Kuzenleri yeter mi..

sevgili konu sahibi aslinda bu konuyu cok yazmiyorum konusmayi da sevmiyorum.ama gelen yorumlarin ustune ornek veriyim.esim 3 kardes anne babalarini kaybettiler.biz tanistigimizda ikisi de hayatta degildi. ay ne guzel kardesler birbrine destek olmustur demistim disardan
Sonra tanistikca farkettim ki birbirlerine destek olma gibi bir olay hic olmadi.maddi olarak demiyorum bu arada manevi olarak.esim ne kadar onlara duskunse onlar esimi ve birbirlerini sallamadi.bu yuzden kardesin destek olcaginin garantisi yok hatta tabire caizse kostek bile olabilir .

Tabi ki dolmaz. Aynı evde buyuseler bile.

Kardeş ve kuzen asla aynı şey olamaz . Her herkesin kardeşi olcak diye birşey de yok ..

Kardeş konusunu en iyisi siz ve eşiniz verirsiniz ..

Ben de aynı şekilde dusunuyrm ama şimdiden kuzenleri üniversiteli oldular. Yaşına yakın yok malsf.

Allah herseyin hayirlisini versin ..kardesinde tabii..ben kendi aile ici dinamiklerimden yola cikarak derim ki kardes ile kuzen asla ayni sey degil..her kardes ayni degil. Bakin siz bile diyorsunuz kopuktuk diye..asla birine oburune bakip niyetinizde varsa cocuk yapmamazlik etmeyin..hee ettiniz 20 yil sonra yollar ayrilir gider belkide..

2. Çocuğa eşit şartlarda bakacak -birini birinden ayırmayıp eşit sevecek - güzel ortam sağlayıp vakit ayırabilecekseniz yapın elbette kardeş çok farklı 2. yi yapın yoksa aman kalsın.

Benim ablam var ama düşmandan beter , kardeş olacak ama anlaşacakları ne malum ,herşeyin hayırlısını isteyin.Mesela maddi durumunuz ,yaşınız ve psikolojiniz kaldıracaksa gerçekten siz 2.çocuğu istiyorsanız yapın .

Sen kuzeni kardeş gibi görsen de , o seni öyle görmeyebiliyor ve yeri geliyor anında seni satıveriyor. Benim gördüğüm bu.
Umarım sizin için daha iyi olur

Erkek bir kuzenim var, aramizda da 4 ay var. Annelerimiz calistigi icin biz onunla birlikte büyüdük ayni yatakta yattik yediğimiz içtiğimiz ayri gitmedi. Herkesten herşeyden çok severiz birbirimizi 30 yasindayiz evliyiz o çoluk çocuğa karıştı, hala canım o benim. Amaaa kardeşim bir başka..

Kardes icin sartlarinjzi ayri olarak degerlendirin ama kuzen kardes gibi olmuyor, benim kizm da kuzenleriyle buyuyor nerdeyse, amcasinin kizlariyla onlar iki kardes biri kizimla ayni yasta, diger kuzeni buyuk, arada kizmla ayni yasta olan kuzeni kavga ediyorlar hemen kuzninn ablasi kardesiyle bir olup kizimi itiyorlar, ben de kardes dusunmuyordum ama bu olaylardan sonra kardesi olmali dedim hayatta destek olurlat birbirlerine

Babamla halam ve amcamlarin arasi acildi. Beraber buyudugumuz kuzenlerimle bizim aramizda hicbir sorun olmadigi halde gorusmuyoruz. Ister istemez sogukluk oldu. E kusen kisiler de kardes. Burdan cikarim yap. Kardesle de kuzenle de aran bozulabilir hicbirinin garantisi yok. Sen ikinci cocugu buyutmeye hazirsan yap cocugun yalniz kalmasin diye degil. Bazen yeri gelir en yakin arkadas kardesten daha yakin olur. Insan.iliskilerinde ilerisinin.plani yapilamiyor

Maalesef kuzenler yetmiyor. Tek cocuk olarak soyleyebilirim. Eğer sart imkan yoksa asla zorlamayin kendinizi ben keskr kardeşim olsa diye kendimi yiyip bitirmedim. Ama kardeşle kuzen asla ayni sey değil.

Yeğenlerim tek çocuk, oğlum da tek olacak.
Kardeş yapmak değil de kendiniz tekrar bir çocuk büyütmek istiyorsanız yapın. Garantisi yok iyi olacaklarının çünkü.
Ayrıca yeğenlerimden gözlemlediğime göre tek çocuklar kardeş eksikliği fln hissetmiyor. Yaşamadıkları bir şey olduğu için eksiklik de hissetmiyorlar. Kardeşi olan kardeşi bildiği için eksiklik hisseder diye düşünüyor tabii ama tek çocuklar buna anlam veremiyor mesela. Bu nedenle çocuk bazlı düşünmeyi doğru bulmuyorum.
Ben kendim bir çocuğu daha baştan büyütecek maddi manevi güce sahip değilim mesela. Bu nedenle oğlum tek olacak.

Öz kardesim yok,oglumun da yok,bir eksikligini hissetmedim kalabalik ailede buyudum, kardesi olanlari da goruyorum ,cevremde kimse kardesiyle mutlu degil. Ne mutlu tek olana deyip geciyorum oglum da tek cocuk olarak kalacak,kuzenleri de yok, birkac akraba var sadece onlar yetiyor hatta fazla bile geliyor cogu zaman.

Kardes yapmak cocugunuz yanliz kalmasin diye yapilacak birsey değil bana gore..Ikinci cocukla birlikte artan giderleri karsilayabilecek misiniz? Iki cocuga da manevi olarak hakkiyla yetebilecek misiniz? Bunlari dusunun..Ayrica ablaniz bosandigi icin simdi samimisiniz ancak ablaniz belki de seneye evlenip, yurtdisina gidecek, belki ulkenin bir diger ucuna yerlesecek esi ve cocuklari ile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…