Kuzenim neden böyle ?

Emily19

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
491
416
33
Merhaba . 7. Sınıf kuzenim var . Kardeş gibi büyüdük. Kardeşim olmadığı için onu kardeş gibi gördüm ve hiçbir zaman halası değil hep ablasi oldum. Ama bu aralar çok değişti . Ergenlik etkisi mi bilmem. Yanına gitttigim zaman koşa koşa yanıma gelirdi . Sarılırdı. Simdi o yok gidiyorum bu da mı geldi diyor . Bu ne zaman geldi diyor . Hiç sarılma abla nasılsın demek yok. Önceden böyle değildi. Kenara çektim sordum kaç kere bir derdin mi var ablam dedim . Alnımın ortasına sak diye tokat attı. Misafirler var diye ses etmedim fazla mi şımartım acaba . Onu hep kardeş yerine koydum. Normal sakalasmamiza bile çok alınıyor çok kızıyor. Her şeye sinirli. Kardeşine bile.. neden böyle sizce ...

Bu akrabalık adlarını bilmiyorum bu arada ... yaş 18

Son düzenleme:
Alnınıza vurması şımarikliktan başka bi şey değil.
Ergenlikte asi olmak başka terbiyesiz olmak başka şey. Bu resmen terbiyesiz.

Hayatta en sinir olduğun şeyleri sırala deseler küçüklerin inadına büyüklere vurması zirveye oynar o kadar gıcığım.

Salın kızcağızı. Ablalık etmenizden bu aralar hoşlanmıyor olabilir ergenlik etkisi. Arkadaş olmayı deneyin :)
Her zaman arkadaşıydim... ama bu bur değişik. Ergenlik böyle birsey olsa gerek
..

Çok kavga ettik onunla ama normal kavgalardi sonra barışırdik ama bu bir başka kin tutuyor sanki bana

Bu aralar fazla ilgi alaka göstermeyin kendi halinde bırakın o istediği zaman sizin yanınıza gelene kadar siz çok fazla alakadar olmayın onunla
Bu arada söylediği terbiyesice ve saygısızca lafları da yutmayın, neticede o bir çocuk siz büyüksünüz
Öyle durumlarda arkadaş gibi davranmak yerine otoritenin siz olduğunu nazikçe ona gösterip “ bu da mı geldi ne demek canım, ne kadar yanlış/ ayıp bir cümle ben senin ablan sayılırım büyüklerinle konuşurken biraz daha saygılı olman gerekiyor “ gibi konuşup arkadaş rolünden çıkın
Çünkü anladığım kadarıyla fazla samimiyetten çocuk sizi artık tınlamıyor

Önceden bir baskinligim vardı.Ananem çok şımartı. Ben hep karşılık veriyordum ona . Nenem beni sürekli baskıladi yapma o çocuk diye diye . Yemgemden korkusuna . Sonra şımarık oldu çıktı başıma. Galiba otorite lazim

Galiba değil, otorite kesin lazım hatta şart ama bıktırmadan, ters tepmesin yani
Yaptığı terbiyesizlikleri görmezden gelmeyin örneğin alnınıza tokat atmış misafir var diye susmuşsunuz neden? 7 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz bu yaptığı hareketin bir bedeli olmalı, sözlerle ama siz susup tıkadı yemekle kalmışsınız e çocuk tabiki azar daha sonra ipin ucunu daha da kaçıracak hareketler yapar
Dediğim gibi arkadaş rolünden acilen çıkmanız lazım otoritenin kim olduğunu anlaması için nazikçe bıktırmadan yaptığı her büyük ayıpta/yanlışta/saygısızlıkta nazikçe fakat baskın bir ses tonuyla uyarmanız lazım

Haklısınız...

Ergenlik değil bu terbiyesizlik ben de ergen oldum ama milleti tokatlamadım yani

Şak diye vurmasına çok güldüm
Hepimiz ergen olduk, evet herkes göze daha bir gıcık geliyor ama kimsenin kimseye tokat attığını da sanmıyorum. Çok şımartmışsınız. Çocuk zaten, muhattap olmayın

Dayinizin kizi yani kuzensiniz hala oldugunuzu nereden cikartiyorsunuz? Bence siz ablalik adi altinda kizi bastirip durmuşsunuz, büyüyünce de boyle yapiiyor haliyle

Dayinizin kizi yani kuzensiniz hala oldugunuzu nereden cikartiyorsunuz? Bence siz ablalik adi altinda kizi bastirip durmuşsunuz, büyüyünce de boyle yapiiyor haliyle
Ne alaka? Yani akrabalık ilişkilerinden anlamam onu da belirttim bu arada. Ayrıca nasıl baskılamis olabilirim?

Kenara çektim sordum kaç kere bir derdin mi var ablam dedim . Alnımın ortasına sak diye tokat attı.
Kenara çekip sormak çok saçma geldi ama yaptığı çok saygısızca. Ergenlik ve şımarıklık birleşmiş gibi. Bence çok yüzgöz olmayın. Mesafeli durun.

Kuzeninizle ilgilenmeyin bir sure kendi haline kalsin. Dayinizin cocugunun terbiyesini vermek size dusmez. Bu arada hala olmaniz icin sizin abiniz yada erkek kardesinizin cocugu olmasi lazim. Cocugun halasi siz degilsiniz anneniz hala. Siz hala kizi - kuzensiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…