Kuzenimi kuzenime vereceklermiş, benide abisine

Siz yine yırtmş sayılırsnz da kuzeniniz yandı. Çok da zorlarlarsa gidin şikayetci olun zorla evlilik mi olurmuş ahh şu kafa yapımızı değiştremedik.

Siz yine yırtmş sayılırsnz da kuzeniniz yandı. Çok da zorlarlarsa gidin şikayetci olun zorla evlilik mi olurmuş ahh şu kafa yapımızı değiştremedik.

onu değiştirdiğimiz zaman gelişicez zaten..bikaç sene önceye kadar beni vermek istedikleri çocuğun sevdiği vardı hala varmı bilmiyorum ama biz o gözle bakmadık bakmayız. diğeri dediğiniz gibi yandı galiba. karakol olaylarıda girerse kız fena depresyona girecek

cok mu sessiz kuzenin ya.nasıl katlanıyo kiii.böyle planlrın konuşulmasına bile iizin vermem ben.cok katıda olsa bi fikrini sorar herhlde yok sormuyosa bastıra bastıra söylesin istemedini.kaçmaya gerek yok öyyle.ya annnesi o hiç karışmıyo mu??:44:

bir insan hayatında iyi yada kötü kendi kararlarını veremiyorsa yaşayan ölüdür bence dayınız çok gaddarmış kızının mutluluğu umrunda değil o çevresini düşünüyor ben kaçma olayına karşıyım ama böyle bir durumda sevdiğim kişiye kaçardım heralde

kız istemediğini haykıra haykıra söylüyor zaten. o doktora da gitti çocuk seviyorum ben seni ama hayırlısı demiş. yani kızın haline acımamıs bile. ben hala söylüyorum sevdiğim var de diye ama babasının kötü bişi yapmasından korkuyor. dediğiniz gibide kıza tek yol kalıyor.

annesinin başının altından çıkıyor zaten herşey. annesinin tarafı hep bu tarz evlilik yapıyor. kız daha napsın ağlamaktan helak garibim. dinlemiyorlar bile. kıza laf düşmüyor onlara göre. bilemedim nasıl yardım edicem ona. daha okulu var. babasına yalvara yalvara kazandı ist. matematiği. 3 yıl aradan sonra her yıl kazandı bu yıl burs buldu o kadar zenginken ailesi. babası karşılamam zaten bu evde misafirsin okutup elin herifine para mı yedircen diyen biri ne beklersnki

evlense mutlu olamıcak o doktorunda huzuru kaçıcak bence tekrar konuşsun kardeş gibi görüyorum desin dayının vazgeçmesi için doktorun vazgeçmesi gerek kızdan

bu ne nan .film izlemis gibi oldum bi an :)) yazik istemeden evlilik yapmak cok kötü.karsi koyun vargücünüzle..

doktor da ne kıl herıfmıs canım..Hala hayırlısı dıyor,hayrı mı kalmıs bı ısın?Is doktorda bıter bence maalesef..Stemıyorum kızınızı deyınce zorla verıcek degıl ya!Dayınız da hakedıyo kacsa yanı...

doktor fena kıl hemde. hasta olduğum zaman bana yardım bile etmedi. kaçsa hakeder sevdiği çocuk da dininde işinde gücünde biri. doktor olmuş ama onun kadar adam olamaz. kendini sevmeyen birini almayı düşünüyor varın gerisini siz düşünün...

böyle düşüneneler var mı hala yaaa.nasıl iş o kendi cocugunu okutmuyo ele gidecek diye.üstelik kuzenine vermeye calışıyo kıza sormadananneside destek degilse kıza kalmış arada ..kaçmayı düşünmesi cok normal gelmeye başladı :83:

Dicek bi söz bulamıyorum..
Kadınları ne kadar aşağılık bi konuma koyuyolar..
Bizim hiç söz hakkımız yok mu?
Biz insan değil miyiz?
Sevmediğim bi insan evlenmektense kaçarım kardeşim.
Kaçarım!
Bir genç kızın hayatını mahvetmeye ne hakları var ki?
Nasıl bir çağdışılık bu?
Nasıl bir insanlık?
Beynime silahta dayasalar asla evlenmem.

