kuzenim ve nişanlısı, yanlış anlaşılma

dQUOTE="Sonsuzum_melek, post: 59317383, member: 923143"]
Ee kuzeniniz birsey yaşamadiysa ve nişanlisini kaybetmek istemiyorsa bekaret raporu alsin. Ispatlasin..
Daha neler ya, sözüne güvenmeyen adamı raporla mı ikna edecek. Bekaret raporu utanç verici, rezalet birşey!
[/QUOTE]

Çok haklisiniz. Ama dedigim gibi kaybetmek istemiyorsa dedim ve belliki çikis yolu ariyor madem tek care bu. Ben sahsen asla almazdim. Hatta bana guvenmeyen adami ben siler atardim..

Hanımlar,
bakınız konu sahibesi ne diyor? kuzuu21 'in hata edip fotoğraf yollayan kuzeninin örtülü olması, inancı, inancını nasıl yaşadığı kimseyi ilgilendirmiyor, sizler asıl meseleyi bırakıp dini yorumlar yazıyorsunuz, ki sitede dini içerikli konu ve yorumlar yasaktır.

Konuda kuzenin kapalı oluşu küçük bir ayrıntıdan ibaret, ortadaki asıl mesele genç bir insanın berbat biri tarafından tehdit edilmesi ve nişanlısıyla arasına fitne sokulması, kız örtülü olmayabilirdi de, tehdit eden yine yapacağından geri kalmayacaktı.

Konu sahibesi, ben kuzeninize kızamadım, 3 yıl görüştüğü birinin böyle bir şey yapacağını tasavvur edememiş olabilir, birkaç ay görüşmüş olsa neyse ama 3 yıl az zaman değil güvenmiştir.

Resmî nikah yapılmış düğün bekleniyordu sanırım, dipnot olarak belirteyim ben şahsen aynı evi paylaşmaya başlayacağı güne kadar çiftlerin nikah kıymasına karşıyım, sonra bu tip bir sorun olduğunda araya boşanma gireceği için kadınlar kara kara düşünüyor ne yapacağım diye, keşke nişanlı bekleselerdi, nişanı atardı olur biterdi ki bence kuzeniniz eşine bir şey ispat etmek zorunda değil, eski erkek arkadaşıyla asla muhatap olmasın, eşine de resti çeksin, kaldı ki boşanmak istemiyor ama ispat etmek kendi gururunu ayaklar altına almak demek, ayrıca bu saatten sonra eşi inansa evlilikleri devam etse de her kavgada bu olay önüne konacak.

Çok basit bitirsin.Bunun kanitlanma gibi bir durumu yok beyfendi inanmis inancahina zaten dugunleri olsada adam hep bunu yuzune vurcak inanmiycak icten iceeee. O eski sevgiliyide aileden biri bir silkeleyecek ki adam olsun.Bu isin oluru da yok bitirsin hic kndini yipratmasin.Kimseye kendini kanitlamak zorunda degil .

İsteyen bişeyler yaşar, istemeyen yaşamaz. Ben sorgulamam. O yorumuda ben yapmadim hoş. Görünce yazmak istedim. Ama kapalılık Allah istedigi icinse ve bunu yapiyosa haramdan uzak durmasi lazim evet..
Allah başın örtülmesini istiyor. Başı açık kadın Allah'ın bu isteğine uymuyor. O zaman diğer isteklerine de uymuyor/uymasın. Hiç böyle bir şey olabilir mi?

İnsanlar tüm dinlerden ve ahlak sistemlerinden bağımsız olarak bir insanın davranışlarında tutarlılık görmek ister, bu doğru. Başını kapatmayı tercih etmiş birinin bunu mükemmel yapıyor olduğunu görmeyi bekleriz bu da doğru. Fakat mükemmel yapamıyor olması başı kapalı olanı da herhangi bir konuda mükemmel olamayan diğer herkes kadar kusurlu yapar.

Bu konu burada anlatılan olayların üstünde aslında bir toplumsal baskı konusu. Eski sevgili, toplumsal baskı aracını kullanarak kadına şiddet gösteriyor. Eş, toplumsal baskının yönlendirdiği bir bilinçaltı ile kadını hedef gösteriyor. Kadın toplumsal baskının yönettiği korku ile olmadığı biri olmak zorunda kalıyor. Çok özür diliyorum "Kapalıysa haramdan uzak durması lazım." ifadesi de bu üç insanın davranışını kontrol eden toplumsal baskının bir parçası.

