Kv beni eşime şikayet etmiş

Şimdi çay koymuştum içeri gittim konuyu tekrar açtım. Tartıştık. Aynen dedim ağzıma geleni... o da dizi izliyor diye kapat konuyu tv izliyorum görmüyor musun ne çeşit bir insansın dedi. Yardım etme zorumluluğum bulunmadığını, yapıyorsam eğer içimden gelerek yaptığımı, kv nin ona böyle demesinin yanlış olduğunu, yapmadığım şeyi görüyorsun yaptığımı neden görmüyorsun her şeyi söyledim. Bana yardım tabiki edeceksin hizmetçiyle ne alakası var diye kızdı. Bende çektim kapıyı odaya geçtim

o da sözde bana trip atmamış, güzel güzel konuşmuş. Güzel konuşsak kabahat kötü konuşsak kabahat dedi. Böyle şeyin güzelimi olurmuş

Eşim bugünlerde gergin gözüküyordu sordum neyin var diye işle ilgili mi dedim yok dedi anlat dedim... kv telefonla aramış benim için: bize gelince hiç iş yapmıyor, baban gelince ayağa kalkmıyor demiş. Genelde gittiğimiz zaman eşim beni kv ye sabah bırakır kendisi dışarı çıkar akşama doğru gelir. Akşama yemek yapılırken sebzeleri doğrar kv bende yardım ederim. Akşam masayı beraber kurar beraber toplarız, görümcem bulaşıkları yıkar hep bende makineye dizerim arkasından çayı ben koyarım götürürüm. Şimdi daha ne yapmam gerek kızlar bir eksik var mı sizce ? anlamadım ben bu işi çok moralim bozuldu. Kv ile bu konuyu konuşayım mı ? Eşime anlattım bunları yapıyorum diye... ben geldiğimde dikkat ediyorum yapmıyorsun dedi eşim. En son gittiğimizde telde bir şeye bakıyordum acil bir arkadaşıma yazmak zorundaydım o sırada yemek yendikten sonra çok takip edemedim işleri bir tek bu ama o gün dışında bunları hep yapıyorum. :(
Bence eşinin yanında ara sesi al hoparlöre anne beni niye şikayet ediyorsun bende sizle beraber yapıyorum her şeyi bir gün biraz aksadı diye şikayet etmişsin bende senin kzıınım eşimle aramıza soğukluk giriyor böyle keşke bana açık açık deseydin de

esınız de kayınvalıde de sacmalamıs bu konuda
herkes yerını bılsın senı esıne sıkayet edıcem ne ya sızde ona bende sızı esınıze sıkayet edıcem dıyın :D

Gitmeyin.
Giderseniz de yapmayın.

Eşiniz de kv niz de çok itici insanlar. Hizmetçi istiyorsa kendine parayla eve temizlikçi alsin. Sizde boyun eğmeyin madem şikayet ediyor siz de bir daha gitmezsiniz. Ayıp ya..

Evet yapmıyorum canım isterse yaparım istemezse yapmam diyemiyorusniz tabi bu konuyu actıgınıza göre ;) benim hiç öyle sorunlarım yok kv dem bilir benim evimde de kimse bir çöp kaldırmasın bende kimsenin evinde kaldirmama demiştim zamanında :27:

İşte bir erkek müsveddesi daha. İşin çok zor yeni evliymişsin sakın geri adım atma bu daha küçük mesele demek ki eşin olacak adamcık her konuda anasını tutacak.

Annelerimiz evde ne is yaptığımızı takip etmiyor ama, baban gelince niye ayağa kalkmıyorsun lafı etmiyor bizi kimseye şikayette etmiyorlar haliyle. Geçsinler o sende bu evin kızısın lafını.

İş yaptırmaya gelince sen bu evin kızısın, istediği olmayınca oğluna şikayet edilen gelin.

