• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenim bana aşık bense bilmiyorum... Yardım edin lütfen

merhaba mehabbet..gerçekten hissettiğn şey aşksa ve mantıkende sana uygunsa bence ilişkini sürdür...benim annemle babam teyze çocuğu ayrıca dayımla halam evli...yani hem kız alıp hem kız vermişler..ayrıca amcamın bi tanesi amca kızıyla evli bitaneside halasının kızıyla evli..bizim için o kadar normalki akraba evliliği senin durumunda ben olsaydım babam nasıl mutlu olurdu..ama ben kendi seçimimi kendim yaptım tabikide...özürlü çocuk durumunada gelince biz 3 kardeşiz şükür hiç problemimiz yok ve diğer 8 kuzeniminde bir özrü yok allaha şükür..acaba bir özrümüz varda bizmi farkında değiliz ne de olsa akraba evliliklerinde yüzde 99.98 mişya risk..böyle kanıtlanmış bir risk 11 çocuktan birisini nasıl olduysa tutmamış...ayrıca sapık diyen arkadaşada hayret ettim sapıklık kelimesinin ne anlama geldiğini biliyormu acaba...

Doğru..
Yaşamayan bilemez..
Allahım da yaşatmasın inşallah..
Bana göre değil bu işler..
Anlamadığım şu ki; siz de bu akraba beraberliklerine karşısınız bir anlık boşluktan hisleriniz oluşmuş,ama şimdi pişman görünüyorsunuz neden sonlandırmıyorsunuz bunu?

canım şuan askerde ve bana okadar bağlanmış durumdaki anlatamam size onu orda bırakırsam asıl o vakit pişmanlık yaşıcam zaten plandığım onun gelmesi ve bi son görüşme yapmak olucak başarabilirsemeyvahedigeldismile

kızlar kuzen kardeş falan değildir
evlenmek caizdir bildiğim kadarıyla
bu senin hayatın kararını sen vermelisin
diyelim evlendiniz, engelli bir cocuk dünyaya getirmeyi ister misin? hayır di mi
bunu ona söylemelisin
suan senin icinde bulundugun durum onun sana olan sevgisine asık olman
bunu diyince senden uzaklasmaya calısacaktır sen de unutursun böylece onu
ayrıca kac milyon insandan asık olucak birbirinizi mi buldunuz dicem ama
2 senedir görmediğim aynı yastaki kuzenim gecen hafta askını itiraf etti bana
benim samimi olduğu arkadaşıma da onu görünce kalakaldım artık hep onu düsünüyorum demiş
hala da cevap bekliyor olmaz dediğim halde
sonucta kararı vericek olan sensin
ama benim görüşüm ayrılman yönündee.

Son düzenleme:
kızlar kuzen kardeş falan değildir
evlenmek caizdir bildiğim kadarıyla
bu senin hayatın kararını sen vermelisin
diyelim evlendiniz, engelli bir cocuk dünyaya getirmeyi ister misin? hayır di mi
bunu ona söylemelisin
suan senin icinde bulundugun durum onun sana olan sevgisine asık olman
bunu diyince senden uzaklasmaya calısacaktır sen de unutursun böylece onu
ayrıca kac milyon insandan asık olucak birbirinizi mi buldunuz dicem ama
2 senedir görmediğim aynı yastaki kuzenim gecen hafta askını itiraf etti bana
benim samimi olduğu arkadaşıma da onu görünce kalakaldım artık hep onu düsünüyorum demiş
hala da cevap bekliyor olmaz dediğim halde
sonucta kararı vericek olan sensin
ama benim görüşüm ayrılman yönündee.

