Kuzenimin yüzsüzlüğü .

Konuya nerden başlasam bilemedim en iyisi direk gireyim .
Kuzenimle aynı yaştayız ve küçüklüğümüzden beri sürekli beraberiz evlerimiz yakın zaten sürekli görüşürüz .
Kuzenim dediysem babalarımız kuzen .
Ve ergenlik dönemimizden itibaren sürekli benim kıyafetlerimi ayakkabılarımı beraber kullanırız .
Annem bana bir gömlek alsa ona da alır çoğu zaman, sever yardım etmeyi .
Bu böyle süregeldi bu yaşıma kadar.
Ama bu son zamanlarımda beni kullanıyormuş gibi hissetmeme neden oldu .
Pek durumları yok diye hep verdim, sürekli .
Kuzenimin düğünü için çokta pahalı sayılacak bir elbiseyi o beğendi diye düğünde giymesi için bile verdim .
Sürekli ister zaten bu benim için çok sorun teşkil etmiyordu eskiden ama artık bunaltmaya başladı .
Her gün bizde zaten ve her geldiğinde birkaç eşya almadan gitmez .
Elbiseler yine bir nebze tamam da ayakkabılarımı verirken de rahatsız oluyorum .
Ve aldıklarını getirmiyor onda kalıyor .
Şu an inanın onda senelerdir duran kıyafetlerim var .
Verirken diyorum hani bunu ben giyeceğim şu gün getir gidiyor daha da gelmiyor .
İstemek istemiyorum da .
Yanlış anlar falan ne gerek var diyorum ama artık yüzsüzlüğe vurdu bu durumu .
Sevgilimin bana aldığı elbiseyi çok beğendi hediye başka al dolaptan bunu veremem dedim küstü konuşmadı ' malın ne değerliymiş ' gibi şeyler söyledi bende verdim üzülmesin diye , uzun bir elbiseydi altındaki tülü yırtmış giyerken .
Hadi tamam diğer kıyafetlerime de oluyor bu tür şeyler o zaman neyse diyorum ama bu hediyeydi özür bile dilemedi teşekkür etmek desen zaten hiç duymadım .
İşte geçenlerde bir arkadaşına demiş benim hakkımda çok cimri falan .
Ki bir yere gitsek hep ben öderim durumları çok yok diye .
Bir şey istese alırım , kontörünü ben attırırım her ay nerdeyse .
Bu böyle gidiyor .
Son damla ise yeni bir pantolon almış beli kapanmıyor falan dedi bizden daha zayıf bir arkadaşımız vardı yanımızda ki oda kuzenime hep verir güzelmiş pantolon ben giyeyim sana olmuyorsa dedi hayır saçmalama dedi bizimki de .
O gittikten sonra sordum niye bozdun öyle kızı diye " Babamın kendi parasıyla aldığı şeyi niye verecekmişim enayi miyim ben " dedi .
O an kaldım öyle .
Şimdi benim ne yapmam lazım bu arkadaşa .
Vermeyeyim diyorum ama nasıl diyeceğimi de bilmiyorum fikir verin lütfen .

Hani bir söz vardır:
İnsanlar senin onlar için ne yaptığını anlamazlar, ta ki sen yapmayı bırakana kadar..

canım benim, iyiliklerine bir süre ara ver anlasın. Dediğin gibi iş yüzsüzlük seviyesine gelmiş, belki de hep bu seviyedeydi de sen yeni farkettin!
Hiç kendini üzme, arana mesafe koy, gönlün rahat olsun.
O da anlasın senin onun için ne ifade ettiğini..
Kıyafetten paradan puldan geç, senin iyi yanını kaybettiği için çook üzülecek.
Ama bu üzüntüyü bir defa tattırmalısın ki ona, kendine gelsin
Allah yardımcın olsun..

