Kuzenim ve ben..

Kuzene aşık olunabilir. Sonuçta bir çok evli kuzen var. Ciddi olduktan sonra neden olmasın... Benim erkek kardeşim ve kuzenim de birbirlerine aşıklar, bunda garip bir şey yok bence. Ama bir ilişkileri yok. Ben ikisiyle de oturup konuştum. Aynı şeyleri sana da söyleyeceğim. Çünkü senin de yaşın küçük anladığım kadarıyla. Ben de bu durumu 2 sene önce öğrenmiştim. Biri 16 biri 15 yaşındaydı. Sevgili olup da birbirinizden sıkılabilirsiniz, şu an yaşınız çok küçük dedim. Senin için de bu böyle. Aynı şeyi sana da söylüyorum. Yarın sıkılıp ayrılsanız, birbirinizi gördüğünüz her yerde kaçacak, rahatsız olacaksınız. Bu kadar kısa zamanda aşık olmamışsındır, hoşlanmışsındır sadece. Başka şeyler düşün. Ensest diyenlere de hayret ediyorum açıkçası. Çocuk onun babası,amcası, dayısı ya da dedesi değil, hoş olmayan tabirler kullanmayalım.

Ensest olmuyor tabi ki sacmalamislar üyeler, çünkü namahremdir yani nikah düşer, ama aslında hos bi durum değildir nikah dussede kan bağı var sonuçta o açıdan çok yakisiksiz bi durum. Kuzen demek kardes gibi bişeydir yani. O yüzden bu duygularinizdan kurtulun bir an önce bana kalırsa.

Arkadaşlar önce bi ensest ne demek onu irdeleyin isterseniz. Herkes aa ensest diye yapıştırmış damgayıda o işler öyle olmuyor. Dayım dememiş amcam dememiş. Kendine nikah düşen birinden bahsediyo ki ensestin tanımında bu olduğunu sanmıyorum.

Bana kuzenlerimle iç içe büyüdüğüm için hep çok uzak gelir bu düşünceler onları erkekten saymam pek o yüzden yerine koyup düşünemiyorum. Ama şu yaptığın ahlaksızlık veya ensest değil bunu bil. Riskleri çok fazla olan tartışmaya açık bir konu yanlızca.

Bizim buralarda 7. kusaga kadar akraba sayiliyoruz. Didisinin didisi yani.
Kuzenimle evlencem desem herhalde bütün sülalem tepeme cöker
Ama ensest felan degil tabiki bu durum. Yinede garip bulurum bende.. kardes yarisi cünkü.

Ensest ne alaka yahu?
Abartilmis bence. Kuzene nikah düşüyor. Bu da evlenilebilir demek. Dünya üzerinde bir cok kişi kuzenine aşıkta olur evlenir de. Bunun neresi garip. Yillarca görüşmemiş, kardeş gibi büyümemisler sonucta.
Benim annemle babamda teyze çocukları.
Annem baska sehirde yasiyor babam baska sehirde. Evlenmeden 1 ay önce gorusmusler yani ilk tanismislar sonra evlenmisler.
Akraba evliliginde cocuklarda sıkıntı olma ihtimali yukseliyor mu evet. Ama akraba olmayan evliliklerde de sıkıntı olduğu bariz ortada.

Günümüz iliski düzeyleri farkli ele alindigi icin toplumsal algı oluşmuş bence o yüzden tepkiler böyle. Yoksa sıkıntı olacak bir durum yok.

Ama sen duygularindan emin ol. Sadece sana olan ilgisi hosuna gitmiştir belki. Iki gün sonra unutabilirsin de. Psikolojik olabilir sinav dönemi ilgiye ihtiyacın var, sen de bu sekilde gidermeye calistin..

Dinimizde kuzen ile evlenmek haram degilki bir cok kimsede evlilkk yapıyor kendi akrabalarimda da var bi sakatlik cok şükür çıkmadı cocukkarda dinen de nikah düştüğünden yalnız gezmeniz haram eğer birbiriniz den hoşlanırsanız niye evililik olmasın hakkınizda hayırlısı olsun canim

Benim anne ve babam da 1. Dereceden kuzen. Ailemdeki pek çok akraba gibi. Ensest ilişki olduğunu söyleyenler olmuş ama değil, hasta çocuk da yok ailede.
Ama tarafsız düşünürsem ne gerek var?
Senin yaşın çok küçük daha evlilik için, keza onun da öyle.
Hoşlanmak ve sevmek için ne insanlar ne deneyimler çıkacak karşına.
Kuzenin gidince onu unutacaksın büyük ihtimalle.
Stres ve hormonların küçük bir oyunu de kendine ve devam et yoluna.

şu topikte; akraba evliliği mi ıykk ensest diye nasıl yanlış bir bilgi dolanıyorsa,ay canım akraba evliliğinde sakat çocuk oluyor da sanki normal evliliklerde olmuyor mu bilgisi de bir o kadar yanlış ve korkutucu!

konu sahibi bence kuzenden uzak dur hoşlanıyorsan bile bu yola girme derim.

tam söyleyeceklerim. her kelimesine katılıyorum

ama bu tür konuların tartışmaya açık olması çok normal değil mi? sonuçta sınıf arkadaşımdan hoşlanıyorum demedin kuzenin işin içine girince tartışmalar çıkması farklı görüşler olması çok normal.

konu senden çıktı toplumsal bir hal aldı

Arkadaş sen kuzeninle evlisin galiba?

konu hayvan hakları olsa savunan kişiye sen hayvansın galiba mı dicez

ben de asla onaylamıyorum akraba evliliğini, bi boşanma olsa tüm aile kanlı bıçaklı olur, aksi durumda da ilişkiler vıcık vıcık olur, ikisi de çok beter, sağlık açısından bakarsak evet riskli ama bu bakımdan melezleşme iyidir tercih edilmesi gerekendir, ama toplumda hiç böyle bişey yokmuş duyulmamış gibi davranılması tuhaf

bu arada dayım amca kızıyla evli iki sağlıklı kızları var, büyük teyzem hala oğluyla evli çocukları olmadı iki örneği de gördüm yani, baba tarafında ise lafı bile edilmeyecek bişey akraba evliliği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…