- 23 Ağustos 2012
- 51.835
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.386
- 898
- Konu Sahibi MightyPineapple
-
Babamın gözleri kan çanağı olmuş adam kendini kaybetmiş. Sabaha kadar gözüne uyku girmemişkuzenin yaptigi resmen telbiyesizlik bence ucuz yirtmissin ben olsam bir daha uzunca bir sure konusmazdim o kuzenle telefonu acip sen benim basimi yakmaya niyetlimisin derdim. bence gene memur iyi niyetli biriymis yoksa basiniza neler gelirdi dusunemiyorum.
babaniz da hakli bende cok hakli siz kuzeninize guvenmeyip o torbayi kontrol etmeliydiniz sizde de hata var. babaniza da uzuldum adap ölüp ölüp dirilmistir orda
Herkes benim gibi düşünmek zorunda değil de biraz mantıklı düşünüp konser girişinde fotoğraf makinesi kaptırmışım gibi düşünmeseler güzel olur.Neden her sorun yok abartma diyene " sorun var bi kere tamam mı !!!" Gibi cevap veriyorsun?
Herkes senin gibi düşünmek zorunda mi
valizde götürebilirsiniz ama sırt çantasında olmaz. Çünkü sırt çantası uçağın içine konuyor ve uçağa kesinlikle kesici delici aletle almıyorlar.ya benim arkadaşım bıçak seti getirdi yurt dışından aslında izin veriyorlar getirmeye anlamadım şimdi mi yasaklandı.
Memur kadın yine iyi niyetliymiş git ayağını öp yeridir dedi bizimkiler. Salmayıp polis de çağırabilirlermiş. Benim çocuğuma terörist muamelesi yapacaklardı diye delirmiş evin içinde. Kuzenimin kocasından zaten nefret ediyordu babam zar zor izin vermişti yanlarına gitmeme, o eve bi daha gitmeyeceksin onlarla da görüşmeyeceksin diyor ikisi de. Tamam dedim zaten ben de gitmem. Annem tamamen kasıtlı olduğunu düşünüyor kendi annesi bıçakları bavula koyarken 30 tane çamaşıra kıyafete sarıp koyuyormuş kız bana öylece verdi poşeti bi de nası ustalıkla gizlemişse ele gelmiyor.Pasaporta göre değil ama tipe göre bazen ayrimcilik oluyor. Beyaz/ arap tipli şeklinde. Ben daha önce bir kere bile ayrımcılığa uğramadım ama araplara çok kötü davranılıyor.
Büyük ihtimalle. Bıçak olduğunu söylemeyi unutmuş...akıl tedavisi yarım mı kalmış kuzeninizin?
Guzel kardesim siciline falan islenmez ki islem yapilmamis sadece kadin alip atmis. Ben 9/11 donemi yurtdisindan donerken sadece Turk ve Musluman oldugum icin sacma sapan guvenlik onemlerinden gecirilmistim nelere maruz kaldim ama yani senin verdigin bu tepkilerin 10 da birini bile yapmadim :) ki yasimda 20-21 falandi...gayet sakin olmalisin bence buyutecek birsey yok. Ayip olan kuzenin sana soylememesi icerisinde ne oldugunu. Sende ona gore tedbirini alip saklardin munasip bir yere cantanda... Neyse bosver artik kendini strese sokma birsey olmaz..Herkes benim gibi düşünmek zorunda değil de biraz mantıklı düşünüp konser girişinde fotoğraf makinesi kaptırmışım gibi düşünmeseler güzel olur.
Aynısı başına gelse sicilimde bişey var mı diye e-devlette sabahlayıp sayfayı yenileyi sömürecek insanlar bana burada abartma derse çok komik oluyor.