sağol canım. bu konuyu ona söylüyorum elbet hiçmi aklına gelmiyo diye çocuk mevzu o da tabiki geliyo ama bunun artık tıbbi yönlerini araştırmaya kalkmış test yaparız vs vs. o zaten aşkından dolayı kılıfına uydurmuş. bense şöle bi durum var tabiki risk ama bunun kan uyuşmazlığından dolayı kaynaklandığını tıpcı kuzenlerimden öğrendim kılıfına uydurmuyorum ben hervakit hayatta risk vardır onla olim yada olmim başka biriylede evlendiğimde olabilecekse böle durum olucaktır . ee tabi önlemini almak gerek ben artık belki vazgeçer diye kan grubumu öğrenip al bak araştır oluyomu olmuyomu diye demiştim. sizede böle bi taleb direkt gelmiş anladığım kadarıyla ama bizde öle olmadı işte
zamanla farkedilmeyerek üzerimize sindi bu durum:1closedeyes: zaten olayı böle dramatize edende bu ne onun benden vazgeçemeyişi nede benim ona kıyamayışım. kaç defa söledim bu durum onun askerde olmasıylada çok alakası var diye düşünüyrm geldiğinde inş normale dönerbilmiyorumkismile

Sevgili mehabbet,
Annem ve teyzelerim akraba evliliği yaptılar hem de 1. dereceden...
Yani senin durumundalar.
6 kuzeniz, hiç birimizde de Allah'a şükür bir şey yok, ha olmayanlar hiç mi yok elbette var. a.s
Artık tıp çok gelişti çocuk konusunda tereddütlerin varsa...
Siz birbirinizi sevdikten sonra anlaştıktan sonra ne fark eder ki?
Bence şu an amca oğlun askerde olduğundan çok da güvenme yaptığı hareketlere, boşluktan yapma ihtimali çok yüksek...
Gelmesini bekle ve o sana adım atarsa konuş.
Yoksa bu iş basit bir macera çocukluktan öteye geçmesin derim...
Aile yaşantısı bakımından sorun teşkil eder mi dersen, en ufak kavgada olay ailelere gidip de faciaya dönüşebilir kolaylıkla, anlaşamazsanız ayrılmak çok zor olabilir, aşırı yıpranabilirsiniz.
Ama gene de söylüyorum siz kardeş değilsiniz, aileler onayladığı sürece ve siz anlaştığınız sürece problem yoktur...
:umursamaz:

Sevgili mehabbet,
Annem ve teyzelerim akraba evliliği yaptılar hem de 1. dereceden...
Yani senin durumundalar.
6 kuzeniz, hiç birimizde de Allah'a şükür bir şey yok, ha olmayanlar hiç mi yok elbette var. a.s
Artık tıp çok gelişti çocuk konusunda tereddütlerin varsa...
Siz birbirinizi sevdikten sonra anlaştıktan sonra ne fark eder ki?
Bence şu an amca oğlun askerde olduğundan çok da güvenme yaptığı hareketlere, boşluktan yapma ihtimali çok yüksek...
Gelmesini bekle ve o sana adım atarsa konuş.
Yoksa bu iş basit bir macera çocukluktan öteye geçmesin derim...
Aile yaşantısı bakımından sorun teşkil eder mi dersen, en ufak kavgada olay ailelere gidip de faciaya dönüşebilir kolaylıkla, anlaşamazsanız ayrılmak çok zor olabilir, aşırı yıpranabilirsiniz.
Ama gene de söylüyorum siz kardeş değilsiniz, aileler onayladığı sürece ve siz anlaştığınız sürece problem yoktur...
:umursamaz:

canım askere gitmeden de ilgisi vardı asker sadece bizi bribirimize bağlamış oldu. bende öle umut ediyrm ama zaten asla ondan bi beklentim yok söylüyrm da ona gerçekten seviyosa engelleri aşmaya çalışacaktır geldiğinde . ama ben ona söz vermyrm vermicem de çünkü sorunları aşmadan böle bi işe kalkışacak aşkım yok zamanla ne gösterir bilmemyerimseniben

diyosun ya kardes gbi büyümedk diye bnce sorun yok diye dşünüorm ask buu ki beraber büyüseniz böle bişe olmazdı zten.. bu devirde birinin yanında mutlu olmak cok zor eğer bulduysanda kaybetme derim ben.. cevre baskısınıda bosver bnce soncta yasak bi ilişki deil bu herkes herseyi kabullenr bnce.. ha doğacak cocuqun sağlığı diyosunz evet aslnda cok haklısınz ama bnm cevremdekii neredeyse tüm akrabalarm ya halasının cocuquyla ya amcasının ya teyzeisini cocuquyla evlenms Allah'a sükür hic birinin cocuklarnda bi sorun yok.. yani bunlar Allah'ın bileceği seyler, yinede tedbir önemlii diyorm..

