KV adayının elini öpmeli miyim?

Haklısınız
Tecrübe işe öğreniyoruz

Nereli olduğumuzu söylemek istemiyorum , bizim oralarda da genç kıza el öptürmek ayıp sayılır.Gencecik kız eğilip bükülmesin denir.
Babam da annem de bize el öptürmedi ama ben yine de hep uzanırım büyüklerin ellerini öpmek için.

Bu konuda kendimce şöyle bi' genelleme yaptım:

El öpmeye takıntılı insanlar sen davranmadan sana elini uzatıp insanı gıcık ediyolar.

Mütevazı insanlar da sen ellerini öpmeye çalışınca öptürmeyip samimiyet derecesine göre ya sarılıp öpüyor ya da sadece tokalaşıyor.

El öpme konusu "Aman ne var el öpmede canım!" gibi basit görülen ama aslında altında bir çok mesajı barındıran bir konu.

El opmek bana da sacma geliyor. Sacmasapan Turk adetlerinden biri. Ama hayatimizda o kadar yer etmis ki yapmasaniz terbiyesiz ilan ediliyorsunuz. Sirf bu yuzden bayramda seyranda el öpüyorum. Kendi annem disinda birinin elini opunce de kendimi kotu hissediyorum. Sacma birsey ya. Mantikli birsey degil zaten. Saygi bu degil. Siz de öpün bence. Daha ilk gorusmeden gerginlik olmasin. Ama annecim demeyin sakın.

bazen biri çıkar ve senin yazacaklarını yazar.. işte o zaman çok mutlu oluyorum

ben öpmezdim, öpmedim hala da öpmüyorum gerçi böyle bir talep de hiç gelmedi şansıma :) el öpmenin saygı göstergesi olduğunu düşünmüyorum.. bence kimsenin başının üzerinde de olma, aman diyeyim.. ne el öp, ne de onların başının üzerinde ol, mesafe iyidir :)

nasıl karşılaşmadın ya
bende vardı bir tane eli direk öpülecek pozisyonda uzatıyordu
ailecek öylelerdi sinir bozucu bir durum ki ben el öperim ama öpmedim hiç birinde onların elini..hatta bir bayramda yine kendi ailelerinden biri tanımam etmem direk burnuma soktu elini öpmedimde lafını etti. bende babam bile bana elini öptürmüyor sizin elinizi niye öpeyim demiştim. 15 yaşındaydım

Ahhaa erken davranmisim :)
Bazen benim yazacaklarimi da siz yazmis oluyorsunuz :)

Ya bizim ailede yasli yok , cok kucuk bir aileyiz akraba falan yok o yuzden karsilasmadim sanirim :)
Hani komsulardan falan da niyetlenen olduysa ben fark etmedim elini sıkıp gitmisimdir muhtemelen xunku yanaktan opusmeyi de sevmem :)
Millet yapismasin diye hep kendimi uzak tutarim beden diliyle
Hic hazzetmezdim ozellikle cocukken opmeye calisanlari

Öpmedim ben. Zaten bizim ailemizde el öpmek gibi bir adet yok iyi ki de yok. Hiç sevmem. Eşimin ailesinde ise bir yaş fark bile el öpülmesi için normal. Ama dediğim gibi ben öpmedim, öpmüyorum. Ne bana olan sevgileri azaldı ne de el opmemem benim onları sevmedigim anlamına geliyor.

Kiz Kv adayinin elini opmiceksinde kimin opeceksin. Heleki hosuna gidecekseki op yani. El sıkmada nedir. Ben opmesem asıl ailem niye opmedin der. Benim Kv opturmez. Sadece sözümde insanlarin önünde öptürdü, ki bende seve seve öptüm hatta öperken ikimizde duygulandik daha samimi olduk sanki. Ayy canim kayinvalidem

ben tum yaslılara hurmeten ellerını operım tanısamda tanımasam da...

bukadar basıt bırsey ıcın opmem dıye ınatlasmak en bastan ısı yokusa surmek olur

eger kımsenın elını opmekten hoslanmıyorsan kı buda gayet normaldır ozaman acık acık elını uzattıgında sadece tokalasırsın . nıye opmedın derse kımsenın elını opmem ben dersın

Bunu sizin ogrenmeniz cok sacma.
Normali sizin buyuge hurmetten opmeniz onun opturmemesi
Benim.kayinvalidem ve cogu akrabasi boyle..kayinpederim bile opturmez ictenlikle sarilir.
Ne opmesi yahu o zmn gidip gelin opun baska hic bsey onlarin istedigi gibi olmasin hic bsye dikkat etmeyin ozgur olun her istediginizi yapin.

Bende normalde öpmezdim aslında.. Ama burda durum farklı.. Eğer müstakbel eşin ve Kv. Adayı mutlu olacaksa, seni daha çok benimseyecekse.. Öpüver artık:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…