Ünlü düşünür Amir Khan ne güzel demiş dimi müslüman is not terrorist diye ,siz o kimliğinizdeki KAPI GİBİ yazan İSLAM kelimesine inanmadıktan sonra karşınızdaki isveçlinin inanmasını da beklemeyin zaten..İsveç Çakısı meşhurdur eminimki belli bir kriteri vardır ülkeden çıkartmak için taşıma şekliniz sorun teşkil etmiştir ,teyzeniz deste deste bıçakla gelebildiğine göre..10 tane bıçakla evinize ikiz kule saldırısı yapılmış muamelesi sergilemeniz hemde yazdığınıza göre bunu ailecek sergilemeniz aşırı ilginç geldi...Ben orda dilimin döndüğünce ülkenizin çakıları o kadar meşhurki aile bireylerime birer hediye götürmek istedim yanlış olduğunu bilmiyordum bunları götürmemim başka bir yolu yok mu der çevirirdim gazı..yani kendinizden ne bekliyorsunuzda bu güvensizlik ,adamlara karşı bu ezilen tavır...Kuzeninizde kasti yapmamıştır her zaman götürdükleri şeymiş gerçi ortada bir dükkan yoksa napmaya diyecem de eminim komşulara hediye dağıtıp hava basmak içindir ..bana çok gereksiz geldi aynı fotoğraf makinesi kaptırmış gibi hemde hiç kusura bakmayın.Şu an ellerim tir tir titreyerek yazıyorum yazım hatalarımı görmezden gelin lütfen. hafta sonu için kuzenimin yanına yurtdışıan gittim. dün bana bi poşet verdi bi de bi paket kahve, dedi bunu anneme götür türkiyeye dönünce bavuluna koy dedi tamam dedim. bavulumu hazırladım kendi aldıklarımı yerleştirince sıpmadı, onun verdiklerini kol çantama attım, şeffaf küçük bi market poşeti içinde 6-7 tane çikolata var. bi de kahve, ne zararı olabilir rahatça geçerim kontrolden.
havalanında gittim bugün, kontrolden geçtim zaten polisler uyuz size ingilizce vevap vermiyolar ya fransızca ya almanca. eğer almanca konuşsa anlicam ama fransızca konuştu kadın benle 2-3 kelime dışında bişey anlamıyorum bu kadını hiç anlamadım. en sonunda çantanıza bakabilir miyim dedi onu anladım, çantayı önüne döktü. arkadaşım da orda yaşıyo annesi çantanı ararlar herkesin ararlar dedi bişey beklemedim ben de. kadın dedi ki 'bunları götüremezsin'. Bi an kalakaldım çikolatanın nesini götüremem?
Poşetin içinden 1 düzine upuzun bıçak çıkardı kadın.
Hayatımda ne böyle şok oldum, ne kazık yediğimi hissettim. Ağzıma ne gelirse, benim bundan haberim yok, kuzenim bana çikolata poşeti diye verdi bilmiyordum, kadın atalım mı gibi bişeyler dedi ama ne alaka atacaklardı zaten, hemen atın istemiyorum benim haberim yok lütfen atın falan diye sayıklıyorum, gözlerim karardı.
Polis geldi, pasaportumu aldı götürdü, beni orada tuttular. zaten türklerden müslümanlardan nefet ediyolar, ateistim bile desem nolur kimliğimde kapı gibi islam yazıyo, mimliyiz zaten.
Neyse geri getirdi biletimi pasaportumu ben geçtim kontroldn yere yığılmak üzereyim. Babam gümrükçü, havaalanında dış hatlarda üstelik. Ağzına geleni saydı bana bu terör olayları yüzünden gübenlik önlemleri hat safhada her şeyden şüpheleniyolar, seni sorguya çekebilirlerdi, sen nası bakmadın poşete, ben seni uyarmadım mı dedi.
gerçekten sorguya çekebilirlermiş. orada ağlamaya başladım benim sicilime pasaportuma geçseler, ben abd vizesine başvurdum anında ret yerim. kırmızı pasaportum olsa vizeli gitsem bi daha vize vermezlerdi.
Kuzenime inanılmaz öfkeliyim sen nasıl bana 1 düzine bıçak verirsin bana söylemeden, insan kuzeninin verdiği poşetin içine tehlikeli eşya var mı diye bakar mı? Şeffaf küçük poşet çikolata, elimle yokladım üstelik nası sakladıysa artık.
babam diyo bi daha onların evine asla gitmiceksin görüşmiceksin. iki bıçak değil üç değil 12 tane, uçları tırtıklı uzunlar bi de.
yazım yanlışlarımı görmezden gelin şu an elim titriyor yazamıyorum, betim benzim attı yabancı pasaport memnuru bile iyi misiniz diye sordu gelirken. beni nası bi zor duruma soktu orada, aşırı derecede öfkeliyim.