diyosun ya kardes gbi büyümedk diye bnce sorun yok diye dşünüorm ask buu ki beraber büyüseniz böle bişe olmazdı zten.. bu devirde birinin yanında mutlu olmak cok zor eğer bulduysanda kaybetme derim ben.. cevre baskısınıda bosver bnce soncta yasak bi ilişki deil bu herkes herseyi kabullenr bnce.. ha doğacak cocuqun sağlığı diyosunz evet aslnda cok haklısınz ama bnm cevremdekii neredeyse tüm akrabalarm ya halasının cocuquyla ya amcasının ya teyzeisini cocuquyla evlenms Allah'a sükür hic birinin cocuklarnda bi sorun yok.. yani bunlar Allah'ın bileceği seyler, yinede tedbir önemlii diyorm..

evt canım onun abisi evlenene kadar bizimle yaşadı bazı durumlardan ötürü ben onu abim sanıyodum yani o derecebilmiyorumkismile yani belki onlada ta küçüklükten sürekli bir paylaşımımız olsaydı belki olmazdı ama artık dediğim gibi niye oldu sorgulamıyrm bu çoktan geçtikaydirigubbakcemile4 başka sebeblerde olmasa onu asla kaybetmek istemezdim yüreği o kadar temizki :gitme: ama bende o cesaret yok. kısmi kalan mantığımı kullanmaya çalışıyorum işte:çok üzgünüm:

merhaba mehabbet..gerçekten hissettiğn şey aşksa ve mantıkende sana uygunsa bence ilişkini sürdür...benim annemle babam teyze çocuğu ayrıca dayımla halam evli...yani hem kız alıp hem kız vermişler..ayrıca amcamın bi tanesi amca kızıyla evli bitaneside halasının kızıyla evli..bizim için o kadar normalki akraba evliliği senin durumunda ben olsaydım babam nasıl mutlu olurdu..ama ben kendi seçimimi kendim yaptım tabikide...özürlü çocuk durumunada gelince biz 3 kardeşiz şükür hiç problemimiz yok ve diğer 8 kuzeniminde bir özrü yok allaha şükür..acaba bir özrümüz varda bizmi farkında değiliz ne de olsa akraba evliliklerinde yüzde 99.98 mişya risk..böyle kanıtlanmış bir risk 11 çocuktan birisini nasıl olduysa tutmamış...ayrıca sapık diyen arkadaşada hayret ettim sapıklık kelimesinin ne anlama geldiğini biliyormu acaba...

canım ben herkese saygılıyım kimseden falan onay beklediğimde yok bunu yazmıştım daha net bi şekilde ama sistem yenilenirken yazdıklaırmın çoğu silinmiş. ama tabiki böle yakıştırılmayacak kelimeler eleştirmek değil hakaretten öteye gidemez

canım ben herkese saygılıyım kimseden falan onay beklediğimde yok bunu yazmıştım daha net bi şekilde ama sistem yenilenirken yazdıklaırmın çoğu silinmiş. ama tabiki böle yakıştırılmayacak kelimeler eleştirmek değil hakaretten öteye gidemez[/QU

Canım merak ettim naptın hala birliktemisiniz bu arada nerede askerlik yapıyor sakıncası yoksa yazabilirmisin

canim oncelikle su cevremdekiler kismini cikar
hem akraba hemde egitim acisindan...

sonraciima bende akraba evliliklerine karsiyim AMA soyle eger bu akraba kacinci derece olursa olsun kucuklukten beri samimi bir ortamda buyurlerse karsiyim sense iki yildir samimiymissin, bu durumda isler degisiyo benim gozumde...
eger akraba olmasa hemen evlenirdim diyosun.. bide soyle dusun sirf akraba diye onu reddedip baska biriyle evlenip mutsuzda olabilirsin...
herkes evlenirken bir omur boyu mutlu olmak niyetiyle evlenmezmi sende mutlu oldugun insani bulmussun o seni seviyo sen onu seviosun ne guzel iste...
sadece akraba evliliginin getirdigi bazi dezavantajlar var buda eger esler arasinda herhangi bir durum olursa bu genelde iki tarafinda ailelerinin birbirine kusmeleriyle sonuclana biliyo maalesef ama bide avantaji var kaynanan halan:3: yani kaynanadan pek bi sknti cekmezsin:D

canim oncelikle su cevremdekiler kismini cikar
hem akraba hemde egitim acisindan...

