Kuzenimin evliligi caresizligi

Slm hanımlar uzun yıllardır takipcisiyim sitenin.yeni konu açıyorum yıllar sonra.konu kuzenim.kendisi 29 yaşında 3 çocuğu var.Kocası aynı mahalleden karşısındaki binada oturan evli ve çocuklu bir bayanla aldattı.ortaya çıktı kocasida inkar etmedi zaten.kuzenim okumadı.bir mesleği yok.çalışmıyor.ailesi kesinlikle maddi manevi destek değil , hiçte olmadılar,rahatlarinin bozulmasını asla istemiyorlar.anlayacağınız gidecek yeri yok, bir işi yok,parası yok ve o evde kalmaya mecbur .bir iş bulsa asgari ücretle kiraya para verecek. Bakiciyada verecek .yeme içme diğer masraflar yetmicek tabi.kendisi çok kötü durumda.depresyonda psikiyatri ve psikoloğa gidecek devlette .affedemiyorum kalbim dogrulmuyor midem bulanıyor diyor.eğer bir mesleğim isim gücüm olsaydı yada arkamda destek anne baba bir dak beklemezdim diyor.burdan "çok aşığım seviyoruz yok evlenicez yok kacicaz diyen genç kızlara sesleniyorum önce okuyun egitiminizi tamamlayın iş güç sahibi olun ayaklarınızın üzerine basın ki ilerde böyle bisey başınıza gelirse Allah korusun kimseye eyvallahiniz olmasın.benim başıma gelmez demeyin.hayat neler gösterecek bizlere bilinmez, lütfen özellikle genç kızlarımız okulunuzu egitiminizi aslaaaa yarım bırakmayın.
Uc cocugu anasinin evinden getirmedi o serefsize dimi. Cocuklarini sana birakiyorum kendime yeni bir hayat kurucam desinde bakalim o serefsizin etekleri nasil zil caliyor gorsun. Eger cocuklari alir giderse zaten. O serefsizin ekmegine nutella surmus olur!!!

Slm hanımlar uzun yıllardır takipcisiyim sitenin.yeni konu açıyorum yıllar sonra.konu kuzenim.kendisi 29 yaşında 3 çocuğu var.Kocası aynı mahalleden karşısındaki binada oturan evli ve çocuklu bir bayanla aldattı.ortaya çıktı kocasida inkar etmedi zaten.kuzenim okumadı.bir mesleği yok.çalışmıyor.ailesi kesinlikle maddi manevi destek değil , hiçte olmadılar,rahatlarinin bozulmasını asla istemiyorlar.anlayacağınız gidecek yeri yok, bir işi yok,parası yok ve o evde kalmaya mecbur .bir iş bulsa asgari ücretle kiraya para verecek. Bakiciyada verecek .yeme içme diğer masraflar yetmicek tabi.kendisi çok kötü durumda.depresyonda psikiyatri ve psikoloğa gidecek devlette .affedemiyorum kalbim dogrulmuyor midem bulanıyor diyor.eğer bir mesleğim isim gücüm olsaydı yada arkamda destek anne baba bir dak beklemezdim diyor.burdan "çok aşığım seviyoruz yok evlenicez yok kacicaz diyen genç kızlara sesleniyorum önce okuyun egitiminizi tamamlayın iş güç sahibi olun ayaklarınızın üzerine basın ki ilerde böyle bisey başınıza gelirse Allah korusun kimseye eyvallahiniz olmasın.benim başıma gelmez demeyin.hayat neler gösterecek bizlere bilinmez, lütfen özellikle genç kızlarımız okulunuzu egitiminizi aslaaaa yarım bırakmayın.
kimin basina ne gelecegi belli olmuyor ayaklarinin uzerinde durdun mu birsey yapmaya cesaret edemez kimse

kadın sgınma evlewrine gidebilir. belediyenin ücretsiz kurlarıuna gidip meslek sahibi olabilr. kuaförlük mesela. manikür pedikür fön cekme agda ögrenir ??? cocuklarına belediyecen bakım yardım parası bile alabilyor galiba ama bundan emin degilim muhtarla bir konuşsun...

Herşey okumak değil. herşeyi okula bağlayanlara sinir oluyorum
Doktor olacak arkadaşım var hala saygı edep bilmez kaynanası ile didişir milletin dedikodusunu yapar
ben üniv mezunu değilim ama kendimi geliştirdiğimi söylerler arkadaşlar çok kitap okurum gezerim. Eğitimlere katılırım arkadaşlarla

cok guzel yere değindin örnek olsun bunlar kınamam asla ama gercekten yanlıs yası da genc birde 3 cocuk tek maaslı bır adama olacak işmi.. valla yazık gercekten ama bosansın bakım parasını vermek zorunda o adam.

Doktor olacak arkadaşım var hala saygı edep bilmez kaynanası ile didişir milletin dedikodusunu yapar
ben üniv mezunu değilim ama kendimi geliştirdiğimi söylerler arkadaşlar çok kitap okurum gezerim. Eğitimlere katılırım arkadaşlarla

pardon da kişisel karakteri kımseyı ılgılendırmıyor bu hanımın bır ısı var mı var kocasından ayrılsa mınnet etme durumu bile soz konusu olamaz burda değinmek istedikleri konu bu sizin karakterinizide kımse sorgulamıyor burda.

