Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
bu arada donup baktımda cerenoranın konuya gırısıyle aynı olmaus gırısım ama sanırım senın boyle kaygıların daha azdı cerenoracım bana hıc kımse yorum yazmamıs arkadaslar onerılerınızı beklıyorum

selam kreş hakkındaki endişelerinizi yazmışsınız.yine de sizler şanşlısınız valla bu yaşa kadar kendiniz bakabilmişsiniz ya da baktıracak kimseleriniz olmuş.ben çalışmak zorunda olduğum için ve de bakacak kimse bulamadığım için kuzucuğumu 3 aylıkken kreşe getirmek zorunda kaldım.Şimdi kuzum sabahın karanlığında benimle kalkıp kreşe gidiyor ama siz de haklısınız çocuklar büyüdükçe anneden ayrılmaları zorlaşır.Allah kolaylık versin.

canm bebegın sımdı kac aylık gelişimide bu kadar erken basladıgı ıcın emınım yasıtlarından ılerıdır hasta olma sıklıgı nedr ve hıc ısyan edıp sıkılıyomu yazarsan sevnrm ha bıde kız erkek

canım şimdi 5buçuk aylık kreşe başlayana kadar hiç hastalanmadı ama kreşe başladığı ilk hafta ufak bir rahatsızlık geçirdi.onun dışında çok hasta olmaz.şimdilik daha anlamıyo benden ayrıldığını.ama büyüdükçe algıları daha açılır zor ayrılır diyolar.bide benim şöyle bir avantajım var kreş işyerimde

ısyerınde olması buyuk sans tabı ara ara gorursun emzırırsın en buyuk korkum okula baslayana kadr gıtmek zorundalar bıkkın yorgun cocuklar olucaklaroglum oyle oldu benm ama allah hepımızın yardımcısı olsun ne dıyım

Arkadaşlar herkese merhaba,

Harika bi topik olmuş!

Benim de 22 aylık ikiz oğlışlarım var, 18 aylık olana kadar kayınvalidemle baktım artık kendim bakıyorum, onlara yanlız bakmak sandığım kadar zor değilmiş, ev işlerine bile yardım ediyorlar kuzucuklarım, kendi başıma kadlığımdan beri bi sürü şeye alıştırdım onları (malum kayınvalideme kalsa yandık ki ne yandık, neyse o konuya hiç girmiyorum:)) artık hem gece hem gündüz kendi kendilerine uyuyolar, masayı hazırlamam yardım ediyorlar, kendi meyve sularını ya da sütlerini içiyorlar vs.

Ama benim de artık çalışmam gerek, onlar 2 yaşını doldurunca kreşe vermek istiyoruz, istanbul avrupa yakasında bahçelievlerde oturuyoruz, önerebileceğiniz ya da asla gitmeyin dediğiniz bi yer varmı,

Teeşekkürler
Sevgiler

sevgili süzgün,
benim kızım da aynı seninkigibi hassas narin el bebek gül bebek. üstüne üstlük eskiden kendini yabancıya sevdirtmez ağlar sızlar böyle bir çocuktu. 2 aydır kreşe gidiyor kronik yeme sorunu aşıldı,
artık çok sosyal herkesle arkadaş yabaniliği geçti.
hastalık dersen kaçınılmsaz son çünkü şimdi olömsa anasınıfında yaşayacak hastalık dönemini hatta bu zorlukları şimdi aşmak ilerisi için daha iyi çünkü anasınıfına mutlaka devam edecek ve alışık başlkaması daha da iyi olacak. ayrıca yapılan araştırmalar kreşe giden çocukların okul hayatına 1-0 önde başladıklarını gösteriyor.

kızın cok tatlı masallah cerenora nazar degmesın ınsallh yavrularımıza kararlıyım ama baslama donemını nısan mayıs olarak erteledım hastalık konusunu cok dusunuyorum kızım 15 gunde bır antıbıyotık ıcmezse kıyamet alametı derım yanı o denlı sık hasta oluyo allah saglık versın bu kıs kolay gecsın ınsallah

Masal - Kreş ve Gündüz Bakım Evi

kim inanır bu sıpanın sabah ağlayarak okula gittiğine? (2. resim)

yanlız bişey dikkatimi çekti ikindi kahvaltısında çikolata bisküvi falanmı veriyolar akşam yemek yedirebiliyomusun bunları yedikten sonra en azından kendilerinin yaptığı kek poça gibi şeyler olsa daha ii olmazmı yanınada bi meyve yani benim oğlum ikindide bunları yese zaten iştahsız akşam töbe bişey yemez

Bizim ikindi kahvaltılarında sütlaç, kek, simit,börek, bisküvi hergün böyle atıştırmalık şeyler veriliyor saat 15:30 gibi. Oğlum 6 da kreşten dönmüş oluyor ve yemeklere saldırıyor. Bizi pek etkilemiyor yani, oğlum zayıf ama yemek olayına pek takılmıyorum. Acıkınca istiyor, o yüzden içim rahat.

Sevgili Süzgün kuzular hepimizin yavruları gözbebeğimiz,
ama kimisi daha girişken,kimisi daha sakin ve kırılgan olabiliyor,
ben de hep düşünürdüm ya vuran iten bir çocukla aynı sınıfa denk gelirse,ya benimki oturur ağlari ya okula gitmek istemez diye,
ama bir şekilde bu hayatın içinde açılıyor çiçekler annesi,
yine de ben kendi açımdan baktığımda kızlarımı 28-32 aylarında çalışmam gerektiğinde bakıcıya bıraktım,tam 36 ayda kendi çalıştığım okula getirdim.
Ama senin prensiplerinde yada imkanlarında bakıcı yoksa ben de kreşe çok sıcak bakarım..
Çok farkediyor,açılıyor,iletişimi öğreniyorlar ilk zamanlar biraz zor olsa da..

