Anneme bu sabah yengesinin bana soylediklerini soyledim.siz cocuğun yengesini sadece dinleyin.kendi fikirlerinizi ve yaptıklarını ona anlatmayın.ilerde ne olcağı belli olmz o kadınla da aranız bozulursa sizin söylediklerinizi kullanabilir güvenmeyin.annenizde açmasın bence kapıyı cünkü siz kaçtıkça annenize kalacak ihale.ikinizde evde yok gibi yapın.telefona cevap vermeyin sonra kendiniz arayıp uygun bir dille canım bende sana söyleyecektim fırsat olmadı gelirken telefon açın her zaman müsait olamıyorum deyin.bu tipler öyle imalı sözlerden anlamaz anlasa bile anlamazlıktan gelir.kız apaçık yüzsüz yoksa bu kadar sık gelemezdi zaten.
Hahaahaa cok iyi cvp, bi dahakini boyle diyin valla..Eşyalara o kadar para vereceğinize biraz para ayırıp lokantaya gidin yok paranız yoksa neyse ben vereyim diyin..
Anneme bu sabah yengesinin bana soylediklerini soyledim.
Benimde kendi fikirlerimi soylediklerimi soyledim.
Yani onlara laf tasir mi ki diye konustuk
Annem de aman derse desin yalanmı cat kapı gelmesinler onlarda bize ancak zararları olur onlar takma dedi.
Ben artık aman naparlarsa yapsınlar diye gecistircem yengesinide
Yengesi beni dinleyip yorum yapmıyo olsa hee dicem
Ama o da baya seyler soyledi
Bosanirlar bunlar
İkiside aynı
Senle benden gecincekler vs dedi.
Ama laf almak icinde mi olabilir ki
Ayy ben fazla iyi niyetliyim ya herkesi kendim gibi sanıyorum gozumu actınız valla
Artık yorum yapmıcam ben arada halam var
Dinlerim aman bosver derim
Dün mesela yengesi beni arayıp dedi.inanın bende sizin gibi düşünürdüm ama etrafta örnekleri gördükçe gözü açılıyor insanın:) laf almak için konuştuğunu sanmıyorm ama belli de olmaz işte.birde ilerde kendi dediklerini inkar eder sizinkileri sadece konuşabilir.çok karamsar konuştum belki ama siz temkinli olun yinede.sizin arada halanız var ama o kadın yenge.yani çocuğun ailesiyle de sorunları vardır belki ondan böyle rahat konuşuyodur.öncelikli sorununuz kuzeninizle mesafe koymak araya.
Arkadaslarim varken bide nisanlisini agirladim arkadaslarim kapalilar evde rahattik neticede bende de sort falan vardi hemen giyindim arkadaslarimda baslarini kapadilar evde bi kosturmaca gormeniz lazimÇat kapı gediklerinde 'haber verseydiniz keşke,çıkıyorum bende'diyip almayın içeri. Çat kapı gelipte açız diyen misafiride ilk duyuyorum yani,müsait olmayabilirsiniz,hazırlığınız olmayabilir,olabilirde olabilir yani.
sadece biraz temkinli olmakta fayda var diye her şeyi anlatmayın dedim.yoksa dertleşmek de gerekli insan rahatlıyor.çok özele inmeden yüzeysel konuşabilirsiniz.halanıza giderse işin rengi değişebilir o nedenle biraz da. o yenge olduğu için sizin kadar başı ağrımaz gibime geldi.tabiki siz daha iyi anlarsınız muhatap olan sizsinizDün mesela yengesi beni arayıp dedi.
Beni aradilar benim isim var diasarda onlarada soyledim bak kesin sana gelcekler dedi
Art niyetli olsa bana niye haber versin.
Aman gitsin ona banane derdi.
İkimizde hoslanniyoruz ya anlatiyo bana rahatca bende oyle
Ordanda kazik yersem insanlara olan guvenimi ciddi anlamda kaybederim bu sefer.
Malesef canım ben yuzumu asamıyorumKuzum merhaba ...Sen hep iyi niyetinden kaybediyosun canım yaa.Ne kuzenliklerini gördün bugüne kadar?Bildiğin enayi yerine koymaya çalışıyolar seni.Hani ses duyarlar açmazsam filan diyosun ya dürbünden bak açma kapıyı duştaydım dersin.Yani açmadığını anlamalrı daha iyi olur.Sen gündüz vakti erkek misafire hizmet etmek zorunda değilsin .Düğünden sonra da bir iki böyle yaparsın anlarlar herhalde.3 kuruşun hesabını yapıyoruz bu devirde .Misafirperverlik başka art niyetli insanlara kendini kullandırmak başka.Sen akıllı kadınsın kalkarsın bu durumun altından ..
Suana kadar bisi getirdiklerini görmedim biside istemiyorum.Sen smdiden mesafe koy arana yoksa evlendikten sonrada çıkmazlar bunlar insan bi gelir iki gelir üçüncüde utanır yaa elleride boş geliyolardir haber vermedklerine gore
Baktn öyle yapiyo direk yüzüne soyle benm evim cocugm var sorumluluklarim var her gün gelirsen ben yapamam deSuana kadar bisi getirdiklerini görmedim biside istemiyorum.
Onlar kendi bogazlarını doyursunlar yeter.
