Kv beni eşime şikayet etmiş

Eşim bi ara anne güdümüyle çalışırken benzer şeyler söylüyordu bana annesinden aldığı gazla. Ki kaynanamın evini çok temizledim, misafirletine tüm ikramları hazırlayıp ben ağırlardım, evi toplar temizler dönerdim evime. Memnun edebildim mi asla. Bigün tepem fena attı, eşime çok pis püskürdüm. Hepiniz nankörsünüz, ben anana iş yapıp gönlünü eğlemek için evlenmedim. Evde senin de işini görmüyorum ne halin varsa gör dedim. Yemekleri kendime kadar yaptım, çamaşırları tüm dolabı bitene kadar giydi, kıyafeti bitti yıkamadım afedersiniz giycek donu çorabı bile kalmamıştı. Öncesinden ütülerini de yapmadım ne giycekse ütüler giyer giderdi :))

3 hafta sonunda sende vicdan yok mu halim perişan görmüyon mu dedi. Bende, sende vicdan olsa sana hayat arkadaşı olarak ailesini bırakıp gelen kadına nankörlük edip ananın ağzıyla beni üzmezdin, git anan toplasın kıçını dedim. Delirmiş gibi kahkaha attı ve birdaha sana ağzımı açarsam beter olayım, hele annem için asla dedi :D

Kaynana bi zaman sonra fokurduyo tabi elimi ayağımı çektim ya, kahvaltı ederken evi temizle ütüleri yap demeye getirdi. Tam kaşımı kaldırdım ki eşim benim yerime anne parasıyla değil mi ayarlayalım bi temizlikçi benim karım da yoruluyo çocukla dedi :D kaynana mort ve o gün bugündür o muhabbet kapandı ;)

Yaptıklarınız yeterli değil bence.
Gün içinde ne yapıyorsunuz, boş boş oturuyor musunuz? Yerleri süpürüp silmek çok mu zor? Bir sonrakinde camları da silin. Elinize yapışmaz.

Böyle cevaplar duyacağınıza ihtimal verdiniz mi konuyu açarken?
Yaptığınız savunma neyin savunması anlamadım.
Eşinize "ananı görmeye gidiyoruz ama bir tek ben görüyorum. Dışarı çıkıp gezeceksen bensiz git" diye çemkireceğinize hem iş yapıyorsunuz hem trip çekiyorsunuz hem açıklama yapıyorsunuz.

"Totonu gezdireceğine ananla otur, işleri de sen yap" demeniz lazımdı.
Siz bile kendinizi ezerseniz onlar niye ezmesin?

Eşim bugünlerde gergin gözüküyordu sordum neyin var diye işle ilgili mi dedim yok dedi anlat dedim... kv telefonla aramış benim için: bize gelince hiç iş yapmıyor, baban gelince ayağa kalkmıyor demiş. Genelde gittiğimiz zaman eşim beni kv ye sabah bırakır kendisi dışarı çıkar akşama doğru gelir. Akşama yemek yapılırken sebzeleri doğrar kv bende yardım ederim. Akşam masayı beraber kurar beraber toplarız, görümcem bulaşıkları yıkar hep bende makineye dizerim arkasından çayı ben koyarım götürürüm. Şimdi daha ne yapmam gerek kızlar bir eksik var mı sizce ? anlamadım ben bu işi çok moralim bozuldu. Kv ile bu konuyu konuşayım mı ? Eşime anlattım bunları yapıyorum diye... ben geldiğimde dikkat ediyorum yapmıyorsun dedi eşim. En son gittiğimizde telde bir şeye bakıyordum acil bir arkadaşıma yazmak zorundaydım o sırada yemek yendikten sonra çok takip edemedim işleri bir tek bu ama o gün dışında bunları hep yapıyorum. :KK43:
Burda kayınvalidene kızmışsın ama asıl kızman gereken kişi eşin.Sen kimsemin hizmetcisi değilsin her gittiğinde iş yapmak zorunda değilsin ve bunun aynısını eşinin annene açıklaması gerekirdi.

