Kv beni asagiladimi simdi 😶

İftara çağıran birinin de bu kadar hazır alacağını sanmıyorum açıkçası nerden anladınız ki hazır aldığını..daha yeni evlisiniz sizde eltiyi çekiştiriyorsunuz yanii..altta kalmak istemiyor gibi hem tamam işte siz de çağıracaksınız iddialısınız madem döktürürsünüz bu kadar basit kaynananın bulgur var mı demesi garip yoksa da alınır sonuçta..
Hazir biliyorum bir gun once aldilar. Ic li kofteyide komsusu yapiyor. Buna mi takilsiniz yani. Benim mevzum o değil. Tekrar okuyun isterseniz

Diger gelini yaptigi hazir manti hazir icli kofte patates salatasi . Mercimek çorbası. Zoruma gidende bu .hani gercekten döktürür de ben yeni gelin oldugumdan yaninda ezik kalmayim diye dese anlarim.

Diğer gelinin yaptıkları da vaktiyle kıymet gormediyse yormamistir kendini :) hakettikleri o çünkü sizde çok takmayın.

Yaparsa yapsin işime gelirdi, gorumceden bir yemek hazir gelmiş olurdu. 😬 Ben kendi adima 9 kişiye elimle yemek yetiştirmezdim zaten disarda ev yemeği aldigim yerden 1-2 bir şey yaptirirdim giderdi. Ne önemi var ki. 🤷

Hayirli ramazanlar kizlar.
Ramazan geldi malum davetler oluyor.ilk iftarimizi kv nin evinde actik. Eltim yapacakmis yemekleri. Bizde tatlimizi alip gittik. Iftari yaptik eltimgil gidince biz kaldik .
Bende hafta sonu davet edeyim dedim. (Toplam 9 kisi ) ve ilk ramazan davetim olacak evimde.
Kayinvalidem dediki bulgur varmi var dedim. Oyle ince bulgur olmaz sulu kofteye sulu kofteyi falan kizim yapsin( gorumcem yani) dedi. Sok oldum. Ve bozuldum acikcasi.
Bende ben ayarlarim menuyu anne dedim.
Kv de de : davet etmek kolay agirlamak onemli dedi.
Esim anne sen kendi sagligina bak karim guzel yemek yapiyor o ayarlar gibi birseyler dedi.
Cok zoruma gitti. Ki ben gercekten guzel yemek yaparim . Ne yapayim kizlar.
Ayy ne güzel işte keşke her şeyi görümce yapsa sizden uğraştan kurtulursunuz boşverin takmayın bana böyle söylense direkt okey derdim çok bilen yapsın

Ramazan geldi malum davetler oluyor.ilk iftarimizi kv nin evinde actik. Eltim yapacakmis yemekleri. Bizde tatlimizi alip gittik. Iftari yaptik eltimgil gidince biz kaldik .
Bende hafta sonu davet edeyim dedim. (Toplam 9 kisi ) ve ilk ramazan davetim olacak evimde.
Kayinvalidem dediki bulgur varmi var dedim. Oyle ince bulgur olmaz sulu kofteye sulu kofteyi falan kizim yapsin( gorumcem yani) dedi. Sok oldum. Ve bozuldum acikcasi.
Esim anne sen kendi sagligina bak karim guzel yemek yapiyor o ayarlar gibi birseyler dedi.
Hayırlı Ramazanlar..

Hiç takma kafana onlara göre sadece kendileri güzel yemek yapıyor. Benim kv ilk iftara çağırdığımda "yemekleri kim yaptı" dedi. Arkasından da "hihihi" diye bir gülüş. Kafasını tabağa sokmamak için kendimi zor tuttum. Ama şimdi çağırmam kafam rahat :)) Bir çoğu aynı , o benim yapamadığımı düşünse de oğlu yemeklerimi severek yiyor. Eşinde desteklemiş gereken cevabı vermiş , yemeklerini yap beğenmezse yemesin.

Kendinizi boşuna yordugunuzu söylemek istemistim aslinda.
Zaman çok degerli, böyle insanlari memnun etmeye çalisarak gecirmek zaman israfi gibi.

Benim kayinvalide yeni evliyken kendilere götürdügüm pastayi biz yemeyiz deyip gözümüzün önünde kabiyla birlikte komşusuna götürmüştü 😬
Nisanliyken geldiginde bir keresinde ayni pastayi yapmistim, çok guzel olmuş demiş yemiş hatta ikinci dilimi istemisti 😅
Bir daha yapip götürmedim 😬
iyi yapmışsın:) kıymet bilmeyene yapmayacaksın.

Ayy ne güzel işte keşke her şeyi görümce yapsa sizden uğraştan kurtulursunuz boşverin takmayın bana böyle söylense direkt okey derdim çok bilen yapsın
Oylemi diyorsunuz . Tamam arayim o zmn .sulu kofteyi mercimek koftesini falan sen yapacak missin deyim.:) pilav yapayim . Et doner aldirayim ustune birde corba yeter demi

Onu dediği anda, ben davetimi yapıyım da benim yemeğimi yemek istemeyen beğenmeyen varsa otursun evinde yesin gelmek mecburi değil der kapardım konuyu

Diger gelini yaptigi hazir manti hazir icli kofte patates salatasi . Mercimek çorbası. Zoruma gidende bu .hani gercekten döktürür de ben yeni gelin oldugumdan yaninda ezik kalmayim diye dese anlarim.
Ben patates salatasını her öğün yiyebilirim, çok severim ama iftar davetine o ne alaka yaa ahsjjajsjs

Olur oyle hic.
Elmali kurabiye yapmıştım. Kv getirdim yiyelim diye.
Aradan zaman gecti. Sekeri basmissin ona yiyemedim dedi. Ki sekerini sadece bir kahve fincani pudra swkeri koydum. Ic harcina da ayni sekilde.
Elmali kurabiye sekersiz yapilir. Elmada seker var zaten dedi. Ben şok
Neyse gevtigimiz hafta yaptim ama ona verecegimi hic seker eklemeden yaptim goturdum. Senin istedigin gibi yaptim anne dedim. Hic ses cikmadi yorum da.
Siz de yapmayın kayinvalideye hiçbir şey.
Göturdügünüz kurabiyeye olumsuz yorum yapmis nezaketsiz bir şekilde, niye ikinci defa senin istediğin şekilde yaptım diye tekrar götürüyorsunuz.
Siz böyle onu onay makamı gibi görüp, şirin davranmaya çalışırsanız, yemeğe de karışır lafta söyler kusura bakmayın. Ona,o kapıyı açan sizin davranışlarınız.

Kadın otorite kurmaya çalışıyo çaktırmadan.. kendinizi ispat etmeye çalıştığınızın farkında ve bunu kullanıyor..

Politik davranın. Kızı gelsin yapsın yemekleri hem sizin de yükünüz hafifler :)
pohpohlanmaya gerek duymayın isteyen istediği gibi düşünsün boşverin. Yarışmada değilsiniz nihayetinde..:)

Back
X