Helal her şeyin üstünde mutlak helaldir. Haram her şeyin üstünde mutlak haramdır. Haram, kapalıya ne kadar haramsa açığa da o kadar haram. Bir davranış kapalida ne kadar kusursa açıkta da o kadar kusur. Sadece biri insanları diğerinden daha çok şaşırtabilir. Bu da sadece şaşıran insanların kendi problemidir.

...
kuzuu21

Ben konudaki ispatın bekaret ispatı olduğunu algılamadım. Eşi ofkeli, sindiremiyor fakat ikna olmak da istiyor. İstediği ispat sizin dediğiniz gibi benin rengi, boyutu ya da eski sevgili ile konuya dair güncel mesajlaşma ile bir itiraf alma gibi bir şey. Kuzeniniz kendini ispat etsin. İspatsiz ayrılırsa eşi de herkese rezil edip güya onurunu kurtarmak isteyebilir. Asla ne yapacağını bilemez halde güven dilenmesin kimseden. Kendinden emin, hayal kırıklığına uğramış, sert ve soğuk bir tavır sergilesin. İspat ettikten sonra hiç uzatmadan evliliğini bitirsin. Yoksa bugün ikna olan adam ilerde her öfke anında bu konudan vurur kuzeninizi. Eski sevgiliye şantaj gerekçesi ile dava açacağını söylesin ve açsın. Olayın ailelere yansımaması için yapabileceği tek şeyse dua etmek. Bir de ifk hadisesi var, bilirsiniz. Eşi gerçekten dini hassasiyetleri olan biriyse ifk hadisesini okuyup kendine pay çıkarır, en azından olayı sessiz sedasız halletmeye ikna olur belki.

Kimsenin gecmisi kimseyi ilgilendirmez bu kadar acik ve net ispatla ne demek ya bunu deyen adamdan da koca olmaz zaten bazi seyler yasanmista olabilir kendiai acaba sutten cikma ak kasikmiymis

Kız kapalı diye vuran vurana. Kapalı olunca ne oluyor? Asla hata yapamaz, yanlış yapamaz mi olunuyor. Zaten kapalıysa sevgilisi olmasın, makyaj yapmasın, dedikodu yapmasın. Öyle mi yani? İnsan bu insan. İnsan hata yapar. Oruç tutan bir insana niye namaz kılmıyosun demekle aynı şey. Farklı şeyler bunlar. Herşey açık insanlara serbest değil. Konu sahibi burda kapalı olduğunu belirtmeseydiniz yorumlar başka olurdu. Kuzeniniz o nişanlıdan hemen ayrılsın. Koca ömür söz konusu. Bu adamla geçmez.
Not: Açığım

Ortada gerçekten bir iftira söz konusuysa kuzeniniz eski sevgilisine iftira attığını bir şekilde itiraf ettirecek. Sonra da dr raporu alacak. Hepsini damat beyin suratına atıp kapının önüne koyacak ve ikisini de dava açacak. Sözüme güvenmeyen yanimda durmasın zaten.

Bu konuda ispat gerektirecek bir şey yok. Kiz ben bir şey yaşamadım diyor ona inanmıyor da hiç tanımadığı şeref yoksunu yaratığın lafına mı inanıyor.

Ayrıca bunu nasıl ispat edebilir ki. Hiç tanımadığım bir adam eşime gidip karınla şunları şunları yaşadık dese ve eşim bana değil ona inansa benden ispat istese s... ol git derim. Birisi ortaya bir şey atıyorsa ispat etmesi gereken odur. İftira atılan değil. O şerefsizi bulup ondan neden ispat istemiyor da kuzeninizden istiyor.

Nişanlısı ile konuşsun. "Benim böyle birşeyi ispat etmem mümkün değil. Benim sözüm dışında bir ispatı yok. Tanımadığın adama inanıyorsun da bana neden inanmıyorsun. Etsem bile bana hayat boyu şüphe ile bakacaksın. Bitirelim desin." Biraz vicdan varsa sessiz sakin ayrılır.

ispat derken bekaret raporu mu yoksa seks mi? benim lafıma inanmayıp ispat isteyen adamla ben devam etmezdim. kuzenin devam etmeye niyetli ise sen aradan çekil salaklığı ile baş başa kalsın.