Eşim bugünlerde gergin gözüküyordu sordum neyin var diye işle ilgili mi dedim yok dedi anlat dedim... kv telefonla aramış benim için: bize gelince hiç iş yapmıyor, baban gelince ayağa kalkmıyor demiş. Genelde gittiğimiz zaman eşim beni kv ye sabah bırakır kendisi dışarı çıkar akşama doğru gelir. Akşama yemek yapılırken sebzeleri doğrar kv bende yardım ederim. Akşam masayı beraber kurar beraber toplarız, görümcem bulaşıkları yıkar hep bende makineye dizerim arkasından çayı ben koyarım götürürüm. Şimdi daha ne yapmam gerek kızlar bir eksik var mı sizce ? anlamadım ben bu işi çok moralim bozuldu. Kv ile bu konuyu konuşayım mı ? Eşime anlattım bunları yapıyorum diye... ben geldiğimde dikkat ediyorum yapmıyorsun dedi eşim. En son gittiğimizde telde bir şeye bakıyordum acil bir arkadaşıma yazmak zorundaydım o sırada yemek yendikten sonra çok takip edemedim işleri bir tek bu ama o gün dışında bunları hep yapıyorum. :KK43:
eşin seni kv nin işini görmen için bırakıyor oraya bence

Daha ne yapacaksınız? Kültürümüzde gelin bunları yapmazsa ayıp oluyor, o zaman kv geline hizmet etmiş oluyor. Sadece gelinin yapması da geri kafalılık gelir bana, bence birlikte yapmak lazım, doğrusu budur yani biri çalışırken öteki yan gelip oturmamalı. Siz yapıyorsunuz ama bir gün telefonunuza bakmanız batmış demek ki gözüne :KK43:
Ya takmayacaksınız kafaya ya da kibar bir biçimde sorabilirsiniz kv'ye " (eşiniz) X'e söylemişiniz o da bana söyledi" diyerek. Ama evi temizletmeye de kalkmaz inşallah o zaman. Görümceniz varmış ona temizletsin ya da kadın çağırsın, gelinler hizmetçi değil ama o gün evde temizlik varsa ve kv yerleri falan siliyorsa gelin de yardım eder tabi yan gelip oturmaz.

Ehhh şimdi senin yerinde olsam yaptıklarımı da yapmam. İş yapmamak neymiş ozaman anlasınlar en azından işittiğin laflara değer :)
Yüz vermeyin şu kaynanalarınıza siz yokken nasıl yapıyoduysa simdi de yapsın.
Eşiniz sizi bırakıp gidip kendi gezcek siz orda iş yapacaksınız he. Demekki sizi hizmetli olarak almışlar.

Ya bunlar ne biçim kayınvalide ne biçim eş ? Kayınvalideniz ne biçim bir anne ? Sizin de bir anneniz var siz de anne kuzususunuz siz de bir insan evladısınız yani anne olan biri bunu başka bir annenin yavrusuna nasıl yapar ya gerçekten benim aklım almıyor. Benim kayınvalidem iş yapacam diye ben gidene kadar her işini bitiriyor, çaya gidiyoruz yıkayayım bardakları diyorum kızıp bağırıyor kalkıp iş yapma oturalım bırak ben yaparım bir şey yok orda zaten diyor yani gerçekten ne iyi insanlara denk gelmişim bin şükür :dua: Böyle vicdansız, merhametsiz olmaya ne gerek var ? Eşinize sizi şikayet edip yuvanızın huzurunu bozduğunda sizin kalbinizi kırdığında başı göğe mi eriyor kayınvalide bozuntusunun? Terbiyesizlik ya inan başka bir şey değil rezil insanlar eşiniz de ayrı kütükmüş kusura bakmayın da. Buradaki herkesin de dediği gibi şu ezik moddan çıkın ve kendinizi suçlu hissetmeyin bir daha da gitmeyin oraya bence.

Eee sen gelinisin onların. Temizlik, çamaşır, bulaşık, yemek, pasta börek, çay kahve senden sorulur bizim ülkede ayrı evlerde yaşasan bile bu böyle. Hatta bir üst seviyesini söyleyeyim sana yakında eşini ararlar gelse de bir silip süpürse baştan aşağı derler. Ne yazıkki bu böyle ha yapmayanlar var mı var mesela ben:halay:hatta şuanda kayınvalidemle birlikte yaşamama rağmen canım istemediği sürece yapmıyorum. Ben balığı baştan kokutturdum. Çok şükürde sıkıntı yaşamadık şimdiye kadar. Ama sizin hatanız sabahtan gidip akşama kadar orda durmak üstelik eşinizde yok yanınızda. Gidecekseniz beraber gidin gelin sonra böyle olaylar olaylar hiç gerek yok.