sonraciima bende akraba evliliklerine karsiyim AMA soyle eger bu akraba kacinci derece olursa olsun kucuklukten beri samimi bir ortamda buyurlerse karsiyim sense iki yildir samimiymissin, bu durumda isler degisiyo benim gozumde...
eger akraba olmasa hemen evlenirdim diyosun.. bide soyle dusun sirf akraba diye onu reddedip baska biriyle evlenip mutsuzda olabilirsin...
herkes evlenirken bir omur boyu mutlu olmak niyetiyle evlenmezmi sende mutlu oldugun insani bulmussun o seni seviyo sen onu seviosun ne guzel iste...
sadece akraba evliliginin getirdigi bazi dezavantajlar var buda eger esler arasinda herhangi bir durum olursa bu genelde iki tarafinda ailelerinin birbirine kusmeleriyle sonuclana biliyo maalesef ama bide avantaji var kaynanan halan:3: yani kaynanadan pek bi sknti cekmezsin:D

teşekkür ederim yorumlarınız için.
evt en büyüksıkıntımız akraba olması ve benim ailemin buna karşı çıkaması ki daha kimse bilmiyo zaten. ve ben kararımı kesinleştirmeden de ortaya çıkmasını istemem çünkü ömür boyu yüzyüze bakıcaz .şuan dediğim gibi tek isteğim askerden sağlam gelmesi sonrasını da zamana bıraktım ve bazı şeyleri çabalayacağını ifade ediyo bakalım geldiğinde neler yapıcak bi görelim. bu arada amcamın oğlu ama yengemi de çok severim:1: avantajları olacağı gibi dezavantajları daha fazla gözüküyo ama karşımdaki insan bunların farkında ve ben olayım yada bi başkası eşini ezdirecek bi insan değil o konuda ona güveniyorum

teşekkür ederim yorumlarınız için.
evt en büyüksıkıntımız akraba olması ve benim ailemin buna karşı çıkaması ki daha kimse bilmiyo zaten. ve ben kararımı kesinleştirmeden de ortaya çıkmasını istemem çünkü ömür boyu yüzyüze bakıcaz .şuan dediğim gibi tek isteğim askerden sağlam gelmesi sonrasını da zamana bıraktım ve bazı şeyleri çabalayacağını ifade ediyo bakalım geldiğinde neler yapıcak bi görelim. bu arada amcamın oğlu ama yengemi de çok severim:1: avantajları olacağı gibi dezavantajları daha fazla gözüküyo ama karşımdaki insan bunların farkında ve ben olayım yada bi başkası eşini ezdirecek bi insan değil o konuda ona güveniyorum

ha hala ha yenge ne fark eder-tatlicadiarzu-
saka bi yana bencede bu zamana kadar kimseye bisey soylememeniz ii olmus..
hele bi gelsinde sag saglim ins :))

kaynanan halan demişken, kaynanası halası olup da o kaynanadan nerdeyse cehennem azabı çekmiş birini tanıyorum. yani akraba olunca kaynana daha yumuşak davranmıyo benim gördüğüm kadarıyla. kaynanan halan değilmiş yengenmiş ama ne bileyim. yani siz bi tartışsanız, kayınvalidenle bi sorun olsa, aile içi iç savaş. bu taraftan çok zor.

kaynanan halan demişken, kaynanası halası olup da o kaynanadan nerdeyse cehennem azabı çekmiş birini tanıyorum. yani akraba olunca kaynana daha yumuşak davranmıyo benim gördüğüm kadarıyla. kaynanan halan değilmiş yengenmiş ama ne bileyim. yani siz bi tartışsanız, kayınvalidenle bi sorun olsa, aile içi iç savaş. bu taraftan çok zor.

farkındayım canım zaten ama ne benim yapım gereği ki kimseyi takmam o konuda isterseki yedi yabancım olsn kaynana farketmez benim eşim olucak insan bana sahip çıktıktan sonra kimseyi takmam doğrusu ama şimdi bunları düşünmem için erken diyorum

Back
X