- 12 Aralık 2022
- 572
- 597
- 33
- 29
- Konu Sahibi Bir Gul Bir Gonca
-
Allah yardımcımız olsun bize de akciğer tansiyonu var dediler minicik bedeni dayanamadı bunca şeye.Ben de gebelik zehirlenmesi ile erken doğum yaptım. Ama bebegimiz kronik ve genetik bir akciğer hastalığı teşhisi koyuldu.
Hayatı boyunca ilac kullanacak ve ankaradan takip altında olacak.
Neyin hayırlı ya da hayırsız olduğunu bilmiyoruz. Lütfen kötünün kötüsüne bakın
. Neler yaşıyor insanlar.
Çocuğu sma olan neyapsın mesela. Ne kadar zor değil mi kilo almasin diye ac bırakmak zorunda kalmak?
Imtihan dünyası bu. Kimse bugününe ve yarınına güvenmesin. Ne olacağımız belli değil.
Siz Şu an lohusasınız. Lohusanin duası kabul olur. Ruh sağlığınızı Allahtan geri isteyin. Ruh sağlığı yoksa hiçbir şey yok. Ve ben ruh sagligimi kaybettim.
Eger guç bulursaniz benim icin de dua edin. Buna çok ihtiyacım var.
Allah yardımcınız olsun. Size kalpten sarılıyorum.
EvetÇok üzüldüm, kistik fibrozis tanısı mı kondu?
Allah sabır versin inşallah canım çok zordur eminim onunda ömrü bu kadarmış kendini suçlama. Benimde Abim doğmuş bir ay yaşamış ölmüş sariliktan sonra annemin üç tane sağlıklı evladı daha oldu senin de olacak bu günler geçecek acın hafifletecek sonra sende isteyeceksin şuan böyle düşünmen çok normal.Önce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.
lutfen kendinizi suclamayin. sizin elinizde olan bir sey degil bu gebelik zehirlenmesi. hamileligimin son 3 ayi hastanede yattim. yanimdaki arkadasim da 1 ay boyunca hastanede yatarken bi gece gozumun onunde gebelik zehirlenmesi yasadi. yogun bakima kaldirildi. bakin hastanede sabah aksam ultrasonda takipli biriydi. kendinizi sucalamayin ne olur, yasadiginiz aciyi tahmin edebiliyorum.Rabbim bol sabir ve metanet versin size. eger bebeginizi sizden almasalardi siz olebilirdinizÖnce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.
Sizi üzmek istemem ama bir doktor olarak merakımdan soruyorum eşinizle akrabalık bağınız var mı? Çok geçmiş olsun
Yok hocam. Eşim üniversiteden sınıf arkadaşım. Farklı şehirlerde doğduk büyüdük.Sizi üzmek istemem ama bir doktor olarak merakımdan soruyorum eşinizle akrabalık bağınız var mı? Çok geçmiş olsun
başınız saolsun kendinizi suçlamayın bu kadar nefesi varmış demekki.Başka bebekler yaşıyorken o neden yaşamadı demek isyana girer allah muhafaza ...Önce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.
Denk gelmiş ne yazık ki ikiniz de taşıyıcısınız muhtemelen akraba olunca olasılık artıyor. Hayat ne yazık ki her zaman düzgün gitmiyor. Ben de gebeliğimde kardeşimin psikolojik sorunlarını öğrendim, doğuma 10 gün kala ben dahil herkesin her şeyini sosyal medyada ifşa etti. Doğum sonrası da anksiyete devam ve depresyona girer gibiydim kıyısından döndüm sabahları uyandığımda ağlıyordum. Şizofreni ya da psikotik depresyon gibi görünüyor şizofren ise ya bebeğime de genetik geçerse diye paranoya oldum. Dayımda paranoid şizofreni varYok hocam. Eşim üniversiteden sınıf arkadaşım. Farklı şehirlerde doğduk büyüdük.
Çok zor . Ben post partum sendrom, anksiyete ve travma sonrasi stres bozukluğu gecirdim. Intihar etmeye çalıştım. Doktorumuz ruh ve sinir hastalıklarına yatışımı önerdi.
Halen tedavi altındayım. Maalesef iyileşemedim. Iyi olacağıma inancimi da zamanla kaybettim aslında. Ilaclarla ayakta kalmaya çalışıyorum ama aslında ölmüş de gomulmemis gibiyim.
Bebeğimiz Ankaradan takip altında. Aslında hiçbir belirti yok. Fazlasiyla hareketli bir bebek. Şu an 14 aylık. Atipik olduğu ve belirti hissetmeden geçireceğini söylediler. Çok hafif geçiyor.
