Kuşum hasta :(

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.520
24.129
548
Selam arkadaşlar. Bundan yaklaşık 4 ay evvel sevda papağanları aldım biri erkek biri dişi. 4 aylıklardı o zamanlar. Oğlan yani limon, geldiğinde çok sağlıklıydı. Gereken tüm bakımlarını eksiksiz yaptık fakat iki ay sonra limonun tüyleri eksilmeye, hasta gibi bir görünümde olmaya başladı. Dişi yani maviş hep dövüyordu onu. Dedik strestendir. Her gün evin içinde uçmalarına izin verdik saatlerce. Sıkıntısı gitsin diye. Vitaminler minarel destekleri derken durum değişmedi. Limon şimdilerde daha da fena. Uçamıyor yere düşüyor. Tüyleri iyice yoluk yoluk ve dik dik oldu. Titriyor ve hep uyuyor. Ötmüyor bile. Nerde yanlış yaptık? Ne yapmamız gerek? Neden böyle oldu limon? anlayan varsa lütfen yardım arkadaşlar

Son düzenleme:
Canm burda dğilde bi kuş forumu var. Orda daha cok yardımcı olurlar bence. Link vermek yasak sanırım. İstersen özelden mesaj atabilirim

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Canm burda dğilde bi kuş forumu var. Orda daha cok yardımcı olurlar bence. Link vermek yasak sanırım. İstersen özelden mesaj atabilirim

Cok iyi olur cok tesekkür ederim canım çaresizim

Benimde kusum var ama papagan degil. Az cok anlarim kuslarin hal ve hareketlerini. Kuslarda genellikle tüy dökülmesi olur ama seninki bildigin hasta. Biran önce veterinere götürmen lazim, üsütmüs olabilir. Sürekli camin aciksa cereyan yapar. Kuslar bu konuda cok hassas.

Son düzenleme:

Cam mutfak tarafında var. Arada açıyorum. Açmasam olmaz ki :\ Bizim salonla mutfak bir. Odanın camı hep kapalı. Suyuna bebe asprini atsam iyi gelir mi acaba? Veteriner araştırıyorum simdi

Cam mutfak tarafında var. Arada açıyorum. Açmasam olmaz ki :\ Bizim salonla mutfak bir. Odanın camı hep kapalı. Suyuna bebe asprini atsam iyi gelir mi acaba? Veteriner araştırıyorum simdi

Istersen sen bana özelden yaz orda daha detaylı konusuruz

geçmiş olsun.
hiç veterinere götürdünüzmü kuşunuzu? en iyi cevabı aslında İYİ BİR VETERİNER verebilir galiba size.....
oldukça hastaya benziyo artık kuşunuz bence, biran önce iyi bir veterinere götürün, yoksa iyice hasta olabilir benim kanaatime göre, ben bir veteriner değilim ama senelerdir hayvanlarla haşır neşirim.
birde aklıma şu geldi; kuşlar ceyrana gelmezler, yani hava akımı diyeyim, bir düşünün hava akımına maruz kaldımı kuşunuz geçmişte, aman hava akımına dikkat diyorum!
gelişmeleri yazarsanız sevinirim, üzüldüm bende, inşaallah iyi olur tekrardan.
kaliteli yem almaya özen gösterin birde, yada verdiğiniz yiyeceklerin zarar verip vermediğine dikkat edin birde.
aklıma gelenler hep bunlar başkada gelmiyor, ama EN KISA SÜREDE İYİ BİR VETERİNERE GÖTÜRMEYİ İHMAL ETMEYİN derim.

Son düzenleme:

Pardon hava akimi ile cereyanin arasindaki farki anlatirmisiniz ?

Pardon hava akimi ile cereyanin arasindaki farki anlatirmisiniz ?

ben ikisinin arasında farkmı var dedim de bana bunu sordunuz şimdi?
biz ceryan deriz hava akımına lehçe olarak, ama başka lehçelerde farklı olabileceğini düşündüğüm için yanlış anlaşılmaması için açılımını yaptım cereyanın birde "kuşlar ceyrana gelmezler, yani hava akımı diyeyim" diyerek mesajımda.

Son düzenleme:

Keske demek istediginiz seyi aynen bu sekilde yazsaydiniz." Kuslar cereyana gelmez" diyerek beni yalancilikla suclamis oldunuz ki bu durumda bana cevap hakki doguyor, halbuki kastettigimiz sey ayni degilmi.

