• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenimin düğünü napicam ben

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Arkadaşlar içinden çıkamadığım bi konu var sizlere danışmak istedim.

Benim geçen sene düğünüm oldu. Dayım 10 gramlık bilezik taktı sağ olsun.

Dayımın oğlu o zaman bekardı bana hiç bişey takmadi. Benim de zaten oda ayrıyetten taksın diye bi beklentim olmadı orası ayrı ama..

2 ay sonra düğünü var bu kuzenimin. Annemler zaten en az 10 gramlık bilezik takıcaklar ona. Hani dayım bana taktı annem de ona takmış olacak.. Ama kuzenimin ve annesinin benden de beklentisi var sırf evliyim diye.

Neymiş ben artık ayrı bi evmişim ben de bişiler takıcakmışım. Bunu direkt bana demediler ama kulağıma geldi. Sadece annemlerin takmasi olmazmis..

Arkadaşlar bizim artık düğünümüz de yok yani evlenicek kardeşim falan filan yok desem ki onlara getiricekler. Çoluk çocuğum yok.. Ee ben fazladan takmış olmayacak mıyım? Haksızlik gibi geliyo bana...

Yanlış anlaşılmasın pinti bi insan degilim maddi durumumuz iyi olsa zaten karşılık beklemeden takardim hani gönlümden kopanı. Dünya kadar kredi borcu ödüyoruz ve bunu bile bile
Mecburmuşum gibi konuşulunca canım sıkıldı biraz..

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Şeytan diyo ki şu 8 ayar yarım altınlardan al tak gerçeğinden ayırt edilmiyo nasıl olsa.. :)

ben bu işlerde al gülüm, ver gülüm yapılmasına karşıyım.yani böyle seyler içten gelmeli.siz geriye dönüşü olacak mı olmayacak mı diye düşünmeden,yeni evlenen çifte hediye ve yardım amaçlı takmalısınız.ve evet ayrı bir evsiniz,hediyeniz de ayrı olmalı.ama bu illaki bilezik olacak diye bir kural olmamalı.yarım altın ya da cumhuriyet,olmadı çeyrek takabilirsiniz.

Bu konuda size fazlasıyla katılıyorum. Bu düğün nişan filan yardimlasmadır diye düşünüyorum. Kimin gücü neye yetiyosa onu takar.
Evet zaten aile takması gerekeni takiyormus,ek olarak yapilirsa da hosluk olur hepsi bu

Arkadaşlar ben de içten gelmeli durumu olan takmali diye düşünüyorum zaten.. Ama mecburmuşum gibi davranmalarina sinir oluyorum..

Ne alaka benim bekar kuzenlerim hediyelerini takdı düğünümde. O sana takmamış sende ona takma, yada düğün yemekliyse 100, değilse 50 tl.

Yakın zamanda düğün yaptım, öyle hediye bu karşılık bekleme vs. Diyemeyeceğim.

Çeyrek takılmıyo bizde çok yakınlara en az yarım altın takilıyo :KK43:

O zaman hic takma. Dayi oglu ceyrek bile takmamis sana. Hic takmamak iluyor da ceyrek takmak mi olmuyor?

Senden beklenti oldugunu kendileri mi soylediler? Oyleyse cok ayip etmisler.

Taki takmakla evli olmak arasinda ne alaka var ki?

Ben olsam butceme gore takardim bu arada. O takmadi diye sen de takma demiyorum ama biraz ayip yaptiklari.

Sacma beklentiler bunlar bence. Biz de ev borcu oduyoruz, bir ceyrek bizi sarsar valla zaten kis geldi kombi yanacak. Ayagimizi yorganina gore uzatarak oduyoruz borcu. Hesap kitap yaparak... Anlayişsizlik sıkıntı...

Arkadaşlar ben de içten gelmeli durumu olan takmali diye düşünüyorum zaten.. Ama mecburmuşum gibi davranmalarina sinir oluyorum..

Sizin de gideceğiniz düğüne bir şey takmamak icin hesap çabanız garip gerçekten..
Başka kardeşim Yok vs..
Ne önemi var? İçinizden ne geliyorsa, durumunuz neye elveriyorsa onu yapın.

Ne garip akrabalık ilişkileri,bi taraf evlendin en az yarım takman gerek diye ima eder, öbür taraf kardesimde yok daha hiç takmasam mi kafasında.
Varsın sizinki geri dönmesin ne olacak,kuzen kardeş yarısıdır,durumun varsa bi çeyrek takmissin cok mu.Allahtan hiç pinti degilmissin neleri dusunmussun.
Durumun yoksa zaten hiç bir şey takma,söylenenlere de kulağını tıka olsun bitsin.

Back
X