Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Öğretmeni yada okul psikoloğuyla bir konuşsanız belki de bütün çocuklarla aynı şeyi yapıyordur. Boşuna kendinizi üzüyorsunuzdur. Çevremde ne kadar okuyan çalışkan insan varsa hep kendi istekleri ve çabalarıyla okumuşlardır. Ödevini yap , öğren diye üstüne durulan çocukların hiçbiri ders çalışmayı seçmiyor. Çocukların başarı duygusunu tatması onları çalışmaya iter. Sürekli çalışması için zorlanması ise ters tepebilir. Anne olmak gerçekten çok zor.

Bir de bu öğretme işini okulda öğretmenlerin yapması gerekmiyor mu?

offff offff

haklısın bende fazla düşüyorummm ama tekrar etmemiz de gerekiyorr... orda bir sürü çocuk öğretmen genel olarak öğretiyor tek tek %100 ilgilenemez aama evde biz çocuğumuzu tanıdığımız için ona daha çok vakit ayırabiliriz gibi geliyor bana... yardımcı olmalıyızz ama işte onunda tekniğini doğru yolunu bulmamız laızm ama nasıl işte

bugün hiç çalıştırmadım tamamen gezmeye ayırdıkk.. okulda öğren öyle gel diyerek anlaştık....

ama şöyle bir şeyde varki görümcemin oğluda gidiyor oku diyoruz okumuyor okummayacağım diyorr say diyoruz arda kadar bile sayamıyorrr... okulda tabiki ondan başarılı olanlar olucağı gibi başarısızlarda olcakk süperr olucak diye birşey beklemekde ona haksızlık oluyor herkesin öğrenme kapasitesi farklı.... ben bunu çok göz ardı ettim cumartesi günü ona çok yüklendimm gerçekten vicdanen ben bile rahatsızlığını yaşadımm kendimi onun yerine koydum daa gerçektennn çok kötü....

en iyisi zamana bırakmak zamanında okula gitmek istemedi sonra gitti kapıda ağladı sonra içerde az ağladı şimdi çok şükür hiç ağlamıyor.... belki zamanla düzene girip etrafındakileri gördükçe çabalarr daha fazla verim alır....

ben de geçen perşembe kızımın veli toplantısına gittim ve gerçek anlamda veli olduğumu hissettim. genel konular konuşuldu abur cubur partileri, renk partileri vs. biz hala sabah ağlıyoruz ve öksürüyoruz salı günü doktora gideceğiz

Selam hanımlar,
yazıştıklarınızı az çok okumaya gayret ediyorum,
benim de ikiz kızlarım 1 aydr anasınıfına başladılar,hatta yazmıştım buraya,çok ağlıyor biri diye,
hallettik çok şükür,

ama aklımda ve uygulamalarımda şu var,
şunu yaparsan bunu yaparım,bunu yapmazsan bunu yapmam diye yetiştirilen çocuklar hep maddeye güdümlü yaşıyorlar,
bir de kuzularımız yeni yeni okula başlıyor,bazıları adapte bile olamadı,
öğretmen ödev veriyor bilmem ne ama henüz onlar neden okula başladıklarını bile bilmiyorken,biz bir de onlara ödev yapmadıkları için ceza vermemeliyiz diye düşünüyorum,
ödevini yapmanın onun iyiliği için olduğunu anlatmanın ve ikna etmenin bir yolunu bulamıyorsak,bir de sütüne ceza veriyorask o çocuk okulunu neden sevsin ki,o evde rahattı,değil mi,
onun bakış açısından yaklaşmak lazım diye düşünüyorum..

şu renk partileri için giyilecek derdi sardı beni,
mesela şubat mı martta mı ne sarı giyme partsi var,Alllahın kışında ben sarı şey nerden bulucam mesela,poofff..

gelin gelin,biz istanbuldan kurtulmak istiyoruz,siz de buraya gelin,
bizim yarım indirimimiz sizin olsun

Benim bahsettiğim Kolej de o Allahın belası yer işte,soyguncu pislikler,ama adamların okulunun ruhsatı bile yok,araştırmalardan bunu keşfettik,her yere şikayet ettik,paramızı geri almasak bile başları ağrısın diye sadece..

