- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
- Konu Sahibi MightyPineapple
-
İnsanlarla ilişkiler,bir olumsuz olaya bağlanmamalı.Hayatında babanı karşına alacağın ne olaylarla karşılaşacaksın.Bunu da unutma.İsviçre.
Onunla görüşeceğim diye babamı karşıma alamam, o yüzden ben de mecbur olmadıkça görüşmeyeceğim.
Haklısınız bana büyük ders oldu, abimden bile paket alıp taşımam artık.
Valizde el bagajında neyi taşıyıp taşımanın suç olduğu biliyorum. Ayrıca Müslüman olduğumuz için bize hangi gözle baktıklarını söylediğim için aşırı tepkiye gerek yok bunu bilmiyormuş gibi davranmayalım. Ben kimsenin karşısına kimliğimde İslam yazıyor diye ezilip büzülmedim, insanımız da bu konuları çarpıtmaya çok müsait zaten. Beni soktuğu durum hoş bi durum mu, zaten avrupada mimli bir millet iken yok yere suçlu duruma düştüm.Ünlü düşünür Amir Khan ne güzel demiş dimi müslüman is not terrorist diye ,siz o kimliğinizdeki KAPI GİBİ yazan İSLAM kelimesine inanmadıktan sonra karşınızdaki isveçlinin inanmasını da beklemeyin zaten..İsveç Çakısı meşhurdur eminimki belli bir kriteri vardır ülkeden çıkartmak için taşıma şekliniz sorun teşkil etmiştir ,teyzeniz deste deste bıçakla gelebildiğine göre..10 tane bıçakla evinize ikiz kule saldırısı yapılmış muamelesi sergilemeniz hemde yazdığınıza göre bunu ailecek sergilemeniz aşırı ilginç geldi...Ben orda dilimin döndüğünce ülkenizin çakıları o kadar meşhurki aile bireylerime birer hediye götürmek istedim yanlış olduğunu bilmiyordum bunları götürmemim başka bir yolu yok mu der çevirirdim gazı..yani kendinizden ne bekliyorsunuzda bu güvensizlik ,adamlara karşı bu ezilen tavır...Kuzeninizde kasti yapmamıştır her zaman götürdükleri şeymiş gerçi ortada bir dükkan yoksa napmaya diyecem de eminim komşulara hediye dağıtıp hava basmak içindir ..bana çok gereksiz geldi aynı fotoğraf makinesi kaptırmış gibi hemde hiç kusura bakmayın.
dipnot:çok kez hava alanında çakıma ,biber gazıma vb . eşyalarıma el konulmuştur bu beni öldürmedi hiç.
not:valizde taşımak suç değil çantada uçağa sokmak suç bu arada.
Haklısınız ama bu olayın bi izahı yok. Kendi bavuluna attığında 30 tane giysiye çamaşıra sardığı bıçakları bana incecik plastik market poşetinde veriyorsa içinde ne olduğunu söylemeden, uyarmadan, bilemiyorum tamam bavula koyacağımı sandı o zaman başıma bir iş gelmezdi ama kahve ve çikolatayı çantama atma ihtimalimi düşünüp beni uyarmalıydı onu geçiremezsin diye. Ailemin kızdığı nokta da bu ve benim de.İnsanlarla ilişkiler,bir olumsuz olaya bağlanmamalı.Hayatında babanı karşına alacağın ne olaylarla karşılaşacaksın.Bunu da unutma.
Tatlım kesinlikle haklısın.O konuda bir sorun yok.Ama şu an öfkenden kesip atıyorsun ilişkiyi.Kuzensiniz.Tamam düşüncesizlik yapmış.Ama biraz zamana bırakın sakinleşin.Haklısınız ama bu olayın bi izahı yok. Kendi bavuluna attığında 30 tane giysiye çamaşıra sardığı bıçakları bana incecik plastik market poşetinde veriyorsa içinde ne olduğunu söylemeden, uyarmadan, bilemiyorum tamam bavula koyacağımı sandı o zaman başıma bir iş gelmezdi ama kahve ve çikolatayı çantama atma ihtimalimi düşünüp beni uyarmalıydı onu geçiremezsin diye. Ailemin kızdığı nokta da bu ve benim de.
İşte, başım yanabilirdi.yaparlardı gerçekten, babanızla meslektaşız. görev için memur pasaportuyla gittiğimizde dahi bu aralar didik didik arıyorlar. valizde dahi sıkıntı olabilirdi.
Büyük uzun çikolata barları var, bıçakların boyunda. 6-7 çikolata barının arasına koymuş sarmış. O yüzden elime gelmedi.
Zaten tek sıkıntı da o, haber verse hiç sorun yok bu arada anneannemler de onlara çok sinirlendi tüm aile biliyor onları yani sadece annem babam değil.Tuzak gibi resmen, cidden haber vermemis olmasi buyuk suursuzluk insan soylemezmi yaa!!