Konuya nerden başlasam bilemedim en iyisi direk gireyim .
Kuzenimle aynı yaştayız ve küçüklüğümüzden beri sürekli beraberiz evlerimiz yakın zaten sürekli görüşürüz .
Kuzenim dediysem babalarımız kuzen .
Ve ergenlik dönemimizden itibaren sürekli benim kıyafetlerimi ayakkabılarımı beraber kullanırız .
Annem bana bir gömlek alsa ona da alır çoğu zaman, sever yardım etmeyi .
Bu böyle süregeldi bu yaşıma kadar.
Ama bu son zamanlarımda beni kullanıyormuş gibi hissetmeme neden oldu .
Pek durumları yok diye hep verdim, sürekli .
Kuzenimin düğünü için çokta pahalı sayılacak bir elbiseyi o beğendi diye düğünde giymesi için bile verdim .
Sürekli ister zaten bu benim için çok sorun teşkil etmiyordu eskiden ama artık bunaltmaya başladı .
Her gün bizde zaten ve her geldiğinde birkaç eşya almadan gitmez .
Elbiseler yine bir nebze tamam da ayakkabılarımı verirken de rahatsız oluyorum .
Ve aldıklarını getirmiyor onda kalıyor .
Şu an inanın onda senelerdir duran kıyafetlerim var .
Verirken diyorum hani bunu ben giyeceğim şu gün getir gidiyor daha da gelmiyor .
İstemek istemiyorum da .
Yanlış anlar falan ne gerek var diyorum ama artık yüzsüzlüğe vurdu bu durumu .
Sevgilimin bana aldığı elbiseyi çok beğendi hediye başka al dolaptan bunu veremem dedim küstü konuşmadı ' malın ne değerliymiş ' gibi şeyler söyledi bende verdim üzülmesin diye , uzun bir elbiseydi altındaki tülü yırtmış giyerken .
Hadi tamam diğer kıyafetlerime de oluyor bu tür şeyler o zaman neyse diyorum ama bu hediyeydi özür bile dilemedi teşekkür etmek desen zaten hiç duymadım .
İşte geçenlerde bir arkadaşına demiş benim hakkımda çok cimri falan .
Ki bir yere gitsek hep ben öderim durumları çok yok diye .
Bir şey istese alırım , kontörünü ben attırırım her ay nerdeyse .
Bu böyle gidiyor .
Son damla ise yeni bir pantolon almış beli kapanmıyor falan dedi bizden daha zayıf bir arkadaşımız vardı yanımızda ki oda kuzenime hep verir güzelmiş pantolon ben giyeyim sana olmuyorsa dedi hayır saçmalama dedi bizimki de .
O gittikten sonra sordum niye bozdun öyle kızı diye " Babamın kendi parasıyla aldığı şeyi niye verecekmişim enayi miyim ben " dedi .
O an kaldım öyle .
Şimdi benim ne yapmam lazım bu arkadaşa .
Vermeyeyim diyorum ama nasıl diyeceğimi de bilmiyorum fikir verin lütfen .

Ayyyy okurken delirdim. Bide o kız buna yardım ediyor ona ragmen söylediğine bak. Ben sizin yerinizde olsam cok beğeneceğiz bi kıyafeti gösteririm sevgilim aldı gibisinden. Onun istemesini saglarım.istedigide de ay yok veremem enayimiyim ben derim. Berden cikti bu el veriyodun falan derse de" gecen de x kisi icin oyle dedin ya bana da cok mantıklı geldi artık kimseye hic bişeyimi vermem " diyin

nerdeyse 1 yıl olmuş ama merak ettim :1::1: hala kıyafet istio mu??

okurken sinirm tepeme cikti sendeki nasil bir sabir oyle maşallah. yorumlaryorumlarda bir de cok samimi degiliz demissn de daha ne kadar olacaksini canim kiz resmen hayatina ortak olmus. benim kuzenim de böyleydi resmen her gelişinde kemdi mali gibi gardrobumu acar bi seyler isterdi ben de cok sevdigimden al tabi derdim. asla getir ama bak filan demezdim giden giderdi tabi getirmek yok. aylar sonra annem bazrn gider alirmis ve surat yaparlarmis. tamam istemek hos degil ama üzerine yatmak daha mi dogru bi davranış.sogörüşmemeyebizim yan daireye taşındılar bu hala benddn bi seyler almaya devam. e geri de isteyemiyosun. ben de gidip dolabini acip bi seyler bakmaya basladim. bazilarinda mirin kirin yaparak verdi filan. veremem diyemez tabi. sonrq kendi eşyalarını almak icin benimkileri getirmeye basladi:) bi kiz arkqdasimla da uyguladim bunu. normalde asla kimseden kiyafet istemem. bu kiz ark.da surekl istiyor daha yeni almisim uzerime takmamisim bi kere giyryim mi diyor. ben de bundan bi seyler isteyip benimkiler gelene kadar da goturmemeye basladim oyle oyle bulduk yolu.sen de kuzeninden bi kac parca bi sey işte. tarzin olsun olmasin iste. muhtemelen vermek istemez zaten oyle olunca da sen de benden isteme artik tdemeye yuzun olur. verirse de seninkiler gelmeden geri vermezsin

