• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenimin yurt sorunu

ranzada yatardık.ben çamaşırlarımı çamaşırhanede yıkattırır kurutturur dolabıma koyardım.oda arkadaşlarım elde yıkar şıp şıp suları akarak ranzanın kenarına bağladıkları ipe asarlardı.hem odayı soğuturdu hemd e kötü bir koku olurdu şıp şıp su sesini hiç demeyeyim.gene de mutluydu herkes yahuu.parası yoktu kendi yıkıyordu idare edelim diyorduk.lüks otelde henüz 1 gece kalmamış aynı yatakta ilk bu gece olacakmış onu da şikayet etmiş konu sahibine.savaş vs durumlarında kalsa allah korusun bu çıtkırıldım insanlarımız ne yapacaklar çok merak ediyorumm :işsiz:

belki çocuk o kadar dertlenmemiştir de. bilmediği bir şehir korkuyordur hak veriyorum ama en azından güvenlikli bir yerde. kaldığı yer belli. kapısına kimsenin dayanmayacağı belli.

ranzada yatardık.ben çamaşırlarımı çamaşırhanede yıkattırır kurutturur dolabıma koyardım.oda arkadaşlarım elde yıkar şıp şıp suları akarak ranzanın kenarına bağladıkları ipe asarlardı.hem odayı soğuturdu hemd e kötü bir koku olurdu şıp şıp su sesini hiç demeyeyim.gene de mutluydu herkes yahuu.parası yoktu kendi yıkıyordu idare edelim diyorduk.lüks otelde henüz 1 gece kalmamış aynı yatakta ilk bu gece olacakmış onu da şikayet etmiş konu sahibine.savaş vs durumlarında kalsa allah korusun bu çıtkırıldım insanlarımız ne yapacaklar çok merak ediyorumm :işsiz:
Ayy o çamaşır olayı beni de sinir ediyo ceycey, geçen gün fenalık geçirdim.

Ben kıyafetleri kurutmaya atıyorum odadaki kızlar 'kurutmada kıyafetlerimiz eskiyoğğğ' diye gelip odanın her yerine seriyorlar. Geçen gün sabahın köründe yıkamış çamaşırlarını gelmiş ranzamın her yerine asmış. Kokudan kalktım kendimi bahçeye zor attım :KK70:

Yani ev haricinde her yerde yaşamak zor valla, özel yurda dünyanın parasını veriyor arkadaşım ama sürekli sıcak su ve ısınma problemi falan yaşıyorlar. Ben de rahatlığıma çok düşkündüm ama mecbur kalınca bazı şeyler değişiyor. Keşke ben otel odasında kalsam, kıza sarılarak uyurdum hiç şikayet etmezdim :KK53:

Konuya bir yorumum yok.

Gorunce eskilere gittim sadece, sene 2012 ankara kyk da bir odada 12 kisi kalıyorduk. Internet daha gelmemiş, buzdolabı yok. Ranza yanlarında düşmeyelim diye korumalik bile yok. Sonraki sene bakanliga twitterdan yazmistimda 1 hafta da bakanlık korumalık taktirmıştı 🤣🤣 Sonraki sene en çok 8 kişi kalabilir dediler bir odada. Sonra o 12 kişilik oldu rezidans tabi 🤣🤣 Amaaaan ne günlerdi yahu 🤣 o 12 kişilik odayı dahi özledim 🤣 ama hicte aileme kuzenlerime mutsuzum demedim. Kavga, gürültü, gırgır şamata. O zamanlar mutluyuz tabi 🤣🤣

Konuya bir yorumum yok.

Gorunce eskilere gittim sadece, sene 2012 ankara kyk da bir odada 12 kisi kalıyorduk. Internet daha gelmemiş, buzdolabı yok. Ranza yanlarında düşmeyelim diye korumalik bile yok. Sonraki sene bakanliga twitterdan yazmistimda 1 hafta da bakanlık korumalık taktirmıştı 🤣🤣 Sonraki sene en çok 8 kişi kalabilir dediler bir odada. Sonra o 12 kişilik oldu rezidans tabi 🤣🤣 Amaaaan ne günlerdi yahu 🤣 o 12 kişilik odayı dahi özledim 🤣 ama hicte aileme kuzenlerime mutsuzum demedim. Kavga, gürültü, gırgır şamata. O zamanlar mutluyuz tabi 🤣🤣
heyttt be siz yazınca o yıllara gittim.ben de 1999 mezunuyum Ankara.şartlarımız aynen anlattığınız gibiydi ama sağlam arkadaşlıklar vardı delice eğlenir gülerdik odamızda.cumaa geceleri sabaha kadar kağıt oynardık valla.Hayatımın en güzel en gamsız zamanlarıydı :anneadayı:

heyttt be siz yazınca o yıllara gittim.ben de 1999 mezunuyum Ankara.şartlarımız aynen anlattığınız gibiydi ama sağlam arkadaşlıklar vardı delice eğlenir gülerdik odamızda.cumaa geceleri sabaha kadar kağıt oynardık valla.Hayatımın en güzel en gamsız zamanlarıydı :anneadayı:
Evet kesinlikle en gamsız zamanlar. Güzel günlerdi 😍

Konuya bir yorumum yok.

O sene bir çocuk "Suat abi üşüyoruz" diye tweet atmıştı ve o zamanin bakanı Suat Kılıç vaktinden önce dogalgazin acilmasi emrini vermisti diye hatirliyorum.
O donemlerde bu kadar umursanmaz degildi ogrenciler. Talepler biraz olsun karsilaniyordu en azindan. Şimdi tamamen görünmez oldular.

Öncelikle belediyenin görevi değil bu, belediye kıyamamışş cocuklara biryerler ayarlamış. İki kişilik yatak evet saçma ama yapacak birşey yok öğrenci halimizle neler yaşamadık ki. Rahatsız olurlarsa odalarına yer yatağı falan alsınlar.

Back
X