Zaten tek sıkıntı da o, haber verse hiç sorun yok bu arada anneannemler de onlara çok sinirlendi tüm aile biliyor onları yani sadece annem babam değil.
İnşallah hiçbir şey olmasın da ben abartmış büyütmüş olayım razıyım, sicilime geçebilirler belki geçmediler ama geçtiyse benim yurtdışına dair tüm eğitim planlarım da vizelerim de suya düşer yazık günah değil mi?
İnşallah. Babama da üzüldüm düşünsenize çocuğunuz yabancı bi gümrükte bu duruma düşüyor sizin elinizden bir şey gelmiyor işiniz gümrük olduğu halde, salmama ihtimalleri de var, canları istese gayet de tutabilirlerdi beni sorgu için. Geçti gitti çok şükür ama ha deyince gelebilecekleri bir yer de değildi.Yok yok birsey olmaz merak etme
Biliyorum şu an gerginsin ama kuzeninin suçu yokki sana bavula koy demiş bavula koysan sıkıntı olmayacaktı.keskin aletlere,sıvı şişelerine bile izin vermezler yanınızda hata etmişsiniz kol çantanıza alarakŞu an ellerim tir tir titreyerek yazıyorum yazım hatalarımı görmezden gelin lütfen. hafta sonu için kuzenimin yanına yurtdışıan gittim. dün bana bi poşet verdi bi de bi paket kahve, dedi bunu anneme götür türkiyeye dönünce bavuluna koy dedi tamam dedim. bavulumu hazırladım kendi aldıklarımı yerleştirince sıpmadı, onun verdiklerini kol çantama attım, şeffaf küçük bi market poşeti içinde 6-7 tane çikolata var. bi de kahve, ne zararı olabilir rahatça geçerim kontrolden.
havalanında gittim bugün, kontrolden geçtim zaten polisler uyuz size ingilizce vevap vermiyolar ya fransızca ya almanca. eğer almanca konuşsa anlicam ama fransızca konuştu kadın benle 2-3 kelime dışında bişey anlamıyorum bu kadını hiç anlamadım. en sonunda çantanıza bakabilir miyim dedi onu anladım, çantayı önüne döktü. arkadaşım da orda yaşıyo annesi çantanı ararlar herkesin ararlar dedi bişey beklemedim ben de. kadın dedi ki 'bunları götüremezsin'. Bi an kalakaldım çikolatanın nesini götüremem?
Poşetin içinden 1 düzine upuzun bıçak çıkardı kadın.
Hayatımda ne böyle şok oldum, ne kazık yediğimi hissettim. Ağzıma ne gelirse, benim bundan haberim yok, kuzenim bana çikolata poşeti diye verdi bilmiyordum, kadın atalım mı gibi bişeyler dedi ama ne alaka atacaklardı zaten, hemen atın istemiyorum benim haberim yok lütfen atın falan diye sayıklıyorum, gözlerim karardı.
Polis geldi, pasaportumu aldı götürdü, beni orada tuttular. zaten türklerden müslümanlardan nefet ediyolar, ateistim bile desem nolur kimliğimde kapı gibi islam yazıyo, mimliyiz zaten.
Neyse geri getirdi biletimi pasaportumu ben geçtim kontroldn yere yığılmak üzereyim. Babam gümrükçü, havaalanında dış hatlarda üstelik. Ağzına geleni saydı bana bu terör olayları yüzünden gübenlik önlemleri hat safhada her şeyden şüpheleniyolar, seni sorguya çekebilirlerdi, sen nası bakmadın poşete, ben seni uyarmadım mı dedi.
gerçekten sorguya çekebilirlermiş. orada ağlamaya başladım benim sicilime pasaportuma geçseler, ben abd vizesine başvurdum anında ret yerim. kırmızı pasaportum olsa vizeli gitsem bi daha vize vermezlerdi.
Kuzenime inanılmaz öfkeliyim sen nasıl bana 1 düzine bıçak verirsin bana söylemeden, insan kuzeninin verdiği poşetin içine tehlikeli eşya var mı diye bakar mı? Şeffaf küçük poşet çikolata, elimle yokladım üstelik nası sakladıysa artık.
babam diyo bi daha onların evine asla gitmiceksin görüşmiceksin. iki bıçak değil üç değil 12 tane, uçları tırtıklı uzunlar bi de.
yazım yanlışlarımı görmezden gelin şu an elim titriyor yazamıyorum, betim benzim attı yabancı pasaport memnuru bile iyi misiniz diye sordu gelirken. beni nası bi zor duruma soktu orada, aşırı derecede öfkeliyim.
