Geldim yoktun derse (ben kapiyi acmazsam sayet) keske haber verseydin falan diyip diyip.haber vermek lazım bu bir inceliktir msj ını yerine ulastirmayi dusunuyorumKuzum desen arayıp haber ver gelince işim oluyor veya musait olmaya bilirim önceden haber verin de hiç sıkma canını böyle de aynen
DerlerBelki gelip kapıyı çalmışlardır açmayınca pusuya yatmışlardır gelmenizi beklemişlerdir
Aman ha dikkat edin tırstım ben bu çiftten. Sonra laf çıkarırlar eve girdiğini gördükte kapıyı açmadı bize falan derler.
İnanın aradigi an acaba ne isticek diyorum.Densizlermiş
Samimi de değilmişsiniz
Hoş samimi de olsan bu kabalığı yapma hakları yok
Ben anlamayana kapı açmam, görgü kurallarını öğrensinler bi zahmet
Benim görüşmediğim çok kuzenim var sebebi aynı sizinki gibi işi düşünce aramaları onda da saçma sapan görgüsüzlükleri
Akraba olabiliriz ama görüşüp görüşmemek benim insiyatifimde nasılsa
Ayyy demeyin korkuyorum ben gitmeye
Ceyiz gelcekmis anneme gelin demis dun
Ayy ben 1gidersem o 1000gelir
Gerci gitmesemde gelir
Ayy ben cok saskınım hic boyle bisi basima gelmedi cevremde hic cat kapi gelen boyle biri yok
Sapsik sapsik kaldım oyle
Ben zaten halamı falan dusunuyorum
Bak kızımız orda yabancılık cekiliyo,sırt döndü vs dicekler
Ama hep böyleydik gerci biz sık gidip gelen akraba degiliz.
Cenaze,dugun vs de
Öyle hadi oturmaya gidelim diyip de gitmeyiz.
Suan 1saat mesafese baska semtte oturuyolar
Evlenince gelcek buraya.
Bi hal care bulmam lazım 20gün kaldı
Misal ben yazın tatile gittim 2defa
Hafta sonlarida 3defa gunu birlik falan sehr disina ciktik esimle
Resimleri gormus sosyal medyadan butun yaz gezdin rahasin falan dedi
Bense sukur dedim.
Bunuda biliyo yani
Balayına gidemicem ben dedi
Bense saglık.olsun sende bir dahaki yaz gidersin dedim.
SormayınOff bu ne ya. Mecbur musun sanki. Her dk duzenli temiz dolap dolu olmazki. 2lahmacun 2simit alip yiyememisler mi? Yazik.. Ya kapiyi acma yada bi cay koy yanina bi biskuvi. Aciklama yapmak zorunda degilsin canim. Onlar utansin
İnanın aradigi an acaba ne isticek diyorum.
Adini isi dustu olarak kaydetcem
O arayinca isi dustu ariyor yazsin.
Beni 2defa aradi ikisinde se is istesi esi icin
Enistem is veremezmi dedi
20gün kaldıVala bu akrabaların hpsı mı boyle anlamadım. Aman dıyım ne halanla aran bozulsun ne kuzenle dargın kal. Şimdiden sonra o dese sana batıcak.. Belliki dost yada gercektn kuzende olamıcanıza gore .. Önunu kesmenı tavsıye ederım .. Canım geleceksen aklında bulunsun arkadasım hasta ona destk olcm evde dglm de mesela ..
Merhabalar.
Benim derdim kuzenim bulundugum semte gelin gelecek.
Bu aralar surekli gelip gidiyo esya,kurulum vs duzenleme icin
Her geldiginde de cat kapi gelip biz acız diyo
Nisanlısıyla beraber bir de.
Ben annemle aynı binada oturuyorum.
Ve bina aile binamız bizim.
Ve 30senelik falan malum biraz eski bi yapı
Kuzenin tasınacıgı bina yeni sıfır ama bodrum kat.
Bana her geldiginde nisanlısıda dahil sürekli evimiz çok güzel!,eşyaları x markadan aldık!,özel getirttik!, x semtten geldi!, yalıtım super !, vs vs bi suru bisi anlatıp duruyolar.
Ve bunu bende yapıyolar
Nisanlısının yengesi arkadasım onun evi falan sıfır bina yeni tasindi hic onda öyle muhabbetler yapmıyolarmıs
Bu benim zoruma gidiyo ama söyleyemiyorum.
Ayrıca kimsenin biseyinde gözüm yok benim evim, esyam vs bunun icin anlatıyolarsa yani begenmiyolarsa niye bana geliyolar?
Şuan ikiside çalısmıyo bir de işsizler.
Bir de çat kapı gelmeleri artık beni sıkıyo.
Ben o an müsaitmiyim?
Evim dağınık mı?
İşim var mı? Hic sormadan geliyolar.
Nasıl bir tutum göstermeliyim.
Not: bu arada bu arkadasım olan nisanlısının yengesini arıyolarmıs genelde o musait olmazsa bana geliyolar ben jokerim yani
Yengesine aramadan gitmiyolar
Bir not daha: kuzenim baska semtte oturuyo ve bayramdan bayrama dahi görüsmüyoruz yani cok bi samimiyet yok.
İşi düsünce geliyo böyle ama artık çok yakınıma taşınıyo
Napim?
