Kv beni eşime şikayet etmiş

Bu yapılan size karşı çok ayıp ,sizi muhatap almadan ogluyla konuşması ,eşiniz sizin veliniz değil ,bu da sikayet edilecek ciddi bir konu bile degil.Sizin aile dinamiklerinizi bilemem ama sabahtan gidip akşama kadar zaman gecirmem ben sizin yerinizde olsam ,akşam eşiniz kaçta dönüyorsa sizi alsın ,beraber gidin ya da yapabiliyorsun bı sure gitmeyin .

Kayinvalidesinin ne heveslerle aldığı ama elinde patlayan hizmetçisi olmuşsunuz. Eşiniz gerçekten itici ve anaci gibi. Allah yardımcınız olsun,Allah kurtarsın ne diyeyim. O yaptıklarınız iş değil ikram onların gözünde. Onlar daha fazlasını istiyor cam, kapı, mutfak dolabı gibi gibi

Konu sahibi yeni mi evlisiniz? Biraz tecrübesiz gördüm sizi, eşinize ve kayinvalidenize gerekli tepkiyi veriniz ezik durmayınız yoksa ilerde tepenize çıkarlar.

Konu sahibi yeni mi evlisiniz? Biraz tecrübesiz gördüm sizi, eşinize ve kayinvalidenize gerekli tepkiyi veriniz ezik durmayınız yoksa ilerde tepenize çıkarlar.
Evet yeni evliyim. Bundan sonra evde de iş yapmamayı düşünüyorum sinirim tepeme çıktı

Sen hizmetçi misin? Tamam nezaketen yardım edilir, görev gibi şikayet etmek eşininde sana yapmıyorsun diye tavır koyması ne demek? Kv zaten bu coğrafyada standart gelini hizmetçi gören zihniyet

Eşim de annesine arka çıkıcınca inanın çok kötü oldum. Kendimi savundum ama çok moralim bozuldu. Bundan sonra evde de iş yapmasam mı acaba eşim görse iş yapmayan nasıl olurmuş.. her şeyi yapıyorum her istediğini ya. Kv nin de her istediğini yapmamı bekliyor demekki

Siz niye kötü oluyorsunuz anlamıyorum ki. Bir gariplik yok mu sizce de bu işte. Neden izin veriyorsunuz size bu şekilde yaklaşılmasına. Eşinize bana bunu söylemek sana kalmadı ben nerde ne yapacağımı biliyorum çok istiyorsan git sen yardım et diyemiyor musunuz.? Öyle iş yapmayayım falan hiç böyle şeylere girmeyin bırakın anlamayı daha çok üstünüze gelirler. Bir kere ağzının payını verdiniz mi ikisinin de sonra susmayı öğrenirler.

Eltim sürekli iş yapar, her şeye yardım eder, evi süpürür vs... Kayınvalidem eltim için bir gün dedi ki geldi misafir gibi oturdu gitti. Ben şok. O kadar da iş yapar geldiğinde. Ben yapmam mesela. Sofra kurmaya kaldırmaya yardım ederim. Çay servis edersem ederim o kadar. Eltime denileni de gördükten sonra doğru yaptığımı anladım. Ben iş yapıp yapmıyor diyeceklerine, yapmiyim de yapmıyor desinler en azından 😅 Kısacası sürekli iş yapan kıymetli olmuyor nedense. Tuhaf ama öyle malesef. Eşim de asla ağzını açıp bir şey diyemez bana. Kimsenin benden bir iş beklentisi yok. Kimseye o imajı vermedim, vermem. Ayda yılda bir şey yaptığımda Kayınvalidem herkesi arayıp ballandıra ballandıra anlatır hatta kızım böyle yaptı diye. Bilemiyorum hep yapmadığım için kıymetli oluyor demek ki 😅

Siz malesef kendinizi çok ezdirmişsiniz. Hem kayınvalideye hem de eşinize karşı.