Nereden biliyorsun ya kimin sayfayi yenile yapacağını. 2 seferdir aynı kalıpla cümle kuruyorsun iyi ki ogrenmissin bilmem ne olsa bilmem ne olacak insanlar cümlesini.Herkes benim gibi düşünmek zorunda değil de biraz mantıklı düşünüp konser girişinde fotoğraf makinesi kaptırmışım gibi düşünmeseler güzel olur.
Aynısı başına gelse sicilimde bişey var mı diye e-devlette sabahlayıp sayfayı yenileyi sömürecek insanlar bana burada abartma derse çok komik oluyor.
Şu an ellerim tir tir titreyerek yazıyorum yazım hatalarımı görmezden gelin lütfen. hafta sonu için kuzenimin yanına yurtdışıan gittim. dün bana bi poşet verdi bi de bi paket kahve, dedi bunu anneme götür türkiyeye dönünce bavuluna koy dedi tamam dedim. bavulumu hazırladım kendi aldıklarımı yerleştirince sıpmadı, onun verdiklerini kol çantama attım, şeffaf küçük bi market poşeti içinde 6-7 tane çikolata var. bi de kahve, ne zararı olabilir rahatça geçerim kontrolden.
havalanında gittim bugün, kontrolden geçtim zaten polisler uyuz size ingilizce vevap vermiyolar ya fransızca ya almanca. eğer almanca konuşsa anlicam ama fransızca konuştu kadın benle 2-3 kelime dışında bişey anlamıyorum bu kadını hiç anlamadım. en sonunda çantanıza bakabilir miyim dedi onu anladım, çantayı önüne döktü. arkadaşım da orda yaşıyo annesi çantanı ararlar herkesin ararlar dedi bişey beklemedim ben de. kadın dedi ki 'bunları götüremezsin'. Bi an kalakaldım çikolatanın nesini götüremem?
Hayatımda ne böyle şok oldum, ne kazık yediğimi hissettim. Ağzıma ne gelirse, benim bundan haberim yok, kuzenim bana çikolata poşeti diye verdi bilmiyordum, kadın atalım mı gibi bişeyler dedi ama ne alaka atacaklardı zaten, hemen atın istemiyorum benim haberim yok lütfen atın falan diye sayıklıyorum, gözlerim karardı.
Polis geldi, pasaportumu aldı götürdü, beni orada tuttular. zaten türklerden müslümanlardan nefet ediyolar, ateistim bile desem nolur kimliğimde kapı gibi islam yazıyo, mimliyiz zaten.
Neyse geri getirdi biletimi pasaportumu ben geçtim kontroldn yere yığılmak üzereyim. Babam gümrükçü, havaalanında dış hatlarda üstelik. Ağzına geleni saydı bana bu terör olayları yüzünden gübenlik önlemleri hat safhada her şeyden şüpheleniyolar, seni sorguya çekebilirlerdi, sen nası bakmadın poşete, ben seni uyarmadım mı dedi.
gerçekten sorguya çekebilirlermiş. orada ağlamaya başladım benim sicilime pasaportuma geçseler, ben abd vizesine başvurdum anında ret yerim. kırmızı pasaportum olsa vizeli gitsem bi daha vize vermezlerdi.
Kuzenime inanılmaz öfkeliyim sen nasıl bana 1 düzine bıçak verirsin bana söylemeden, insan kuzeninin verdiği poşetin içine tehlikeli eşya var mı diye bakar mı? Şeffaf küçük poşet çikolata, elimle yokladım üstelik nası sakladıysa artık.
babam diyo bi daha onların evine asla gitmiceksin görüşmiceksin. iki bıçak değil üç değil 12 tane, uçları tırtıklı uzunlar bi de.
yazım yanlışlarımı görmezden gelin şu an elim titriyor yazamıyorum, betim benzim attı yabancı pasaport memnuru bile iyi misiniz diye sordu gelirken. beni nası bi zor duruma soktu orada, aşırı derecede öfkeliyim.
cok guzel dusunuyosunuz ama keske uyarsaydin desede sallamicakdi kuzeni kizsinda akli basina gelsin bende olasm bi sure araya sinir koyardim sucunu anlayana kadar.Öncelikle gecmis olsun cok korkmussunuz umarim tekrarini yasamazsiniz.
