- 12 Aralık 2022
- 572
- 597
- 33
- 29
- Konu Sahibi Bir Gul Bir Gonca
-
basınız sağolsun cok üzüldüm.Önce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.
Hastanede ilaç başladılar şu anbasınız sağolsun cok üzüldüm.
Ama psıkolojınızın normal oldugunu dusunmuyorum üzüntüden falan sanırım. cok haklısınız cok zor. Ama baska bebekler yasıyorken benımkı neden yasamadı demek isyana girer. Allahın gücüne gider. olacağı varsa da olmaz malesef. Önce anne sağlığı evet. yasınız genc istediğiniz zaman sağlıklıysanız istediğiniz zaman cocugunuz olur. terapiye baslamanızı öneririm.
Şu an ilaç kullanıyorum çok uğraştım nefes darlığı için ama günden güne arttı.Oncelikle basin sagolsun. Tahmin bile edemeyecegim kadar buyuk bir acı yaşıyorsun, üzüleceksin ağlayacaksın, bağırıp çağıracaksın.
Yaşadığın şey gebelik zehirlenmesi senin kontrolunde ya da sana bagli birsey degil. Kalp krizi gibi dusun “dur kalbim simdi kriz gecirme 2 ay sonra gecirirsin” diyemecegine gore gebelik zehirlenmesinin de onune gecemezdin. Bu yuzden lutfen kendini suçlama.
Her zaman çivi çiviyi sökmez, aman bi tane daha yaparsin diyen salaklarla muhatap olma. Acini yaşa, yasını tut. Hatta bir psikolog destegi al.
İlk üç ayda kanama alanından düşük riski yaşadım atlattım diye sevinirken son üç aylık dönemde mide bulantısı, nefes darlığı gibi şeyler yaşadım. Çevrem çok ümitli konuştu belki de ondan dolayı hayal kırıklığına uğradım. Bir daha hamile kalmaya korkuyorum artık.Başınız sağolsun sizin suçunuz olamaz tıbbi bir problem olmuş yani buna uymama şansınız yok bence önce anne sonra bebek.Allah hayırlı bir evlat nasip etsin size.bebeğiniz sağlıksızmış maalesef Allah rahmet eylesin.
Çok teşekkür ederim kilo aldığım için mi diye düşündüm zihnim çorba gibiBaşınız sağ olsun. Sabırlar dilerim. Dilerim zaman acılarınıza çare olur. Sizin hiçbir suçunuz yok kendinizi suçlamayın desem de sözler pek işe yaramayacak bir süre. Ama bu gerçekten sizin suçunuz değil. Sizi sevgiyle kucaklıyorum.
Başınız sağolsun Allah sabır versin. Sizin nasıl bir suçunuz olabilir ki? Doktor farkedemedi mi gebelikte tansiyonu vs kontrol ediyorlar diye biliyorumÇok teşekkür ederim kilo aldığım için mi diye düşündüm zihnim çorba gibi
Kendini suçlama bitanem.Allah insanın kaderini ana rahmine düşmeden yazarmış.Sen Rabbinin emanetine 7 ay elinden geldiğince baktın karnında taşıdın Rabbim seni en güzel şekilde mükafatlandıracaktır.Sabret canım benim sabret.Çok teşekkür ederim kilo aldığım için mi diye düşündüm zihnim çorba gibi
Amin inşallah annemi kaybettiğim için daha iyi bilirim annesiz çocuk hayata 1-0 geriden başlıyor maalesef. Oksijen seviyem 87'ye kadar düşmüştü öleceğimi hissettim. Ama keşke böyle olmasaydı diyorum hep içimdeBaşınız sağolsun. Allah sabır versin.
Ama siz nefes darlığında sabretseniz de engel olamazdınız. Sizin suçunuz yok. Ömrü o kadarmış. Önce anne sağlığı denmesine de sitem etmişsiniz ama annesiz doğup büyümek en çok bebek için de zordu. Hayırlısı böyleymiş.
Benim bir arkadaşım bir düşük yaşadı. Bir tanede ölü doğum yaptı. Terapi de aldı. Şimdi iki yaşlarında bir kızı var. Teselli değildir mutlaka ama yaşınız genç bir gün tekrar anne olmak isteyebilirsiniz. Bunları şimdiden düşünmeyin henüz çok taze
Amin inşallah Allah razı olsun içim acıyorKendini suçlama bitanem.Allah insanın kaderini ana rahmine düşmeden yazarmış.Sen Rabbinin emanetine 7 ay elinden geldiğince baktın karnında taşıdın Rabbim seni en güzel şekilde mükafatlandıracaktır.Sabret canım benim sabret.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?