Eşim bugünlerde gergin gözüküyordu sordum neyin var diye işle ilgili mi dedim yok dedi anlat dedim... kv telefonla aramış benim için: bize gelince hiç iş yapmıyor, baban gelince ayağa kalkmıyor demiş. Genelde gittiğimiz zaman eşim beni kv ye sabah bırakır kendisi dışarı çıkar akşama doğru gelir. Akşama yemek yapılırken sebzeleri doğrar kv bende yardım ederim. Akşam masayı beraber kurar beraber toplarız, görümcem bulaşıkları yıkar hep bende makineye dizerim arkasından çayı ben koyarım götürürüm. Şimdi daha ne yapmam gerek kızlar bir eksik var mı sizce ? anlamadım ben bu işi çok moralim bozuldu. Kv ile bu konuyu konuşayım mı ? Eşime anlattım bunları yapıyorum diye... ben geldiğimde dikkat ediyorum yapmıyorsun dedi eşim. En son gittiğimizde telde bir şeye bakıyordum acil bir arkadaşıma yazmak zorundaydım o sırada yemek yendikten sonra çok takip edemedim işleri bir tek bu ama o gün dışında bunları hep yapıyorum. :KK43:
Kv yaptigi cok ayip esin sanki velin....Kvyle bu konuyu konusun niyeti hic hos gelmedi bana

Eşim bugünlerde gergin gözüküyordu sordum neyin var diye işle ilgili mi dedim yok dedi anlat dedim... kv telefonla aramış benim için: bize gelince hiç iş yapmıyor, baban gelince ayağa kalkmıyor demiş. Genelde gittiğimiz zaman eşim beni kv ye sabah bırakır kendisi dışarı çıkar akşama doğru gelir. Akşama yemek yapılırken sebzeleri doğrar kv bende yardım ederim. Akşam masayı beraber kurar beraber toplarız, görümcem bulaşıkları yıkar hep bende makineye dizerim arkasından çayı ben koyarım götürürüm. Şimdi daha ne yapmam gerek kızlar bir eksik var mı sizce ? anlamadım ben bu işi çok moralim bozuldu. Kv ile bu konuyu konuşayım mı ? Eşime anlattım bunları yapıyorum diye... ben geldiğimde dikkat ediyorum yapmıyorsun dedi eşim. En son gittiğimizde telde bir şeye bakıyordum acil bir arkadaşıma yazmak zorundaydım o sırada yemek yendikten sonra çok takip edemedim işleri bir tek bu ama o gün dışında bunları hep yapıyorum. :KK43:
Canim cok bile yapiyorsun ... esin yapmadigini görüyorsa kalkip o yapsin sonucta annesinin evi sizden daha hakim evin islerine

ayni böyle söylerdim ben esime benimle o bicim konussaydi birde surat sallamis hayret birsey

Valla her gün sabah 8 akşam 5 gidip evini dip bucuk temizlesen gene de yaranamazsın.. Ne eşine ne kayınvalidene.. Böyle insanlar hep bi acık bulur..

Herkes kendi evinde işini yapsın. Yok yapmıyorsunuz diye laf söz oluyorsa da gitmeyin. Bir de açıklama yapmışsınız. Yardım insanın içinden gelmeli ilkokul çocuğu gibi şikayetle yapılan işten kimseye hayır gelmez.

Yıl olmuş 2020 hala köle ve hizmetçi şartları devam ediyor mu? İş yapmak zorunda değilsiniz, normal bir sekilde oturup ayağa kalkmak hiç zorunda değilsiniz. Ne demek ayağa kalkmak?
Hadi uzanıp ayağı sala sola koymayı anlarım da diğer türlüsü hiç değil.

Ve eşiniz? Ne demek yapmıyorsun?
Takılmayın ailesiylede fazla yüz göz olmayın.

Kayınvalid3niz hiç iyi niyetli değil ama onu konuşturan oğlunda kabahat.
Size değer vermiyorlarsa, o değeri zorla da olsa siz oluşturacaksınız.
Kimse kimsenin işini yapmak için evlenmiyor, içten gelir böyle şeyler.
Bugünden sonra tavrınız net olmazsa bu konu da sizi daha çok üzerler.

Şaka mı yapiyorsunuz? Zaten kv deden gençsiniz ve misafirsiniz. Nezaketen yapılabilecek her şeyi yapıyorsunuz. Ben olsam bir daha gitmem. Sorun kalmaz.
Misafir değilmişim eşimin ve kv nin diyişiyle...

Şimdi çay koymuştum içeri gittim konuyu tekrar açtım. Tartıştık. Aynen dedim ağzıma geleni... o da dizi izliyor diye kapat konuyu tv izliyorum görmüyor musun ne çeşit bir insansın dedi. Yardım etme zorumluluğum bulunmadığını, yapıyorsam eğer içimden gelerek yaptığımı, kv nin ona böyle demesinin yanlış olduğunu, yapmadığım şeyi görüyorsun yaptığımı neden görmüyorsun her şeyi söyledim. Bana yardım tabiki edeceksin hizmetçiyle ne alakası var diye kızdı. Bende çektim kapıyı odaya geçtim

Back
X