• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV bize kalmaya geliyor :(

İŞin sırrı çok güleryüzlü olup, hiçbirşey yapmamakta. Mümkünse bu hafta temixliğe hanım alın. Annenixlede köfte börek gibi dolava girecek şeyler atın. Fasulye, nohut ıslayın:) olsun bitsin. Eşinize de onlar gelmeden, sigara içiyor yardım etmiyor falan diye işkemeyin ki, 1 hafta sonra onlar gittiğinde annenize babanıza tavır almasın. Gülümse ve bişey yapma

Tek yaşıyor. Eşiyle de bu sebeplerden dolayı ayrılmışlar ağırlıklı olarak. Eşimin babası yaparmış yemekleri.

Tek yaşıyor ve açlıktan ölmüyor işte sizden de çok yemek beklemez o Zaman siz ne yerseniz yer

Dert etmeyin çocuğa da anneniz bakıyormuş

Ondan rica edin birlikte otursunlar çocuğa baksınlar iki kap da yemek yapsınlar

Anneniz size hiç yemek yapmıyor mu çocuğa baktığı süreçte onun evinde yemekleri kim yapıyor

Tanıdığım çocuk bakan anneanneler çocuğa bakarken yemek yapıp akşam evine de götürüyor ki iki iş olmasın gündüz çocuk uyurken yemek işi de aradan çıksın

Niye bu kadar kasıyorsunuz yav? Çocuklu, çalışan insanların evine geliyorlar, memnun kalmazlarsa bir otele yerleşsinler. Her akşam mükellef bir sofra hazırlayacak değilsiniz. Bir makarna, hazır köfte, eşiniz de yardım ederse, çorba salata... Çok bile değil mi? Bırakın ev dağılsın, yataklar ortada kalsın, elinizden ne geliyorsa o kadar yapın yani... Rahatsız oluyorlarsa, bir şeyi de onlar yerine kaldırsın. Balkonda sigara içiyorsa, kapısı yok mu bu balkonun? Hep kapalı dursun, balkona sinen koku gidene kadar da açmayın.

Çocuğunuzun beslenmesine karışınca laf sokmaktan çekinmeyin. Kusura bakmayın sizin değil, doktorun söylediklerine uygun davranmayı tercih ediyorum deyin mesela. Eşiniz de bir kenarda süs eşyası gibi durmaz herhalde, bazı işleri de o halletsin. Kahvaltıda on çeşit şey hazırlamanıza gerek yok, dışarıdan simit, börek, poğaça gibi bir şey alsanız, hazır kahvaltılıklarla, domates, salatalık, biberle zaten mis gibi sofra olur.

Kısaca stres yapmayın, gerekirse sizin rahatlığınızdan onlar stres olsun yani.

bu ne büyük bir abartı
alt tarafı 1 hafta ne olacaksa
sigara için mama sandalyesinin yerini değiştirin zor değil
yemek olarak da eşinizle birlikte akşamdan yapın
ne kadar büyütmüşsünüz

Selamlar,

Haftaya Pazartesi kayınvalidem 1 hafta kalmak üzere bize gelecek, Cuma günü görümcem ve eşi de katılacak. Düşündükçe strese giriyorum. 13 aylık bebeğim var. Kayınvalidem sigara içen biri. Sigara içerken balkonu kullanıyor ama balkon mutfağın yanında olduğundan bütün koku mutfağa yayılıyor. Benim oğlum da mutfakta durmayı çok seviyor, mama sandalyesi balkon kapısının yanında. O konu aklımı karıştırıyor.

Bir de oğlumun yediğine içtiğine sürekli karışıyor. Ben doktor tavsiyeleri doğrultusunda en uygun şekilde beslemeye çalışıyorum. Ama o eski kafa her şeyi yedirmeye uğraşıyor. Ben bu tavırlardan çok rahatsızım. Eşimin çocukken daha kilolu olduğunu gösteren fotolar paylaşıyor benimle vs. Annelik kıyaslamasına mı girdi ne, çok rahatsızım.

