- 15 Şubat 2011
- 7.018
- 13.025
- 248
- Konu Sahibi MightyPineapple
-
Konuyu başka yere çekmek için yapmadım açıklamayı, bilakis konu başka yere çekildiğinden. Konu sahibi orada haberi olmadığı bir kesici alet üzerinden çıkınca - yerli ya da yersiz - fazla korkmuş, korkusunu burada dile getirmiş, İslam kimliği taşımasından dolayı önyargılı olacaklarını düşünüp Ateistliğine değinerek yapmış bunu da. Yani o telaş içinde şimdi İslam yazıyor diye bu adamlar önyargılı davranır mı diye korkup, dinle falan alakam da yok ki demek istemiş orada görevlilere, bunu da paylaşmış. Şöyle bir değinilen ve benim ruh halini anladığım bir konuda Ateizm cımbızlanınca yorum yapma gereği hissettim, o kadar.
Siz el çantanıza taşınmayacak şeyler koymuyorsanız elbette durduk yere bir sorgulamadan geçmezsiniz, öyle bir önyargı olduğunu ben de düşünmüyorum ama bir şey bulununca da Müslümanlığın da göz önünde bulundurulduğunu sanıyorum yine de.
Haklısınız zaten bir de sesli zikretseydi muhtemelen çok daha şüphe uyandırıcı olabilirdi.zeytincigim ben de size istinaden demedim, sayfalarca yorum icerisinde cok baska yerlere geldi konu o manada yazdim. esas suphe ceken sey konu sahibinin dinden imandan ateizmden girip cikmasidir zaten memur gozunde.
+1 Ülkede bombalar patlıyor, tehlikeli bölge diye ilan edilmiş daha ne olacak ki kafasındalar. Elbet Avrupa ülkeleri şüpheyle yaklaşacaktır, metrobüste, tramvayda biz kendi insanımıza güvenmiyoruz artık, onlar mı güvenecek? Güldürmeyin beni ya.abartıyorsun diyenleri anlayamıyorum. zaten avrupada heryerde mimliyiz. Türk deyince direkt müslüman olarak bakıp önyargıyla yaklaşıyorlar. şu anda evet müslümanlara kötü bir bakış açısı var dış ülkelerde. bunu bi kabul edelim. konu sahibi bu yüzden müslümanlığa vurgu yapmış. ayrıca evet kuzen çok ama çok büyük ayıp etmiş, öncelikle bak pakette bıçak var diye uyarmalıydı. konu sahibi bıçağı duyunca götürmez diye söylememiş resmen. sonrada ben sana bavula koy dedim diye üste çıkmaya çalışmış. büyük terbiyesizlik. ne hakla bir insanı bile bile zor durumda bırakabiliyor ki? kız mecburmu bıçak taşımaya çantasında, hem de böyle karışık bir ortamda. kızcağız kuzenine güvenmiş poşete bakmamış. kuzen bildiğin katakulliye getirmiş arkadaşı.
kuzeninin sucu yok bence.o valize atacagını söylemiş.valizde olsaydı sorun olmazdı. bagaja vermeyip yanına aldıgın için sorun var.Şu an ellerim tir tir titreyerek yazıyorum yazım hatalarımı görmezden gelin lütfen. hafta sonu için kuzenimin yanına yurtdışıan gittim. dün bana bi poşet verdi bi de bi paket kahve, dedi bunu anneme götür türkiyeye dönünce bavuluna koy dedi tamam dedim. bavulumu hazırladım kendi aldıklarımı yerleştirince sıpmadı, onun verdiklerini kol çantama attım, şeffaf küçük bi market poşeti içinde 6-7 tane çikolata var. bi de kahve, ne zararı olabilir rahatça geçerim kontrolden.
havalanında gittim bugün, kontrolden geçtim zaten polisler uyuz size ingilizce vevap vermiyolar ya fransızca ya almanca. eğer almanca konuşsa anlicam ama fransızca konuştu kadın benle 2-3 kelime dışında bişey anlamıyorum bu kadını hiç anlamadım. en sonunda çantanıza bakabilir miyim dedi onu anladım, çantayı önüne döktü. arkadaşım da orda yaşıyo annesi çantanı ararlar herkesin ararlar dedi bişey beklemedim ben de. kadın dedi ki 'bunları götüremezsin'. Bi an kalakaldım çikolatanın nesini götüremem?
