Söylenmişi tekrar söyleyeceğim çünkü bence en mantıklısı... Bu kızı mutlaka önceden yurtlar konusunda bilgilendir. Bir süre sonra KYK (devlet) yurt başvuruları başlar, özel yurtlar almaya başlar. Tam okula kayıt zamanında boş yer bulamayabilir, çok çabuk doluyor. Durumu iyiyse dayalı döşeli apartlar var oralara falan baksın. Bilgisi olmazsa ve her yer dolarsa bu defa açıkta kaldım başka çarem yok deyip sizin eve çöreklenir. Evinde istememekte haklısın, aranız iyi olsaydı güzel bile olurdu ama o da bir yere kadar. Sonuçta genç bir kızın sorumluluğunu alıyorsunuz. Siz direkt olarak müsait olmadığınızı söyleyip reddetmelisiniz. Ama dediğim gibi, mutlaka bilgi ver çünkü yüzsüzse sen hayır demiş bile olsan mağdur edebiyatı yapıp yerleşmeye kalkabilir.
Ben de şehir dışında okudum, devlet yurdunda kaldım. Ben 2. sınıfa geçtiğimde benim de amcamın kızı tercih yaptı. Tercihlerinin arasında benim okuduğum şehri de yazmış. Çıkmasın diye dua ettim resmen, bi kötülüğü dokunmadı kızın bana karşı ama yabancı gibiyiz sonuçta. Zaten amcam da kızı şehir dışına yollamak istemiyordu ve benim okuduğum şehri yazması bir istisnaydı. Wurstria göz kulak olur şeklinde düşünmüş. Amcamdaki mantık da şuydu, durumun vehametini düşünün: Ben kızımı şehir dışına yollamak istemiyorum, erkekler rahat bırakmaz. Allah korumuş da çıkmamış kızın tercihi benim yanıma. Bu mantıktaki bir babanın kızına ben sahip çıkacak değilim. Neyse ki çıkmadı, yaşadıkları yerde özel bir üniversite çıktı.
Milletin olayına bak ya... Biz kyk'larda yıllarca o kadar manyağın ağzı kokusunu çektik, elalem akraba buldun evine çöreklen mantığında yaşıyor. Şaka gibi.