- 11 Ağustos 2016
- 1.524
- 1.501
- 133
- Konu Sahibi Kardelennnnm
-
Baştan başını eğme gibi öylemi umarım biter 2 senedeYeni evlenmiş gelinlere doğu kültüründe ne kadar modern de olsalar bu şekilde davranılır. Kendilerince terbiye etme bu, adetlere alıştırma falan. Kuzenine söyle hepi topu 2 sene sürüyor süreç.
Aynen öyle , kuzenimi mutlu etmek için herşeyi yapmaya çalışıyorlar , özgürlüğünü vermiyorlar..Doğuda yaşıyorsa zaten sosyal yaşam çok kısıtlı. Birde aile kuralları olunca kuzeniniz çok bunalmıştır.Az aşım ağrısız başım en güzeli. Ben mutlu olamdıkdan sonra, özgür olmadıkdan sonra ne yapayım o parayı. Kuzeniniz en markalı, en kaliteli giysileri olmuş, çok güzel evi olmuş neye yarar. En önemli şey huzur, mutluluk. Para bir şekilde olur, kazanılır. İki kişi çalışdıkdan sonra her şey olur. Biraz denemekde fayda var. Baktı ki olmuyor, o zaman bir karar verir kuzeniniz.
Başını eğme değil alıştırma. Başını eğme dediğinde araba falan vermezler. Sen ona söyle eşiyle de konuşsun durumu mutlaka bunaldığını söylesinBaştan başını eğme gibi öylemi umarım biter 2 senede
DAyy okurken fenalık geldi..
Hiçbir lüks özgürlüğün tadını veremez.
Kendi yağımızda kavruluyoruz evimiz yok arabamız yok borcumuz da yok öyle geçinip gidiyoruz ama çok şükür ki mutluyuz. Azıcık aşım kaygısız başım..
Allah yardım etsin kuzeninize bunları değiltirmek zor gibi. İnşallah herşey gönlünce olur. Üzüldüm...
umarım öyle olur ,biliyormuş gibi konuştunuz Doğu adetleriniBaşını eğme değil alıştırma. Başını eğme dediğinde araba falan vermezler. Sen ona söyle eşiyle de konuşsun durumu mutlaka bunaldığını söylesin
Biliyorum da ondan :)D
umarım öyle olur ,biliyormuş gibi konuştunuz Doğu adetlerini
Neden tanıdık mı geldiKuzeniniz subatta mi evlendi?
Aynen öyle kuzenim gelinliğini 15 bine aldı , düğün yapılan yer herşey masal gibiydi , tatilleri öyle uzaktan geçemeyeceğimiz lükslükte ama herşey babanın ayarladığı proğrama göre ..bahsettiginiz hayatin benzerini yasayan bir tanidigimiz var. disaridan cok guzel
gozukuyor ama yasamayan bilmez denilecek bir durum. benim tavsiyem en azindan uc sene cocuk yapmasin eger aile izin verirse tabii. bu hayati yasayip yasayamayacagina karar versin.
tanidigimin bir kizi bir oglu var. simdi dese ki bir tane daha cocuk istiyorum yapamaz, yaptirtmazlar. cocuk sayisina, cocuklarin gidecekleri okula, kurslara her seye onlar karar veriyor. her sene luks yerlere tatile gidiyorlar, sosyal medyadan fotograflar paylasiliyor, kizin akrabalari ic cekiyor ama bilmiyorlar ki gittikleri yerlerde resmen konu mankeni. nereye gidilecek, kac gun ve nerede kalinacak, akliniza gelebilecek herrr seye onlar karar veriyor. yani kuzeninizi bekleyen hayat bu.
muhtemelen kuzeninizin dugun zamani da boyle oldu ama her sey o kadar gosterisliydi ki anlayamadi.
bu insanlar degismezler, bahsettigim kisinin cocuklari ergenlik caginda liseye gidiyorlar, hicbir sey degismedi.
kuzeninizin hakkinda hayirlisi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?