Sürekli birilerine altın takmak

Kasa kiraladım bu arada ama benim kızdığım ben hayır dediğim halde takmaları ve sen bize verirsin istemiyorsan da vermezsin demeleri

Ben birey değil miyim neden evlenince sayılacağım diye isyan etmişsiniz ya biraz da buna göre yaşadığınız için öyle olmuş.
Ne kadar çalışıp, ayrı yaşasanız da maddi sorumluluk kısmını ailenize devretmişsiniz. Kendi paranızın sorumluluğu sizde olmalıydı.
İnsanlar boşuna bankadan altın almıyorlar fizikselde tutmak yerine ya da kasa kiralamıyorlar. Her şeyin bir bedeli var.
Siz de iyice zincirlerinizi kırmak istiyorsanız bu ayrımı yapmalısınız.

Anlamıyorlar hayır yapmayın diyorum tutturdular
iyi de siz de göndermeyin parasını, hala gönderecem diyorsunuz.

"kime ne takacağımı ben bilir ve yaparım, siz benim adıma kimseye bişey takmayın, illa takarsanız da ben parasını filan vermem" bitti gitti.

bakın ben de bekarım ve ben de takıyorum - bekarken takmamak diye bişeyi ben burada gördüm, benim çevrem hep takıyor.
ama ben karar veriyorum kime ne yapacağıma, birikimim de kendimde duruyor, kimsenin haberi bile olmaz ne aldım ne sattım. (araba filan gibi büyük görünür şeyler hariç tabi)

Ben şurda takıldım
Hepinize ev alınmış sizinkisinde siz oturmuyorsunuz başka şehirde yaşıyorsunuz değil mi
Peki o ev boş mu duruyor neden ordan kira gelmiyor size

Altın tak dediklerinde durumum yok diyip almayın bişey. Birikiminizide kendiniz yapın. Aileniz istiyorsa kendi adlarına altın taksınlar. Çok samimiysen gerekliyse kendiniz altın takarsınız zaten. Buna aile karar vermemeli bence

Şimdiye kadar akrabalarım arasında bekarların altın taktığını görmedim. Belki aynı evden bir altın yeter diye. farklı olsada çok sevdiğim biri değilse takmam. Akrabalarımı sevmiyorum zaten.

Anlamıyorlar hayır yapmayın diyorum tutturdular
O zaman annende kalan altınların varsa al, bir daha altın falan verme, onun yerine fon hesabına yatırım yap, ytd. İlla senin adına da takmak istiyorlarsa bırak taksınlar ama bunun için onlara asla para verme.

Back
X