Keske demek istediginiz seyi aynen bu sekilde yazsaydiniz." Kuslar cereyana gelmez" diyerek beni yalancilikla suclamis oldunuz ki bu durumda bana cevap hakki doguyor, halbuki kastettigimiz sey ayni degilmi.

evet kastettiğimiz şey aynı:) yani; kuşlar cereyanda kaldıkları zaman hasta olurlar..... değilmi?
siz yengeç burcumusunuz yoksa çünkü alıngansınız biraz??:)
ben sizi suçlamadım, sadece konuyu sabah gördüm, sonra girdim okudum, yazılan cevaplara bakmadan kendi fikrimi yazıp çıktım.
ama olabilir net üzerinden böyle yanlış anlaşılmalar, no problem yani bence. tamammı?
sonuçta burada mühim olan hasta papağanın sağlığına katkıda bulunabilmek, ikimizde bunun için buradayız.
birde derler ya bazen bunda da vardır bir hayır belki de diye, biz ikimiz bu cereyan muhabbetine böyle takıldığımıza göre belki bunda da vardır bi hayır diyorum ben şimdide....
belki bu papağan cereyandan hasta olmuştur gerçekte de...... allahü teala bazen olaylarla birşeyleri gösterir insanlara....
bak bu da farklı bi yorum:)

canım kuşlar hava akımına asla girmemeli, bu onları hasta eder, hava akımında az kalıyo da olmaz, hiç kalmicak.
benimde muhabbet kuşlarım var, onları ben hava akımının olmayacağı bi yeri ayarlayıp oraya astım kafeslerini, yani pencere yada kapı açıldığında kuşlarının hiç etkilenmeyeceği bir yere as yada koy kuşlarını.
kuşların kafesini duvardan indirdiğim zaman bile dikkat ederim yine cereyanlı yere koymam, çünkü cereyan kuşlar için çok tehlikeli.
mesela yazın vantilatör yada klimayada dikkat et, kısacası anladın işte her tür cereyana dikkat et hep!!
kuşlar salıkkende dikkat et, hayvan bu bilmez gider vantilatörün karşısına mesela.

Iyi peki ozaman aramizda sorun kalmadi :) biraz sert cikistiysam kusuruma bakmayin... Normalde ince ayrintilara takilan biri degilimdir, siz birden kuslar cereyana gelmez diyipte hava akimindan bahsedince, noluyor ya sanki biz farkli bisey mi dedik? demek geldi icimden. Sanirim konu kuslar olunca biraz hassas davrandim, benimde 4 tane oldugu icin cocuklarim gibidir, kendi gözümden sakinirim :)
Hem bu yorumunuzu sevdim mesela, her iste bir hayir vardir kesinlikle, belkide gercekten konu sahibi benim yazdigim seyi farkli algilamis olabalir kim bilir? :) bu arada oglak burcuyum :)

sorun değil canım benim, memnun oldum bu arada:)
ikimizin de dediği gibi kim bilir.....
benimde 2muhabbet kuşum var:)
aynen benimkilerde çocuklarım gibidir....
en son onlardan ayrı kalacağım 15günlük bir tatile gittiğimde inan onlardan ayrıldığım için giderken ağladım yolda, evde çok takılan biri oluncada onlarla baya kanka olduk birde:)
rabbim hayvanlara nasıl bir masumiyet, nasıl bir sevgi vermiş öyle..... subhanallah.....

Bende memnun oldum :) Bazen oturum yarim saat onlari izlerim. Hepsinin ayri ayri karakterleri var. Kimisi kiskancligindan sevdigini digeriyle oynatmaz, kimiside kendinden önce digerinin ac kalmasina dayanamaz öncelik tanir.. Iclerinde fesatlik diye bisey yok...

Ben 3 haftaligina türkiyeye izine geldigimde kuslarimi bi tanidiga vermistim. Canim benim mide bagirsak gribi olmus. Doktorun verdigi igneye vücudu dayanamadi öldü. Ben orda hüngür hüngür… Insanlarin acisinin yerini tutmaz ama sonucta onlarda bi canli heleki alistiysan daha cok koyuyor insana. Onlar candir can :)

Son düzenleme:

aynen öyle canım, başın sağolsun ayrıca....
aynı onlarda bizim gibi farklı farklı karakterlere sahipler:)
ben bekarken bizim muhabbet kuşu 3tane yavrulamıştı, 3üde farklı karakterdeydi.
biri içine kapanık, hafif safca ve tombikti.
diğeri zayıf, çok güzel ve çok asil ve dik bir duruşu vardı hep.
diğeride orta halli, orta kiloda, uyumlu bir kuştu:)))))
yaaa böyle işte canımcım:)

Sagol canim Allah razi olsun... Ay birde bazilari saftirik oluyor ya cok komik oluyorlar ya. Disariya saldigim zaman biri on saat kapiyi bulamiyor, halbuki kapi burnunun dibinde o kapiyi gözüne gözüne sokasim geliyor yerimmmm yaa. Minik kuslarim benim

veterinere götür bence

aynen:)

Canım dediğim yere konu açtın mı? Açtıysan nasıl yardımcı oldular mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…