Ya cok konustm dolmusum galina hehhehe :D

___dega___

Ohaaaaa bi yil once acilmis haberim yok :D inanin ole bakiym dedim en son ne cvp verilmis die msjnizi gorunce farkettim konu sahibi yoktur herhalde artik bende o kdr uzuuuun uzuuuun yazdim ya :D

___dega___

konu hortlamış iyi de olmuş hani :) ceylin ne yaptın artık aynı yüzsüz tavırları sergiliyor mu?

aynen bende merak ettim ceylinim
yüzsüzlük ediyor mu artık tamamen durdu mu?

Evet herkes cevap bekliyor sonucu :)

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Ayyyy okurken delirdim. Bide o kız buna yardım ediyor ona ragmen söylediğine bak. Ben sizin yerinizde olsam cok beğeneceğiz bi kıyafeti gösteririm sevgilim aldı gibisinden. Onun istemesini saglarım.istedigide de ay yok veremem enayimiyim ben derim. Berden cikti bu el veriyodun falan derse de" gecen de x kisi icin oyle dedin ya bana da cok mantıklı geldi artık kimseye hic bişeyimi vermem " diyin
Selam kizlar olmedim buradayim:3:
Ne yalan söyleyeyimbir ara ddurmuştu iistemiyordu ama yaz mevsimi geldi.
Düğünler falan cikti meydana yine gelip istiyor haliyle.
Bir çantaaalmus geçenlerde rengi güzeldi anca 20-30 liralik bir çanta dedim nerden aldin bbunu güzelmiş. Hic veremem kusura bakma dedi :53:
O günde benden pantolon almaya gelmişti.
Nasil sinirlendim öyle deyince.
Benim markali kaliteli cantalarimi yirtana kadar kullandı ama.
Tamamen hayir diyemiyorum ama bahane uretiyorum artik.
Mesela benim çok ceketinvar ssürekli ceket ister.
Dedi gecen su yeşil ceketi versene diye.
Sevgilimle buluscm belki onu giyerim diyorum wnca.
Ama tabii istiyor hala..

Offfff ayn benim kuzen! Hemde oz kuzenim. Herseyini karsiliyorum maddi manevi. 2 ay bizde kaldi ve bi kurus para odemedi hergunde sabahtan aksama kdr gezerdik filan gunde 100 tl rahat gidiodu.. sonjndada ne gordum?

Bisey oldugunda ikimizin istedigi, tek kalmissa o kapar.. sinema biletini odememe ragmen en ortaya yakin kisiimda kendi oturmak ister ki aradaki fark sadece 1 koltuk! Evde tatli dille kiyafetilirni dolaba koymasini isterim sureklide hatirlatirim butn ev isini sadece ben yapmama ragemn onj bile yapmaz ne giyse cikarsa yerde orda burda.. ben onlara gitsem yatagimi bile topluorm ve ondan onu bile beklemiorm sadece elbiseleeini duzenli dolaba koysun ama oda yok. Zamanim yok yarim saat snra kahvaltiya davetliym ve butuunnnnn evu toparlamam lazim annem dedi ikiniz yaparsiniz die. Tmm demis ben uyuyordum. Uyandirdi beni annen dediki evi toparlicakmissin ama bende yeni uyanmistm duydum annem ikiniz demisti. Caktirmadim kalktim butun evi toparladm temizledim ve kendisi tlfnda oyun oynadi ve sadece beni izledi. Evettt resmen oturup izledi saga gidiyorum.bakio sola gidiorm bakio ama tipinde resmen bole nefret gordum. Cok degisikti bakislari kiskandigini hissettim. Ben yurt disndayim o gundw son gnumdu dondum buraya ve ona resti cektim bole bole bole herseyi anlattim. Bidaha dedim tek bi hata gormicem kotu olur die. Oda anladi ozur diledi ve dokkat edecegni soledi. Ben artik ona masraf dokmicem parasi yoksa gelmesin varsa gelsin evimdedw barindirmicam ama normal sohbetimiz devam edecek. Cnku hicbir iyilginn karsiligini zerrw alamadim.

