Kuzenimin yaptığı, tansiyonum düştü


zeytincigim ben de size istinaden demedim, sayfalarca yorum icerisinde cok baska yerlere geldi konu o manada yazdim. esas suphe ceken sey konu sahibinin dinden imandan ateizmden girip cikmasidir zaten memur gozunde.
 
abartıyorsun diyenleri anlayamıyorum. zaten avrupada heryerde mimliyiz. Türk deyince direkt müslüman olarak bakıp önyargıyla yaklaşıyorlar. şu anda evet müslümanlara kötü bir bakış açısı var dış ülkelerde. bunu bi kabul edelim. konu sahibi bu yüzden müslümanlığa vurgu yapmış. ayrıca evet kuzen çok ama çok büyük ayıp etmiş, öncelikle bak pakette bıçak var diye uyarmalıydı. konu sahibi bıçağı duyunca götürmez diye söylememiş resmen. sonrada ben sana bavula koy dedim diye üste çıkmaya çalışmış. büyük terbiyesizlik. ne hakla bir insanı bile bile zor durumda bırakabiliyor ki? kız mecburmu bıçak taşımaya çantasında, hem de böyle karışık bir ortamda. kızcağız kuzenine güvenmiş poşete bakmamış. kuzen bildiğin katakulliye getirmiş arkadaşı.
 
niyeti nedir bilemedim ama, keşke size bilgi verseydi, içinde anneme yolladığım bıçaklar var burdan istemişti vs vs.sizi kol çantasında düzine bıçakla dolaşan psikopat konumuna sokmuş , ayıp olmuş.
 
zeytincigim ben de size istinaden demedim, sayfalarca yorum icerisinde cok baska yerlere geldi konu o manada yazdim. esas suphe ceken sey konu sahibinin dinden imandan ateizmden girip cikmasidir zaten memur gozunde.
Haklısınız zaten bir de sesli zikretseydi muhtemelen çok daha şüphe uyandırıcı olabilirdi.
Bir de sanırım konu sahibinin bu kadar aşırı korkmasının nedeni babasının fazlaca korkutup tembihlemiş olması, sanıyorum gümrükteymiş o da. Gördüklerinden istinaden kızını da fazla korkuttuğunu düşündüm. Ama ne yalan söyleyeyim ben de bir tırsardım hani kafamdan aşağıya kaynar sular dökülürdü çantamdan "haberim olmayan" çakı seti çıksaydı.
 
+1 Ülkede bombalar patlıyor, tehlikeli bölge diye ilan edilmiş daha ne olacak ki kafasındalar. Elbet Avrupa ülkeleri şüpheyle yaklaşacaktır, metrobüste, tramvayda biz kendi insanımıza güvenmiyoruz artık, onlar mı güvenecek? Güldürmeyin beni ya.
Sokakta Türk polisi çevirse korkudan terleyecek insanlar, dilini bilmediği bir ülkenin hava limanında sorguya çekildiğinde nasıl hissederdi Tanrı bilir artık!
Ayrıca paketi bazen ayıp olur diye de açmaz insanlar, özeldir falan diye. Çikolatayı görmüş, diğerine bakma gereği duymamış. Ayrıca bilmiyor da olabilir onların elle taşınmayacağını.
 
bazi arkadaslar apartmayim demis anneannem almamyaya giderken bu kadin 70 yasini geckin onun astip sipreyi yabanci polis memuru cope atiyormus az daha anneannem alini agzina gorurup kullaniyorum anlaminda yapinca vaz gecmis bilmem anlatabildinmi
 
haa aklima gelmisken soyleyeyim ben kitap fuarina gitmisdim izmirde o kadar siki guvenlik vardi ki sanki hava limanina giriyoruz kitap fuarina anlamadim.
 
kuzeninin sucu yok bence.o valize atacagını söylemiş.valizde olsaydı sorun olmazdı. bagaja vermeyip yanına aldıgın için sorun var.
 
memleketten bursa ya dönerken arkadaşım bana bir düzine bıçak verdi
valizleri verirken dedim bıcaklarım var eğer sorun olursa ablama bırakacağım
kadın bana valize koy sorun yok yanınıza alamazsınız dedi bende valize koydum
eve gelince bıcakları ve yeni aldığım pantolonu almışlar
hem koy diyor hemde valizi açıp aldılar
yani belki valizden de alacaklardı
 
Iki üç senedir o tırtıkli bıçaklar moda oldu... bende kullanıyorum süperler ama baştan söyleyip embesillik yapmasa iyi olurmus. Geçmiş olsun bence abartacak bişey yok ama belliki gücenmissin koy mesafeni o kadar
 
Ya konu çok farklı yerlere çekilmiş ben ateist değilim arkadaşlar müslümanım, verdiğim örneği anlayarak okuyun uykudan önce mi okudunuz anlamadım ki. Bize karşı ön yargı var benim kimliğimde islam yazıyor ben müslüman olmasam bile öyleymişim gibi mimliyorlar hepimizi demek istiyorum.
Utanıyor musun diyen yorum sahibini muhatap bile almıyorum, ateistsen niye müslüman yazıyor diyen yorum sahibine de sana ne diyorum istersem yahudi yazdırırım tövbe ya.
Geri kalanlara da cevap vereceğim ama hala durumun düşüncesizlik olduğunu savunuyorum
 
Hicbisey olmaz. Kuzen herhalde sizin pimpirikli olduğunuzu bildiğinden söylemedi. Yaptığı terbiyesizce olmuş ben de cok kızardım işgüzar insan. Ama ayılıp bayılmaya gerek yok rahat olun :) bende defalarca çakı birakmisimdir boardta. Cok severim taşımayı ve çantamda unuturum genelde. Terörist muamelesi de görmedim hiç adam öldürmediniz ya rahat olun bıçağın cinayet işlemek dışında da işlevleri var :)
 
El bagajında kesici alet bulundurmak yasak.Ayrıca bavulunda çıkan herşeyden sen sorumlusun.Bu yüzden bir daha bilmediğin paketleri taşımamanı öneririm.Kuzeninin de hatası var,bıçak olduğunu ve bagajda gitmesi gerektiğini sana söylemeliydi.Ben olsam açıp söylerim neden bıçak olduğunu söylemedin,senin yüzünden sorun yaşadım diye.
 
'Ateistim desem bile ne olur kimlikte islam yazıyor' demişsiniz, öyle anlaşıldı sanırım. Ben de ateist olduğunuzu sandım.
Biri de onca şeyden ateistliği çekince yorum yaptım o tartışma ordan gitti biryerlere de ben o yorumu da mı yanlış anladım acaba.. Neyse.. dağılmasın daha fazla konu uzatmayayım.
 
Ayrıca babam bu işin içinde demek ki kaç kere böyle olayları tecrübe etmişler ki söylüyor. Anneme açıklamış o memur kötü niyetli olsa Türk düşmanlığı islamafobi fazlaca olsa polis çağırır sorgu odasına götürürdü çırılçıplak soyup arar sorguya çekerlerdi dedi " o bıçakları kime vereceksin bağlantın mı var vs" diye terörist muamelesi yaparlarmış. Biz oraya gelsek seni bize göstermezler tutarken dedi ve işi bu olduğu için abarttığını yalan söylediğini düşünmüyorım kendi babamın. Kan çanağı oturmuş gözüne dağ gibi adam iki büklüm çöküp işe gitmiş bugün.
 

yaparlardı gerçekten, babanızla meslektaşız. görev için memur pasaportuyla gittiğimizde dahi bu aralar didik didik arıyorlar. valizde dahi sıkıntı olabilirdi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…