Anasınıfının sosyal ciddi farkları vardır tabi ki,evdeki gibi hiç olmuyor inan,daha bir ayda hemen farkediyor herşey,
ama ben çalıştığım için bu böyle,eğer ev hanımı olsaydım,sadece sosyal gelişimi için 3 yaşta vermezdim ben de..

Oğullarım 10 aylık ve geçen hafta yuvaya başladık. Uzun aramalar ve görüşmeler sonucunda bahçelievlerin en eski yuvalarından birine verdik ve ben çok memnunum. Her ne kadar çocuklarımı yuvaya bıraktığım için çevremde çok laf eden olsada bir bakıcıdan daha güvenilir buluyorum yuvayı..

Sanırım 10 aylık bebeklerim olsaydı ben de bakıcı olsun derdim arkadaşım,
Bahçelievlerde nereye veriyorsun?

bu yazdıklarında çok haklısın..

ama şöylede bir şey varr . hayatı boyunca yapmadığı hiç bir şey için karşılık görmeyecek... ben elbette onu bir şeyeleri yaparsan bende yaparım demek istemem ama o hiç bir şey yapmadanda sürekli ver ver olmuyor....

he diyebilirsin ne anlayacak çocuk... ne kadar çok ben onun kişiliğini geliştirmek amaçlı sürekli onunla büyük gibi konuşup sohbet edip yapıp yapmayacağı şeyleri anlatıyorsam ki bunu gerçek anlamda yapıyorum oda ders yapması gerektiğini yapmazsa okulda başarılı olamayacağını bilmesi gerekiyorr... ben kendi adıma ve oğlum adına şunu söyleyebilirim ki benim oğlum gerçekten okula gidip orda gelişimini eğitimini alması gerektiğini biliyorr ben bunu ona anlatabiliyorum o bunun farkında çocuktan çocuğa elbette değişir ama benim oğlum bunun farkında ve uyguladığım teknik gerçekten işe yarıyor...

ben 7,5 aylık hamileyim ve onun psikoloji bozulmasın etkilenmesin diye harcadığım çaba okadar fazla kii bunu anlatamam...

oyuncaklarını toplamayan bir çocuğa toplaması gerektiğini anlatamıyorsan ama sürekli istediklerini verirsen bu çocuk gerek duymaz bunu yapmaya ama şartlarımız kurallarımız olursa bu kesinlikle yapar mc donalds götürmemem pek ala işe yaradı mesela benim.. şuanda ödevin bir kısmı aklında mesela....

önemli olan çocuğunuzu tanımak bence herşeyide genellemeye gerek yok...

Pedagojik olarak da bu yazdıklarınızı tartışabiliriz tabi ki,
sonuçta bu tarz ile çocuk kuralları öğreniyor mu,yoksa kuralları uygulayan kişiye göre davranmayı mı öğreniyor,
Yani siz yemeğe götürmeyerek çocuğunuza ödevini yaptırmayı öğretebiliyorsanız,ben de önemli olan çocuğa sevdirerek onun sorumluluğu olduğunu anlatarak yaptırmayı öğretmeyi hedefliyorum,
daha da konuyla ilgili yazabilirim ama,herkesin yoğurt yiyişi farklı,

yani ancak sadece en son cümlenize katılabiliyorum ki,herşeyi genellemeye gerek yok..

