kutlanmayan anneler günüm

Akşam bizde bu yüzden kavga ettik.

Dün kuzenim ne alacaksın dedi eşime. Eşimde benim annem değil ki kızım alacak dedi. Kızımda 17 aylık daha:)
Kızım alacak diyince herhalde kızım adına aldı diyip bugün bir heves bekledim akşamı. Akşam annemlerde olduğumuzdan oraya geldi. Tabi eli boştu eve uğrayıp geldim dedi. Hımmm eve bıraktı herhal dedim. Neyse eve geldik ama hiççç bişey yok.
Öncesinden kahve makinesi alacağım sana diyordu. Dayanamadım masusdan kahve makinem nerde dedim. Alamadım, param yoktu dedi. Zaten 2,5 senedir evliyiz. Ne anneler günü, ne doğum günü nede başka bişey için bi iğne mi aldın da salak gibi bu güne heveslendim dedim.
Kendi şehir dışındaydı ordayken yemeğe gideriz o gün demişti. Bugün aradığımda geç kalma dedim. Neden dedi yemeğe gidecez ya dedim. Ya ben onu ben orda olmam diye öylesine demiştim dedi üstüne. Bende sonradan mesaj attım. Biz karnımızı doyurduk yemek falan istemiyorum yazdım.
Hediye falan bahane benim için. Param yok demesi de onun bahanesi. Bugün parası yoktu. Sonuçta bugün öğrendiği bir durum değil. İki gün önce paran varken ayarlayacaktın madem. dediğim gibi hediye derdinde değilim ama insan 2,5 senedir hiç mi bir özel günde almaz küçük bişey. Asıl taktığım konu evlenmeden önce ota b.... hediye alırdı. Artık istemem yeter dediğimde olur mu anlamı var derdi. Evlenince anlamımı kalmadı. Ben zaten sayesinde en büyük hediyemi kızımı almışım ama insan neden evlenince bu tür şeylere önem vermez artık.
He birde önceden anneler günü geliyor dediğimde de bana "babalar günüde haziranın ilk haftası sen ne alacan" demesini bilen bir odun diyeyim size.

bence babayla ilgisi var..benim babam hem bana hem ablama 2 paket verirdi,yatakların altına atar ertesi gün annemize verirkrn ondan çok merak ederdik ne aldıklarımızı:)...bu anlattığım nerden baksan 15 -16 sene önceydi.
ondan öyle görünce biz de önemser hiç yoktan şiir ezberler okur olmuştuk.
Ama babam kutlamasaydı zaten pazar,cuma öğretmenin dediği 'annenizi kutlayın' öğütleri aklımızdan çıkardı,o zamanlar Tvde de çok çıkmazdı anneler günü reklamları ...hepimiz unuturduk...

bence çözüm babalar gününde onu utandırmak..öyle mutlu edin ki,seneye mahçup olmamak için birşeyler düşünsün :)
işiniz zor,şimdiden kolay gelsin...

Akşam bizde bu yüzden kavga ettik.

Dün kuzenim ne alacaksın dedi eşime. Eşimde benim annem değil ki kızım alacak dedi. Kızımda 17 aylık daha:)
Kızım alacak diyince herhalde kızım adına aldı diyip bugün bir heves bekledim akşamı. Akşam annemlerde olduğumuzdan oraya geldi. Tabi eli boştu eve uğrayıp geldim dedi. Hımmm eve bıraktı herhal dedim. Neyse eve geldik ama hiççç bişey yok.
Öncesinden kahve makinesi alacağım sana diyordu. Dayanamadım masusdan kahve makinem nerde dedim. Alamadım, param yoktu dedi. Zaten 2,5 senedir evliyiz. Ne anneler günü, ne doğum günü nede başka bişey için bi iğne mi aldın da salak gibi bu güne heveslendim dedim.
Kendi şehir dışındaydı ordayken yemeğe gideriz o gün demişti. Bugün aradığımda geç kalma dedim. Neden dedi yemeğe gidecez ya dedim. Ya ben onu ben orda olmam diye öylesine demiştim dedi üstüne. Bende sonradan mesaj attım. Biz karnımızı doyurduk yemek falan istemiyorum yazdım.
Hediye falan bahane benim için. Param yok demesi de onun bahanesi. Bugün parası yoktu. Sonuçta bugün öğrendiği bir durum değil. İki gün önce paran varken ayarlayacaktın madem. dediğim gibi hediye derdinde değilim ama insan 2,5 senedir hiç mi bir özel günde almaz küçük bişey. Asıl taktığım konu evlenmeden önce ota b.... hediye alırdı. Artık istemem yeter dediğimde olur mu anlamı var derdi. Evlenince anlamımı kalmadı. Ben zaten sayesinde en büyük hediyemi kızımı almışım ama insan neden evlenince bu tür şeylere önem vermez artık.
He birde önceden anneler günü geliyor dediğimde de bana "babalar günüde haziranın ilk haftası sen ne alacan" demesini bilen bir odun diyeyim size.

