• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenimin düğünü napicam ben

borçların varsa zor durumdaysan bence hiç kafana takma sen ayıp etmiş olmazsın sağda solda konuşarak onlar en büyük ayıbı etmiş zaten durumun olsa zaten takarsın annen yada baban versin cevabını biraz arkanı kollasınlar benimde dayımın kızının düğünü oldu 10 gün önce bişey takamadım kendisi bana abla durumunuz sıkışık biliyorum hiç canını sıkma kuaföre gelmek istersen ben hallederim dedi daha ben ona bişey dememişken bile yılan dilli akrabalrdan nefret ediyorum ya

Bir küçük altın takmalısınız bence

Son düzenleme:
100 tl tak ama yarım filan takma gerek yok. çocuğun olursa da getirmesin çok da lazım değil yani. ayrıca daha düğün olmadan bunun lafını edip senin kulağına kadar ulaşmasını sağlıyorlar bunlar ne biçim akraba???? çok komiğime gitti şaşırdım yani. ben olsam sırf bu yüzden100 tl den 1 lira fazla takmazdım o 100 de sadakam olsun yani

Kuzenin evleniyor ve sen üç kuruş paranın hesabını yapıyorsun, kusura bakma ama PİNTİSİN

nasılsa anlaşılmıyor deyip 8 gr yarım takmak çok ayıp olur doğrusu budur yani sen evli olduğun için ayrı bir evin olduğu için sana geleni sen takmalısın annen kendisi için takıyor sana taktığı için takmıyor ki yiğenine takıyor onu yok bana geri gelecek mi mantığıyla birşey yapılmasını sevmiyorum hiç olmazsa bir normal yarım altın takmalısınız yani kuzeniniz sonuçta onlarda senin bebeğine getirirler.

Kuzeninin altın beklemesi de sizin sekiz ayar yarım altın altın almayı düşünmüş olmanız da garip.... sonuçta bu evlenen kişiye yardım olsun diye alınır, içinizden gelmiyosa onlara da hayrı olmaz zaten..

Ben 100 tl takardım en fazla :KK53:
Altın takacağım varsa bile sağda solda öyle konuştukları için takmazdım.

Bizim tarafta bilezik takılacaksa tek bir kişi takar. Evlenen kişi evlenince zenginleşiyor diye bi inanış yok :D sadece evlenene bayram harçlığı verilmez, bekarken çocuklara harçlık verilmesi istenmez ama evlendiyse çocuklara bayramda harçlık vermesi beklenir. Madem öyle 5er gramlık 2 bilezik takın :D ya da 7 gramlık falan sorarlarsa 14gr taktık Ben yeni evliyim diyin. Hepimiz daha fazla yardım gelsin tercih ederiz ama olan var olmayan var bunu belirtmek biraz yüzsüzlük..

ben evlenirken halam eniştem bilezik taktı

kuzenlerim de birer küçük altın

onlar öğrenci idi altınları annesi aldı tabii ki benim kardeşim vs yok

kuzenim evleneceği zaman annemler zaten bilezik alır iki tane dedim

bizim eşimle kuzen tarifemiz yarım altındı

eşime dedim ki şuna yarım altın fiyatında bilezik alayım adı bilezik taktı olsun

neyse benim bebeğim yeni doğmuştu düğüne gidemedim

annem götürdü hediyeyi anneme dedim siz zaten iyisini almışsınızdır diye böyle yaptım babam kendi yeğeni olmasına rağmen orta yollu bir şey aldırmış

görümcem evlendi eşime damata da altın takalım dedim taktırmadı bana birer bilezik taktık

herkesin alışkanlığı farklı

yalnız ille de alınacak

yarımın altı olmaz vs denmez

kaldı ki annemler nasılsa alıyor ben almasam da olur deyip takacaksam da yarımın altı olmaz demek çelişkili

o zaman annenizle konuşun

siz de katkı sunun iki bilezik alıp onları takın

Ben de en fazla bir çeyrek takardım. Zira maaşı alıp ödemeleri yapınca harcamalık en fazla 200-300 kalıyor ay sonuna kadar.