Madem öyle bir daha eşinizle gidince ben evin kiziysam sen de oğlusun kalk bu sefer de sen çay koy deyin. Tabi ben olsam gerçekte hiç gitmem o ayrı.

sadece eşine kızdım. kv milleti konuşur fazla sallamam ben. ama dikkat ediyorum yapmıyorsun nasıl bir cümle. bi sütten kesilmemiş eş örneği daha :işsiz::işsiz:

Madem öyle bundan sonra eşinizle gidin onunla da dönün.
Siz o bırakıp kendisi neden dışarıda geziyor?
Üstelik onun anne babasına giidyirsunuz yani.
Ya da siz 15 günde bir yapın yemeginizi vs. Siz çağırın kv hazretleri hiç yorulmaz boylece.

Aıle sizi hızmetcı olarak mı almıstı?

Ben daha önceki konularınıza da baktım tek soru var aklımda
Bu evlilik nasıl yürüyecek?
Yeni de evlisiniz
Bari çocuk yapmayın
malesef konuları engellemiş ben göremiyorum
böyle üyelere de ayrı sinir oluyorum :)

konu sahibi hizmetçi değilsiniz dimi?

Bu kaynanalar yapsan yaptı demez 1 defa yapmayınca hiç yapmıyormuş gibi gösterirler herkese. En nefret ettiğim insan tipi. Benimkide yaparım ederim dönüp napmışsınız bana der böyle diyince yaptıgımı da yapmam daha zaten kendisi yapar konuşmam da. Minnet eden ve beklenti içinde olanlardan nefret ederim. Bana kim gelse bişeye dokundurtmam derim de ama anlayan olmaz cahiller hepsi illa herşeylerini yaptırmak isterler bekleye dursunlar hıhh:olamaz:

Pardon ama daha ne yapacaksınız? Ben de gittiğimde bu kadar bile iş görmüyorum. Sen otur diyorlar hep. Kvye yardıma gidiyorum mutfağa kadın kardeşinden iş istiyor bana buyurmuyor. Ayy yine de çekemiyorum ben gidip asla tek oturmam. En fazla 1 saat kuaförüne gider beni bırakıp ona da kızarım. Hayırdır yani gidip oturacağım orada paşam gezecek. Bir de bana laf edecekler oturdu, iş yapmadı diye. Sen de desene ben yapacağımı yapıyorum madem aramızı bozuyorlar daha da tek git, ben gelmem... Gidersen de rahatsızım de yat gitsin. Millet kendine köle arıyor valla. Görsünler ne demekmiş yatmak.

Şu konuyu da siz açmıştınız. Eşinize, görümceye çocuk bizde kalmasın planım var, istemiyorum diyememiştiniz. Bence kendinizi değiştirin. Ezilmeyin.

Son düzenleme:
Siz hizmetçi misiniz?
Eşiniz kendi annesine yardım etmiyor ama sizden bekliyor ne bu acaba nedir yani?
Annesine yardım edilmesini istiyorsa önce kendi yardım etsin....

ohhh sabahtan bırak akşama gel ne bu?
Sizi hizmet etsin diye almışlar...
Ayrıca bu ayağa kalkma meselesi ne hoşgeldin dersin geçersin
Kim yani ne ya hahaha böyle konuları okuyunca sinirleniyorum
Onlarda öyle bir adet var. Baba eve gelince herkes ayağa kalkıyor. Bizde de böyle bir şey yok hani uzanıyorsan ayağını falan toplarsın kendini düzeltirsin anlarım da bunlar emir eri gibi kalkıyorlar. Bu bana da çok saçma gelsede yapıyorum takmamaya çalışıyorum fazla. Buna rağmen kalkmıyormuşumm iyiki bir gün kalkmadık... şeytan diyor söv suratına... geçen gün de köylerinde mevlüt vardı ben gitmemiştim kv demediğini bırakmadı. Herkes beni sormuş, gelsen bile yardım etmesen ayıp olurdu bizde böyle kızım yapman gerek falan bir sürü şey dedi. Eve geliyor sürahime bile laf ediyor neymiş cam olmalıymış misafire bununla su verilmezmiş yoksa arkamdan konuşurlarmış... geçen gittiğimde elazığ depremi hakkında konuştukları beni çok sinirlendirdi neymiş hak etmişler orası çok dinsiz bir yermiş, allah böyle cezalandırırmış... düşünebiliyor musunuz. Ölene hak etti denmez dedim bir tek kv olmasa neler neler derdim de... Çok cahil ve gıcık bir insan.

Bence esinizden ayrilin baskasinin evinde neden siz is yapıyorsunuz ? Esiniz ne hakla sizi elestiriyor ? Onu da gectim sabahtan aksama kadar baskasinin evinde ne isiniz var ?

Back
X