Bahçelievlerde iyi bir yer ya çok pahalı,yada apartman altında bazı yerler var ki ben onlara cesaret edemem mesela,
bahçelievlerde oturuyordum ben de,biliyorum az çok ama kreş tecrübem yok doğrusu..
Benim de ikiz kızlarım var bu arada,
Allah bağışlasın evlatlarımızı..

Masal - Kreş ve Gündüz Bakım Evi

kim inanır bu sıpanın sabah ağlayarak okula gittiğine? (2. resim)

maşallah kuzulara,güzel bir kreşe benziyor,dış donanım nasıl peki,ders programlarında ?

ben de katılıyorum buna,ne yerlerse yesinler bu ana yemek yerine geçmiyor ve akşam glip de yeniden yemek başına oturulana kadar zaten yeterince acıkmış dönüyorlar eve..

------------------------mesaj tekrarı------------------------

Son düzenleme:
arkadaslar benm kızım antıbıyotık bıtelı bır hafta oldu ve tekrar ates ıcın de yanı bu kız benı butun bıldıdgım dogrulardan aldıgım kararlardan vazgecırecek kadar hassas ve zor bu gıdısle degıl nısan temmuzu goruruz bız ınsallah duzelır ve psıkolojım ıyıce cıgrından cıkmaz bu arada tabı bızde her sekılde babaanneye bıraz daha mahkum ve mecbur kalıyoruz saolsun onlarda bızım ıcın ugrasıyolar ama ınanın kızım bu kadar hassas bı kız olmasa 25 24 demem verırım krese ahh elım kolum baglı

mrb arkadaşlar benim kız eylül ayında 36 aylıkken başladı kreşe iyi güzel öğretmeni de arkadaşım gözüm arkada değil.kreşte neler yaptığı ile ilgili sorular sorduğumda hiç cevap vermiyor sizde durumalr nasılsorularınızın cevabını alabiliyormusunuz???

selam anneler,tam 3 yaşını doldurmuş bir oğlum var birde 6 aylık ikiz kızlarım
oğlum 1 aydır kreşe gidiyor ilk günler
kreş müdürümüz ilk haftalar yarım gün gelsin sonra tam güne çevirelim dedi
ilk 3 hafta yarım gün gitti,bende orada bekledim ilk günler sonra bırakırken ağlıyordu sonra oyunlara dalıp gidiyordu
bir haftadır tam gün bırakıyoruz,3 gündür ağlaya ağlaya gidiyor
evde sabah kalkıyor kreşe bırakana kadar hiç bizi dinlemiyor sürekli ağlıyor
bir türlü ikna edemiyorum beni hiç dinlemiyor sürekli
anne okula gitmeyelim diyor,
öğretmeniyle konuşuyorum normaldir merak etmeyin diyor ama yinede dayanamıyorum
çocuk gelişim uzmanı okula alışana kadar okul dışındaki zamanlarınızı ona ayırın dedi anne ve babasıyla
sırf onun psikolojisi bozulmasın diye ikiz kızlarıma annem ve ablam bakıyor onlarda kalıyor geceleri bile
düzelir diye bekliyoruz ama bügün sabah çok ağlayarak bıraktım
hiçbişey ikna etmiyor onu ne söylesek kandıramıyoruz kreşe gitmesi için..

canım o gün ayda 1 kere yapılan abur cubur partisi ve yiyecekleri biz gönderiyoruz ayda 1 gün bayram yapıyorlar. normalde de istediğinde abur cubur partisinde yiyeceksin diye bahanemiz oluyor iyi oluyor yoksa kreşte asla hazır yiyecek kullanılmıyor ve iindi kahvaltıları da çok besleyici ve eğlenceli yiyeceklerden oluşuyor.

kreşimiz çok güzel dışarıda bahçesi var havalar güelken her gün 2 kere çıkıyorlardı. sınıfları 9 kişi. eminim daha iyisi de vardır ama bizim elimizdeki en iyi ve benim içim çok rahat. doğru tercih yaptığımı kızımda gözlemleyebiliyorum.
ikindi kahvaltısı zaten özellikle çok doyurucu olmuyor akşam yemeği baltalanmasın diye.

sağol canım Allah hepimizin yavrularını kem gözlerden korusun. canım biz bağışıklık geliştirici bir damla kullanıyoruz. ayrıca vitamin bence kış aylarında mutlaka gerekli.

canım bu işin en zor aşamasındasın oğlun şu anda sabır deniyor. önemli olan sen yokken ne yapıyor? mutlu mu? eğer sadece sen bırakırken ağlıyorsa çok takılma. biz 27 ağustostan beri gidiyoruz alışsın diye bir de erken verdim hala ağlıyor hala ağlıyor ama yaacak bir şey yok. orada çok mutlu yemeklerini yiyor bunları gözlemliyorum. sonuçta sen bakıcıya bıraksan da ya da ninelerine sen giderken yine ağlyacak.

canım direk soru sorarak üstüne gitme aralarda küçük küçük sorular sor. ya da öğretmeni ile konuş kimi çocuk böyledir çok takılma bence.

Benim oğlum 26 aylık, hergün soruyorum kreşte ne yaptınız diye. Cevap fix: oyun oynadık, yemek yedik Ne yediniz diyince de hep makarna yedik diyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…