Kv beni eşime şikayet etmiş

Siz hizmetçi misiniz?
Eşiniz kendi annesine yardım etmiyor ama sizden bekliyor ne bu acaba nedir yani?
Annesine yardım edilmesini istiyorsa önce kendi yardım etsin....

ohhh sabahtan bırak akşama gel ne bu?
Sizi hizmet etsin diye almışlar...
Ayrıca bu ayağa kalkma meselesi ne hoşgeldin dersin geçersin
Kim yani ne ya hahaha böyle konuları okuyunca sinirleniyorum

Eşim bugünlerde gergin gözüküyordu sordum neyin var diye işle ilgili mi dedim yok dedi anlat dedim... kv telefonla aramış benim için: bize gelince hiç iş yapmıyor, baban gelince ayağa kalkmıyor demiş. Genelde gittiğimiz zaman eşim beni kv ye sabah bırakır kendisi dışarı çıkar akşama doğru gelir. Akşama yemek yapılırken sebzeleri doğrar kv bende yardım ederim. Akşam masayı beraber kurar beraber toplarız, görümcem bulaşıkları yıkar hep bende makineye dizerim arkasından çayı ben koyarım götürürüm. Şimdi daha ne yapmam gerek kızlar bir eksik var mı sizce ? anlamadım ben bu işi çok moralim bozuldu. Kv ile bu konuyu konuşayım mı ? Eşime anlattım bunları yapıyorum diye... ben geldiğimde dikkat ediyorum yapmıyorsun dedi eşim. En son gittiğimizde telde bir şeye bakıyordum acil bir arkadaşıma yazmak zorundaydım o sırada yemek yendikten sonra çok takip edemedim işleri bir tek bu ama o gün dışında bunları hep yapıyorum. :KK43:
Ne kadar ayıp hem kayınvalıdenızın yaptıgı hemde eşinizin yaptıgı

Arkadaş, sizin hiç değeriniz yok mu ya, neden böyle ezdirip kullandırttıyorsunuz kendinizi? Ben annemin evinde bir kere ev işi yapmamışım, gidip kv evi mi temizliycem, asla yapmam. Gittiğimiz zaman da ancak yemek yeneceği zaman sofraya yardım ederim, en fazla bir salata hazırlarım, sofranın toplanmasına yardım ederim o kadar. Bulaşık kısmına bile karışmam. Kimse de bana kalk yardım et deme cesareti bulamaz. Bir keresinde, işimin yoğun olduğu bir zamandı, kv ler bizim bulunduğumuz yerde yeni bir ev almışlardı, görümcemle orayı temizlemeye geleceklerdi, inşaat pisliği, eşim de bana telefon edip sen de yardıma git deme gafletinde bulundu, ilk ve son oldu o zaten :cool: ben kendi evimde bile temizlik yapmıyorum, temizlikçi abla geliyor bana dedim. Kendi evimde yapmadığım cam silme işini, bunca işim gücüm arasında gidip orada mı yapacağım dedim :-) bir şey diyemedi tabi. Demem o ki, kendinizi ezdirmeyin.

Kayınvalide evine misafir olarak gitmek en iyisi. Siz alıştırmışsınız galiba işlerine yardım ederek. Ben içimden geldiği zaman yaparım gelmezse yapmam. Çünkü ben o evin sahibi değilim,sizde bundan sonra öyle davranın. Umarım işe yarar.

buyuk ihtimalle de sık sık gidiyorsunuz kv istedigi icin o zaman surekli surekli cagirmasin kendisine de iste cikmasin otursun oturdugu yerde benim kv dede esimin kardesi nisanlanirken nisan gunu trip atti yok herseyi kendim yaptim ettim yardim eden olmadi diye ki bizim nisanda bohcasini falan hazirlarken esimle ben yaptik herseyi yardim ettik kimsede var mi bi ihtiyac demedi o gun esim ilk defa annesine cevap verdi ne bekliyorsun bizde kendimiz yapmadik mi herkes kendi isini kendi halletsin dedi bide yeni evliyken bi gun beni esime sikayet etmis hic gelipte bir is yapmiyor bana diye esimde gelip bana soylemezmi annem boyle diyor neden yapmiyorsun diye dedim hayat arkadasi olalim diye mi evlendik yoksa annene hizmetci olayim diyemi ben kendi evimin isini kendim hallediyorum kimseye minnet etmiyorum ha cok biliyorsan haftada bir gun gidersin bekarligindaki gibi yaparsin isini sen bilirsin herkesin anasi kendine ben seni annemlere temizlige yolluyormuyum dedim dahada o oldu sizde aynen boyle soyleyebilirsiniz

Hizmet ederken migrenim tuttu da suratım asıldı diye beni şikayet eden eşimin halası mevzusuna dönmüş bu 😂 sinirden gülüyorum yanlış anlama... Evi bal dök yala da yapsan yaranamayacaksın, bu sefer de kendi temizliyor bu bize pis mi demek istiyor bizim yaptığımız içine sinmiyor der insanlar böyle.Ama eşinin benimkinden bir farkı yok hep aileleri haklı !

herkes kendi annesinin evinde iş yapsın, sorun kalmaz böylece. ne demek iş yapmıyor diye şikayet etmek. birde sizi bırakıp gidecekse niye gidiyorsunuz ki. oğulları tenezzül edip gününü ailesiyle geçirmezken siz niye bütün gün orada kalıyorsunuz. o kadar saçmaki konuya dair hersey durduk yere siniri bozuluyor insanın.

