kuzenimi sınavdan geçirmedim diye bana tavır alınması?

elbette öğrencilerin (tabi mesela online sınav diye kopya çekmeyenlerin) bir suçu yok

ama şöyle ki
ülkede kaliteli bir şey kalmadı
eğitim sistemi yamalı bohça oldu
aileler yönlendirmekte çok yetersiz, evet.

ama sonuçta hayat bu arkadaşların hayatı.
işsiz kalan onlar
elin 20 yaşındaki genci dünyayı gezerken, altında arabası, önünde en iyi bilgisayarı takılırken ot gibi yaşayan onlar.

benim hayatım elimden kayıp gidiyor olsa, "ama aynı apartmanda yaşıyoruz, n'apıyım" diye doğru bulmadığım işleri yapmam mesela, ülkeyi de kocaman bir apartman gibi düşünebiliriz. anlatabiliyor muyum derdimi?
:sampiyon::sampiyon::sampiyon:

Sınavdan geçemeyecek kadar bilgisizseniz o daha vahim. Hazırlık atlama sınavları çok tırt çünkü. Ben kendi okulumda tam puan alarak ilk 10’daydım o sınavda , Boğaziçi’nin sınavını deneme olarak uygulamışlardı, yine tam puan almıştım. Dil ile ilgili bir bölüm okuyan insan o sınavı geçemiyorsa, (herhangi bir zamanda, ben 2014 girişliyim, şu an ilkokul ve ortaokulda İngilizce öğretmenliği yapıyorum, şu an o sınavda ortalamanın çok üstünde alacağıma eminim) o bölümü bırakmalı.

Gerçi dil edebiyatın puanları baya bir düşük 😅. Ancak okuması, bitirmesi zor bir bölümdür. Kendinizi de sorgulamalısınız bence .

Sınavdan geçemeyecek kadar bilgisizseniz o daha vahim. Hazırlık atlama sınavları çok tırt çünkü. Ben kendi okulumda tam puan alarak ilk 10’daydım o sınavda , Boğaziçi’nin sınavını deneme olarak uygulamışlardı, yine tam puan almıştım. Dil ile ilgili bir bölüm okuyan insan o sınavı geçemiyorsa, (herhangi bir zamanda, ben 2014 girişliyim, şu an ilkokul ve ortaokulda İngilizce öğretmenliği yapıyorum, şu an o sınavda ortalamanın çok üstünde alacağıma eminim) o bölümü bırakmalı.

Gerçi dil edebiyatın puanları baya bir düşük 😅. Ancak okuması, bitirmesi zor bir bölümdür. Kendinizi de sorgulamalısınız bence .
Çılışmıdığı yerden gelmiş
Rica ediyorum öyle deme 🙄

Çılışmıdığı yerden gelmiş
Rica ediyorum öyle deme 🙄
Komik gerçekten. Dilin çalışmadığı yeri mi varmış 😂. Dil bu ya, başka dersler gibi değil. Her şeyiyle bir bütün. Farklı bir kültür, bir dil olarak yaklaşmayan, ne bileyim bir tarih coğrafya matematik dersi gibi (hepsinin öğrenme/çalışma stratejisi farklı) yaklaşarak öğrenen insanlar hiçbir şekilde dilde başarılı olamıyor.

merhaba herkese çok uzatmadan konuya geçmek istiyorum.
babamın kuzeninin çocuğunun -direkt biz kuzen diyoruz- hazırlık geçme sınavı varmış. bana fotoğrafları yolladı ben de cevapları attım. bu arada 100 soruydu toplam ve çok uzundu, ben ingiliz dili edebiyatı okuyorum ama ilk sene bomboş uzaktan geçti zaten.
bi de yapamadığım bir konudan baya bi soru vardı. ne biliyorsam yaptım zaten ama geçememiş sınavı. zaten biz bölümde türkçede edebiyat işler gibi ingiliz edebiyatını işliyoruz. böyle gramer konularını en son yksye hazırlanırken görmüştüm ama bölümde hiç karşımıza çıkmadı bile.

