Kv adayı boyumu eleştiriyor

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
Merhaba kızlar, tek tek konuşmaları anlatarak konuyu uzun tutup sizi sıkmayacağım. Nişanlıyım, kv sürekli bir şeylerimi eleştirir, hiçbir şeyimi beğendiğini, ''aman huzurun şu yönünü çok sevdim'' dediğini duymadım.
En sonunda da boyumu eleştirdi, benim boyumu kısa bulduğunu, hep aslında uzun boylu bir gelin istediğini anlattı ve kendi uzun boyunu övdü durdu en son ki konuşmamızda.
Saygısızlık etmekte istemiyorum, çünkü haklıyken haksız duruma düşmekten korkuyorum. Nişanlım bana kalkıp da ''sen de anneme böyle demişsin ama'' diyemesin istiyorum.

Sadece yapmacık bi şekilde gülümseyerek ''olabilir napayım yani'' diyebildim.

Oysa ki içimden ''boyum sizi ne ilgilendirir, oğlunuz yanıma gelip ilan-ı aşk ederken de boyum böyleydi, evlenelim derken de boyum böyleydi. Böyle gördü, böyle sevdi, böyle alıyor, siz şimdi istediğiniz kadar konuşun, ne oğlunuz boyum yüzünden benden ayrılır, ne de siz eleştirdiniz diye boyum uzar, bu ne lüzumsuz bir muhabbet. Ayrıca en sevmediğim şey, insanların dış görünüşlerinin -özellikle de elinde olmayan, değiştiremeyeceği şeylerin- eleştirilmesidir. Kimseye sorulmadı dünyaya gelirken 'boyun kaç olsun, göz rengin ne olsun, ten rengin ne olsun' diye. Çok mütedeyyin geçiniyorsunuz ama daha Allah'ın yarattığını eleştirmemeyi öğrenememişsiniz, üstelik kişinin yüzüne karşı kalp kırma amacı ile söylemenin daha da yanlış olduğunu öğrenememişsiniz. Ama canımı sıkmayı başardınız, boyunuz bir karış daha uzadı mı bari?'' demek geldi.

Siz söyleyin, hem saygısızlık etmeden, yani nişanlıma ''ama sen de böyle dedin'' dedirtmeden, hem de alttan alta bozabileceğim nasıl bir cevap verebilirim? Çünkü eminim, ilk fırsatta yine böyle şeyler söyleyecek bana.

bana şöyle alttan alta bozabileceğim bi şey lazım ama ne kk'nın zeki kadınları bir çözüm bulur heralde
Sorunun cevabı konuda gizli aslında. Kırmızı yazdığınız yerde gayet yazıyor,tabiki yumuşatarak güleryüzle söylerseniz"oğlum huzur bana bunu dedi "diye ağlayamazda.
Boyu uzun gelin isterdim mi dedi "ilahi anne ne yapacaksın boyu uzun gelini,sen mi evleneceksin? Ayrıca x istemiyor demekki senin kadar boyu uzun gelin,istese öyle birini bulurdu değil mi,biz mutluyuz gerisini boşver"deyip gülüp geçin.
Başka birşey mi söyledi"anne oğlun beni seviyor demekki o senin kadar takılmıyor"deyin yine sakinlikle,gülerek. O size söyledikçe siz oğlunun sizi sevdiğini ısrarla ve inatla vurgulayın. Söylemekten vazgeçecek mecbur.
Sizi alttan alttan eleştirip moralinizi bozacağına siz onun moralini bozun.
Sen evlenmiyorsun oğlun evleniyor kabullen artık gelininde benim mesajını vermeye devam edin muhakkak. Haddini aşmasın.

bence böyle şeyleri çok kafana takma, yani kendi kendine böyle uzun uzun ne cevaplar verebilirim diye düşünme, bunun sonu yok valla geceler boyu uyuyamazsın yoksa, keşke ben de cevabı böyle yapıştırsaydım diye prova yapar durursun, Allahta beni böyle yaratmış, Allahın yarattığı herşey güzel benim gibi.. diye :) biraz espirili üstüne bişeyler söyleyemeceği şeyler söyle geç. Fırsatını bulunca da sen onun bişeyini beğenmezsin, bu pohaçalar dünden mi kalmış gibi :) hastalıktan şikayet edince falan, yaşlılıkta zor tabii gibi :)