Al birini vur ötekine. Kayınvalide şikayet etmiş afedersiniz ama eş denen yaratık annesini savunuyor.

Aslında ne eşiniz ne kayınvalide suçlu. Bütün suç sizde. Sebebi ise bu terbiyesizliği yapmalarına rağmen hala şunu bunu yapıyorum diye açıklama yapmaya çalışmanız. Siz böyle yaparsanız daha çok tepenize binerler.

İş yapmak zorunda değilsiniz bence önce siz öğrenmelisiniz sonrada eş ve eş ailesine bunu öğretmeniz gerekli.

Eşim bugünlerde gergin gözüküyordu sordum neyin var diye işle ilgili mi dedim yok dedi anlat dedim... kv telefonla aramış benim için: bize gelince hiç iş yapmıyor, baban gelince ayağa kalkmıyor demiş. Genelde gittiğimiz zaman eşim beni kv ye sabah bırakır kendisi dışarı çıkar akşama doğru gelir. Akşama yemek yapılırken sebzeleri doğrar kv bende yardım ederim. Akşam masayı beraber kurar beraber toplarız, görümcem bulaşıkları yıkar hep bende makineye dizerim arkasından çayı ben koyarım götürürüm. Şimdi daha ne yapmam gerek kızlar bir eksik var mı sizce ? anlamadım ben bu işi çok moralim bozuldu. Kv ile bu konuyu konuşayım mı ? Eşime anlattım bunları yapıyorum diye... ben geldiğimde dikkat ediyorum yapmıyorsun dedi eşim. En son gittiğimizde telde bir şeye bakıyordum acil bir arkadaşıma yazmak zorundaydım o sırada yemek yendikten sonra çok takip edemedim işleri bir tek bu ama o gün dışında bunları hep yapıyorum. :KK43:
bi daha hiç yapma kardeşim yapmayan yaranıyor bunuda eşine söyle :sinirli:karı kocanın huzurunu bir ailenin huzurunu nasılda kaçırıyorlar bende yapanım eltimde hamile bende ona bir tabak taşıttırmayan bana karnım burnumda herşeyi taşıttırıyor niye ? çünkü ben şuram ağrıyor buram ağrıyor demiyorum acımı yatma vakti geldiğinde yaşıyorum yataktan kalkıp wcye giderken belim kopuyor resmen kendimize acımıyoruz ama şunu anladım naz yapan yaranıyor ve işe yaramayan yaranıyor bu dünyada....

Bir daha adım atmayın kv evine, iş yapmamak geride durmak nasıl oluyormuş bir görsün. Eşinize de gereken tavrı koyun. Siz bunlara baya yüz vermiş, tepenize çıkarmışsınız ne münasebet kv şikayet edecek de eş ana kuzusu olup size surat yapacak. Hadsizler! Evde kv ye yardım eden görümce de var ama tüm iş sizden bekleniyor nesiniz siz hizmetçi mi? Hicbir ise elimi sürüyorum ulan diyemediniz mi yani. Siz her şeyden önce kendinize saygı duyacaksınız kendinizi ezdirmeyecek, kimsenin kölesi olmadığınızı göstereceksiniz. Ondan sonra bak bakalım ağızlarını açıp tek kelime edebiliyorlar mı. İnsanlara yaranmaya çalışmayın, onca eleştiriye surat asmaya rağmen ne demeye kendinizi açıklama ispatlama derdine düştünüz ki. Sı....m sizin işinize deyip susturacaktınız.

