiyor. Hangisinin aileniz için doğrusu olacağına bu şekilde karar verebilirsiniz.
Mobbing konusuna gelince. Bu konda genelge yayınlandı geçenlerde.Bu genelgeyle mobbing devlet tarafından kabul edilmiş ve çözümü aranması gerektiği kabul edilmiştir. Eğer sorun sadece buysa önlem aldırabilir eşiniz

Eşim de ben de kendi ailelerimizden,memleketlerimizden hayli uzak bir şehirde yaşıyoruz şu an..Bulunduğum şehir haritada bile yerini tam olarak bilemediğim bir yerdi..Adetleri farklı,insanları farklı..Herşeyi ile alışık olduğum şeylerden farklı...Alışamadım hala...Ama eşim ,çocuklarım yanımda olunca gerisi çok ta önemli değil....
Ama yine de İzmir'im bir gün sana döneceğim diyorum.......:69:

Son düzenleme:
ben sağlıkçıyım. kamuda çalışıyorum. ama istanbula tayin imkanım yok. eğer gidersek istifa edip özelde çalışmam gerekecek. özelde çalışmak istemiyorum. en önemli noktalardan biri de bu aslında. şimdi bebek yüzünden 1 sene çalışmayacağım için onu yazmayı unutmuşum.

Gitmenizin ve kalmanızın, olumlu olumsuz tüm getireceklerini düşünüp ona göre karar vermeniz gerekiyor. Hangisinin aileniz için doğrusu olacağına bu şekilde karar verebilirsiniz.
Mobbing konusuna gelince. Bu konda genelge yayınlandı geçenlerde.Bu genelgeyle mobbing devlet tarafından kabul edilmiş ve çözümü aranması gerektiği kabul edilmiştir. Eğer sorun sadece buysa önlem aldırabilir eşiniz

yani bu mobbing tam anlamıyla mobbing değil aslında. çok görünürde ortada bişey yok sanırım. bazen anlatıyo şu şöyle yaptı, bu böyle yaptı.. yani angarya işlerle uğraştırmak, önemli toplantılara çağırmamak falan, yani benim de meslek itibariyle pek aşina olmadığım şeyler..

yani bu mobbing tam anlamıyla mobbing değil aslında. çok görünürde ortada bişey yok sanırım. bazen anlatıyo şu şöyle yaptı, bu böyle yaptı.. yani angarya işlerle uğraştırmak, önemli toplantılara çağırmamak falan, yani benim de meslek itibariyle pek aşina olmadığım şeyler..

Olsun yine de onların bir kurulu var. Oradan denetmenler gelip tespit yapıyorlar. Varsa birşey çıkar bu yüzden.
Eşiniz bahane de ediyor olabilir oradan gitmek için

giderse çok daha kolay yükselebileceğine inanıyo. bi yandan da ilerde beni suçlamasından korkuyorum, sen beni engelledin diye..:59:

Dediğim gibi önceliklerini belirleyeceksiniz. Gitmek mi kalmak mı, hangisi size daha çok şey kazandıracak. Bunları birlikte çözebilir ve karar verebilirseniz kimse kimseyi suçlamaz

Oturup konuşalım dediğinde konuşun eksileri ile artıları ile ortak bir karar verebilirsiniz.Ama madem kamuda çalışıyormuşsunuz herkes çırpınırken kamuya geçmek için, bırakıp özele geçmek pek iyi bir fikir gibi gelmedi bana.Ayrıca herkes büyük şehirden kaçıp sakin sessiz bir yerde yaşamak istiyor.Eşiniz gittiğinde çok arar yaşadığınız yeri...Bence...

Eşinizim mutluluğu sizin mutluluğunuz ailenizin huzurudur.
Eğer çok canını sıkan olaylar yaşanıyorsa.
Kurulu düzeni bozup gitmenizi tavsiye ederdim.
Bozulan düzen kurulurda bozulan huzur mutluluk zor kuruluyor.
Umarım hakkınızda hayırlı olan kararı verirsiniz

Ya istanbulda da aynı durumla karşılaşırsa ??? Ki istanbul da daha fazla risk yok mu mobbing konusunda ?? Daha fazla hırslı insan var orada kanımca......

bi kaç kere oturup ciddi ciddi masaya yatırdık. artılarını eksilerini.. artılar düzenimizi bozmaya değecek kadar değil. eşim yine de gitmek istiyo ama durum böyle olunca o da çok ısrarcı olamıyo. sadece arada konuşmakla yetiniyo şimdilik. ben gitmek istemiyorum. gidersek mutsuz olacağımı düşünüyorum. ama onun da mutsuz olmasını istemiyorum. :50:

bende istanbulda okudum okuduğum yıllar boyu çok güzeldi. sonra memlekete dönüp istanbul diye tutturdum kpssyle atandım iki yıldır istanbuldayım evlendim burda. ama inanın para yetecek gibi değilmiş. öğrenciyken her hafta sonu sürekli gezerdik. şimdi nerde.... allahtan o zamanlar gezmişim de biliyorum istanbulu. şimdi gezecek ne vakit var ne de istanbula para yetişiyor. bebeğim olacak 700 den aşağıya bakıcı gelmiyor. ulaşımda harcanan yol parası cabası. kiralar semtine göre en az 600. eşim memur olayımda gidelim burdan diye bakıyor 35 yıldır istanbulda yaşıyor birde düşünün. inanın sadece gezmeye gelin derim. ayrıca burada özel de çalışmakta o kadar kolay değil. birde bebeğiniz olacakmış. kimseye güvenemiyorsunuz. hangi şehirdesiniz merak ettim:97:
yani öyle öğrencilik hayatındaki ist. değil artık hele çocuk olunca küçük yerlerin avantajları daha fazla. inşallah eşinizin işleride düzelir de rahatınızı bozmazsınız.:34::34:

Oturup konuşalım dediğinde konuşun eksileri ile artıları ile ortak bir karar verebilirsiniz.Ama madem kamuda çalışıyormuşsunuz herkes çırpınırken kamuya geçmek için, bırakıp özele geçmek pek iyi bir fikir gibi gelmedi bana.Ayrıca herkes büyük şehirden kaçıp sakin sessiz bir yerde yaşamak istiyor.Eşiniz gittiğinde çok arar yaşadığınız yeri...Bence...

inan ki aynı şeyleri düşünüyorum seninle..zaten eşimi frenleyen en önemli şeylerden biri benim kamuda olmam. özel tecrübem de var. hiç kolay değil ve istemiyorum da.

Ya istanbulda da aynı durumla karşılaşırsa ??? Ki istanbul da daha fazla risk yok mu mobbing konusunda ?? Daha fazla hırslı insan var orada kanımca......

ben de bunu söylüyorum sürekli kendisine sanki istanbulda çok kolay işler. marta kadar kendi firmasının istanbul ofisine geçme ihtimali vardı. orda daha iyi olacağını düşünüyodu. o zamana kadar ciddi anlamda gündemdeydi konu. mart geçtikten sonra seyrekleşti. ama kapanmıyo bi türlü.

ben de bunu söylüyorum sürekli kendisine sanki istanbulda çok kolay işler. marta kadar kendi firmasının istanbul ofisine geçme ihtimali vardı. orda daha iyi olacağını düşünüyodu. o zamana kadar ciddi anlamda gündemdeydi konu. mart geçtikten sonra seyrekleşti. ama kapanmıyo bi türlü.

benim eşim de tam tersi,istanbul da başladı işe..Ama istanbul un gerek pahallılığı gerekse stresi yüzünden istemedi istanbul da yaşamı..Ki istanbul da yaşadığı zamanlarda henüz tanışmıyorduk eşimle....Sürekli söyler ,ben huzur istiyorum der.....Hala dahi gel istanbula diyorlar ama istemiyor..Eşim de sağlık sektöründe..Özelde çalışıyor..

Son düzenleme:
benim eşim de tam tersi,istanbul da başladı işe..Ama istanbul un gerek pahallılığı gerekse stresi yüzünden istemedi istanbul da yaşamı..Ki istanbul da yaşadığı zamanlarda henüz tanışmıyorduk eşimle....Sürekli söyler ,ben huzur istiyorum der.....

benim eşim de benden önce dönmüş memlekete çalışmaya başlamış.(daha önce ankarada çalışıyomuş) ben biz evlendiğimiz için geldim. şimdi o gitmek istiyo. ben de diyorum ki, sen niye bekarken gitmedin, şimdi evlisin, çocuğun olacak, macera aramak için geç kalmadın mı biraz?

benim eşim de benden önce dönmüş memlekete çalışmaya başlamış.(daha önce ankarada çalışıyomuş) ben biz evlendiğimiz için geldim. şimdi o gitmek istiyo. ben de diyorum ki, sen niye bekarken gitmedin, şimdi evlisin, çocuğun olacak, macera aramak için geç kalmadın mı biraz?

Kesinlikle çok doğru demişsin..
Benim bakış açımla istanbul da yaşayabilmek için,yani iyi yaşayabilmek için çok iyi kazancın yanında evin iş yerine yakın olacak trafik stresi çekmeyesin :) Eşim de ben de o stresi kaldıramayacak insanlarız..
Bence mobbin falan biraz bahane,eşin hırslı..Belki orada daha fazla kazanacağını düşündüğü için istanbul u istiyordur..İşyerlerindeki tüm çok hırslı insanlar nedense hep engellendiklerini ,daha üst bir makamda olmaları gerektiğini düşünürler...:)

Eşimin iş yerinde odasında eczacı bir adam var..O da daha üst makamlar istiyor..Odada 3 kişiler..Kendi odalarında çay vs yapıyorlar...Adam işe geldiği zaman odada çocuklar çay hazır mı diyormuş :))) Yani kendi çapında aşağılıyor..Bir nevi ego tatmini mi desem ne desem bilemedim :))
Ki eşimden hem yaş olarak çok küçük hem de mesleki tecrube olarak daha toy....Hırs böyle bir şey işte...:))
Günlük dedikodu kotamı doldurdum böylece hehe :9:

Back
X