Ben hafta içi çalışıyorum. Akşam gelip ona yemek yapmam imkansız. Yeri geliyor kendimize zor yapabiliyorum. Eşim dışarıdan söyleriz diyor ama 1 hafta boyunca dışarıdan yemek de çok masraflı olur gibi. Bu arada o kesinlikle yapıp yardım etmez. Kendi evinde bile yapmıyor. Bir diğer sıkıntı da haftasonu bir de görümcem ve eşi de bizde kalacağı için. Sabah onlara kahvaltı hazırlamak gerekEcek. Çocuklu evi tahmin edersiniz. Bizim özellikle haftasonu kahvaltılarımız savaş şeklinde geçiyor. Oğlumun iştahsız olduğu için kahvaltı süreci çok zorlu geçiyor. Bir yandan onunla uğraşıp, bir yandan nasıl kahvaltı hazırlıcam. Özetle çok stresli bir hafta beni bekliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

düşünsenize bir oğlan çocuğum var ileride kayınvalide olacağım Allah gösterirse ama kendi annesi ile huylarım aynı ise bile gelinim sırf ben kaynanayım diye varlığımdan rahatsızlık duyacak ,Allah evladın eşin ,gelinin kaynananın hayırlısını versin.ama dikkat ediyorum ki kaynana hayırlı olsa bile istenmiyor ,oysa kızın annesi de bir kaynana değil mi?

gelelim size,sigara içen bir kayınvalideniz varsa ,ve bu kadın sigarayı balkonda içiyorsa ev ahalisine saygısı var demektir.balkonun kapısı kapanır içeri koku girmez çözümü basittir.bir hafta gelecek misafir için bu kadar kaygı bozukluğuna gidilmez.ben de çalışan bir birey olarak yemeklerimi akşam yaparım genelde evime gelen anneme kaynanama yapın demem , ha onlar zaten yaparlar o ayrıdır ama ben de kendimi salmam.ha siz ben misafir istemiyorum modundaysanız direkt söyleyin dürüstçe bağları komple koparın.
oğlum mutfakta çok duruyor sigara içmesi rahatsız ediyor balkonda,yok oğlumun iştahı yok sofralarımız savaş alanı gibi bahaneler sunmayın kendinize.

evinize gelen kayınvalidenizin yardımını değil o evin sahibi olarak eşinizden yardım görmeniz gerekir ayrıca.samimi bir ev sahibi çocuktan doğacak ev dağınıklığını sallamaz ,siz gelen misafirinize gülen yüzünüzü gösterin onlar için uğraştığınızı gösterin yeter.samimiyet budur.

not:torunun yediğine içtiğine karışmayan anne baba-kayınanne kayınbaba var mı?

sonuç:yıl 2018 vallahi insanlık tamamen ölmek üzere sizleri gördükçe üzülüyorum.

Desene sizin evde şenlik var :))

kahvaltıyı ilk gün hallatmeye çalış sonrasında görümcenden yardım iste. Esin de bir zahmet yardimci olsun anasi kizmiyorsa :) Hepinizin yiyeceği bir yemeği neden sen hazırlıyorsun, üstelik çalışıyorsun ..evden çıkarken de malzemeleri tezgahın üzerine bıraktım size kolaylık olsun diye ,akşam için yemek yaparken lazım olur ,hoscakalin de ,arkana bakmadan çık git :)

Desene sizin evde şenlik var :))

kahvaltıyı ilk gün hallatmeye çalış sonrasında görümcenden yardım iste. Esin de bir zahmet yardimci olsun anasi kizmiyorsa :) Hepinizin yiyeceği bir yemeği neden sen hazırlıyorsun, üstelik çalışıyorsun ..evden çıkarken de malzemeleri tezgahın üzerine bıraktım size kolaylık olsun diye ,akşam için yemek yaparken lazım olur ,hoscakalin de ,arkana bakmadan çık git :)
evinize misafir geldiğinde böyle mi davranıyorsunuz gerçekten ?

evinize misafir geldiğinde böyle mi davranıyorsunuz gerçekten ?
Çalışmıyorum ,çalışırsam ve evdekiler totoyu devirip yatmaktan başka birşey yapmıyorsa evet ,böyle davranırım .benim evim otel değil ,ben de o otelin görevlisi değilim .okula giderken de durum aynı ..yalnız benim kayınvalidem çok anlayislidir. Asla beni zora sokacak şeyler yapmaz .o yüzden ben de ona kıyamam

Çalışmıyorum ,çalışırsam ve evdekiler totoyu devirip yatmaktan başka birşey yapmıyorsa evet ,böyle davranırım .benim evim otel değil ,ben de o otelin görevlisi değilim .okula giderken de durum aynı ..yalnız benim kayınvalidem çok anlayislidir. Asla beni zora sokacak şeyler yapmaz .o yüzden ben de ona kıyamam
yılda bir iki kere gelen insanlar isterlerse totolarını kaldırmasın sevgili kardeşim hani misafirin anlamı nedir ben onu merak ettim?hani kimse senin benim çocuğuma bakmak zorunda değil diye bir lafımız var ya misafir de iş yapmak mecburiyetinde değil adı üstünde misafir.
yani ben anlamnıyorum MİSAFİR ne demek ne kadar rahat unuttuk sonra memeleketlere gidince nerde o eski akrabalar kimse yüzümüze bakmıyor diye hayıflanıyoruz ya birilerinin bu anlayışı sürdürme çabasına girmesi gerekmez mi?

bu arada lafım direkt size değil genel yorumluyorum.