Ya borcla aliyolarKuzenin çok değişik
Bi marka eşyalarının havasını atıyo
Bi sizden iş istiyo
Sende çok sessiz kalıyosun arada laf dürt mesela senin tatilinden dem vurup ben gidemiyorum demiş eee son model eşya alınca balayına para kalmamıştır deseydin
Kapını da her çaldığında açma
Ben işime gelmeyen telefona ya da kapıya bakmam, yok sayarım. Herkesin değeri farklıdır bende
Yok ya bildiginiz yuzsuzlerayranları yok içmeye.. cuk oturuyor.
görmemişler.
ben olsam geldiklerinde kapıyı açar "hoşgeldiniz ama hemen hazırlanıp çıkmam lazım keşke haber verseydiniz. isterseniz annemlere geçin" derdim ve almazdım içeri. bir daha tekrarlamazlar herhalde. gerçi pek anlayacak tipler değiller herhalde ama..
boşver canım açma kapıyı en güzeli.Dun mesela ben evde olasaydım inanin evim daginikti yani oglumun kahvalti sofrasi duruyodu ne yalan soylim.
Evimi supurmemistim yemegimde yoktu
Cekinirdim yani öyle karsilamaya
Ben hep hazirolda mi beklicem napcam
Hic de huyum degilGit git hatta o dediklerimi de söyle
Ay hadi bakalım bundan sonra bende senin gibi çat kapı gelirim çay içmeye kahve içmeye de.
Gitceğinden değil de gözü korksun, korkar umarım
Biraz dişli çık bakalım ne tepki vericek. Gelirken anneme de yengeme de haber veririm toplaşır geliriz de.
Eşyaların fiyatlarını sor ayy benim bir arkadaşım var o bunun bir üst modelini almış hemde daha ucuza sizi kazıklamışlar ahaha deböylee kalsın
Bence yapmalısın hem rahatlarsın
Zaten sonradan görmeler böyle oluyoYa borcla aliyolar
Cocugun amcasinin durumu iyi
Cocugun babasina da bodrum kat bu evi 70.000e satmislar iste babasida ogluna almis dusunmus
Esyayi borcla,amcalarin yardimiyla falan aliyolar
Ama havalari o bicim
Nerden biliyorum cocugun yengesi arkadasim ya o anlatiyo
Amcalarindan heo borc istiyomus cocuk
Bizim kizin haberi varmi onuda bilmiyorum
Ben karismak istemiyorum
Koltuklari özel ciceksiz boceksizmis sadeymis
Yatak odasida özel yapiliyomus
3 cam tülü ve fonunada 2bin800tl vermisler
Anlatiyolar iste bana
Yok ya bildiginiz yuzsuzler
Cocugun yengesinede aynisini yapiyolarmıs
Gidince biz acız diyolarmıs
Ama niyeyse onlara haber veriliyo
Ben kapıyı acmayarak önlem.alim diyorum insallah icerden ses duymazlar geldiklerinde
Evde olupda acmadigimi anlarlarsa artik sakız ederler sanırım beni.
Ben o mantıkla samımıyet kurdum butun sile brbrıne grdı :) yuzlestıkte özur dıledıler vs .. Ama huzursuzluğumu ıfade edemem ıyılık yaptıgıma bın pişman oldum:)20gün kaldı
Aslında vicdanen ayy yalniz kalmasin nolcak bana arkadas olur diyorum mesela kendi kendime dusunurken
Sonra nekadar zit karakterler olsudumuzu dusunuyorum
Evime geldiklerindeki konusmaları,uslupları, anlattikları aklıma geliyi aman aman hic bulasmasınlar diyorum
Hic de huyum degil
Yapsam mi ki
:)
Aynen cok haklısınız halam enistem hic böyle insanlar degillerdirZaten sonradan görmeler böyle oluyo
Kendi çalışıp kazansa anlar belki
Neyse yaşasın görsün son model eşyalarıyla saadet oluyo mu sadece iş güç yokken
Bence de karışma boşver
İşsiz olduğunu kabullenmişse amcasından borcunu bilse nolur bilmese ne
Sen sadece kendi sınırlarını çiz
Aramadan gelmesinler, gelirse açma kapını kurtul
Çok mantıklı bir öneri. Konu sahibi aynen böyle yapmanı öneririm.Gelince bende Rkadaşıma haber vermiştim çıkacaktım keşke haber verip gelseydiniz falan de belki bi sonraki sefere haber vermek için tlf Açar ama yok bi dahakinede aynı şekilde davranırsa açma kapıyı evde yoktum gelince tlf aç de bu defa mecbur Arar
Benim amca tarafımdan kuzenlerim hep bu modelAynen cok haklısınız halam enistem hic böyle insanlar degillerdir
Ama kızları malesef böyle
Bunların gelinleri bana geldi(abisinin esi)
Abisi,yengesi,kuzenim,yine nisanlisi ve yine cat kapı bi aksam buraya yapi markete gelmisler annemlerde evde yoktu
Esiminde gelme saatiydi
Biz kahveye geldik dediler
Buyrun dedim
Kahve yaptim
Gelinleri cok mutevazi abla habersiz geldik yenimi temizlik yaptın evin duzenli falan dedi
Naaıl mutavazi boyle yardim edim zahmet etme dedi hep
Ama kuzen hic direk sigara yakti oturdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?