Eşim diyor ki ben misafir değilmişim, yardım etmem lazımmış... hayır bide etmesem... :kızgın:
Benim kaynanam da köye gidince evini temizlemiyomuşum diye bağırdı cagrdı bana. Oysa ne kendi yetiştirdigi kızlar ne kendisi böyle bişeyi kaynanasına yapmamış. Hatta annem ben kızımın elinden bir bardak su icemedim hep odasında ders calısırdı ben ona hizmet ederdim demişti her fırsatta ben gelirler yemek yaparım ay annene su bile koymamıştın dmii diye aptal aptal konuşur. He ben naptım mecbur kalmadıkca görüşmüyorum 3 kere arıyosa birinde acıyorum ikisinde işim vardı dönemedim diyorum(tabii bunun kavgasını da ayrı etti benle ama kabullendi sıkı fıkı olmayacagımı cünkü hep art niyetli yaklaştı bana) az görüş ve eşine de böyle bişeyin hesabını sordugu icin haddini bildir. Bana kv öyle diyince eşim anne hangi devirde yaşıyoruz 1960larda değiliz dedi(buarada kv genc 1970 doğumlu)

Eşim bugünlerde gergin gözüküyordu sordum neyin var diye işle ilgili mi dedim yok dedi anlat dedim... kv telefonla aramış benim için: bize gelince hiç iş yapmıyor, baban gelince ayağa kalkmıyor demiş. Genelde gittiğimiz zaman eşim beni kv ye sabah bırakır kendisi dışarı çıkar akşama doğru gelir. Akşama yemek yapılırken sebzeleri doğrar kv bende yardım ederim. Akşam masayı beraber kurar beraber toplarız, görümcem bulaşıkları yıkar hep bende makineye dizerim arkasından çayı ben koyarım götürürüm. Şimdi daha ne yapmam gerek kızlar bir eksik var mı sizce ? anlamadım ben bu işi çok moralim bozuldu. Kv ile bu konuyu konuşayım mı ? Eşime anlattım bunları yapıyorum diye... ben geldiğimde dikkat ediyorum yapmıyorsun dedi eşim. En son gittiğimizde telde bir şeye bakıyordum acil bir arkadaşıma yazmak zorundaydım o sırada yemek yendikten sonra çok takip edemedim işleri bir tek bu ama o gün dışında bunları hep yapıyorum. :(
Gitmeyiverin siz de kayınvalideye. Oturum evinizde.

Şimdi çay koymuştum içeri gittim konuyu tekrar açtım. Tartıştık. Aynen dedim ağzıma geleni... o da dizi izliyor diye kapat konuyu tv izliyorum görmüyor musun ne çeşit bir insansın dedi. Yardım etme zorumluluğum bulunmadığını, yapıyorsam eğer içimden gelerek yaptığımı, kv nin ona böyle demesinin yanlış olduğunu, yapmadığım şeyi görüyorsun yaptığımı neden görmüyorsun her şeyi söyledim. Bana yardım tabiki edeceksin hizmetçiyle ne alakası var diye kızdı. Bende çektim kapıyı odaya geçtim
Sizin aileniz nerde?

Bundan sonra ailenizin disari islerini,hastane ev, tamir ve badana islerini yapacaksa sizde onun ailesine yapacaginizi soyleyin bir dahakine.

Ya da hicbir sey soylemeyip tekrar gittiginizde yaptiginiz hicbir seyi yapmayin.eger ki daha fazlasini yapmaya calisirsaniz onu da begenmeyecekler bunu bilin

Ben kayınvalidemlere gidince görümcemler varsa işe ellemiyorum çünkü çok kalabalıklar ben misafirliğe gelmişim millete bulaşık yemek ile uğraşamam sadece sofra kurma toplamada yardım ediyorum. ama memleketteyken sadece kayınvalidem ve ben varsam ben yapıyorum yemek bulaşık çay vs. Bana geldiklerinde de ben yapıyorum henüz görümcemler gelmedi ama gelseler de iş yaptırmam. Bence herkes kendi evinde işini kendi yapmalı siz oraya misafirliğe ziyarete gidiyorsunuz iş beklenmesi çok ayıp ki yeterince yapıyormuşsunuz da ne bekliyorlar ki ne istiyorlar. Eşiniz çok terbiyesizmiş demekli böyle kücücük bir meselede bile sizi savunmayıp size surat düşürüyorsa işiniz zor. Hem kendi gezerken iyi sizi neden ailesinin yanına bırakıyor ki sizde çıkın gezin onunla birlikte gidin ailesine. Çok meraklıysa kendisi yapsın annesinin işlerini. Hayret bişey...

Kv klasik fesat kv.
Benimki de Bendimm biz gelince ayağa kalkmıyor, çaylarımızı tazelemiyor vs diye konuşmuştu, ailecek gülmüştük 😂😂

Eşim tabi ki de bana hicbirsey demedi, annesine gerekeni söyledi.
Onlar bir aileye girerken nezaketen yapılması gereken en basit saygılı davranışları bile es geçip, kendilerine gelince saygı bekledikleri için bile isteye hicbirsey yapmadım.

Kimseye hizmet etmek için evlenmedim, kocam da dahil buna.
Hele ki kv, kp en son insanlar bile olamaz..
Bu isler beklentiyle olmaz, içten gelir.
Gelmiyorsa şikayet edince koca beyler kulağımızdan çekip sakin bir daha böyle yapma deyince mi olacak..
Çok komik, ama sizinki üzücü malesef 😕😕

Back
X