- 2 Aralık 2017
- 2.741
- 3.944
- 133
- 33
- Konu Sahibi Askihafizhafza
-
Ne alaka? Benim annem ve babam kuzen teyze çocukları kardeşimde bende gayet sağlıklıyız. Akıl sağlığımızda yerli yerinde şükür. Evlenmeden önce yapılan bir takım testler ne için sanıyorsunuz siz? Bilmeden konuşmayın lütfen. Benden başka annesi babası kuzen olanlar da vardır belki ayıp.İster tanı ister tanıma değil kuzen dıdımın dıdısı olsa öğrendiğim anda benimiçin biter.
Kuzenle akrabayla evlilik olmaz doğaya aykırı bu.
Toprağa toprak suya su veremezsin ya kurur ya taşar. Hasta bebelerim olsun diyosan git evlen sağlıklı olma ihtimali yok
Bence siz de biraz bilmeden konusmussunuz. Evlenmeden önce olan testlerin akraba evliligiden dogabilecek hastaliklarla hic ilgisi yok. Aslinda bilimsel olarak akraba evliliklerinin hastaliga sebep olmasinin nedeni, ayni ailelerde cekinik olarak bulunan ve kalitsal olarak aktarilan hastaliklar bulunabilir ve aile ici bireyler evlendiginde bu genler yanyana gelip baskin olabilir. Neyse isin özü o testlerde genlerimizde tasidigimiz hastaliklara degil, hali hazirda olan hastaliklarimiza bakiyorlar. Anne ve babanizin kuzen olmasi ve size hastalik denk gelmemis olmasi sadece sansli oldugunuzu gösterir. Sonucta ihtimal artiyor, kesin hasta olacak denmiyor.Ne alaka? Benim annem ve babam kuzen teyze çocukları kardeşimde bende gayet sağlıklıyız. Akıl sağlığımızda yerli yerinde şükür. Evlenmeden önce yapılan bir takım testler ne için sanıyorsunuz siz? Bilmeden konuşmayın lütfen. Benden başka annesi babası kuzen olanlar da vardır belki ayıp.
Kalıtsal/genetik hastalık olup olmadığı, kişilerde herhangi bir hastalık olup olmadığı vs bakılıyor. Çevremde akraba olmadan çocuğu hasta olan, akraba/kuzen olup çocuğu hasta olmayan çok insan var. "Hasta bebelerim olsun diyosan evlen" denilmesi çok kırıcı. İlle evlensin demiyorum bende tabiiki ama bu kadar da yüklenilmez.Bence siz de biraz bilmeden konusmussunuz. Evlenmeden önce olan testlerin akraba evliligiden dogabilecek hastaliklarla hic ilgisi yok. Aslinda bilimsel olarak akraba evliliklerinin hastaliga sebep olmasinin nedeni, ayni ailelerde cekinik olarak bulunan ve kalitsal olarak aktarilan hastaliklar bulunabilir ve aile ici bireyler evlendiginde bu genler yanyana gelip baskin olabilir. Neyse isin özü o testlerde genlerimizde tasidigimiz hastaliklara degil, hali hazirda olan hastaliklarimiza bakiyorlar. Anne ve babanizin kuzen olmasi ve size hastalik denk gelmemis olmasi sadece sansli oldugunuzu gösterir. Sonucta ihtimal artiyor, kesin hasta olacak denmiyor.
Tabii cok fazla yargilanmasi da hos degil, abarti yorumlar olmus gercekten ayip. Kuzen evliligi olabilir ama olmasa daha iyi.
Akraba evliliğinden doğduğunuz için alınıyorsunuz.Ne alaka? Benim annem ve babam kuzen teyze çocukları kardeşimde bende gayet sağlıklıyız. Akıl sağlığımızda yerli yerinde şükür. Evlenmeden önce yapılan bir takım testler ne için sanıyorsunuz siz? Bilmeden konuşmayın lütfen. Benden başka annesi babası kuzen olanlar da vardır belki ayıp.
Zararlıdır gerçeğini değiştirmez ama sigara içildiğini,yasaklanmadığını ve zarar versede bir çok insanın içtiği gerçeğini de değiştirmez.Benim dedem 65 yildir sigara iciyor, 90 ini devirdi hala cok saglikli, 32 disi yerinde, hayatta grip bile olmaz. Buyuk teyzelerim, dayilarim hepsi oyle, ailede nerdeyse 100 yasindan once ölen yok ve hepsi sigara iciyor.
Peki ben bunu sigara sagliga zararlidir tespitine karsi arguman olarak kullanabilir miyim? Kesinlikle hayir degil mi? Cunku ortada bilimsel gercekler var.
O zaman cocuklari saglikli dogmus akraba evliliklerini de sansli azinliklar olarak kabul edebiliriz ama bilimsel tezleri bu orneklerle curutemeyiz.
Ya insan bu devirde kuzeni ne bakar mı? Hiç bi adam kalmadı da kuzene kadar yelpaze genişlettiniz. Kuzenle yarı kardeşsiniz.Arkdşlar başlık karışık gibi biraz ama merak ettiğim iki şey var herangi birisi başına gelmiş olanlar yanıtlayabilirlerse sevinirim ; öncelikle kuzeni ile evli olan var mı varsa evlilik nasl gidiyo mutlu musunuz ikinci olarkta erkek arkdşyla evlenmeden önce cinsel ilişki yaşayan ve sonra evlenen var mı evlilik devam ediyor mu bu normal mi sizce tam bir cinsel birliktelikten bahsediyorum ( cinsel birleşme)yeterince açık oldu sanırım erkek soğur mu acaba başına gelen var mı bilgi veya tecrübelerinizi paylaşırsanz sevinirm şuan bi erkek arkdşm var aynı durumdayım fikirlerinizi bekliyorum
Alınmakta haksız mıyım? Daha önce de yazdığım gibi çevremde akraba olmadığı halde hasta doğan çocukları olan, akraba oldukları halde çocukları sağlıklı olan insanlar var. Ben çok doğru kesinlikle herkes kuzeniyle evlensin demedim zaten ama burda benim gibi olan insanlar olabileceğini düşünüp daha dikkatli yazılması gerektiğini vurguladım.Akraba evliliğinden doğduğunuz için alınıyorsunuz.
Ama bir zahmet atalarınızın yaptığı yanlışlara yanlış demeyi bilin.
Bunu normalleştirmeye çalışmayın.
Yarın size vurmayan piyango çocuğunuza vursa o'na da mı can hıraş savunma yapacaksınız?
Ben şu an özel eğitim okulunda görev yapıyorumHerkes kuzeniyle kardeş gibi buyumez o kısma bir şey diyemem ama bu sakat çocuk olma olasılığı çok da düşük değil. Bizzat çok yakınım bir aile kuzen evliliği 5 çocukları var. Anne baba gayet sağlam ama çocukların 3 unun bipolar şizofreni ve zeka geriliği var. Birinin de maalesef ayakları tümden sakat. Ailede başka böyle sakat olan yok. Bildiğin akraba evliliğinden böyle oldu yani. Kuzeninle evlenmesen de engelli olabilir çocuğun ama akraba evliliginde bu risk fırlıyor resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?