- Konu Sahibi GunesinKizi35
-
aslında u ile başlayan kargo şirketi diğerlerinden iyi bence , bana bi kere ürün getirdiler, evde yoktum, nete girip mesaj attım kargom gelmedi diye, sonra bana ayrıntılı döküm attılar şu saatte geldik, yandaki apartman şu renk boyalı sizin apartman şöyle boyalı, zilde şu yazıyor diyeen azından gelip gittiklerini anladım içim rahatladı, ama arama olayı keşke olsa . evde misiniz diye arayabilirler
kusura bakmasın ama bir söz vardır eşek gibi getirecek ....2 yildan beri avon teslim eden yurtici kargo dun bana msj atmis ademres yeteersizligi yuzunden elinize ulasamadi diye cunku gonderiken sadwce kitapcik
2 seneden beri geldiginiz ayni adres varmi boyle bi bahane
Bi kerede dedi 4.kat ben cikaramam diye sikayet ettim tipis tipis getirdi suratsiz
Çözüm gayet basit; şikayet edin.
Ben de aynı sorunla çok karşılaştım.
İnternetten alışveriş yaparım sık sık bir değil iki değil kargo gelmiyor elime.
Bir de şube ile yaşadığım kavgaların haddi hesabı kalmadı artık.
Resmen insanları mağdur ediyorlar.
Alıyorlar altlarına kargo arabalarını, evlere teslim yapmak yerine geziyorlar.
Sonra da bahane hazır ; evde yoktunuz.
Aradım kargo firmasının genel müdürü ile görüştüm.
Sorun halloldu..
Kargo müdürü inceleme başlatmış ve dediğim gibi evlere teslim yapmak yerine, adrese teslim edilemedi damgasının yapıştırıldığını görmüş daha o kişiye ulaşılmaya çalışmadan..
benzer bir şey bizim de başımıza geldi. bir kargo gelecekti. biz evdeyiz ve dışarı çıkacağımız zaman gelme ihtimali olan kargo varsa arayıp ona göre çıkarız. yine aradık bugün kaçta gelir dedik. bize bugün gelinmiş ulaşılamamış dendi. biz de dip odada oturuyorduk. iyi niyetimle duymadık heralde dedim. eşim köpürdü duymama ihtimalimiz yok keşke üstelesydin falan filan. kapıya ve aşağı baktık, gelindi kağıdı yok. sonra kargonun tekrar getirilmesini rica ettik. getirdiler. kargocu demesin mi biz yanlışlıkla karşı apartmana girmişiz.
bir kere de şöyle bir şey oldu. yine kargo gelecekti. bu sefer evde yoktuk. bize bir mesaj geliyor. herhangi bir muhabbetimizin olmadığı öğrencilerin oturduğu yan daireden. "size kargo geldi. biz de denkgeldik. evde yoksunuz diye biz aldık. numaranız da kargo kutusunda yazıyordu" falan. sinir olduk. 1- arkadaşım sen kimsin bizim kargomuzu alıyorsun? sana al diyen mi oldu? 2 - kargocu niye kargomuzu bizden habersiz komşumuza bırakıyor? sonuç: kargo paketini açıyoruz ve fincanlarımızın yarısı KIRIK. şimdi hesabı kimden soracaksın? komşudan mı, kargocudan mı, aldığımız siteden mi? üstünde durmadık öyle patladı elimizde. şuan 3 bardak, 4 bardak altı olarak yaşıyorlar güzelim takım. !!!
valla canım onu bende yapacağım az kaldı dur hele yarın akşam saat 18.00 bekliyorumo zaman ben bir kaç bir şey anlatayım da içiniz soğusun
bu kargo şirketleri ile çok derdim olmuştur benim de..
ama artık devir değiştiii !!!
geliyorlar beni bulamıyorlar, ben gidip almıyorum, elli kere arıyorlar, gelin alın diyorlar, gözü gibi bakıyorlar paketime...
nasıl bu aşamaya geldin derseniz muhitimdeki tüm kargo şirketleri ile çataçat tartıştım bürolarında
mimlendim yani, aman dilimi ısırayım bana bulaşmaya korkuyorlar uyuzlar
Heryerde olduğu gibi,kargolarda da tanıdık bulmak lazım :)
Bizim şubede bir kız vardı,onunla muhabbet kurdum.
O gün bugündür kargolarım aksamaz.
Kız ayrıldı,hala tanırlar beni :)
Tam da geçen hafta yaşadığım sorun..
Tüm gün evdeydim, telefonum hiç kapanmadı ve sesi kısılmadı. Kapıda geldiklerine dair bir kağıt yok. Aranmadım hiç.
Telefonuma mesaj geldi, ulaşamadık bulamadık veremedik tarzında bir mesaj.
Aradım, gelindiğini ve benim olmadığımı söylediler..
Belki yanlış adres vermişsinizdir, başka zile basılmıştır dediler. Haklı çıkacaklar ya.
Eve gelmemişler bile, bizim evimiz müstakildir, bir tek bizim zilimiz vardır. Yok yani başka konu komşunun zili mili..