Evlenince suan iside yok calisirim diyo ama is bulamazsa tek evde napcam mantigiyla hergun gelirse ben napcam ya
Bir acma 2 acma hergun ben onlami ugrascam
amna canım alıştırma sonra senden kötüsü olmaz bidaha geldiklerinde bnde dışarıya çıkıyodum şimdi falan deMerhabalar.
Benim derdim kuzenim bulundugum semte gelin gelecek.
Bu aralar surekli gelip gidiyo esya,kurulum vs duzenleme icin
Her geldiginde de cat kapi gelip biz acız diyo
Nisanlısıyla beraber bir de.
Ben annemle aynı binada oturuyorum.
Ve bina aile binamız bizim.
Ve 30senelik falan malum biraz eski bi yapı
Kuzenin tasınacıgı bina yeni sıfır ama bodrum kat.
Bana her geldiginde nisanlısıda dahil sürekli evimiz çok güzel!,eşyaları x markadan aldık!,özel getirttik!, x semtten geldi!, yalıtım super !, vs vs bi suru bisi anlatıp duruyolar.
Ve bunu bende yapıyolar
Nisanlısının yengesi arkadasım onun evi falan sıfır bina yeni tasindi hic onda öyle muhabbetler yapmıyolarmıs
Bu benim zoruma gidiyo ama söyleyemiyorum.
Ayrıca kimsenin biseyinde gözüm yok benim evim, esyam vs bunun icin anlatıyolarsa yani begenmiyolarsa niye bana geliyolar?
Şuan ikiside çalısmıyo bir de işsizler.
Bir de çat kapı gelmeleri artık beni sıkıyo.
Ben o an müsaitmiyim?
Evim dağınık mı?
İşim var mı? Hic sormadan geliyolar.
Nasıl bir tutum göstermeliyim.
Not: bu arada bu arkadasım olan nisanlısının yengesini arıyolarmıs genelde o musait olmazsa bana geliyolar ben jokerim yani
Yengesine aramadan gitmiyolar
Bir not daha: kuzenim baska semtte oturuyo ve bayramdan bayrama dahi görüsmüyoruz yani cok bi samimiyet yok.
İşi düsünce geliyo böyle ama artık çok yakınıma taşınıyo
Napim?
Arkadaslarim varken bide nisanlisini agirladim arkadaslarim kapalilar evde rahattik neticede bende de sort falan vardi hemen giyindim arkadaslarimda baslarini kapadilar evde bi kosturmaca gormeniz lazim
Cat kapi erkegin gelmesi nedir yahu.
Kendileri rahat diye bizide oyle saniyolar sanirim.
Arkadaslarimda cok sasirdilar
Bide geldi mutfaga masaya oturdular arkadaslarimda masada
Gitti arkadaslarim 5dk falan sonra
Kusurabakmayin dedim.kapida gordunuz aniden oldu falan dedim
Mahcup oldum
Daha önce merdivende denk geldik bende cikiyodum dedim anneme ciktilarYuh yani
Bence kapıyı açmayın arkadaşların dediği gibi
Telefon ederse de arkadaşım davet etmişti ondaydım dersin.
İkincide veli toplantısındayız dersin.
Üçüncüde açmazsın, sonradan duştaydım dersin.
Dördüncüye gelmez zaten.
kapimi calan bile yok size bile ozendim vallahi :))Merhabalar.
Benim derdim kuzenim bulundugum semte gelin gelecek.
Bu aralar surekli gelip gidiyo esya,kurulum vs duzenleme icin
Her geldiginde de cat kapi gelip biz acız diyo
Nisanlısıyla beraber bir de.
Ben annemle aynı binada oturuyorum.
Ve bina aile binamız bizim.
Ve 30senelik falan malum biraz eski bi yapı
Kuzenin tasınacıgı bina yeni sıfır ama bodrum kat.
Bana her geldiginde nisanlısıda dahil sürekli evimiz çok güzel!,eşyaları x markadan aldık!,özel getirttik!, x semtten geldi!, yalıtım super !, vs vs bi suru bisi anlatıp duruyolar.
Ve bunu bende yapıyolar
Nisanlısının yengesi arkadasım onun evi falan sıfır bina yeni tasindi hic onda öyle muhabbetler yapmıyolarmıs
Bu benim zoruma gidiyo ama söyleyemiyorum.
Ayrıca kimsenin biseyinde gözüm yok benim evim, esyam vs bunun icin anlatıyolarsa yani begenmiyolarsa niye bana geliyolar?
Şuan ikiside çalısmıyo bir de işsizler.
Bir de çat kapı gelmeleri artık beni sıkıyo.
Ben o an müsaitmiyim?
Evim dağınık mı?
İşim var mı? Hic sormadan geliyolar.
Nasıl bir tutum göstermeliyim.
Not: bu arada bu arkadasım olan nisanlısının yengesini arıyolarmıs genelde o musait olmazsa bana geliyolar ben jokerim yani
Yengesine aramadan gitmiyolar
Bir not daha: kuzenim baska semtte oturuyo ve bayramdan bayrama dahi görüsmüyoruz yani cok bi samimiyet yok.
İşi düsünce geliyo böyle ama artık çok yakınıma taşınıyo
Napim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?