Bide bi olay daha oldu o kdr sacma ki kafayi yicektim sizde dersiniz smdi oha die. Kuzenimle eve geliodum metroyla sevgiliside geldi o iki durak once oncek. Kartinda para bitmis. Ben bastim benimkindede sondu. Kuzenim zaten kendinin kini getirmez hanimefendi hep ben odicem ya. Cocuk bakti bozuk parasi yok 5 yada 10. Bakkal var biraz ilerde bozdurmasi lazim. 2 dk bile surmicek bi olay. Kuzenim ne dior. Yesil peride var para o doldursun sana! Resmen emrivaki yapti. Esswk gbi bende 10 tl cikardim cocugun kartina koyduk ve hic sevmiorm o cocugu tanimiorm bile ama kuzenim goren derki sanki kendi parasida koydu. Banane senin sevgilinden gitsin bozsun ben odemek zorundamiyim. O an bozmak istemedim sevgilisi karsisinda ama evde fircayida cektim anlasin.

Bunlari neden anlatiorm cnku susarak hicbir yere varamiyorsun ve evet enayi yerine konuluyorsun. Yemin ederm benim kuzenim de aynisini dedi. Dier kuzenimizde para yoktu bu bi iki kere yemek ismarlamis. Bide bana dioki ay bananeee onunla gitmem biyere hep bana odetiyor enayimiym ona para yediriym ben. Sok oldum dicektim orda ben enayimiym sana yuzlerce lira dokuyorm diye ama sustm o zamanlar. Artk sutmuyorm sikiysa yapsin. O yuzsuzse bende yuzsuz olurum cnku hakedior. Sende susma kusersede deki sana o kdr yardim ediorum tskr ettin mi? Tskuru birak bu nasil bi nankorluk hepsini unuttunda bi elbise vermedim die kotu oluyorum. Eger bunun icn kotuysem konuşma benle ya bitti bu kdr.

Bunuda yapamicaksan surekli tatli dille hayir diceksin kusse de alinsada ve onu uyaracaksin seni uzdugu zaman bu kdr basit. Oyle rahatlicaksin ki anlatamam ustundan yuk kalkacak. Ve kkim olursa olsun gercekten bu kdr iyolik yapinca yuzsuzlesiyorlar. Kimseye asiri iyi olmican bu zamanda yada iyilik yapcaksanda onunda sana yapmasini saglicaksin. Karsilikli oldukca kimse kimseye yuk olmuyor yuzsuzluk olmuyor nankorluk ve kusme olmjyor bole. Tek kurtulusn ya resti cek yada yavas uavas hep hayir de kusersede fazla ustune dusme. Senden iyisini bulamicak bedava yeme icme kiyafet nerden bulcak? O yzden onu kaybetmekten korkma o yinede gelip yapisacak ama sen hep hayir diyecegin icin kullanilmis olmicaksin bu sefer ;)

___dega___

Bide ne farkettim bliomusn ben bole aliniyorum filan kuzenjmi gorsen farkedio tmm mi ama farkinda deilmis gbi ben neleeden hoslaniosam ondan bahseder benj pohpohlamaya calisir.. derki mesela ya makyaj yapiosun ya likit cekiorsn cok hosuma gidoor nasil yapiosun ben yapamiyorm vs konu acmaya çalışır. Bende cocugum ya yicem. Soguk sekilde cvp veriorm kuckken beri makyaj delisiyim o yzden ole die. Allahtan senelerdir gorusmemisim bunlari sadece 2 ayda farkettim. Benjm gozum aciktir yani hemen farkederim. Arabsitana donmeyi bekledim sabrettim bu gidiismde gorcek hhh.