Bosverin alttan alttan laf etmeleri alin karsiniza soyleyin begenmediginiz ne var diyebguzel guzel sorun acik olun kirildiginizi evlendikten sonra sıkinti olmasini istemediginizi belirtin bence

malesef böyle densiz kayınvalideler var. benim eski nişanlımın da annesi öyleydi. 170 boyunda, 75 kiloydum o zaman. bana "gelinlik bulamayacaksın kendine" diyordu da ağzımı açıp nişanlıma tek bir söz diyemiyordum. neyse ki biz ayrıldık o kendine gelinlik giyebilecek boyutlarda bir gelin buldu. ben de o halimden daha kilolu olmama rağmen "giydiğin herşey yakışıyor" diyen bir kayınvalide buldum. hatta beraber kıyafet bakarken ben XXL olanlara bakıyordum da o her seferinde onlar sana büyük gelir diye XL olanlara yönlendiriyordu beni.
tabi bu sebepten nişanlınızdan ayrılacak değilsiniz ama söylenilenleri yutmayın da. tatlı tatlı laf geçirin alttan, anlar belki söylememesi gerektiğini.

kendini bukadar ezdirtme...sende iğneleyici konuşabilirsin...yani peki annecim sen nasıl dersen değil Allah böyle yaratmış sevende sevmiş demelisin mesela...bukadar kendini sıkmaya gerek yok..daha nişanlıyken böyleyse evlenince iyice tepene çıkar..ama sen çıkartma canım...

ben nisanlıyken hatta evim yerleşmişken; bir aksam kv hem de annemin yanında eşime " kilosu, boyu guzel ama yuzune guzel de diyemem cirkin de..." diye baslayan bir seyler soyledigini soylemisti. ertesi sabah herkes uyuyordu; 2 miz uyaniktik. "benim güzelliğime laf etmek sana mı duştü, sen istediğini söyle, zamaninda kilolu olabilirim ama yuzumun guzelligi herkesin dilinde zaten, o elestiriyi sen yapamazsin bana" dedim. ama gordum gunumu, esimi sen mutlu olamayacaksin, ayrıl diye doldurmus ve dugun oncesi donemimin ve evliligimin ilk 2 ayinin zehir olmasına neden olmuştur.

şimdi de kaynımin kız arkadaşının boyuna takılmiş(150 civarı). "sakın bir sey soyleme, karışma, (bazı özel durumlar var) bak kötü zamanında bile bırakmadı kız yanında oldu, bunun hatrına bir sey deme" diyorum; etkili olur inşallah

''boyum sizi ne ilgilendirir, oğlunuz yanıma gelip ilan-ı aşk ederken de boyum böyleydi, evlenelim derken de boyum böyleydi. Böyle gördü, böyle sevdi, böyle alıyor, siz şimdi istediğiniz kadar konuşun, ne oğlunuz boyum yüzünden benden ayrılır, ne de siz eleştirdiniz diye boyum uzar, bu ne lüzumsuz bir muhabbet. Ayrıca en sevmediğim şey, insanların dış görünüşlerinin -özellikle de elinde olmayan, değiştiremeyeceği şeylerin- eleştirilmesidir. Kimseye sorulmadı dünyaya gelirken 'boyun kaç olsun, göz rengin ne olsun, ten rengin ne olsun' diye. Çok mütedeyyin geçiniyorsunuz ama daha Allah'ın yarattığını eleştirmemeyi öğrenememişsiniz, üstelik kişinin yüzüne karşı kalp kırma amacı ile söylemenin daha da yanlış olduğunu öğrenememişsiniz. Ama canımı sıkmayı başardınız, boyunuz bir karış daha uzadı mı bari?'' Bunları aynen söyleyebilirsin.Bu saygısızlık değil,kendini ifade etmek,rahatsızlığını bildirmektir.

Aklıma direk devedede boy var ama eşekten sonra gider geldi
Hah benimde eltime aynı lafı eşimin dayisi söyledi dangalaktir biraz benimde boyun kısa bu arada amman x sibelinde boyu kısa ama seninki daha kısa dedi o da dayanamadı devedede boy var ama eşşek ondan çeker dayi dedi hiç birşey diyemedi sende aynını şöyle bence hiç birşey söyleyemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…