Valizde el bagajında neyi taşıyıp taşımanın suç olduğu biliyorum. Ayrıca Müslüman olduğumuz için bize hangi gözle baktıklarını söylediğim için aşırı tepkiye gerek yok bunu bilmiyormuş gibi davranmayalım. Ben kimsenin karşısına kimliğimde İslam yazıyor diye ezilip büzülmedim, insanımız da bu konuları çarpıtmaya çok müsait zaten. Beni soktuğu durum hoş bi durum mu, zaten avrupada mimli bir millet iken yok yere suçlu duruma düştüm.
Ayrıca o bıçakları asla hediye olarak götürüyordum bilmiyordum demem 5 ülkeye girip çıktım aklı olan onların el bagajında yasak olduğunu bilir.
Size gereksiz geliyosa ben niye kusura bakayım sizin başınıza geldiğinde ya da tekrar gelirse rahatça durursunuz orada polis pasaportunuzu alıp götürdüğünde.
10 tane bıçağı uçakta dağıtsanız kaç kişinin canına kast edebilirsiniz, rehin alabilirsiniz, biraz da bu yönden düşünün ve düştüğüm durumu anlamaya çalışın, ya da çalışmayın yorumunuz için teşekkürler
Onun suçu bana bıçak olduğunu söylememek. Bıçak olduğunu bilsem kol çantasına koyar mıyım? Bavula koy demek götürmeyi unutma demek eğer içinde kol çantasına alınmayacak malzeme olduğunu söylemezse. Ki bıçak götürmeyeceğimi kesinlikle biliyordu.Biliyorum şy an gerginsin ama kuzeninin suçu yokki sana bavula koy demiş bavula koysan sıkıntı olmayacaktı.keskin aletlere,sıvı şişelerine bile izin vermezler yanınızda hata etmişsiniz kol çantanıza alarak
Orada tesadüfen Türk bi polis gördüm derdimi anlattım, sadece adına soyadına bakmışlardır bir yerde çıkmaz korkma dedi ama bakalım işte.
Evet söylemesi gerekirdi ne olduğunu haklısınOnun suçu bana bıçak olduğunu söylememek. Bıçak olduğunu bilsem kol çantasına koyar mıyım? Bavula koy demek götürmeyi unutma demek eğer içinde kol çantasına alınmayacak malzeme olduğunu söylemezse. Ki bıçak götürmeyeceğimi kesinlikle biliyordu.
Yok, bir Türkiye bir de İsviçre dışında ülke görmedi, yıllardır da kaldığı ülkenin dışına çıkmadı. O benim bavula koyduğumu sanmış.Cok zor bir durum ve buradaki insnalarin hayat tecrubesi farkli oldugu icin sizi kesinlikle anlayamamislar.
O bicak veren kadincagiz cok gezen dolasan bir akraba mi yoksa o da mi bilememis bu yaptiginin son derece tehliklei oldugunu?
Haklısınız bende de hata var, açıp bakmalıydım o gittiğinde. Olacağı varmış demek ki, bir dahakine bana ders olur bir daha kimseden emanet götürmem.Evet söylemesi gerekirdi ne olduğunu haklısın
Keşke sorsaymışsın, çok geçmiş olsun
Fransa tarafından binseydin çoktan sorguya çekilmiştin dedi ailesi orada yaşayan arkadaşım, tövbe tövbe neyse ki o taraftan binmedim.Çıkmaz merak etme
Bilmeyebilirsin yasak olduğunu
Sıkıntı olmaz , eminim
Tamam ortada cok cok fena bir cifte yanlis var. 1)akrabanin bilgisizligi 2) sizin her ihtimale karsi iyice paketi yoklayip karistirmamaniz . Ikisi de normal cunku akrabaniz dunya gormemis bir kadin. Sizin de yolculuk telasiniz tavan yapmis herseyi kontrol edecek vakit olmamis. O yuzden ne ona ne kendinize kizin. Korkmada haklisiniz ama bekleyip gorun ve durumu oldugu gibi anlatin yetkililere. Onlar eminim karsilasiyorlar boyle durumlarla. Siz profesyonel oldugunuzu icin goz ardi edilecektir bu olay korkmayin.Yok, bir Türkiye bir de İsviçre dışında ülke görmedi, yıllardır da kaldığı ülkenin dışına çıkmadı. O benim bavula koyduğumu sanmış.
Fransa tarafından binseydin çoktan sorguya çekilmiştin dedi ailesi orada yaşayan arkadaşım, tövbe tövbe neyse ki o taraftan binmedim.
İnşallah meşhur bıçaktan ülkeye götürüyorum sanıp atmışlardır. Ama atıp geçirmediler yani pasaportumu alıp götürdüler adıma soyadıma bakmışlar o yüzden panikledim. Onlar da haklı, her yer tehlikede artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?