Belki zil olayını, adres olayını katmasa, belki susup bişey söylemezdim ama kapıda ödeme yapacaktım, almıyorum kargoyu dedim.
Getirdiler yine almadım, firma arayıp duruyor, öbürü getirip duruyor inat ettim almıyorum. Akılsız başın cezasını ayaklar çeker, daha çok getirir..
Bizimde başımıza geldi bir olay.
Birgün kargodan hala anlamadığımız kimin ne gönderdiğini bilmediğimiz birşey geldi.Hemde saat gecenin on iki buçugunda.Kurye kapıya gelmiş zile basıyor kargo diye. Bizde kapıyı açmadan birşey almadık ki kargo gelsin bize diyoruz annemle tabi.Annem korktu hirli mi hırsız mi diye adama kapıyı açmadan bağırıyor polis çağırıyorum diye.Adam hala abla kargo diyo annem eline bıçağı aldı ben oklava açtık kapıyı.Tabi babam evde yok bu arada kurye korktu.Abla unutmuşlar öğlen getirmeyi hesapta açık çıktı da ondan getirdim dedi iyi de kardeşim saat olmuş gecenin on iki buçugu böyle saçma şey olmaz neyse aldık kargoyu girdik içeri iki dakika sonra babam geldi anlattık hemen kalk gidiyoruz şikayet edicem dedi kalktık gittik kargo şubesine tam kapıdan giriyorduk ki kuryede bizi anlatıyor ordakilere girdik babam baya kızdı bağırdı o saatte ne kargosu filan getirdiklerini de attı önlerine çıktık.
Buarada gelende herhangi bir firma promosyon amaçlı saat yollamış ne alakaysa artık.
katılıyorum, gelmişler yokmuşum, ertesi gün tekrar getirdiler. diğerleri geldik yoktunuz, bir daha gelmeyiz siz alacaksınız diyor. üstelik upsde harita üzerinden takip edebiliyorum araç nerede, evime yakın mı vs, böylece kısa süreli evden çıkabiliyorum.
şikayet olunca paçaları tutuşuyoraynı şey yurtiçi kargoyla başıma geldi göz göre göre yalan söylüyorlar bende şikayet ettim hemen aradilar
Bu kadar üstüne olamaz. Az önce şu bankayı bi kalaylıyım ama önce bi kk ya bakayım dedim tam oldu. Kredi kartım varken bi banka rica minnet ikna ederek bana kart verdi. Ben de ilk bankamın kartını kapattım. Bu arada kartımın üstüne çantamdan parfüm dökülmüş, bantı hasar gördüğü için kullanamadğımdan yeni bir kart istedim. Yahu ilk kart 3 günde elime geçti ikincisi 1 aydır yok. Sürekli kuryede... Bankayı arıyorum teslimat aşamasında diyorlar başka da bişey demiyorlar. Daha geçen hafta kuryeye zimmetliydi.Zorla eski kartıma döndürecekler
Bizimde başımıza geldi bir olay.
Birgün kargodan hala anlamadığımız kimin ne gönderdiğini bilmediğimiz birşey geldi.Hemde saat gecenin on iki buçugunda.Kurye kapıya gelmiş zile basıyor kargo diye. Bizde kapıyı açmadan birşey almadık ki kargo gelsin bize diyoruz annemle tabi.Annem korktu hirli mi hırsız mi diye adama kapıyı açmadan bağırıyor polis çağırıyorum diye.Adam hala abla kargo diyo annem eline bıçağı aldı ben oklava açtık kapıyı.Tabi babam evde yok bu arada kurye korktu.Abla unutmuşlar öğlen getirmeyi hesapta açık çıktı da ondan getirdim dedi iyi de kardeşim saat olmuş gecenin on iki buçugu böyle saçma şey olmaz neyse aldık kargoyu girdik içeri iki dakika sonra babam geldi anlattık hemen kalk gidiyoruz şikayet edicem dedi kalktık gittik kargo şubesine tam kapıdan giriyorduk ki kuryede bizi anlatıyor ordakilere girdik babam baya kızdı bağırdı o saatte ne kargosu filan getirdiklerini de attı önlerine çıktık.
Buarada gelende herhangi bir firma promosyon amaçlı saat yollamış ne alakaysa artık.
Herkes kargoculara kuryelere yüklenmiş.Hepsi mi aynı.Soruyorum size hanımlar siz onların ne şartlar altında çalıştığını biliyormusunuz ben bizzat şahidim.gece 2 lere kadar çalışan şubeler var.Aldıkları maaş belli asgari. Kolaymı sizler gibi kaç yere gidiyorlar.
Herkes kargoculara kuryelere yüklenmiş.Hepsi mi aynı.Soruyorum size hanımlar siz onların ne şartlar altında çalıştığını biliyormusunuz ben bizzat şahidim.gece 2 lere kadar çalışan şubeler var.Aldıkları maaş belli asgari. Kolaymı sizler gibi kaç yere gidiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?