• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV bize kalmaya geliyor :(

la rosa

Ege- 07.08.2017
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2016
2.297
3.185
83
36
Selamlar,

Haftaya Pazartesi kayınvalidem 1 hafta kalmak üzere bize gelecek, Cuma günü görümcem ve eşi de katılacak. Düşündükçe strese giriyorum. 13 aylık bebeğim var. Kayınvalidem sigara içen biri. Sigara içerken balkonu kullanıyor ama balkon mutfağın yanında olduğundan bütün koku mutfağa yayılıyor. Benim oğlum da mutfakta durmayı çok seviyor, mama sandalyesi balkon kapısının yanında. O konu aklımı karıştırıyor.

Bir de oğlumun yediğine içtiğine sürekli karışıyor. Ben doktor tavsiyeleri doğrultusunda en uygun şekilde beslemeye çalışıyorum. Ama o eski kafa her şeyi yedirmeye uğraşıyor. Ben bu tavırlardan çok rahatsızım. Eşimin çocukken daha kilolu olduğunu gösteren fotolar paylaşıyor benimle vs. Annelik kıyaslamasına mı girdi ne, çok rahatsızım.

Ben hafta içi çalışıyorum. Akşam gelip ona yemek yapmam imkansız. Yeri geliyor kendimize zor yapabiliyorum. Eşim dışarıdan söyleriz diyor ama 1 hafta boyunca dışarıdan yemek de çok masraflı olur gibi. Bu arada o kesinlikle yapıp yardım etmez. Kendi evinde bile yapmıyor. Bir diğer sıkıntı da haftasonu bir de görümcem ve eşi de bizde kalacağı için. Sabah onlara kahvaltı hazırlamak gerekEcek. Çocuklu evi tahmin edersiniz. Bizim özellikle haftasonu kahvaltılarımız savaş şeklinde geçiyor. Oğlumun iştahsız olduğu için kahvaltı süreci çok zorlu geçiyor. Bir yandan onunla uğraşıp, bir yandan nasıl kahvaltı hazırlıcam. Özetle çok stresli bir hafta beni bekliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çok abartıyorsunuz. Bebekle ilgilenen olur. Sizde işinize bakarsınız. Biraz rahat olun. Eşiniz de yardımcı olsun. Olduğu kadar altı üstü kahvaltı akşamdan hazırlayın sabah sofraya koyun. Çalışan insandan yemek beklenmez çocukta var. Bir şekilde geçer günler. Akışa bırakın.

Yemeklik malzemeleri hazirlayıp sabahtan anne bunlari bunlari yap deyip cıkin evden ..
Yapmazsada her aksam kahvalti yersiniz .Yapacak birsey yok .
Herseye karışiyorsa sigarasina fazlaca karışin .

Diyecek herseyi arkadas demis. Biraz fazla abarti geldi bana stress yaptiginiz seyler. En cok yatili misafirden nefret eden benimdir herhalde. Ona ragmen abarti geldi tavriniz. Bir hafta idare edilebilir. Gerci ne kadar sik gelip gittigine de bagli

Yemeklik malzemeleri hazirlayıp sabahtan anne bunlari bunlari yap deyip cıkin evden ..
Yapmazsada her aksam kahvalti yersiniz .Yapacak birsey yok .
Herseye karışiyorsa sigarasina fazlaca karışin .
Hayatta yapmaz. Yemek yapmayı falan hiç sevmez. Bana yaptığı en büyük yardım tabağını (sadece kendi tabağını) bulaşık makinasına koymaktı.

Eşiniz yemek +kahvaltı hazırlıgında ön planda tutun.
Çocukla siz ilgilenirken eşinizde kardeşini yanına alıp masa hazırlamaya koyulabilir.
Gündüz bebege kim bakıyor
Sigara konusu gündüz nasıl çözülecek.