Ben annem bana geldiğinde akşama yemek yapma şunu alırız gelince ben yaparım diye tembihlerdim

Arkadaşımın Kv si evde Bebek bakar hazır yemeği de yemez kendi de yapmazdı gelinin düzenine karışmak istemezmiş

Çeşit çeşit insan var

Bu arada başka evde yemek yapmak zor Kv nin evinde vs bir kere yemek yapmaya kalktım olmadı Bu arada evin kızı da evdeydi kendisi yaşça benden büyük ve o evde yaşıyor ama yağın yerini dahi bilmiyordu

O nedenle beklentiye gitmemek lazım

Konu sahibinin Kv si zaten beklentiye girmez bence zira sürekli mükellef sofra kurmuyormuş ne bulursa yer

bebekle kaynananiz ve gorumceniz ilgilenir diye dusunuyorum
ben onlar geldiginde firsata ceviriyorum cocugu verip isimi gucumu yapiyorum temizligimi yapiyorum isimede geliyo kizim sabah 6 da kalkar alip kaynanaya veriyorum sabah kendim gidip yatiyorum uykumu aliyorum stres olmayin krizi nasil firsata cevirirsiniz onu dusunun

yılda bir iki kere gelen insanlar isterlerse totolarını kaldırmasın sevgili kardeşim hani misafirin anlamı nedir ben onu merak ettim?hani kimse senin benim çocuğuma bakmak zorunda değil diye bir lafımız var ya misafir de iş yapmak mecburiyetinde değil adı üstünde misafir.
yani ben anlamnıyorum MİSAFİR ne demek ne kadar rahat unuttuk sonra memeleketlere gidince nerde o eski akrabalar kimse yüzümüze bakmıyor diye hayıflanıyoruz ya birilerinin bu anlayışı sürdürme çabasına girmesi gerekmez mi?

bu arada lafım direkt size değil genel yorumluyorum.
İyi de ben böyle bir tutum içerisinde değilim zaten .lafın direkt değil de dolaylı olarak bana :)

Bu arada normal misafirden de bahsetmiyoruz, kayınvalide ve görümce ..bu insanlar çalışan bir kadına yardım edebilmeli .temizlik yapsınlar demiyorum fakat 2 kap yemek yapıp ev sahibinin yükünü hafifletebilirler. Ev sahibi de gelir eşiyle birlikte sofra kurar kaldırır ,çay kahve ikramı yapar ..bence normali budur ..yabancı misafirden kimse beklemez bunları ..

İyi de ben böyle bir tutum içerisinde değilim zaten .lafın direkt değil de dolaylı olarak bana :)

Bu arada normal misafirden de bahsetmiyoruz, kayınvalide ve görümce ..bu insanlar çalışan bir kadına yardım edebilmeli .temizlik yapsınlar demiyorum fakat 2 kap yemek yapıp ev sahibinin yükünü hafifletebilirler. Ev sahibi de gelir eşiyle birlikte sofra kurar kaldırır ,çay kahve ikramı yapar ..bence normali budur ..yabancı misafirden kimse beklemez bunları ..
belki de yapacaklar konu sahibi peşin peşin gerilenlerden :)

Benim kv her gittiği yerde ne yemekler yapar, benim evimde bir çorba kaynatmaz gıcıklığına. Ne yapayım alıştım. Önceden geldiler mi çoook uzun kalırlardı. Bu ve buna benzer huylarıyla beni bezdirdiği için 1 haftadan fazla kabul etmiyorum artık. Ben yemeği çok yapayım ertesi gün enazından öğlene kalır diye yapıyordum. Ne kadar çok yaparsam o kadar çok yiyerek planlarımı her seferinde suya düşürüyorlardı. Ben kolay pratik yemekler yapmada buldum çareyi. Bir gün muhakkak akşam kahvaltısı. 1-2 akşamda dışarı çıkarıyorum geldiklerinde. 1 hafta için bu kadar stress yapılmaz. Bulunur biryol. Yemek yapmazsa çocuğa bakar işinizi halledersiniz yine. Eşinizde size yardım ettiği zama işiniz hepten kolaylaşır.

Back
X