Kuzenimin düğünü napicam ben

Ceyrek altin takin.

Benim kulağıma böyle bi şey gelse takacağım varsa da takmam kaldı ki adam size takmamış sizin keyfinize kalmış bi durum bunun evli bekarla da alakası yok bence ben bekarken kuzenlerime taktım mesela bekar kuzenler de bana para kazanıyorsa istese takabilir miş istememiş demektir

Ben evlenirken Teyzem hediye yapmıştı kuzenim o zaman bekardi. Daha sonra kuzenim evlendi annemlerin dışında ben de yarım altın takmistim yani normali budur aslında evlenince ayrı bir ev oluyorsun ve takmak gerekiyor. Bunda fazladan takmış olacağım diye düşünmek yanlış bence. Durumunuz neye elverisliyse o kadarını yapın sizde.

Böyle konularda beklenti içine girilmesi çok itici geliyor bana. Kimse bişey takmak zorunda değil. Beklenti olarak taktılarsa çıkar içinse bu onların ayıbı.
Kuzen sonuçta takmak istersen bir çeyrek tak madem onlar da senin çocuğun olunca taksınlar. Böyle gezinsin altınlar. Ama bilezik falan gereksiz.

50 tl den fazlasını takmam senin yerinde olsam.sırf bunun hesabını yaptıkları için aslında hiç takmamalı ya neyse.altın takacak hal mi kaldı insanlarda.altın dolar Euro uçtu gitti.bizim düğünlerde eskiden herkes çeyrek takardı.şimdi 100 tl anca.sen kendi hesabına bak boşver onları.dah yeni ev olmuş derler bizde.ondan da bişey beklenmez.

Bu is boyledir bekarken ailenin taktigi yeterlidir ama evliyken ayri davetiye gelince buyugun kucugun farketmez takmak gerekir. Artik dugun yok diye dusunme cocugunolunca o kuzen de sana gelecek, sunettinde takacak vs. Tam karsiligi olmaz bu konularin. Gucun yoksa da illaki altin takmak zorunda degilsin para tak.

Saçmalama tabiiki takmalısın ... çeğrek tak çok yakın görmüyosan kendine 100 lira tak. Ama takmazsan ayıp edersinn. Bebeğine takacaklar senin sende kuzenin bebeğine ....... bu böle gider

Eğer durumunuz müsaitse mutlaka takmalısnız. Evli değilken aileniz takı taktığında sizde takmış gibi oluyorsunuz ama evlendikten sonra yeni ailenizle ayrı bir takı takılması gerekiyor diye düşünüyorum. Benim kardeşim yok lafının arkasına sığınmayın derim. Sonuçta bu bir gelenek. Onlar da zamanı gelince sizin çocuğunuza takarlar. Böyle sürer gider. Takı takmak sizin şanınızdır. Eğer varsa takarsınız tabi durum müsait değilse kendinizi zorlamayın

Evlisinoz ayri eviniz var, ailenizin ne taktığı sizi ilgilendirmez. Sizin ayrı takmanız gerekir. Ama durumunuz neye musaitse onu yaparsınız

Ailenizin takması yeterli.
Fakat madden iyi iseniz yarın bir gün yavrunuza geri gelir.

Ben evli değilim ama sırf kendi maaşım var diye kuzenime annemlerden ayrı altın götürdüm. Biz hala aynı evde yaşıyoruz halbuki. Ama durumum var aldım. Maddi durumunuz el vermiyorsa almayın.
Kuzenin sırf bekar olduğu için almaması çok komik.

Kuzeninizin düğünün de takı takmamak olmaz.. İmkanınız neye yetiyorsa, gönlünüzden ne kopuyorsa onu takın..

bana da tak diyorlar, takıyorum ev kurana yardım maksadıyla.

Dayının oğlu sana bişey takmadikca sen niye takican ki yahu. Annenler zaten 10 gramlık bilezik takıcak ya sen de 20 lira para koyuver gitsin

Valla çalışmıyorsan eşin nasıl uygun görüyorsa öyle yapmalısın. Eminim kuzenin bekarken çalışıyordu buna rağmen takmadıysa ayıp etmiş. Ama sen çalışmıyorsan üstüne borç ödüyorsan senin de zorunluluğun yok. Ailen zaten bileziğini takıyormuş. Takabilseniz 100 tl takın geçin. Kuzenim aynı senin hesap takı vs takmamıştı bekardı ama polisti. Ama ben kendime yakıştıramadım eşimizi zor bela ikna edip 100 tl taktım. Eşim de halen başıma kakar o ayrı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…