Al birini vur ötekine..

bence babayla ilgisi var..benim babam hem bana hem ablama 2 paket verirdi,yatakların altına atar ertesi gün annemize verirkrn ondan çok merak ederdik ne aldıklarımızı:)...bu anlattığım nerden baksan 15 -16 sene önceydi.
ondan öyle görünce biz de önemser hiç yoktan şiir ezberler okur olmuştuk.
Ama babam kutlamasaydı zaten pazar,cuma öğretmenin dediği 'annenizi kutlayın' öğütleri aklımızdan çıkardı,o zamanlar Tvde de çok çıkmazdı anneler günü reklamları ...hepimiz unuturduk...

bence çözüm babalar gününde onu utandırmak..öyle mutlu edin ki,seneye mahçup olmamak için birşeyler düşünsün :)
işiniz zor,şimdiden kolay gelsin...

benim ilkokula gidişim 35 seneden fazladır.bizim öğretmenimiz bizi çok güzel yönlendirirdi ve o zamanlar televizyon çok yoktu ve yayınları akşam belirli saatler arasında olurdu.hatta öğretmenimiz elimizde özel hediyeler hazırlattırır,şiirler ezberlememizi sağlardı ve bizim babalarımız anneler günümüymüş başka günmüş hiç bilmezlerdi.yani bu çocukla alakalı.üstelik hazır hediye vermek anneye haksızlık olur.benim bilmediğim hediyeyi anneye vermek ne kadar mantıklıdır.harçlıklarından biriktireceksin,gidip araştıracaksın ne alsam diye ve hediyeyi verip beğenecek mi acaba diye bekleyeceksin.bence bunun güzelliği burada:16:

çocuğum henüz tam bilincinde değil babandan ve çevreden böyle görmediği için ona ben hatırlattım oysa babası ona söyleyebilirdi

git annenin anneler gününü kutla diye yönlendirebilirdi çocuğunu aslında benim içinde hediyenin bir önemi yok ama hergün de hediye almıyorum hoş.... böyle önemli günlerde en azından hediye alsam yani küçükde olsa hatırlansam benim ruhum okşanırdı
baba kazma olunca ...

peki kendi annesi yaşıyorsa onunkini kutluyormu?mesela benim eşim kendi annesininkini de hep benim zorumla kutlar.benimkinide her sene apar topar aldığı bir hediyeyle zorunluluk icabı...bugün hiç kutlamayınca tartışmasını yaptık.sevmiyorum böyle günleri çok anlamsız diyor.kutlarken bile sen mutlu ol diye kutluyorum ama ben mutsuz oluyorum dedi.ben de hergünümü anneler günü gibi yaşatsaydın senden bunu beklemezdim ama insan onure edilmek istiyor yılda bir kere ama madem içinden gelmiyor kutlama ömrümüzden böyle bir gün silinsin dedim.zorla kutlatamam yaa!!!nasıl olsa kızım 4 yaşında ve artık bilincinde.o kutluyor ya o bana yeter.kimsenin zoraki kutlamasına ihtiyacım yok.bundan sonra ben de babalar gününde hiç özel bişey sürpriz falan yapmıcam kuru kuru kutlarım aslında değmez ama dediğim gibi böyle günlerin ömrümüzden silinmesini istemiyorum.çocuğumuda bunun bilincinde yetiştirecem inşallah