Artık aralarında nasıl bir diyalog geçmişse göğsündeki beni, kalçasındaki lekeyi anlatmış adama. Allah bilir kalçasındaki leke de hamsi şeklindedir agsjahsksjk. Hiç inandırıcı gelmedi bana. Kuzeniniz dürüst olmalı. Herkes hata yapabilir. Biraz başı ağrıyacak mecbur ama geçecek. Bana yatmadığını ispatla diyen adamın ithamlarına maruz kalmaktan iyidir.

Vay be niyet okuyuculuğuda yapabiliyorsun demek. Bir kadinin, hemcinsim, kapali ve açik kadinlar arasi böyle fark yaratmasi üzücü.

Hepimiz hata yapmişizdir, bir havaya kapilip, birşeyler yapmişizdir. Kiz sevgilisine güvenmiş, ve ya o anda kendini seksi his etmek istedi. Nede olsa evlenecegiz diye foto yollamiştir. Bunu hemen karaktersiz olarak yaftalamak,..

Sirf başörtülü diye, o kişiyi hatasiz diye birşey yok. Bu konuda kuzen sekste yapmiş olabilirdi. Açik olunca normal oluyor, kapali olunca tüh kaka? Ki bence evlilik önce seks gayet normal.

Hemcinsim böyle düşünüyorsa, bu ülke asla kadin haklarin h'sini bile taninmaz. Bir kadin var, sirf bir erkek ile birşeyler yaşadi diye hayati mahv olmak üzeri. Vurun kah**yi değilmi!! Ooh başörtü takmiş, iki defa vurun!

Ama erkek, işte onun pipisi var. Tüm şehir duysa bile onun için sorun yok. Pipi önemli. Istediğini yapabilir dimi? Yaziklar olsun!!

İspatla diyen adamla evlenirse ömür boyu başına kakılacak demektir bu mevzu.. En iyisi sen bana inanmıyorsun deyip o bıraksın adamı.

Herkes genç adama yüklenmiş denk gelip okuduğum birkaç mesajda. Bu tür hassasiyetler gütmeyecek bir erkek olsa zaten saçlarını, bacaklarını, kollarını, omuzlarını... gördüğü bir kadını seçebilirdi eş olarak. Hiç dokunmadan da nikahı kıymış. Olan bitenden kim olsa rahatsızlık duyar, nasıl ispatlayacaksın olayına girer. Çocuk çiğ falan değil, tercih ettiği insandan beklentisi gayet normal. Başını örtmüşsün ya yeter demesini mi bekliyorsunuz anlamadım

Kuzeniniz eski sevgilisini arasın ve konuşmaları kaydetsin. Bana neden böyle bir iftira attın diye sorsun. Elbet söyleyecektir yalan olduğunu. Sonrada gidip nişanlısına dinletsin her şeyi. Yalnız sözüne bile inanmayan biriyle evlenir mi, artık onu da kendi bilir.

Kuzeninizin başı kapalı değil mi? Açık atletli resimlerinin ne işi var çocukta.

Ayrıca şuan o nişanlıyla evlenirse ömür boyu en ufak tartışmada yüzüne vurur bu durumu
Eski sevgiliyi de şikayet edin mutlaka.. yarın bir gün ailenize kadar uzanır eli kolu.

Eski sevgiliyle ne yaşadıysa yaşadı bu kuzenini bağlar..

Bu nişanlıyla ömür geçmez bu saatten sonra. "Kendini ispatla" diyen insanla huzurlu evlilik yürümez. Hep önüne gelir bu konu.
En iyisi ayrılsın..

Haklısınız. Aslında olaylar karşısında da gayet seviyeli kalmış. Kıza bir terbiyesizlik yapmamış. Bazıları bekaret istiyor diye saçmalamış sadece. Adam öyle bir şey de dememiş. Ki evlendik bana bedenini göster gibi bir beklentisi dahi olmamış ki eski sevgiliden öğrenmiş bunları. Gayet de düzgün bir insanmış. Belki de Allah yüzüne baktı. İspat istemeyip de ne yapsın şimdi bu adam?

Hiç sanmıyorum
Ya ne büyütüyor ki kuzen
Al ben var mı incele desin.
Yoksa, yalanın bedelini çekip ayrılacak,

Nişanlı tecavüz mü edecek sanki?

Söylediler mi bilmiyorum henüz hepsini okumadım, ama ispat olayını en başından bu yana yanlış anlıyorsun :)
"Kendini ispatla" derken bekaret kontrolünü kastediyor nişanlı (resmi nikahlı)

Ne kadar suni bir ilişki ve evlilik yaşıyor bu insanlar aklım almıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…