neyse sınavı geçememiş. bi de herkese ben selly'e yaptırıcam dediği için akrabalar müdahale oluyorlar saçma sapan. bir tane babaannem var psikolojik sorunlu olduğunu düşünüyorum zaten, nerden öğrendiyse gelip gidip "sana bir işi düştü onu da yapamadın aferin aferin" deyip bağırıyor çağırıyor. yengem de gelmiş "sınıfta kendi yapıp geçenler olmuş sana niye zor geldi ki...neyse hayırlısı" gibi imalı imalı konuşuyor. yemin ederim sinirden ağladım gizli gizli. ben bu konuları unuttuğumu söylemiştim zaten ona da. çok sinirim bozuldu nasıl davranıcam bana surat asılıyor gibi hissediyorum?
Allah akıl fikir versin akrabalarınıza bir bölüm okuyorsunuz diye o bölümün her şeyini su gibi biliyorsunuz diye bir şey yok ki. Sınavı siz yapmadınız ki geçerli bir not verip geçiresiniz . Sizi sınava sokan kişide de beyin yokmuş idrak edemiyor ki her sınavın zorluk derecesi farklı yapamamış olabilirsiniz . Uyanıklık yapayım derken kalmış sınavdan çokta umursama böyle insanları . Zaten işleri düşünce canım akrabam olurlar. Sonuçta siz söz vermediniz ya da yalvarmadınız sınavına ben gireyim diye. Çok takmayın

Burada çoğunluk üni ile alakası olmadığı için çok şaşırmış kopya istemesine. Ben normalde bir derste çalışmasam bile ortalama bir not alırken, online'da aynı dersi çalışsam bile ortalamaya yetişememiştim. İnsanın fena asabı bozuluyor. Kopya ortamı olan birçok öğrenci 3 3.50 ortalama yaptı. İnternette görüyorum virüs var , okullar açılmasın yazanları .Büyük kısmı kopya düzenini sevenler . Şu bir buçuk yılda ortalamam 2 altına düştü, yani kopya çekmiyorsanız ve çan eğrisi varsa yanan siz oluyorsunuz.

Benim kardeşim de aynı bolümden mezun ve sizin, kusura bakmayın ama su an Ingilizce'yi grameriyle çok iyi biliyor olmanız gerekir ki edebiyati hakkında calışabilesiniz. Başkalarını bosverin ama kendiniz için o konuları öğrenin. Ileride öğretmen filan olursanız ve edebiyat öğretirseniz, dilbilgisinde hata yapınca "ee kac senedir görmediğim sey" mi diyeceksiniz? Ustelik daha yeni sınava girmissiniz...
Benim bir kimya hocam vardı, organik kimyanın çok basit bir sorusunu yapamayıp buraya çalışmam lazım diyordu.:110:

Öğretmenim ve branşım neredeyse tüm sınavlar için oldukça önem taşıyor. Ama asla bir başkasının yerine sınava girmem. Bu haksız rekabet olur, diğer çocuklar benle aynı seviyede mi? Tabi ki değil. Bir de bir zahmet herkes kıçını kaldırsın da sınavına çalışsın. Laf olsun diye yapılmıyor o sınavlar. Öğrendin mi öğrenmedin mi onu ölçüyorlar. Öğrenmediysen kalıyorsun, öğrenip öyle geçiyorsun. Milletçe şu sınav mantığını bir anlayamadık gitti zaten. Sidik yarışına çeviriyorlar hemen.
Bu da size ders olsun, bir daha kimsenin angarya işine tamam demezsiniz.
Ayrıca bu bir suç olmalı. Resmen sahtecilik ya. :olamaz:
Katılıyorum.
Bu sene online sınavlarda dünyanın kul hakkı yendi.
Açıköğretim okuyorum bir yandan çan eğrisi hiç olmadığı kadar yükseldi.
Belki hiç çalışmayan öğrenci geçerken, kopya çekmeyen öğrenci sınavdan kaldı.
Buna itiraz ettiğinizde sizde çekseydiniz gibi muhteşem önerileriyle geliyor.
Sonra yeni mezunlar hiç bir şey bilmiyor denildiğinde yine itiraz ediyorlar.

Konu sahibinin geçememesine şaşıranlar olmuş ama vaziyet tam olarak bu. Sayısal çıkışlı olmama rağmen yoldan geçerken girdiğim sınavla önce çevirmenlik okudum, sonra edebiyat. İki üniversitede de dilci olmasına rağmen İngilizce seviyesi kötü olanlar vardı. Üniversite sınavında dil bölümü de seçsen birinci bölümden aldığın puan etkili oluyor. Konu sahibi size tavsiyem acilen çalışın, birinci sınıfa benzemez İngiliz Dili Edebiyatı zordur.