ben bu konuda şanslı tarafım sanırım.eşim neredeyse 4 aydır gece gündüz hafta sonları dahi full çalışıyo.geçen hafta bugun için iş çıkarmasan beraber vakit geçirirsek sevinirim dedim.eşimde çalışam işim var dedi.cmrtesi geç geldi sabah erken kalıkıcam işe gitmem lazım dedi.kızdım bende bugun bari çalışma die,gitmem lazım dedi.ama sabah işe gitmedi bana süpriz yaptı evdeydi ve bizi kahvaltıya götürdü.yolda bi yerde durdu 6 yaşındaki oğlumla birlikte çiçek almışlar.oturduğum kapıyı oğlum açtı ve anneler günün kutlu olsun dedi boynuma sarıldı.eşim öğretmiş böle yap die.benim gözlerim doldu oğlum neşeyle boynuma sarılıp öptüğünde.çok güzel bi gün geçirdik gezdik eğlendik.öle mutlu oldumki.eşim böle günleri önemser unutmaz evlilik yıldönümü doğum günü anneler günü..hediye almasa bile muhakkak bi çiçekle eve gelir.hatırlaması benim için en güzel hediyedir zaten.bugunde eve dönerken avm uğradık bişe bakıcam dedi.ben kapalı bi bayanım.ama saç şekillendirme seti istiyorum alıcam falan diodum bayadır.oda unutmamış aklıma bile gelmedi güzel günün sonunda.ne istiyodun ben beceremem bilemem die almadım beraber alalım dedi.hediyede olunca insan başka mutlu oluyo tabi insan.
iş babadada bitiyo.oğluma öğretiyo eşim şöle de böle de dierek.oğlumda bazen resim yapar getirir anne sana hediye yaptım die.şimdiden oda biliyo hediyeleşmeyi.hediyeleşmekte sünnettir zaten,ama durumlar el verdiğince tabi.
konu sahibi arkadaşım anneler günün kutlu olsun.inş eşinde bigün hatasının farkına varır mutlu eder seni bu konuda

Son düzenleme:
Büyütülecek bir şey mi bu Allah aşkına.
Yıllarca babam annemin her anneler gününü kutladı elinde çiçekler hediyeler,o günü özel hissettirmelerle.Hep çok özel yaşadık biz o günü.
Sonra 17 yaşında annemi kaybettiğimde her anneler günü ağlama krizleri tüm annelerden nefret etmeler o günü hiç yaşamamak istemek filan.Anneler gününüde sokağa bile çıkmak istemedim yıllarca.12 yıl oldu annem öleli.İşte o zamanlar yemin ettim asla anneler gününü kutlamıcam çocuğum olursada kutlatmıycam diye.
Şimdi 6 yıllık evliyim 3 yaşında bir kızım var.Hiç bir anneler gününü kutlamadık sağolsun eşimde bu konuda destek oldu istemediğimi bile bile zorlamadı beni.Ne etrafımdakilerin kutladım ne kayınvalidemlerin.
Kızlarım içinde özel olsun istemiyorum sıradan bir gün olsunki bugünün yarınıda var ne kadar hayatta olacağımızı bilmiyoruz.Zaten annesizlik çocuğu üzüyorken birde çok önemseyerek yaşamaya alışmışken yaşayamaması tekrar üzsün istemiyorum.Böyle günlere bağlanarak hayatı ne kendinize ne eşinize zindan etmeyin derim o yüzden.

Son düzenleme:
hediye almasa bile bi öpücük verip anneler gününü kutlayabilir. babam 46 yasinda annemi kahvalti masasinda öptü ve anneler gününü kutladi :16:

ama neden eşin kutlasın ki anneler gününü, onun annesi değilsin ki :27:

bu özel günler hep kapitalist düzenin getirdiği birer oyunlar

diğer günler anamız babamız sevgilimiz yok sanki bir o gün var ve o gün aranıp kutlanmalı hediyeler alınmalı mağazalarda bu özel günler ayağına ne kadar kazık atılıyor kimse bilmez...

ben aklım erdi ereli hediye almam bu <özel günlerde> ben anamı babamı 1 gün hatırlamıyorum ki

bence sende cok fazla kafana takma..

benim eşimde kutlamadı bu sene anneler günümü ama kendi annesini yedi cettindeki kadınları arayıp anneler gününü kutladı kırıldığımı söyledim hiç bişey de yapmadı hiç yapmazdı bunu en azından kutlardı ama benimki güzel söz özürlü artık kabul ediyorum :(( :14:

