KV adayının elini öpmeli miyim?

biz evimize gelen giden veya birinin evine gittiğimizde büyüklerimizin elini öperiz hiç tanımasak bile

sizin aile yapınız böyle mi değil el öpmekten mi hoşanmıyorsunuz

adettir öpülür buldumcuk ne alaka?

Aslında böyle şeyleri fazla büyütmek lazım, sonuçta büyüklerin eli öpülür. Anne demeden opun gitsin. Ben nişanlandıklar sonra anne demeye başladım mesela.

Yerinizde olsam saygı çerçevesinde elini öperdim sonuçta sevdiğiniz adamın annesinin eli alalede bi bayanın eli değil

ben öpmüştüm, bayramda vs. hiç tanımadığım bir büyük görünce de elinden öperim. ben böyle gördüm. böyle büyüdüm açıkçası. o yüzden bana kalırsa öpmende sorun yok.

El öpmeyi sevmem ailemde de tek dedemi öperdik o bile zamanla vazgeçmişti. Bulgaristan göçmenlerinde çok vardı bu mevzu, oralara özel sanıyordum Egelilerde de olduğunu gördüm. Benden on yaş büyük insan elini suratıma direkt öpeyim diye uzatıyor. Hiç hazzetmem bu olaydan, kimsenin de elini öpmem. Kazara öptüklerime saysınlar.

Son düzenleme:

Ay sende fark etmişsin el öptürülen tek Egeli aile bana mı denk geldi diyordum , neyse yalnız değilmişim :) acayip gıcık bir mevzu bu.

Öpmezsen olacakları söyleyeyim: oğluna diyecek bak elimi bile öpmedi, üzüldüm falan...Oğlu da gelip sana anneme ilk günden saygısızlık yaptın bizde büyüklerin eli öpülür vs vs diyecek. Sen kendini savunacaksın iş annem seni istemiyora kadar gidebilir valla..Kadına bakar mısın zaten önden önlemini almış el öpsün diye haber salmış sana...Bu kadın ipleri ele alır valla ilerde öp ama cok samimi olma bence..

Ben de el opme konusunda hep cekingen olurum. Cunku bazilari hoslanmiyor el opturmekten o yuzden yanak yanaga öperim genelde. Yasi fazlaca buyukse elini operim ama mutlaka. Kayinvalide opsun demis yapacak bisey yok opmesen ayri sorun

bu konu yetiştirilme tarzı ile alakalı bence
benim için sakıncası yok
evlenince amann mutlu olalımda diye o kadar fedakarlık yapıyoruz ki aslında
el öpmek bunların yanında halt etmiş

pardon türk değilmisiniz konunuz çok saçma olmuş

İş ortamındamıyız yahu ne el sıkması öp gitsin elini. Senin dudakların aşınmaz onunda eli takma bu kadar.

Şayet bir gelin adayı gelip annemin ekini sıkarak nasılsınız derse annemi istemediğini düşünürüm. Tam tersi annecim diyerek elini operse de samimiyetsiz gelir. Fakat elini öper nasılsınız teyze derse sorun olmazdı. Sonuçta el öpmek kendini beğendirme çabası anlamına gelmez. Bayramda bile tanımadığım bir büyük varsa elini öperim. Bu toplumumuzda abes kaçacak birşey değil

Ay sende fark etmişsin el öptürülen tek Egeli aile bana mı denk geldi diyordum , neyse yalnız değilmişim :) acayip gıcık bir mevzu bu.
Yorumlarınızı okuyunca güldüm, ben de Egeliyim.
Bizim büyüklerin de elleri el öptürme pozisyonunda karşılar küçükleri.
Hatta babamların kardeşleri arasında bile var, küçük olan büyüğün elini öper.
Kuzenimin düğününde dedemin kuzenime küsmüşlüğü var, düğününde elini öpmemiş.
Düşünün artık ne kadar önem verdiklerini. : ))

Konu sahibi bence kasma nasıl karşılarsa o şekilde davran.
Baktın tokalaşacak gibi elini uzatıyor tokalaş sadece, öptürecek gibi uzatırsa öpersin gider, çok da takılacak bir mevzu değil bence.

Son düzenleme:
Ben buyuklerimin elini opmeyi seviyorum. Abimle aramizda 1 yas var, hiç gocunmam her bayram operim. Kardeşlerime kendi elimi opturmem ama ben operim buyuklerimin ellerini.
Ama simdi bu kadin oyle demis ya, ben olsaydim inadina öpmezdim valla.
Haber yollamak falan ne gereksiz bir hareket.
Sizin yine de durduk yere tadiniz kacmasin, opun gitsin

hiç de öpmek zorunda değilsin ben el öpmeyi hiç sevmem 90 yaşında değilse kimsenin elini de öpmem.

Başlarda eşimle sevgiliyken bi yere giderdik öpsene elini fln derdi milletin içinde sinir olurdum ama öperdim şimdi kimsenin öpmüyorum kimse de bir şey demiyor. Sana elini uzatırsa sen al sık elini ve yanağından öp.

Ben nişandan önce ve sonra görüştüğümüzde birkaç kez elini öpmeye yeltendim ama öptürmedi elini. Ağzımdan da kendiliğinden "anne" hitabı çıkmıştı, hatta "annecim" bile dedim, sonrasında kendime şaşırdım çünkü bilerek olmadı. İçinizden geldiği gibi hitap edin. Ama bazı insan çok önemsiyor, yeni nişanlanırken aldığım bir büyük tavsiyesi de "anne" diye hitap etmem konusundaydı, ama içimden gelmese diyemezdim herhalde.

Egeliyim, nişanlımın ailesi Egeli değil. Bayramlarda, misafirliklerde, ille öpeyim diye aramızda çok da yaş farkı olduğunu hiç sanmadığım kadınların ellerini uzattığı çok olmuştur. Ege'den miymiş demek? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…