Sorununuza gelince siz dilci olduğunuz için sınavı bilerek yapmadığınızı düşünüyor gibiler. Yapamadım deseniz ayrı sıkıntı olacak. Bence konuyu unutun, hiç olmamış gibi davranın. Bir daha da kul hakkı almayın.

Ben de bir defasında ingilizcesine çok güvenen arkadaşıma yaptırmıştım 😇ve kalmıştım ama arkadaşım sorduğunda gectim çok teşekkür ederim diyip konuyu kapatıp diğer sınava essek gibi çalışıp 80 almistim. Diyeceğim şu ki kendi tercihi bu kadar terbiyesizlesmenin alemi yok insanlar adap edep bunların hepsini unutmuş gözleri kararmış resmen ya umursamayın bence

ay iyi misiniz cok düşük dediğiniz bölüme 6kdan girdim, sinavda o kadar tirt degildi demek ki ne bu siddet sakin ol

Iyi de bilmeden gecse napicakti ki, 1. Sinifta bocalayip kalacakti.

Keske bastan etik olmadigi icin kabul etmeseydiniz. Benden de biri online fransizca sinavi yapmami istedi gecen sene, anlamadigin konu varsa anlatayim ama sinava girmem dedim. Kalmis. Benim payim ne? Sıfır. Cunku banane? Ben bunun neresindeyim?

Wala ben de sınavdan gecemicek kadar konuları nasıl unuttunuz anlamadım.Ben de ingilizce öğretmenliği mezunuyum hala twitterdaki bı sürü hesaptan soru çözüyorum hiç de yanlışım çıkmadı daha😀ilk seneden grammer mi unutulur tuhaf geldi.Bu kadar kendinize guvenmezken ki çocuk kalmış sınavdan nasıl yapmayı kabul ettiniz.Cocuk deseniz ayrı tuhaf hem İngilizce bilmio,hem de hazırlık okumak istemio.Bu konudaki herkes tuhaf geldi bana.

lütfen gelin bir kere benim yerimde olun ve cevremdeki insanlara "hayir ben yardim etmicem kendi gecsin" demeyi deneyin. lutfen.

Hayır demeyi öğrenmeniz lazım. İnsanlara verdikçe isterler bunun hiçbir zaman önünü alamazsınız. İlla yapmanız gerekiyorsa dürüstçe "Cevapların doğruluğundan emin değilim, yanlışsa sorumluluk kabul etmem" diyebilirdiniz.

Psikoloji okuyan bir kuzenim var. Sorduğu sorular olduğunda yardımcı oldum ama hiçbir zaman ödevlerini ya da sınavlarını bizzat kendim yapmadım.

peki herkesin gecemedigim icin beni art niyetli biri olarak dusunmesi ama benim gercekten gecememis olmam pwldpwldwpdpwp GERCEKTEN yapamadim ama bu konuda cok fazla kotu hissettiriliyorum, ben de isin basindayim yani sonuc olarak yapamayabilirim bazi konulari unutmus olabilirim. diger konularda hakli olabilirsiniz ama suan gecememis olmam beni basarisiz yapsaydi bolumde olmazdim diye dusunmek istiyorum siz de suan bunlari demeyin lutfen.
Ama basarisizsin malesef bunu kabul et. Hazirlik okulunda ogretim gorevlisiyim. O sinavlarin nasil oldugunu gayet iyi biliyorum. Gecemediysen dil konusunda yetersizsindir. Zaten sinavin adi yeterlilik sinavi.

Dil de bir butundur. Gramer dedigin sey konusurken de, yazarken de, dinlerken de kullandigin bir bilesenidir dilin. Onu bilmeden okudugunu da dinledigini de anlayamazsin (coktan secmeli sorularda sans eseri tutturursun tabi). Yazmaya hic girmiyorum bile.

Senin tavrini Turk Dili Edebiyati mezunu olup dunya klasiklerinden bihaber bir tanidigima benzettim. Onun da verdigi cevap biz onu okulda gormedik 🤦‍♀️ universite okumak bu degil.

Yani bunu da buraya acık acık yazabildiğinize göre ailecek yüzsüzlüğü ele almıssınız?
Ayıp yahu.
Size de o kuzene de.
Okulu gecti,ise girerken?Meslek hayatında falan ne yapacak?
Onda da torpil bulursunuz bu kafayla.

Back
X