Çok strese gerek yok

Bebeğe kim bakıyor gündüz

Kv belki ondan utanır yemek yapar tüm gün aç oturacak değil ya

Balkonu iyi kapatırsa içeri koku gelmez zaten hava güzel içince hemen içeri dalmayıp ağzının kokusunun azalmasını bekler ve girince de el ağız yıkarsa birşey olmaz ha bir de sigara içerken ince hırka gibi bir şey üstüne alırsa giysilerine de sinmez

Güzelce söyleyin bunları

Kahvaltıya gelince de zeytin peynir reçel domates salatalık yeşillik vs akşamdan hazırlayın sabah eşiniz gidip simit poğaça börek vs alsın

En büyük tavaya da kırın bolca yumurta oldu bitti

Beş yıldızlı otelde de bunlar var kahvaltıda başka ne olur ki

Çocuğa da ısrar etmeyin herkes yerken muhtemelen o da atar ağzına bir şeyler zaten bir gün az yese de sorun değil diye başlayın ki strese girmeyin

Selamlar,

Haftaya Pazartesi kayınvalidem 1 hafta kalmak üzere bize gelecek, Cuma günü görümcem ve eşi de katılacak. Düşündükçe strese giriyorum. 13 aylık bebeğim var. Kayınvalidem sigara içen biri. Sigara içerken balkonu kullanıyor ama balkon mutfağın yanında olduğundan bütün koku mutfağa yayılıyor. Benim oğlum da mutfakta durmayı çok seviyor, mama sandalyesi balkon kapısının yanında. O konu aklımı karıştırıyor.

Bir de oğlumun yediğine içtiğine sürekli karışıyor. Ben doktor tavsiyeleri doğrultusunda en uygun şekilde beslemeye çalışıyorum. Ama o eski kafa her şeyi yedirmeye uğraşıyor. Ben bu tavırlardan çok rahatsızım. Eşimin çocukken daha kilolu olduğunu gösteren fotolar paylaşıyor benimle vs. Annelik kıyaslamasına mı girdi ne, çok rahatsızım.

Ben hafta içi çalışıyorum. Akşam gelip ona yemek yapmam imkansız. Yeri geliyor kendimize zor yapabiliyorum. Eşim dışarıdan söyleriz diyor ama 1 hafta boyunca dışarıdan yemek de çok masraflı olur gibi. Bu arada o kesinlikle yapıp yardım etmez. Kendi evinde bile yapmıyor. Bir diğer sıkıntı da haftasonu bir de görümcem ve eşi de bizde kalacağı için. Sabah onlara kahvaltı hazırlamak gerekEcek. Çocuklu evi tahmin edersiniz. Bizim özellikle haftasonu kahvaltılarımız savaş şeklinde geçiyor. Oğlumun iştahsız olduğu için kahvaltı süreci çok zorlu geçiyor. Bir yandan onunla uğraşıp, bir yandan nasıl kahvaltı hazırlıcam. Özetle çok stresli bir hafta beni bekliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
çok abartıyorsunuz bence, balkon kapısını kapatın mutfaga koku falan gelmez, kapalı balkon ise camalrı cıft taraflı açsın sigara içerken hemen gider koku..
yemek kısmında akşam 2 tas yemek yapmak ne kadar zor olabilir ki, eşiniz ilgilensin çocukla siz aperatif yapıverin birşeyler hatta haftasonu topluca yapın birkaç günlük yemek atın dolaba ısıtır yersiniz.
haftasonu kahvaltısı dediğiniz de ne ki zaten onlarda yardım eder, etmezlerse bile sen yardım iste sofraya kahvaltılık koymak ne kadar zor olabilir.
seni sadece yatak yorgan topla kaldır kısmı yorar , onu da bir zahmet onlar hallediversin yabancı değil gelen akraba sonuçta ..

