kuşadasında yaşayanlar yardım

avukatzeynep

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
33
3
16
ben kuşadasına taşınalı henuz 6 ay kadar oldu dolayısıyla gezilecek belli bşlı yerleri biliyorum önumuzdeki hafta nişanlım gelecek nerelere götürebilirim lütfen yardım

Kuşadasına bayılırım :16:

Evvele barlar sokağını ve çarşısını gezdir.
Bir gününüzü mutlaka şirinceye ayırın.
Kuşadasından Selçuk minibüslerine, ordan da Şirince minibüslerine binerek gidebilirsiniz..
Şahane yöresel yemekleri vardır.Kabak çiçeği dolmasını bir deneyin hele.
Hanım teyzeler el yapımı eşyalar satar orada.Eşarplar taçlar yelekler ve daha neler neler.
Ev yapımı sabunlar ve zeytinyağlar reçeller de cabası .

Sonracıma Efes var.
Efesi de görmesini sağla ...
Kuşadasından selçuklu dolmuşlarına binip ana yolda indirilirsiniz.Oradan biraz yürümeniz gerekecek.
Giriş 25 tl idi iki sene evvel.

Efesten biraz ilerde de Meryem Ana klisesi var.Oraya da uğrarsınız isterseniz.

canım ben gecen geldiğin de zaten millipark,dawutlar,özderede ki can balık tire yakınında ki değirmen, kaplan dağ restaurant vs gbi görülmesi ve gidilmesi gereken resturantlara götürdüm zaten ama ben yemkler acısından ada içerisndeki orjınal mekanları ıstıyorum yol falan sorun degil arabamda var bu konuda yardım bekliyorum:(

Barlar sokağı rezil bir yerdir.
Envai çeşit pislik mevcuttur, ben tavsiye etmem.

Kale içindeki meyhaneler ve barlar nispeten daha gidilebilirdir.
Marina taraflarında da gidilebilecek güzel canlı müzik mekanları vardır. (Tabi hala duruyorlarsa).
Kadınlar denizi taraflarında da güzel yerler mevcuttur, hem gündüz hem gece gidebileceğiniz.

Şirinceyi ben de tavsiye ederim, hatta imkanınız varsa orada kalın.

canım ben gecen geldiğin de zaten millipark,dawutlar,özderede ki can balık tire yakınında ki değirmen, kaplan dağ restaurant vs gbi görülmesi ve gidilmesi gereken resturantlara götürdüm zaten ama ben yemkler acısından ada içerisndeki orjınal mekanları ıstıyorum yol falan sorun degil arabamda var bu konuda yardım bekliyorum:(

Kuş adasında gidilebilecek başka orjinal bir yer bulamazsınız.
Marmarise falan gidin bence :1:

Kuşadasına bayılırım :16:

Evvele barlar sokağını ve çarşısını gezdir.
Bir gününüzü mutlaka şirinceye ayırın.
Kuşadasından Selçuk minibüslerine, ordan da Şirince minibüslerine binerek gidebilirsiniz..
Şahane yöresel yemekleri vardır.Kabak çiçeği dolmasını bir deneyin hele.
Hanım teyzeler el yapımı eşyalar satar orada.Eşarplar taçlar yelekler ve daha neler neler.
Ev yapımı sabunlar ve zeytinyağlar reçeller de cabası .

Sonracıma Efes var.
Efesi de görmesini sağla ...
Kuşadasından selçuklu dolmuşlarına binip ana yolda indirilirsiniz.Oradan biraz yürümeniz gerekecek.
Giriş 25 tl idi iki sene evvel.

Efesten biraz ilerde de Meryem Ana klisesi var.Oraya da uğrarsınız isterseniz.

rota budur... ek olarak Selçuk'ta kaleyi ve hemen alt tarafındaki İsabey Camii'ni görmenizi tavsiye ederim...

bir de Kuşadası'ndan Davutlar'a ve Güzelçamlı'ya da gidebilirsiniz gezmeye... sahilde yürüyüş yapabilirsiniz...

aracınız varsa yaylaköy de(yılmazın yeri) ya da çınar da akşam yemeği de yemelisiniz...

memleketimi özlemişim sanki:ssz:

Çarşı içinde atacağınız tur max. yarım saati geçmez.Şu ölü mevsimde sınek avlıyor ve açık dükkan azdır.
Barlar Sokağın mekanlar açık olmadıgı için onuda çarşı turunun içinde sayın.
Scala'da da ona keza en fazla yeme,içme yerleri açıktır.Ama gezilebilir tabiki.
Güvercin Adası turu atın.Benim çok hoşuma gidiyor sahilden oraya dogru yuruyup adaya çıkmak.
Şirinceye mutlaka ugrayın.
Davutlara falan gitmenizi gerektiren bir durum yok .Sadece siteler var ve hayalet gibi bir yer şu anda Davutlar.
Güzelçamlı ise Kalamakiye gidebilirsiniz ama orda da şu anda in cin top atıyor.
Değirmen Çiftliğinde yemek.Çok sevdiğim bir mekandır.
Avm tarzı gitmek istersenizde Söke'deki Novada'ya gidebilirsiniz.İzmir Bornova Forum gibi açık alanda bir alşveriş merkezidir.
Aklıma buralar geliyor.Yine ucuz outlet alışveriş içinse Sökedeki outlet mağazalarına gidebilirsiniz.

Son düzenleme:
yardımlarınız için çok tesekkr ederım ben o dedgınız her yere götürdüm zaten nişanlımı:)ben hani farkedemediğim bir yer var mı die demiştim mesela gecen keşfettiğim etchi gibi öyle farklı damak tadı olan yerleri kastettim:)yinede yardımlarınız ıcın sonsuz tesekkürler

kuşadasının her yeri cennet cennet:16::16::16: hele didim ayy Allahımm çok seviyorum oraları:16::16:
tut elinden,çık sokağa önünüze nere gelirse gezin, beraber keşfedin:38:

yardımlarınız için çok tesekkr ederım ben o dedgınız her yere götürdüm zaten nişanlımı:)ben hani farkedemediğim bir yer var mı die demiştim mesela gecen keşfettiğim etchi gibi öyle farklı damak tadı olan yerleri kastettim:)yinede yardımlarınız ıcın sonsuz tesekkürler

Dildade de börek.Heryere götürdüysen orda da yemişsinizdi gerçi de..
Söke de eskiden antep sofrası vardı.Yazın sıcagında yaptıkları harıka lahmacunu yemege giderdik davutlardan kalkıp.
Eskiden olsaydı derdim çarşının içinde şimdi kebapçı oldu ama minicik bir dukkan.Çok güzel kurufasulye yaparlardı.Kurufasulye yemege gıderdı herkes oraya .Oraya götür :) Ne bileyim.Hatta tahinli tatlısı meşhurdu ama bundan 5-6 sene önce vardı o dükkan çarşıda.

Söke`de Karina Balık Restaurantı var.
Arkadaşlarım gitti ben hala gidemedim.
Her giden tavsiye ediyor.
Kendi web siteleri var. Bir bakın derim:34:

Back
X