Son düzenleme:
ya canım lütfen beni yanlış anlama sen ciddi bir rahatsızlığı yeni atlatmışsın bu dönemde seni el üstünde tutacaklarına biraz fazla üstüne gelmiyomu sence ailen..biraz daha duyarlı olmaları gerekir diye düşünüyorum ve kesinlikle ben kuzeni kardeş olarak görüyorum akraba evliliğine karşıyım sende istemiyosan diret zorla hiçbirşey yaptıramazlar..kuzenine çok üzüldüm kızın sevdiği biri de varmış ne kadar kötü bir durum

Bende akraba evliliğine karşıyım doktor da istemiyor olabilir kaçmadan onunla da konuşun derim

kardes yarisi ne demek, resmen kardesle kardesi evlendirmeye calisiyorlar...
Allah akil fikir versin bu insanlara...
kacmaya hep karsiyim cok yanlis bir hareket fakat dayinizin kizinin yerinde olsam eger bu evlilik ciddi ciddi gerceklesecekse kacardim sevdigim insana
kuzenle evlenmekten daha iyidir
siz de bu durumu asla ama asla kabul etmeyin...
bu sizin hayatiniz...
kimse sizin evleneceginiz kisileri secemez, bu anne baba ya da dayi olsa bile...
esinizi siz sececeksiniz onlar degil...
dayiniz cok istiyorsa gitsin kendisi evlensin o ''doktor''la...
genc kizlarin evlilik derdi dayiyi germis (cok efedersiniz kendimi tutamadim)

peki bu kiz neden ailesinin yanindan ayrilip kendi hayatini kendisi kurmuyor?
babasinin yaptirmaya calistigi evlilikten kacmak icin sevdigini kacmak cozum degil...
bence bir yerlerden yardim almali, ailem beni zorla evlendirmek istiyor vs. diyerek...
bu tur konulara hangi kurum bakiyor bilemiyorum ama arastirin bulun...
okuzu zaten bursluymus...
part-time calissin kendi harcligini cikarsin kendine tek kisilik bir hayat kursun...
devlet ya da kurumlar yardim ediyordur boyle kizlara mutlaka...
ayrica bolumu matematikse kucuk ogrencilere ozel ders vererek gecimini saglayabilir...
yurtta bir arkadasim bu sekilde bitirdi okulu, ailesinden tek kurus almadan...o da matematik ogretmenligi bolumundeydi...
erkek arkadasina kacsa evlense okulu yine yarim kalacak...
bence bir yerlerden yardim bulup kendi hayatini kurmaya bakmali...
okulu bitince de evlenir, zaten yillar cok cabucak geciyor...

kuzeniniz için malesef bi çözüm gelmiyor aklıma ama siz dayınız babanızın aklına girmeden babanızla konuşun
'ben senin kızınım sadece sen karışabilirsin benim hayatıma başkalarının müdahale etmesine izin verme lütfen' gibisinden bişeyler söylesen olmaz mı?
ve belki de yine dayınızdan önce davranarak kendi sevdiğiniz kişiyi anlatın
Allah yardımcınız olsun

Ailede dayından başka büyük yok mu ? Şöyle sözü geçen,aklıbaşında biri mesela ?
Annen de hata etmiş,tepki göstermesi gerekirdi "olur mu öyle şey" diye...Bence sen anneni sürekli işle,gerekirse babanla konuş.
Akraba evliliklerinin sakıncaları anlatılıp duruyor,hala bunu düşünenler olmasına şaşıyorum.Özürlü çocuk sahibi olma riskleri var,doktor kuzen bunu nasıl bilmez ?
Mesela bizde kuzen candır,kandır.Gençler,çocuklar kuzenlere emanet edilir,göz kulak olması beklenir.Kuzen kuzene göz koyacaksa nerde kaldı akrabalık,kan bağı ?

canım sizin evde anneninmi tek sözü geçiyor babanın sözü geçiyormu amcana söyle babaannene söyle büyük babana söyle kimin sözü geçiyorsa ona söyle bu zamanda böyle evlilikler daha varmı hem sizinle evlenmek isteyen çocuklar sizi
istiyormu onu ara ona söyle benm hayatımda aşka biri var mutlaka seni anlıycak biri çıkacaktır eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…