oncelikle günaydın

13 aylik bebek artik sizin yediginiz herseyi yiyebilir asagi yukari, ne yedirmek istiyo ki karsi cikiyosunuz

mesela benim oglum 10 aylik alerji tedavisi gordugu halde herseyi yedirmek istiyolar ama yediremiyolar hastaligindan dolayi, o konuda biraz rahatim

ama benim kp de mesela surekli mama yedir, yemek ver sunu da yesim yesim bunu da yesin deyip duruyo. kilolu olmasi lazimmis. kilolu olunca hastalandiginda zayiflayinca anca toparlarmis:deli: boyle bi mantik ilk kez duydum ben mesela

kp de balkonda sigara iciyodu kapiyi acik birakip evin ici kokuyodu, esime dedim kapatsin kapiyi diye

yani hem calisiyosunuz hem bebek var, stres yaparsaniz gecmez bu hafta, biraz rahat olun

yemek konusunda da mesela barbunya ayiklayip buzluga buzluga atin havuclari da dograyip atin, isten gelince kolayca hazirlarsiniz, yanina bi pilav tamam

ispanak ayiklayip koyabilirsiniz

bi gun firinda tavuk yaparsiniz

bi gun firinda balik yaparsiniz sebzeyle

sizi yormicak seyler secin bi iki kez de disardan soylersiniz oldu gitti

son olarak bazi bebeklerin damak tatlari yetiskinler gibi oluyo, mesela benim oglum lop et sever kiyma kofte sevmez, baksan ufacik bebek ne anlar deriz, mercimek çorbası sevmez, icine sogan sarimsak konan yemege bayilir, hic karisim yapmadim kahvaltida herseyi tek tek yer bizler gibi

biraz da babaannesinin vermek istediklerinden verin ekstrem seyler degilse

birinci gün tavuk -pilav
2.gun et köfte patates püresi salata ,
3.günü kahvaltı
4.gunu patlıcan kebabı pilav
5.gunu kv sevdiği bir yemek kızı damadıda geliyor ,
6.ve 7 günü sabah kahvaltı tepsi börek kahvaltılıklar ,
imkan varsa mangal ve birgünde dışarıda yemek yersiniz ,
umarım işine yarar tarifler.

Eşiniz yemek +kahvaltı hazırlıgında ön planda tutun.
Çocukla siz ilgilenirken eşinizde kardeşini yanına alıp masa hazırlamaya koyulabilir.
Gündüz bebege kim bakıyor
Sigara konusu gündüz nasıl çözülecek.

Gündüz oğluma kendi annem bakıyor. Şimdi kv gelince o eşimle beraber bakmak isteyecek gibi muhtemelen. Ama oğlum biraz yabancı biliyor onu. Sigara da içtiği için pek bırakmak istemiyorum. Duruma göre bakıcaz.

Bu kadar stres yapacak ne var ben anlamadım altı üstü 1 hafta misafir olacak kadın.
Görümceniz de hepi topu 2 gün kalacakmış. Sanırım eşinizin ailesini sevmiyorsunuz bu nedenle onları ağırlamak zor geliyor size...
Sigara konusunda eşiniz kibarca uyarsın annesini.
Onlar gelmeden önceki hafta her akşam yemek için ön hazırlık yapıp buzluğunuza atın.
Köfte yoğurun mesela bir akşam patatesle birlikte fırınlarsınız. Börek sarıp kaldırabilirsiniz.
Kıymanızı soğanla kavurup porsiyonlayın o da buzluğa kıymalı patlıcan oturtma olur, patates oturtma olur.
Barbunya ayıklayıp üzerine havuç doğrayın o da buzluğa çıkarıp ocağa koymak 10 dk yanına bir pilav oldu bitti.
Evde çorba yaptığınız bir gün çokca pişirin mesela mercimek çorbası kalanını kaynar su ile yıkayıp 180 derece fırında 5 dk kurutarak sterilize ettiğiniz cam kavanoza boşaltın. Kavanoz kapağı da aynı şekilde sterilize edilmiş olsun. Eşiniz kavanozun kapağını sıkıca kapatsın ters çevirin soğuyana kadar öyle kalsın oldu size konserve.
Etli nohut pişirin kaldırın buzluğa sabahtan indirirseniz akşama hazır yemek.
Bir gün buzluktaki kıymadan indirip domates rendeleyin sos olsun pişirin spagettiyi yanına salata...
Bir gün balık yapın, bir gün de dışardan lahmacun söyleyin oldu bitti.
Hafta sonu kahvaltısı için de menemen malzemelerini doğrayıp atın buzluğa, peynir zeytin reçel yeter de artar bile.
Görümceniz de yardım eder herhalde kahvaltı hazırlığına ve sofranın toplanmasına.
Misâfir berekettir on nasibiyle gelir birini yer dokuzunu bırakır der atalarımız.
Eşlerimizin ailesini güleryüz ve misafirperverlik göstererek ağırlamak eşimizle olan bağımızı da kuvvetlendirir.
Lütfen olumsuz düşünüp kendinizi doldurmayın...