Senin kuzenin basta anlamio gbu yapip istemeye devam edecek emin ol ama anlio o merak etme her halti blio neler yaptığını da blio. Sen hicccc istifini bozma. Kontor icn paramj istedi? Deki kendime sunu sunu alcm para biriktirihorum veremicem. Vs bole bahaneler yap surekli uzun sure sonra bakcak gelmio bise uzaklasir hatta kavga bile edebilir yuzsuz ya seni annesi babasi sanio o yzden para vermek zorundaymissin gbi tartisir :d elbiseyi vermemen iyi olmhs ve oz teyzenin soledigi harika laf sokmus :D benim avantajim.annem benden daha uyaniktir ve ben ne anlatırsam inanir. O iyi kizdir ole sey yapmaz demez cnku iyi gozlemledigmi blior ve ben bahsettigimde arkamda durur. Kuzenim bise istedignde ben yok demeye valisirken annem ordan bahane uydudur benj kurtarir mesela. Ama senin annen o kizi cok sevio anlasilan sen anneni karistirma kendi aranda hallet cankm kolay gelsinnnnn :) veeee kimseye bole iyilik yapma hiccc ne zaman bakarsin sana biri iyilik yapio bise gormeden, o zaman cevabini verirsin ama fazlasini deil. Ederi kadar cnm bu boledir kafn rht eder

___dega___

Aboo.
Sizin ki de çekilecekdert ddeğilmiş vallahi.
Boyle insanlardan cidden nefret ediyorum.
Yolunacak kazdikya bizde :19:

sizin eşyalarınızı alıp teşekkür etmeyen, yırttığında özür dilemeyen hatta geri getirme zahmetinde bile bulunmayan; üstüne üstlük bir de kendi eşyalarını paylaşmayan biri için vermezsem üzülür falan demeyin.bir daha sakın vermeyin bence.o da sizi üzüyor bırakın üzülürse üzülsün.ben olsam hem vermem hem de "bugüne kadar başkalarının eşyalarını kullanıp da bir teşekkür bile etmedin, başkalarının eşyalarına gözün gibi bakman gerekirken dikkatli kullanmadın, sana ödünç verilmemiş de senin olsun diye verilmiş gibi davrandın ve o kişiler senden istediği zaman da kendin de hayır diyebilecek yüzü bulabiliyorsun hala.bundan sonra sana nah kıyafet" derdim.kuzense kuzen ya Allah Allah sinirlerim tepeme çıktı.

sizin eşyalarınızı alıp teşekkür etmeyen, yırttığında özür dilemeyen hatta geri getirme zahmetinde bile bulunmayan; üstüne üstlük bir de kendi eşyalarını paylaşmayan biri için vermezsem üzülür falan demeyin.bir daha sakın vermeyin bence.o da sizi üzüyor bırakın üzülürse üzülsün.ben olsam hem vermem hem de "bugüne kadar başkalarının eşyalarını kullanıp da bir teşekkür bile etmedin, başkalarının eşyalarına gözün gibi bakman gerekirken dikkatli kullanmadın, sana ödünç verilmemiş de senin olsun diye verilmiş gibi davrandın ve o kişiler senden istediği zaman da kendin de hayır diyebilecek yüzü bulabiliyorsun hala.bundan sonra sana nah kıyafet" derdim.kuzense kuzen ya Allah Allah sinirlerim tepeme çıktı.
Ahaha çok sekersiniz :)
Tesekkur ederim.
Yine büyük asama kaydettim.

Kuzenındeki cingözlülüğe bakarmısın sen zaten herşeyi açık ve net yazmışsın bence
arana bır mesafe koy küsersede kendı bıleceği iş
çok sinir oldum şuan kuzenıne :47:

Bırak cimri ol, malı kıymetli ol, pinti ol, ama enayi olma. Ne hali varsa görsün.

Kuzenındeki cingözlülüğe bakarmısın sen zaten herşeyi açık ve net yazmışsın bence
arana bır mesafe koy küsersede kendı bıleceği iş
çok sinir oldum şuan kuzenıne :47:

Bırak cimri ol, malı kıymetli ol, pinti ol, ama enayi olma. Ne hali varsa görsün.

Öyle olmak en iyisi sanirim.
Tesekkyrler

ay daha okurken kızı pataklamak istedim, tanıştırsalar kesin tekme tokat girişirim ben buna. gardrobundaki bütün kıyafetleri de ateşe veririm, başkalarının babası kazanmıyo sanki.

Back
X