Poşetin içinden 1 düzine upuzun bıçak çıkardı kadın.
Hayatımda ne böyle şok oldum, ne kazık yediğimi hissettim. Ağzıma ne gelirse, benim bundan haberim yok, kuzenim bana çikolata poşeti diye verdi bilmiyordum, kadın atalım mı gibi bişeyler dedi ama ne alaka atacaklardı zaten, hemen atın istemiyorum benim haberim yok lütfen atın falan diye sayıklıyorum, gözlerim karardı.
Polis geldi, pasaportumu aldı götürdü, beni orada tuttular. zaten türklerden müslümanlardan nefet ediyolar, ateistim bile desem nolur kimliğimde kapı gibi islam yazıyo, mimliyiz zaten.
Neyse geri getirdi biletimi pasaportumu ben geçtim kontroldn yere yığılmak üzereyim. Babam gümrükçü, havaalanında dış hatlarda üstelik. Ağzına geleni saydı bana bu terör olayları yüzünden gübenlik önlemleri hat safhada her şeyden şüpheleniyolar, seni sorguya çekebilirlerdi, sen nası bakmadın poşete, ben seni uyarmadım mı dedi.
gerçekten sorguya çekebilirlermiş. orada ağlamaya başladım benim sicilime pasaportuma geçseler, ben abd vizesine başvurdum anında ret yerim. kırmızı pasaportum olsa vizeli gitsem bi daha vize vermezlerdi.
Kuzenime inanılmaz öfkeliyim sen nasıl bana 1 düzine bıçak verirsin bana söylemeden, insan kuzeninin verdiği poşetin içine tehlikeli eşya var mı diye bakar mı? Şeffaf küçük poşet çikolata, elimle yokladım üstelik nası sakladıysa artık.
babam diyo bi daha onların evine asla gitmiceksin görüşmiceksin. iki bıçak değil üç değil 12 tane, uçları tırtıklı uzunlar bi de.
yazım yanlışlarımı görmezden gelin şu an elim titriyor yazamıyorum, betim benzim attı yabancı pasaport memnuru bile iyi misiniz diye sordu gelirken. beni nası bi zor duruma soktu orada, aşırı derecede öfkeliyim.
'Ateistim desem bile ne olur kimlikte islam yazıyor' demişsiniz, öyle anlaşıldı sanırım. Ben de ateist olduğunuzu sandım.Ya konu çok farklı yerlere çekilmiş ben ateist değilim arkadaşlar müslümanım, verdiğim örneği anlayarak okuyun uykudan önce mi okudunuz anlamadım ki. Bize karşı ön yargı var benim kimliğimde islam yazıyor ben müslüman olmasam bile öyleymişim gibi mimliyorlar hepimizi demek istiyorum.
Utanıyor musun diyen yorum sahibini muhatap bile almıyorum, ateistsen niye müslüman yazıyor diyen yorum sahibine de sana ne diyorum istersem yahudi yazdırırım tövbe ya.
Geri kalanlara da cevap vereceğim ama hala durumun düşüncesizlik olduğunu savunuyorum
Ayrıca babam bu işin içinde demek ki kaç kere böyle olayları tecrübe etmişler ki söylüyor. Anneme açıklamış o memur kötü niyetli olsa Türk düşmanlığı islamafobi fazlaca olsa polis çağırır sorgu odasına götürürdü çırılçıplak soyup arar sorguya çekerlerdi dedi " o bıçakları kime vereceksin bağlantın mı var vs" diye terörist muamelesi yaparlarmış. Biz oraya gelsek seni bize göstermezler tutarken dedi ve işi bu olduğu için abarttığını yalan söylediğini düşünmüyorım kendi babamın. Kan çanağı oturmuş gözüne dağ gibi adam iki büklüm çöküp işe gitmiş bugün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?