Hayatta yapmaz. Yemek yapmayı falan hiç sevmez. Bana yaptığı en büyük yardım tabağını (sadece kendi tabağını) bulaşık makinasına koymaktı.

Evinde aç mı oturuyor

Benim çok hamarat Kv de bana geldiğinde birşey yapmamıştı biz dışarıdan yemek söyleyince de tarhana falan yok muydu yapsaydık dedi

Ben de o gün boyu yapılır akşam herkes eve gelince hamarat hamarat yemek yapmaya girişilmez dedim anladı ve sustu

Bu arada normalde yemeği yardımcım yapıyordu ama Kv bir önceki gelişinde kadın onlara bir sürü yemek hazırlamış ve Kv kadına sen çok yiyorsun tabağına az koy onlara da kalsın demiş bunun için muhtemelen yemek yapmayıp aç bırakmış onu

Senin de bir oğlun var. Yarın öbür gün evine gitsen gelinin sana aynı düşünceyle yaklaşsa ?! Sigara içiyor evet yanlış , al mama sandalyesini başka bir yere koy. Yediklerine karışssın bir hafta onu dinle be olabilir ki? Çocuğu zehirliycek hali yok! Nedir bu eve kayınvalide istememe arkadaş ..

Eşinizin annesine bir hafta tahammül ediverin, 8 senedir bir arada oturuyorum. Oğlunuz evlendiği zaman asla evine yatılı gitmeyecek misiniz? İnsan kendi annesiyle bile uyuşamıyor bazen, ama geçim ehli olmak size kazandırır. Evhamı bırakın...

Evinde aç mı oturuyor

Benim çok hamarat Kv de bana geldiğinde birşey yapmamıştı biz dışarıdan yemek söyleyince de tarhana falan yok muydu yapsaydık dedi

Ben de o gün boyu yapılır akşam herkes eve gelince hamarat hamarat yemek yapmaya girişilmez dedim anladı ve sustu

Bu arada normalde yemeği yardımcım yapıyordu ama Kv bir önceki gelişinde kadın onlara bir sürü yemek hazırlamış ve Kv kadına sen çok yiyorsun tabağına az koy onlara da kalsın demiş bunun için muhtemelen yemek yapmayıp aç bırakmış onu
Tek yaşıyor. Eşiyle de bu sebeplerden dolayı ayrılmışlar ağırlıklı olarak. Eşimin babası yaparmış yemekleri.

Benim de tam tersi oğlum eşimin bebekliğinden kilolu, babası zayıftı diyorlar :KK53:
Ayrıca kayın validenizin yaptıklarınızdan fazlasını bana teyzelerim yaptı '' sen bu çocuğa bakamıyorsun '' dediler, kiloyla ölçülecekse teyzemin çocukları hep zayıftı. Konuşuyorlar işte, biraz sıkın dişinizi sürekli başınızda olsalar?

Sigara konusunda da balkonun kapısını kapatırsanız, çocuk mutfakta ise içeri götürür mutfağında kapısını kapatırsınız içeri gitmesini tamamen engellersiniz. Her şeyin bir çözümü bulunur mutlaka.

Back
X