• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenimin düğünü napicam ben

Çeyrek takılmıyo bizde çok yakınlara en az yarım altın takilıyo :KK43:
Çeyrek takarak ya da daha sembolik bir hediye vererek ailenizde yeni bir akım başlatabilirsiniz. :KK45:Eminim ailenizden birçok kişi sayenizde rahatlar, hayır duası bile alırsınız. Genç insanların hayatı zorlaştıran bu tip gelenekleri aşması gerek diye düşünüyorum.

Bu ne ince hesap.. evlenecek kardeşim yok o yok bu yok.. mecburi değil bu işler zaten,içinden geliyorsa yapılır. Alıp bi çeyrek takarsın bukadar abartılacak bişey değil.

Ben sizin yerinizde olsam takmam. Ister alinsinlar, ister darilsinlar. Kuzeniniz en azindan bir kucuk altin takabilirdi, bilezik zaten annenler tarafindan takilacakmis. Yarin obur gun laf acilirsa hersey karsilikli deyip gecersiniz.

bence de takılması lazım ama bilezik falan olmaz. yarım altın en fazla yeter. siz evlenirken çocuk çalışıyosa takmayın siz de.

Bu alış veriş degilki canım hediye ve elbette sen ayrı takacaksin çünkü bir ailesin

Böyle arkamdan konuşuyorsa kuruş bile takmam. Hem ne hakla bana takmamis ne takcam. Annen takiyor iste. Neymiş çocuğum olursa getirirmis. Ee nolcak onun çocuk olcak bi daha mı takacaksin o zaman
Off dıdının dıdısı.

Arkadaşlar içinden çıkamadığım bi konu var sizlere danışmak istedim.

Benim geçen sene düğünüm oldu. Dayım 10 gramlık bilezik taktı sağ olsun.

Dayımın oğlu o zaman bekardı bana hiç bişey takmadi. Benim de zaten oda ayrıyetten taksın diye bi beklentim olmadı orası ayrı ama..

2 ay sonra düğünü var bu kuzenimin. Annemler zaten en az 10 gramlık bilezik takıcaklar ona. Hani dayım bana taktı annem de ona takmış olacak.. Ama kuzenimin ve annesinin benden de beklentisi var sırf evliyim diye.

Neymiş ben artık ayrı bi evmişim ben de bişiler takıcakmışım. Bunu direkt bana demediler ama kulağıma geldi. Sadece annemlerin takmasi olmazmis..

Arkadaşlar bizim artık düğünümüz de yok yani evlenicek kardeşim falan filan yok desem ki onlara getiricekler. Çoluk çocuğum yok.. Ee ben fazladan takmış olmayacak mıyım? Haksızlik gibi geliyo bana...

Yanlış anlaşılmasın pinti bi insan degilim maddi durumumuz iyi olsa zaten karşılık beklemeden takardim hani gönlümden kopanı. Dünya kadar kredi borcu ödüyoruz ve bunu bile bile
Mecburmuşum gibi konuşulunca canım sıkıldı biraz..

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Şeytan diyo ki şu 8 ayar yarım altınlardan al tak gerçeğinden ayırt edilmiyo nasıl olsa.. :)
Kesinlikle takmam kimse kusura bakmasın. Asla takma derim ben.

Kendi düğününden kalma çeyrek varsa onu tak bence gidip ayrıyetten almana da gerek yok. Veya 100₺ kâfi. Milleti dert etme 1-2 gün konuşulur sonra unutulur gider.

Tak 100 lira olsn btsn ben öyle yapardm annenler takioms zaten bide takının lafımı olurmuş gorgusuz gibi

Arkadaşlar içinden çıkamadığım bi konu var sizlere danışmak istedim.

Benim geçen sene düğünüm oldu. Dayım 10 gramlık bilezik taktı sağ olsun.

Dayımın oğlu o zaman bekardı bana hiç bişey takmadi. Benim de zaten oda ayrıyetten taksın diye bi beklentim olmadı orası ayrı ama..

2 ay sonra düğünü var bu kuzenimin. Annemler zaten en az 10 gramlık bilezik takıcaklar ona. Hani dayım bana taktı annem de ona takmış olacak.. Ama kuzenimin ve annesinin benden de beklentisi var sırf evliyim diye.

Neymiş ben artık ayrı bi evmişim ben de bişiler takıcakmışım. Bunu direkt bana demediler ama kulağıma geldi. Sadece annemlerin takmasi olmazmis..

Arkadaşlar bizim artık düğünümüz de yok yani evlenicek kardeşim falan filan yok desem ki onlara getiricekler. Çoluk çocuğum yok.. Ee ben fazladan takmış olmayacak mıyım? Haksızlik gibi geliyo bana...

Yanlış anlaşılmasın pinti bi insan degilim maddi durumumuz iyi olsa zaten karşılık beklemeden takardim hani gönlümden kopanı. Dünya kadar kredi borcu ödüyoruz ve bunu bile bile
Mecburmuşum gibi konuşulunca canım sıkıldı biraz..

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Şeytan diyo ki şu 8 ayar yarım altınlardan al tak gerçeğinden ayırt edilmiyo nasıl olsa.. :)
Bu dugun adetlerini sevmiyorum karsiligi ama senn yaptginda yanls dusunce geldi bana yani brn beklenti yaparak takmam.. o hrdiyedir annenler takicak ama sende bi ceyrek olsun takmalisin onu alamiyosan gram al yani bos gitme

Bir düğüne gideceksem mutlaka takımı takarım. Bu bir hediye, yardımlaşmadır bence. Geri gelecek, o bana taktı takmadı diye asla düşünmem. Yakınlığına, samimiyete ve maddi durumuma göre değişir ne takacağım. Bekarken ben de ayrı takmazdım. Ama şimdi hem annemler, hem biz, hem abimler ayrı ayrı veririz hediyelerimizi. Yarın öbür gün sizin de çocuklarınız olur bir bakmışsın evlilik çağına gelmiş. Sonuçta annelerimiz hep bu yaşta değillerdi illaki biz küçükken de düğüne gidip takı takmışlardır.

Yok ya mecbur hissetme kendini.mesela yakın zamanda görümcem evlenecek sadece düğünde yarım altın takmayi düşünüyorum. Çünkü 1 yıldır fena borç oduyoruz ki ailesinin baskı yapacagindan eminim ama yapacak bişey yok olmayınca.hic üstünde durmayın maddi durumunuza göre bişeyler yapın

Back
X