Ilginiz için teşekkür ederim hocam. Sizi bulmuşken iç döktüm vaktinizi aldim. Kusura bakmayın
Allah hepimizin yardımcısı olsun hocam.Denk gelmiş ne yazık ki ikiniz de taşıyıcısınız muhtemelen akraba olunca olasılık artıyor. Hayat ne yazık ki her zaman düzgün gitmiyor. Ben de gebeliğimde kardeşimin psikolojik sorunlarını öğrendim, doğuma 10 gün kala ben dahil herkesin her şeyini sosyal medyada ifşa etti. Doğum sonrası da anksiyete devam ve depresyona girer gibiydim kıyısından döndüm sabahları uyandığımda ağlıyordum. Şizofreni ya da psikotik depresyon gibi görünüyor şizofren ise ya bebeğime de genetik geçerse diye paranoya oldum. Dayımda paranoid şizofreni varAilem yanına gitti başka ülkede yalnızlıktan genetik alt yapı vardı muhtemelen ortaya çıktı stresle.Bilsem çocuk bile yapmazdım diyorum ikinci çocuğa cesaretim bile yok. Teyze, dayı, hala, amca da varsa %1 oran %4 e yükseliyor bende de çıkma olasılığı %8-9
Teşekkür ederim, benim annem babam kuzen ne yazık ki sülalede sadece kardeşimde çıktı bundan dolayı bence. Dayım babamın da kuzeni oluyorAllah hepimizin yardımcısı olsun hocam.
Benimkinin dedesi ve halası bipolarteyzesi obsesif.
Akraba olsaydık sanırım vicdan azabından ölebilirdim hocam. Ki şu durumda bile defalarca kendimi suçladım. Intihar etmek istedim.
Bi de ilk öğrendiğimiz zamanlarda bikac doktor bize çok kırıcı konuştu. Ben bebeğimiz birkac gun içinde ölecek sandım. Ölürse sevmiş olmayayım diye kucağıma bile almıyordum. Alamıyordum.
Böyle bir lohusalıktı işte. Ama burda bebegimize bakan fakülte doktorumuz harika bir kadın. O beni rahatlatmıştı biraz sağ olsun.
Size kardesinize acil şifalar diliyorum hocam.
şuan çok üzgünsünüz ve düzgün düşünemiorsunuz. yaşadığınız çok büyük bir kayıp öncelikle çok üzgünüm. ama kendinizi suçlayacak hiçbir şeyiniz yok lütfen kendinizi suçlamayınÖnce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.
Benim dusugumde de büyük oğlumu kucağımda tasimistim uzunca bir süre. bir yere gezmeye gitmiştik. O gün misafirlikte başladı. Kendimi sucladim bende. Gezmeye gitmeseydim. Büyük oğlumu kucağıma almasaydim diye. Ama doktorum alakası yok dedi..sağlıksız olduğu için düşmüş dedi. Sağlıklı bebek bir şekilde tutunurmus.Benim de 1 hafta yaşayabildi maalesef çevrem bana toksik pozitif telkinlerde bulundu ama bunun öyle olacağı belliydi. Bebeğimde gelişim geriliği vardı ne kadar iğne yapılırsa yapılsın o dünyaya gelmek için hazır değildi.
Allah yardımcınız olsun. Erken tedavi ile umarım kaliteli bir yaşam geçirir. Arkadaşımın eşi 30 lu yaşlarda teşhis aldı. Kardeşi çocukken teşhis aldı. Birinin daha ağır geçiyor geçmiş. Umarım sizin yaşam kalitesi iyi geçer. O zamana da tedavisi olur insallah
Allah sabırlar versin arkadaşım. Ateş düştüğü yeri yakıyor kaç yaşına gelirsen gel bebeğini unutmayacaksın. Psikoloğa danışmanı öneririm süreci sağlıklı yönetebilmek içinÖnce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.
İnşallah kalbimde sorun çıkmış normalde hiç kalp problemim yoktu. Şimdi tansiyonum da kontrol altına alındı.Başınız sağolsun.
Şu an çok doğru hissetmiyorsunuz, profesyonel bir destek alın acilen.
Gebelik zehirlenmesi öyle sabredilecek bir mesele değil. Nefes darlığı değil yani yaşanan sorun. Doktorlar her açıdan değerlendirir merak etmeyin. Onların sözünü tutarak en iyisini yapmışsınız.
Belki uzaktan konuşması kolay diyeceksiniz haklısınız da ancak yeri gelir 40.haftasında doğan bebek de küvöze girip vefat edebiliyor. Doğduğu vakit ile ilgili değil yani mesele.
İslam'a inanıyorsanız da kalbinize şifa olsun sözlerim. Cennette size şefaat edecek, sizi bekleyecek orada kavuşacaksınız. Hepimizin dünyadaki yaşadığı sınav bambaşka. Dünyada yaşaması çok zor bir imtihan evlat kaybı ancak ahirette sizi en yüksek mertebeler bekleyecek.
Amin inşallah Allah razı olsubAllah sabırlar versin arkadaşım. Ateş düştüğü yeri yakıyor kaç yaşına gelirsen gel bebeğini unutmayacaksın. Psikoloğa danışmanı öneririm süreci sağlıklı yönetebilmek için
İnşallah kalbimde sorun çıkmış normalde hiç kalp problemim yoktu. Şimdi tansiyonum da kontrol altına alındı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?