çok duygusal bir gündü benim ilk eşimden olan 2 oglum var benden uzakta annemle yaşıyor sabah oglum aradı mektup yazmış okudu çok duygulandım sürekli agladım gözümden yaşlar eksilmedi eşimim ilk eşinden olma 2 oglu var 3 yıldır ben bakıyorum ne eşim ne çocuklar anneler günümü kutlamadı çok üzüldüm ve bunu paylaştım eşimle hadi onlar kutlamadı sen kutlasaydın senin çocuklarına bakıyorum dedim cvp bile vermedi allaha havale ediyorum herkezi şunu anladım başkasının çocugu çocuk olmazmış...

çok duygusal bir gündü benim ilk eşimden olan 2 oglum var benden uzakta annemle yaşıyor sabah oglum aradı mektup yazmış okudu çok duygulandım sürekli agladım gözümden yaşlar eksilmedi eşimim ilk eşinden olma 2 oglu var 3 yıldır ben bakıyorum ne eşim ne çocuklar anneler günümü kutlamadı çok üzüldüm ve bunu paylaştım eşimle hadi onlar kutlamadı sen kutlasaydın senin çocuklarına bakıyorum dedim cvp bile vermedi allaha havale ediyorum herkezi şunu anladım başkasının çocugu çocuk olmazmış...

Onu koca peşinde iki evladını bırakıp gitmeden önce düşünecektin canım.

Üzüldüm ama birşeyi de merak ettim. Sizin çocuklarınız annenizdeyken, neden eşinizin çocuklarıyla yaşıyorsunuz. Çocuklar mı istemedi üvey baba diye, yoksa eşiniz mi çocuklarınızı istemedi ?

Son düzenleme:
Üzüldüm ama birşeyi de merak ettim. Sizin çocuklarınız annenizdeyken, neden eşinizin çocuklarıyla yaşıyorsunuz. Çocuklar mı istemedi üvey baba diye, yoksa eşiniz mi çocuklarınızı istemedi ?

bende merak ettim.eşin oğullarına aynı evde bakılıyorsa kadının oğullarına da bakılmalıydı:50:

bende merak ettim.eşin oğullarına aynı evde bakılıyorsa kadının oğullarına da bakılmalıydı:50:

Bir kadın bekardır, eşinden ayrılmıştır çocuğu yoktur eşinin çocuklarına bakar. Ama kendi çocuğu varken onu yanına alamıyorsa, eşinin çocuklarına bakıyorsa ... Kimbilir altında neler vardır, ne hayatlar yaşanıyor bilemiyoruz tabi ki.

kendi yavrularınıza annelik yapmazken,buna rağmen çocuğunuz size mektup yazmış ve kutlamış anneler gününüzü.

eşiniz daha mı önemli ?neden anneler gününü kutlamış,kutlamamış önemsiyorsunuz ki?

Bir kadın bekardır, eşinden ayrılmıştır çocuğu yoktur eşinin çocuklarına bakar. Ama kendi çocuğu varken onu yanına alamıyorsa, eşinin çocuklarına bakıyorsa ... Kimbilir altında neler vardır, ne hayatlar yaşanıyor bilemiyoruz tabi ki.

Ben bunu kabul etmiyorum,

Bir kadın yavrusundan ayrılmak pahasına evlenez,evlenmemeli,

bugün anneler günü ve benim içim çok buruk yine çünkü her zamanki gibi eşim anneler günümü kutlamadı yıllardır hep söylediğim halde ve hep beklediğimi bildiği halde kutlamadı
kırk kere söyledim sana bende bir anneyim diye

sana bunu kırkbirinci köyden yazıyorum artık senden umudum kesinlikle yok

bende senin durumundayım canım benim eşimde tam bir odundur bu konularda malesef çocuklarımda babalarına çekmiş büyük oğlum şehir dışındaydı neyle beni o aradı kutladı en azından ama küçük oğlum 18 yaşında kutlamadı öpmedi bile beni anneler günü neymiş dedi bide çok üzüldüm eşimde yanımızdaydı uyarmadı bile oğlumu kalk anneni öp demedi hediyeden vazgeçtim bir öpücük bile alamadım :43::43::43:

Back
X