Kuzenimin teselli şekli

gizlikale

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2025
157
-137
11
Büyük hayallerle köye lokanta açtık. Yol üstü olduğu için arabalarını durdurup gelenler sayesinde iyi döndü.Kendi ürettiğimiz yumurta ,süt ,peynir bal ,köz patates,pişi vs veriyorduk. Hevesle köy evi tipinde dekor ettik. Sobalı şirin yer ,belki bilenler olur İstanbula yakınız.

Ama ahlak sorunu var , iş yaptığını görünce yakındaki arsalara aynı konseptle iki lokanta daha açıldı. Maalesef kapattık. Müşteri üçe bölündü .

Kuzenim çaya çağırdı. Vay be Çok üzüldüm ,elini attığın şey kurudu, ne ümitlerle geldin köye didindin ama ellerin bomboş geri dönüyorsun dedi.
Bu iyi niyetli mi yoksa daha da üzmek için mi anlamıyorum. Çünkü onunla ortak açmamı istemişti kabul etmemiştim.

Mal mal konuşmus dikkate almayın

Köye gelir kaynağı tanıtmışsinız, sayenizde insanlar iş kurmuş

Bence butik otel yapın 2 odalı , konum müsaitse tabi. Bolca ilan verin. Ya da yol üstu ızgara mangal olabilir, piknik mekanı olabilir ...Fethiye yolu üstünde at çiftliği şeklinde bir dinlenme yeri var inanılmaz orijinal bir fikir bence sizin de yeni bir fikre ihtoyacınız var. Daha çok müşteri çekersiniz, herkes kazanır.

Ama ahlak sorunu var , iş yaptığını görünce yakındaki arsalara aynı konseptle iki lokanta daha açıldı. Maalesef kapattık. Müşteri üçe bölündü .
Kuzen ayarsız konuşmuş hoş olmamış.

Ancak bu ne alaka? Ahlakla ne ilgisi var işletme açmanın? İnsanlar aaa burda bir lokanta var biz açamayız ayıp mı demeliydi?

Kuzeniniz ayarsız da siz de çok ayarlı değilsiniz.

Ama ahlak sorunu var , iş yaptığını görünce yakındaki arsalara aynı konseptle iki lokanta daha açıldı
Siz neden dünya sizin etrafınızda dönsün istiyorsunuz?
Önceki konuda komşuyu tehdit eden ama tek başına gitmeye g.tü yemeyip yanına arkadaşını alan nişanlı, burada dükkan açanlara ahlaksız iması?
Siz kimsiniz ki sürekli insanlar size uysun istiyorsunuz?

hic anlamam tutan seyin dibine aynisini acani. madem tuttu sen de baska yerde ac
samsun yolunda çakallida da menemenci vardi yillar once tek tuk
gecen yine gittim yol menemenci dolmus hatta hep gittigimiz yerde oturduk tam karsisina bile yenisi acilma asamasindaydi.
neden yani , cok sinir bozucu

Müşteri kaybetmenizin tek nedeninin rakip işletmeler olduğuna emin misiniz ? İnsanlarla olan ilişkilerinizin de etkisi olamaz mı ?

Daha dün nişanlınız ve nişanlınızın erkek kardeşinin komşunuzun evini basmasıyla övünmüyor muydunuz ?

Bizden önce neden açmadılar? Köyde herkes akraba ayıptır. Mahallemizde dondurmacı var, tam karşısında bizim çiğ köfte dükkanımız var. Kocaman bahçe var istesek menüye dondurma da ekleyip daha fazla kar ederiz ama müşteri çalmak ,ekmeğini bölmek olur bu .
Bizde ahlak var ,sana da tavsiye ediyorum

İnsanların etrafınıza dükkan açması ahlaksızlık değil

Ayrıca tam tersi gelirin artmasına sebep olur ortamın civcivlenmesi
Dip dibe olmasa keşke. Biri tam karşıda biri yanda. Menü bile aynı . Hatta bir teyzeyi işe aldık , köşe kurduk . Gözleme ,ekmek ,pişi yapıyordu. Aynı şekilde o köşeyi bile kurdular .En azından konsept değiştirsinler. Farklılık olsa tabi ki iyi birşey. Canlılık olur. Salıncağa kadar aynısını aldılar. Sinir bozucu

Tek başına neden gidemesin iri yarı kalıplı zaten. Sadece adamı daha fazla ürkütmek ve sindirmek istedi. Kadına küfür edilmez bizde. Köyde kadının birine bir adam küfretti. Dışlandı kimse konuşmadı. Tutunamadı gitti. Adam öldürmekten daha ağır görünüyor, cinayet sebebi bile olabiliyor. Düzgün ifade ederseniz sevinirim

Yuh ne fesatmis ya

Ticaretten zerre anlamadığınız belli. Lokantalar çoğunlukla hep yanyanadır. Gelinlikçiler yan yanadır, mağazalar ayakkabıcılar cartlar curtlar hep yanyanadır. Eczaneler de öyle. Biri daha çok iş yapıyorsa demek ki iyidir, tercih edilme sebebi vardır. Madem böyle düşünüyordunuz diğer arsaları da satın alıp izin vermeseydiniz aabsjsj

Haklısın ama artık herkes böyle boş ver aç gitsin sen de dondurmacıda aç bir tane. Benim kaynım ve görümcem aynı köyde karşı karşı bakkal açtılar küsmediler de. Bence iş güçüğe varırsa kötü olur yoksa herkes nasibini yer ötesi yok

Kuzeniniz patavatsız diye tabir edilen insanlardan sanırım. Canınızın sıkıldığını belli etmeyin, amacı o çünkü.
Bu devirde kimseye dersini açmayacaksın, eşekten düşersen 'ben zaten inecektim' diyeceksin
Peki diğerleri batmadı da siz niye battınız gerçekten merak ettiğim için soruyorum.

Aynen öyle. Dertleşmek istiyorsun,içten içe seviniyorlar. Derdin üzerinden vuruyorlar.

Lokanlara sizin kurtları vadisi tayfasını gönderemediniz mi ; ) şöyle masaları tekmelesedi iş çözülürdü. Korkup kapatırlardı neden battınız üzüldüm valla. olmazsa dişlerini sökerledi gözlemeci teyzelerin ahlaksızlar gözleme yapıyorlar gözünüzün içine baka baka. bence bunun altında kalmayın. size yakışmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…