Kuşum çok kötü durumda

Hayvansevgisi

Canım Evlatlarim
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2017
170
195
103
27
Bir çift kuşum var 6 tane yavruları oldu çok iyi anlasiyolardi ne olduysa bugün sabah dışı kuş bizim oğlanı erkek kuşu dovuyordu elinden aldım erkek kuşu kanlar icinde kalmış ve gagası kırılmış veteriner e de gösterdim yapacak bişey yok siringayla beslemek zorundayim kuşçu ya gittim beslesen bile kafaya yediği darbe yüzünden fazla yasamaz dedi sizce ne yapabilirim

Eklentiler

• 20170704_101003.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 356
A AklinYolu1 siz anlıyordunuz değil mi kuşlardan?

Benim dişi olan kuşum da erkek kusuma bu muameleyi yaptı bu kadar değildi ama yine de kanama vardı tabiki, ben batticon sürmüştüm mikrop kapmasın diye ve erkek olanı ayırmıştım bir süre...

Ayyy çok fena olmuş sonradan huy kapmaya başlıyor bu dişi kuşlar kantaron yağı surseniz yara iyileştiriyor ama baya derin bu çok dikkatli bakmak gerekir

Cok kotu olmus ya. Kiyamam. Baska bir veterinere gotursen. Antibiyotik vermedi mi? Yaralarin iyilesmesi icin. Siringayla besleyeceksin de , kurtulmasi mucize gibi. Keske bastan ayirsaydin. Disi kuslar hircin oluyor.

Extra olarak yarayi papatya cayi , ekinezya cayi ile silebilirsin. Sicak olmamak soguga yakin ilik olmak sartiyla. Vitamin satiliyor mu orada , satiliyorsa onu da suya karistirip verebilirsin.

Hannaz

@Tatlicadi Meg fikriniz var mi?

bunlar anlaşan kuşlar, sonradan niye böyle dövüyoki geçmiş olsun düzelir inşallah. bende daha bi kaç gün önce oğlumu kaybettim acısı hala içimde

benim kuşumu elinden zor almıştım dişi kuşun benim erkek olan yumurtalrı kırıyordu ona sinirlendi dedik bizde ben yaralarına teramycin göz merhemi sürmüştüm çok kanaması vardı şimdi iyi allaha şükür yeni dişi aldım ama yumurta oluo benimki gecen sefer kırıodu şimdi yiyo :)) bakalım bu sefer ne olacak aklım onda inşallah düzelir sizin kuşta

Teramycin başı için kullaniyorum ama gagasi tekrar uzar mi acaba veteriner uzamaz diyor ama sirangayla mama veriyorum yiyor

Elimde vitamin var ama önce şu icmesini bekliyorum bu icerse koyacam vitamin termatycin kullaniyorum su an başı icin

Elimde vitamin var ama önce şu icmesini bekliyorum bu icerse koyacam vitamin termatycin kullaniyorum su an başı icin

Gagasi tekrar uzamaz ama gagasi olmadigi halde kabuklu yem yiyen muhabbet kusu biliyorum ama once buyumesi gerek.

Sicak tutulmasi onemli. Icilen bir antibiyotik verseydi daha iyiydi.

Gagasi tekrar uzamaz ama gagasi olmadigi halde kabuklu yem yiyen muhabbet kusu biliyorum ama once buyumesi gerek.

Sicak tutulmasi onemli. Icilen bir antibiyotik verseydi daha iyiydi.
Buyumesi derken kuşum 2 yaşında bu arada norman yeme yaklaşmıyor mamayi ben zorla yediyorum

Uff ya çok kötü olmuş , kıyamam
Onlar kavga ederken hiç seslerini duymadınız mı çok geç almışsınız elinden .
Benim de 5 tane yavru çıkardı , babayı 18 gündür ayırdım , anne kuş yerden yere vurmuştu şu anda ayrılar , daha önceki yavrularda da böyle yapmıştı o zaman da ayırmıştım yavrular büyüyünce yine birleştirmistim .
Benim de neden böyle yaptığı hakkında net bir bilgim yok ,internetten araştırmalarıma göre , ya anne kuş baba kuşun yavrulara zarar vermemesi için böyle davranıyor ya da yavruların içinde dişi yavru varsa kışkanıyor diye okudum .
Yaraları geçene kadar şırınga ile besleyin, iyileştikten sonra gözlemleyin bakalım kendisi yiyebiliyor mu ,yoksa özenle siz besleyin .
Keşke ilk kavgada ayırsaydınız
Hayvansevgisi

Sabah 5 te baktığımda bisey yoktu 8 de tekrar uyandım dovuyordu hemen cikardim ama çok geçti öğlen olsa erkenerken görebilirim ama sabahın köründe oldu olay hemen alıp önce kuşçu ya sonra veterinere götürdüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…