Valla eşimin tarafında kayınvalidem altın takar, biz takmayız genelde, öyle altın takacak bir durumumuz da yok, ama bebeği olur birinin ben hediyesini ayrı alırım mesela veya ev görmeye gideriz hediyesini alırım ama bilezik, altın takmak durumun varsa olur da kredi ödüyorsan, kiradaysan borçluysan bence gereksiz, bana ne yapıldı diye ben de bakarım bu arada o konuda haklısın diye düşünüyorum, bana eve taşındığımızda bile altın getiren akrabamızın torununa ben de çeyrek götürdüm mesela, hatta kayınvalidem ben takmıştım dedi, olsun dedim. Gönlünden kopmasıyla da ilgili biraz :)

Çeyrek takılmıyo bizde çok yakınlara en az yarım altın takilıyo :KK43:
dayın takmış annende takacakmış ona karşılık zate. sizin en fazla çeyrek takmanız yeterli fazla bile. bizdede dayılar amcalar halalar falan yarım büyük bilezik takar. başka derdinmi yok allah aşkına bunu düşünme hiç. senden menfaat için düğüne gelmeni bekliyen kuzenin ve annesine bişey yapmasanda olur zaten. yarım dediğin 500 tl kim kaybetmiş akıllı ol çeyrek çok bile.

Annenler takacakmis durum esitleniyo, maddi durumunuz da yok ne gerek var.Herkes konuşur durur zaten bosverin.Sonra ödemesi size düşer kimse de nasıl aldı diye düşünmez.Ayrica düğünde ne takilacağına bu kadar karışilir mi yahu

ben düğünde takılan takıları evlenecek çifte yardım olarak gördüğüm için o hesaplara girmiyorum. Sevaptır elinizden ne kadar geliyorsa takın nolcak

Arkadaşlar içinden çıkamadığım bi konu var sizlere danışmak istedim.

Benim geçen sene düğünüm oldu. Dayım 10 gramlık bilezik taktı sağ olsun.

Dayımın oğlu o zaman bekardı bana hiç bişey takmadi. Benim de zaten oda ayrıyetten taksın diye bi beklentim olmadı orası ayrı ama..

2 ay sonra düğünü var bu kuzenimin. Annemler zaten en az 10 gramlık bilezik takıcaklar ona. Hani dayım bana taktı annem de ona takmış olacak.. Ama kuzenimin ve annesinin benden de beklentisi var sırf evliyim diye.

Neymiş ben artık ayrı bi evmişim ben de bişiler takıcakmışım. Bunu direkt bana demediler ama kulağıma geldi. Sadece annemlerin takmasi olmazmis..

Arkadaşlar bizim artık düğünümüz de yok yani evlenicek kardeşim falan filan yok desem ki onlara getiricekler. Çoluk çocuğum yok.. Ee ben fazladan takmış olmayacak mıyım? Haksızlik gibi geliyo bana...

Yanlış anlaşılmasın pinti bi insan degilim maddi durumumuz iyi olsa zaten karşılık beklemeden takardim hani gönlümden kopanı. Dünya kadar kredi borcu ödüyoruz ve bunu bile bile
Mecburmuşum gibi konuşulunca canım sıkıldı biraz..

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Şeytan diyo ki şu 8 ayar yarım altınlardan al tak gerçeğinden ayırt edilmiyo nasıl olsa.. :)

Aynı olayı yaşadım cümle bile ayrı siz artık ayrı evsiniz

Takmadim yine olsa yine de takmayacagim ki olacak süruyle kuzen var

öncelikle, o bunu taktı, bu şunu taktı hesaplarını bırakın. alın bi çeyrek takın. sonuçta o size takmamış ama siz takarak farkınızı ortaya koyun hem artık ayrı bir ev sayılırsınız :KK66:

Ben olsam bir çeyrek altın takarım
Yarın takmam,yarım beklentisinde saçma bence
He çok sevdiğim,yeri ayrı kuzenin olur fazlasını da yapmaya çalışırım o ayrı

Arkadaşlar bizim artık düğünümüz de yok yani evlenicek kardeşim falan filan yok desem ki onlara getiricekler. Çoluk çocuğum yok.. Ee ben fazladan takmış olmayacak mıyım? Haksızlik gibi geliyo bana...
güldürdünüz beni :KK48: gönülsüz istemeyerek takacaksanız zaten takmayın taktığınız zaman içiniz içinizi yiyecek boşverin

Çok yakın olduklarıma bir çeyrek takıyorum yoksa hicbirsey takmiyorum para kolay kazanılmıyor bir çeyrek olmuş 250 lira az para değil valla ne düğün biter ne bayram seyran nasıl alistirirsan öyle de gider birine yaparsın sonra öbürü bekler yaparsın yaparsın bir kere yapmazsın gene laf söz olur en iyisi hiç yapmamak.

Benim evli bir kuzenim var maddi durumu da çok iyi ama hiç kimseye ne dugunde birşey taktığını gördüm ne bir ev hediyesi falan aldığını gördüm hiç yani ve kimse de beklemiyor öyle alıştırdı çünkü.

Back
X