Bence ugrassin birseyLer yapabilir hala önce kendine is baksın He diyeceksiniz çocuklar evde yapabileceği satış mesale bu işlere ufaktan başlasın derim es dost yardım ederse en azından bi yerden başlar bi bakmissin kendini geliştirmiş ya hatunlar kendinize birikim yapın illa birileri bilmek zorunda değil hayatta başımıza ne geleceğini bilemeyiz az da olsa tamam hayat kurtarmaya yetmez ama en azından bi güven yaaa bence üç çocuk yapmış yirmi yaşında evlense yıllık bin lira biriktirmis olsaydı bugün bi köşesinde dokuz binlirasi olurdu erkeğin iki kaşığı varsa birini kırın atın derim çünkü bitleri canlandimi yerinde duramiyorlar inşallah allahım yardımcısı olsun

Ya aldatma olmasa bile Allah korusun esimiz kotu bi hastaliga yakalanabilir ya da ölebilir.Zamaninsartlarina ayak uydurmamiz icin bi meslegimiz olmasi lazim.Hayatta her seye hazirlikli olmaliyiz.

Fabrikaya girebilir biyerde caycilik yapabilir . Enolmadi apartman merdiveni siler bunlar icin okumus olmaya gerek yok calismak icinde bahaneye.

Siz alin yaniniza duzen kurunca ayri rve cikar . Ben bukadar dusunsem ilk teklifim bu olur
Merdiven ve vasıfsız fabrika işçisinin alacağı üçcret belli kira depozito ve ev sahibine göre değişiyor 6 aylık yada 3 aylıkpeşin kira isteniyor ellektirik su doğal gaz mutfak masrafı küçük çocuğun mezi sütü bunlar yap et demekle olmaz ki dimi arkadaşım çalışmak için bahane değil dimi

Canım ortanca çocuğu otizmli konuşamıyor tuvalet eğitimi almıyor 7 yaşında en küçüğü 1.5 zaten çocuklarına bakacak biri olsa hemen çalışacak
Devlet böyle çocuğu olan anneye bakım parası ve bez yardı mı yapıyor çocuk 18 yaşına geldi mi devlet maaşa bağlıyor bundan yararlansın

Her şey okumak tabi ki..
İş aramaya kalksanız şu an, saygısız olan arkadaşınız hemen iş bulur, sizin bulmanız daha uzun sürer ve az maaş verirler.
Karakter başka, meslek başka.. Gençlere yanlış mesaj vermeyelim..

Kuzeniniz bu adamı çekecek bu kesin. Bari kendi içinde çözmeye, takmamaya çalışsın yoksa çıldırır.

3 çocuk üstelik biri yardıma muhtaç. Öyle merdiven silmekle falan olacak iş değil..

Zaten aldatılan kişi hemen boşanmaya karar verir, ne yapsam diye düşünmek boşanılmayacağını ve Nasıl ders veririm sorusunun cevabını bulamadığını gösterir..

Yorumlarınızı tek tek okudum arkadaşlar tsk ler .bence önce psikiyatriye ve psikoloğa gitmeli ilaç kullanmalı çünkü iyi değil. Kendi içinde cozmeli sonrada takmamaya ilgilenmemeye başlamalı.çocuklarına daha çok odaklanmali.zaten eninde sonunda bosanicam diyor.çünkü ihanetin devamı gelicek diyor.

bunu okumakla değilde çalışmakla ilişkilendirmek daha doğru olur..tabi normal ülkelerde.
bizim gibi özelde asgari ücret devlette en az onun iki katı maaş olunca,
çalışmak=memur olmak=okumaktan geçiyor....
üniversite mezunuyum.çalışmıyorum.memur olmak için çalışıyorum.
etrafımda diyen çok oluyor napacaksın kocanın maaşı iyi çocuguna bak diye.
ama hayat bu..ölüm var,beşer şaşar var...
sırf bu yüzden uğraşıyorum.
ha olmazsa da özelde başlayacağım artık bi yerden.

kuzeniniz lise mezunu galiba.
3 çocukla hele de biri otizmli ise boşanıp kendi ayakları üzerinde durması zor..
imkansız değil ama bu tamamen onun sabrına iradesine azmine bağlı.
aiesinin destek olmayışı da çok kötü......
tek çocuk olsa bir şekilde hayatını kurar diyebilirdim ama 3 çocuk olunca aile destek olmayınca...insan tıkanıyor çözüm bulmakta.

yakın zamanda benimde kuzenim aldatıldığını öğrendi ve adamın karakteri de bi tuhaftı.evlilikleri hep sıkıntılıydı.2 çocuğu var ve küçük yaşında bile değil daha.bayağı üzüldük...kuzenim asgari ücretle çalışıyordu ama çocuk olunca çıktı.
geçen face de görük ki barışmışlar dışarda yemekteler...annemde dhil herkes şunu dedi:''aman iyi olsunlar da...''
işte ben o zaman dedim kendime:''malianestezi Allah korusun seninde başına gelse böyle diyecekler.çalış var gücünle çalışta öz anan baban da olsa minnet etme kimseye..''

demem o ki hala toplumumuz kadına ''idare et'' vasfını yüklüyor.
böyle bir toplumda en çok kadınlar çalışmalı,kadınlar okumalı.
ben kendi aileme bile güvenmiyorum...ha beni fazllalık gibi göreceklerinden değil ''gelinliğiyle çıkan kefenle girer'' zihniyetinden ötürü...

bu yüzden ben bunu okuyan genç kızlara şunu diyorum.
herkes okumak zorunda değil(ha okusanız çok çok iyi),okumayı istemeyebilirsiniz.
ama her kadın çalışmalı,meslek edinmeli.
okumuyorsanız bile bir şekilde özelde genç yaşta başlayarak bir zanaat sahibi olabilirsiniz.
benim kuaförüm ilkokul mezunu ama kadın mesleğinde öyle usta olmuş ki dolmuşla atlayıp yanına gidiyorlar.
kadının bi potansiyel müşteri çevresi oluşmuş.ben ona baktığımda hayranlık duyuyorum.

Back
X