Ben kayinvalideye gitne sıklıgını azaltirdim. Boyleleri anca bundan anlar. Hele bu laflardan sonra mesela bu hafta gitmezdim. Evde isim var diye bahane ederdim, eş kişisi gidecekse annesine giderdi.
Ikincisi esim beni butun gun annesine birakip aksam da kendisi yemek vakti gelirse bundan sonra kayinvalidelere aksam oturmasina giderdim misafir gibi. Esimin de beni orada birakip disari cikmasina musade etmezdim. Ha caya yemege yardim ederdim ama hizmetci oldugumdan degil, hurmetten. Sen kendi evinden mesulsun baskasinin evinden degil. Yaparsan da bu onlara ikramindir.

Bir anne evladına onun eşini nasıl şikayet edebilir benim aklım almaz. Ben böyle bir terbiye görmedim.
Üstelik de böyle saçma bir konuda.
İş yapmıyormuşsunuz ha!
Adam da gelip söylüyor bir de.........
En çok sizin açıklama yapmanıza üzüldüm.
Yüzüne tükürmelik insanlarmış kusura bakmayın.

Şimdi yerinizde olsam yaptıklarımı da yapmam.
Canım isterse yaparım istemezse yapmam.
Yemeğe yardım ettiysem bulaşığı ellemem.
Bulaşığı hallettiysem, çaya karışmam.
Gibi gibi.
Terbiyesiz insanlara müstehak.

Eşim bugünlerde gergin gözüküyordu sordum neyin var diye işle ilgili mi dedim yok dedi anlat dedim... kv telefonla aramış benim için: bize gelince hiç iş yapmıyor, baban gelince ayağa kalkmıyor demiş. Genelde gittiğimiz zaman eşim beni kv ye sabah bırakır kendisi dışarı çıkar akşama doğru gelir. Akşama yemek yapılırken sebzeleri doğrar kv bende yardım ederim. Akşam masayı beraber kurar beraber toplarız, görümcem bulaşıkları yıkar hep bende makineye dizerim arkasından çayı ben koyarım götürürüm. Şimdi daha ne yapmam gerek kızlar bir eksik var mı sizce ? anlamadım ben bu işi çok moralim bozuldu. Kv ile bu konuyu konuşayım mı ? Eşime anlattım bunları yapıyorum diye... ben geldiğimde dikkat ediyorum yapmıyorsun dedi eşim. En son gittiğimizde telde bir şeye bakıyordum acil bir arkadaşıma yazmak zorundaydım o sırada yemek yendikten sonra çok takip edemedim işleri bir tek bu ama o gün dışında bunları hep yapıyorum. :KK43:

birdaha gitme mesela, sen ne diye kocan yokken tüm günü orda geciriyorsun? hizmetcilik etmen icin mi? kocan niye kendi anasinin babasinin yaninda degilde sen tüm gün ordasin?

Bu düşüncedeki ailede konu iş yapmak olunca evin kızı oluveriyorsun, isleri bitince el kizisin. Kendini savun, ezdirme, daha ileriki yıllarda daha çok yipranirsin. Eşine de tavrını koy.

Sigorta isteyin.

Eşiniz ve annesi sizi hizmetçi olarak görüyor,işin kötüsü sizde kendinizi hizmetçi olarak kabul ediyor,bize açıklama yapıyorsunuz. Herşey koca demek değil,biraz özgüvenli olun bir zahmet.

Sırf bu yüzden eşim olmadan gitmek istemiyorum kayınvalideme. Kayınvalidem tarafından tek başıma gitmediğim için sorun ediyor olsa bile ne yapayım, hasret gidermeye gidiliyorsa o da orada oturacak görecek işe dahil olacak. Laf ediliyorsa bana o da duyacak. Ki gelin denilen kavram toplumumuzda sadece iş yapılması için kayınvalide evine bırakılan bir varlık olarak değerlendiriliyor.
Velev ki yaptın yada yapmadın o gün yorgun hasta da olabilirsin.

Back
X