ben kabullendim bence elvin sene sonuna kadar ağlayacak ama içerde öyle mutlu ve öyle değişip gelişti ki azıcık ağlamadan bir şey olmaz diyorum

cerenora aynen bizimki de 2 ay oldu nerdeyse her sabah ağlıyor kalkar kalkmaz başlayıp her sabah 2 saate yakın susmadan ağlıyor okulda çok iyiyimiş öğretmeni artık kızıyor hergün konuşuyor ağlamadan gel diye ama okulda söz veriyor tamam diyor ertesi gün yine aynı terane ben de alıştım artık hep böyle gidicek heralde

selam kizlar.cok guzel konu.benim prensesim daha kucuk 22 aylik.biz istersek seneye agustosda basliycak krese insallah.endiselerim cok.hatta bu yuzden vaz gecib 2014 bile ertelemek istiyorum.ama arkadaslarim bunun yanlis olacagi soyluyorlar.kizim cok soslay bir cocuk.hic kimseden cekinmez.parka gidince gedinden buyuk cocuklarla oynamayi tercih ediyor.bu normalmi sizce.kendi yasitlari dururken onlara bebek deyib 8 9 yasindaki cocuklarin pesinden kosub onlarla konusmaya calisiyor.bu yuzden kendi yasitlari arasinda yadirganirmi diye dusunuyorum.offfff ne yapicam kizlar.krese acil kayit yaptirmam lazim.ki agustosda gitsin.siraya girmemiz lazim.ama ben onumuzdeki sene bu zamanlar kayit yaptiyim diyorum:18::18::18:ne dersiniz

arkadaşım benim kızlarım 36 aylıkken başladılar,alışmaları 1 aya yakın sürdü,
üstelik bir kızım aynen senin kızın gibi büyüklerle oynayan,algısı yüksek bi çocuktu maşallah,
ama bizim yanlarında olduğumuz haliyle okulda yalnız kendilerine bir dünya kurma çabaları aynı olmuyor,
Yani hani düşündüğün gibi hop diye işin içine giremiyorlar,
Şimdi düşündüm,seneye kızın aşağı yukarı 34 aylık falan aoluyor sanırım,
bence hemen tam gün vermek yerine yarım gün vermek alışması için daha faydalı olabilir,
gerekirse baktın uyum sağladı,ikinci dönem yani yaklaşık 38-39-40. aylarda tam güne geçebilirsiniz,
bir fikir sadece benimki..

kıyamam,çocuk neden ağlıyor ki bu kadar,
öğretmeni genel olarak kızgın yada az gülümseyen biri mi?

yok aksine çok güleryüzlü hep sarılır öper bütün çocukları bizi deniyor kızım .bir de zaten huysuz bir çocuk okulda çok iyiymiş anlatıyo zaten ama ağlıyor işte her sabah

yok aksine çok güleryüzlü hep sarılır öper bütün çocukları bizi deniyor kızım .bir de zaten huysuz bir çocuk okulda çok iyiymiş anlatıyo zaten ama ağlıyor işte her sabah

o zaman her sabah bi şansını deniyor,bak sen..
Benimkiler de okulda evde olduklarından çok daha iyi valla,maşallah..

merhaba arkadaslar 25 aylık son derece narın cekıngen ınce hassas ve kaprisli tam bır basak burcu kızm var ınsanlara gec alısıyor sesını yukseltmek degıl ters bakısına bıle takılıyor aynı zamanda hastalık bakımından da hassas ve ben onu krese vermek ıstıyorum calısma saatlerım 9 bucuk 1 bucuk arası tam o saatler arası vermeyı dusunuyorum konudakı butun mesajları bastan sona okudum hem yureklendım bı okadar da korktum hasta olmasından okula gıdene kadar sureklı krese gıtmek zorunda bıkma ıhtımalınden vs..... bır suru detay dusunuyorum ama gıtmesını acılmasını sosyallesmesını de ıstıyorum su anda babaanne bakıyor bu konudakı fıkrım dıger butun anneler gıbı ıyı olması bı yana tam bır sınır harbı babaanne bakmaya devam edıyor ama evde tv ızletmesıne kızıyorum ızletmese kızıma cok yurek ozendırıp sureklı onunla oynayamıyorlar velhasıl durum bu kızım bana ınanılmaz duskun alısma surecıde zor olur herhalde bakalım hakkımızda hayırlısı aramızda anaokulu eğretmenı bılgılı arkadaslar bu tıp bır cocuk ıcın bu yas uygunmu olur zarar mı verır ona sızınde onerılerınızı duymak ısterım arkaslarım sızınde onerılerınızı beklıyorum tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…