Kuzenimi kuzenime vereceklermiş, benide abisine

altinerpinar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
438
1
0
İstanbul
kızlar yine ben
Herşeyi takmıcam etmicem diyorum zırt diye bişiy çıkıyor yine. Bugün kuzenim (dayımın kızı) ağlaya zırlaya beni aradı. Babası teyzemin oğluna vermek istiyormuş. Hiç insan kızını kardeşinin oğluna verebilir mi? Ya bu uygun bir durum değil ki bende kardeş yarısı olmuyorlar mı?
Sonra akşam bize geldiler dayımla kuzenim. Konuştular annemle falan bide utanmadan ne alakaysa annemin fikrini almak istemiş. Annem olur demez mi çünkü diğer kuzenim çok iyi sessiz sakin biri ve doktor. Nerden bulacaklar öyle birini Sonra dayım kuzenimle görüşüp görüşmediğimi sordı bende görüşmüyorum onunla kardeşiyle daha iyiyiz dedim oda öğretmen sakaryada. Neyse gözleri döndü odadan çıktım anneme görüşmeeye devam etsinler gibilerinden bişiyler söyledi hemen odaya girdim siz ne dediğinizin farkında mısınız dayı diye tartıştım hiç sevmem dayımı.annemde dayın kötülüğünü istemez diye onu savundu. üstelik benim hoşlandığım biri de var ve ben yapamam öyle birşeyi. Kuzenim sevdiği çocuğa kaçıcam edicem diyor Sırf iyi bi ünide doktor diye çocuğunu kurban eder mi insan? Kızlar kafayı yicem olamaz böyle bişiy kardeş çocukları evlenemez ki!!! Kızlar bi akıl verin karısık oldu biraz kusura bakmayın
niye mutlu olamıyorum ben

Son düzenleme:
kardes cocuları evlenemez derken,nıkah dusuyor tatlım.Ama bu kalkıp da dıploması ıcın akrabanla evlenmeyı ıcap etmez tabıı,cok sever o ayrı..Ama bu olayda kızlar razı deıl evlenmeye..Aıle evlılıgı bıcok sorunu da beraberınde getrıyo malesef...Pkı damat adayları ne dıyo bu ıse?Madem doktor az cok bılır rısklerını(sakat dogum vs)

hakkaten ya olur mu böle saçmalık evlenmiyorum diyin resti çekin!yada sen o ögretmen cocugu ara durum böle böle bunlar niyeti bozmus de sana böle bişey deseler sakın isteme gibisinden sizde kendi aranızda bi plan kurun tabi inşallah cocugun sana niyeti yoktur zaten bu durumda evlendiremezler sizi

Bu aileler niye böyle? Bırak da evleneceği kişiyi kendi secsinkardes sayılır ya doktor diye evlendrilir mi?

ya diğer doktor olan kuzenim kızı zaten yıllardır seviyomuş. Ama kızın görüştüğü biri zaten var kaçıcam diye tutturdu kimseye diyemiyorum da döver dayım zor kullanır. öğretmen olanla yıllar var yüzyüze gelmeyeli.. O düşünmez gibime geliyor ama çok güzelleşmişsin senle evlenen şanslı falan diyordu ben değiştiriyordum lafı. Ben nikah anlamında dememiştim tatlım beraber büyümüş insanlar onlar ben ötekiyle görüşmedim yüyzyüze yıllardır ama onlar her hafta görüşür evine gider dayımın. Kafam çok karıştı. Sakatlık vs. Onları söylemiyorum bile dediğin gibi. Akraba evliliğinde bi sorun olunca bütün aile zarar görüyor. Ki sevmiyorlar bile mutsuzluk ilk başta belli..