Ancak burda kuzeninize cok yüklendiginizi düsünüyorum. Pakette bicak oldugunu söylemedigi icin suçlu, bu konuda kizmakta haklisiniz. Ama ayarinda kizin, dozunu kacirmadan kizin. Gercekten ailecek cok abartmissiniz.
Bakin gurbetciler her sene, hatta bazen senede bir kac kez Turkiye'ye gidip gelirler. Her gidip gelmede valizlerine yasadiklari ulkenin neyi meshursa ondan koyarlar isvicrenin de cikolata ve bicagi meshur koymus -size söylemeliydi o konuda katiliyorum- bize artik normal geliyor yani bicak koyarken aklimiza art niyet gelmiyor.
Yalniz bunu size kurulmus bir komplo gibi algilamaniz, geleceginizi kararttigini dusunmeniz, annenizin arayip saydirmasi, dag gibi babanizin iki buklum olmasi???
Yapmayin Allah askina o kadar yaninda kalmissiniz hic mi iyiligi dokunmadi kuzeninizin de birden bu kadar nefret edip gorusmeyi keseceksiniz?
dersiniz "abla keske uyarsaydin bak basima neler geldi niye soylemedin pakette bicak oldugunu lutfen bir daha yapma" emin olun yapmaz, bu kadar yüz göz olmaya gerek yok olayi daha fazla büyütmeyin bence
Sanırım Almanya gümrüğü.Almanya da ki bıçakları beğeniyor herkes.Sipariş vermişlerdir.Noralde bagajda gitse sorun olmaz.Sığmayınca kuzenine deseydin bunları elimde götüreceğim diye.Onun da sana söylemesi lazımdı.Şu an ellerim tir tir titreyerek yazıyorum yazım hatalarımı görmezden gelin lütfen. hafta sonu için kuzenimin yanına yurtdışıan gittim. dün bana bi poşet verdi bi de bi paket kahve, dedi bunu anneme götür türkiyeye dönünce bavuluna koy dedi tamam dedim. bavulumu hazırladım kendi aldıklarımı yerleştirince sıpmadı, onun verdiklerini kol çantama attım, şeffaf küçük bi market poşeti içinde 6-7 tane çikolata var. bi de kahve, ne zararı olabilir rahatça geçerim kontrolden.
Bıçak götürmeyeceğimi biliyordu annem 30 yılı aşkın tanıyor onları, bıçak olduğunu bilerek söylemediğini düşünüyor. Söylemeyi unutmuş, unutulacak bir şey değil bu.Kuzenin düşüncesizlik etmiş.
Ama ailece siz de çok abartıyorsunuz.
Talihsizlik olmuş sadece.
İsviçre.Sanırım Almanya gümrüğü.Almanya da ki bıçakları beğeniyor herkes.Sipariş vermişlerdir.Noralde bagajda gitse sorun olmaz.Sığmayınca kuzenine deseydin bunları elimde götüreceğim diye.Onun da sana söylemesi lazımdı.
Sıkıntı olmuş korkmuşsun ama asla gitmeyeceksin asla görüşmeyeceksin biraz ağır olmuş.Düşüncesizlik yapmış kuzenin.Sana da böylelikle ders olur.Dikkat edersin.
Büyük uzun çikolata barları var, bıçakların boyunda. 6-7 çikolata barının arasına koymuş sarmış. O yüzden elime gelmedi.Valla ben annesine cikolata ve almanya bicagi yollayan saftirik bir kuzenden ve bilincsiz bir yolcudan baska birsey goremedim su anlattiginizda. Hadi kuzen sana veriyor poseti insan acip bakmazmi akar mi kokarmi ne var icinde diye, insan valizine koyarken kirilacakmi degilmi diye merak eder en azinda. Hadi senin seyahat deneyimin yok saftirik kuzenin bak icinde bicakta var valizin agir gelirse cikolatalari al bicaklari icinde birak demez mi ? Yani suursuzlukta son nokta, ayilip bayilacak bir durum yokta bundan sonra dikkat edersiniz artik. Eh gorevlilerde karsisinda genc birini gorunce nasil bu kadar bilincsizce hareket eder diye sasirmislardir, yasli olsan, yada bir isvicre cakisi yada ne bileyim manikur makasi olsa yine iyi niyetinden suphe etmezlerdi sen bir duzune bicakla kontrolden gecmeye kalkmissin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?