Son düzenleme:
o ne öyle öyle ayol evlilik bu komşuculukmu oynanıyoda kim kimi isterse onla evlensin yazık olur vallaha dördünüze birden nası büyükleriniz var bacım anlamıyom sizi yaa Rabbim yardıncınız olsun inşaallah!

kuzenin işi zor gibi ama senin cıkar yolun var ya annenle konus olmadı inşallah hersy yoluna girer ya

bu aileler niye böyle? Bırak da evleneceği kişiyi kendi secsinkardes sayılır ya doktor diye evlendrilir mi?

cahil desem dayımda okumuş insan. Bu devirde eli ekmek tutan damat bulmak zormuş öyle savunuyor kendini. Büyük kızı işsiz biriyle evlendi hamile klıp belki bütün hırsı bundandır bilemiyorum. Ama bu sene herşey o kadar üst üste geldi ki. Okula kafa yormaktan çok bunlara yoruyorum.

Son düzenleme:
ben güneydoğunun bir ilinde çalışırken kızlar genelde amcaoğlu yada akrabayla evlendiriliyordu ve asla yabancıya kız vermiyorlardı.kültürleri buydu.

kimse kimseyi zorla evlendiremez..yapabilinecek bi çok şey var.en başta doktor beyimizle konuşup vazgeçmesini istemek,zorla güzellik olmayacağını söylemek.sen veya kız söylesin.

aileler baskı yapıyo olabilir ama kızın kuzeninin yüzüne istemediğini belli edip bide üstüne bunu söylerse diğer kuzeninizde odun değil sonuçta okumuş doktor olmuş saygı gösterecektir bu duruma. kendinizi boşuna yıpratmayın ailelerin haberi olmadan çocuklarla konuşarak halledebilirsiniz bu durumu. nikah düşüyo olabilir tamam sakatlığı da bi kenara atıp konuşayım sürekli görüşerek çocukluktan bu yana beraber büyüyüp kardeş gibi yetiştirilen insanların evlenmesi bana çok iğrenç geliyo. tabi herkese böyle gelmeyebilir bu benim kendi görüşüm :s

kuzenının sevdıgı cocugun elı ekmek tutuyo mu pekı?gelıp ısteseler

[ı][sıze="3"]üniversite okumadı benim liseden arkadasım. Ama çok iyi bir işi var. Bir elektronik mağazında müdür yrd. Açıktan devam ediyor ama bitmemiş daha. Diğeriyle kıyaslamaz bile dayım. Sevgiye pek hürmeti yoktur. çünkü zamanında annem de birni sevmiş dayım verdirmemiş. Gitmiş babama vermiş sanki çok iyimiş gibi. Neden bilmiyorum ama sözü geçiyor ailede ve ben çok sinir oluyorum dayımda sevmez beni.[/sıze][/ı]

:26::26::26:İlginç ya

genç kızları bu kadar basit harcamaları gerçekten çok ilginç. oğlu okumadığı iş sahibi olmadığı halde ev aldı kimsenin altına almadığı arabalar aldı. kaç bin liralık ceket giydirir öyle kotla sokağa da salmaz. niye kızının değeri yok anlamıyorum. hadi onun yok bana niye karışıyosun

benim zoruma gidende bu zaten. sürekli yüzyüze baktığın insanla hadi gel evlen demesi zoruma gidiyor. şimdi babadan destek var çocukda çok seviyor kızı. ben konussam dinlemez. kız konustu bikaç defa ama hayırlısı diyip geçiştirmiş. oda çok anlayışlı değil. kardeşi öyle değil ama. ben çok sorun etmiyorum. derdim bi genç kızın hayatı gencecik daha soldurmaya çalışıyorlar. evlense bile illaki kaçar sonu hüsran bu durumun. dayım da döver söver kaçırır sonunda kızı. sonrada namus delisi olur

dayımın karısı doğulu zaten.onlar alısıklar öyle durumlara. yengemin kardeşleri hep böyle akraba evliliğindeler. biz karadenizliyiz. yengem ne derse dayım onu yapar karı köylüdür. kızını hiç sevmez evlen evlat diye yüzüne bakmıcam diyor sürekli. bikaç kez de depresan kullandığını duymustum yengemin ve dayımın. sıyırmışlar ailecek. bi yolunu bulup sevdiği çocuğu kabul ettirmeliyiz. ne olacak bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…