• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV bize kalmaya geliyor :(

Selamlar,

Haftaya Pazartesi kayınvalidem 1 hafta kalmak üzere bize gelecek, Cuma günü görümcem ve eşi de katılacak. Düşündükçe strese giriyorum. 13 aylık bebeğim var. Kayınvalidem sigara içen biri. Sigara içerken balkonu kullanıyor ama balkon mutfağın yanında olduğundan bütün koku mutfağa yayılıyor. Benim oğlum da mutfakta durmayı çok seviyor, mama sandalyesi balkon kapısının yanında. O konu aklımı karıştırıyor.

Bir de oğlumun yediğine içtiğine sürekli karışıyor. Ben doktor tavsiyeleri doğrultusunda en uygun şekilde beslemeye çalışıyorum. Ama o eski kafa her şeyi yedirmeye uğraşıyor. Ben bu tavırlardan çok rahatsızım. Eşimin çocukken daha kilolu olduğunu gösteren fotolar paylaşıyor benimle vs. Annelik kıyaslamasına mı girdi ne, çok rahatsızım.

Ben hafta içi çalışıyorum. Akşam gelip ona yemek yapmam imkansız. Yeri geliyor kendimize zor yapabiliyorum. Eşim dışarıdan söyleriz diyor ama 1 hafta boyunca dışarıdan yemek de çok masraflı olur gibi. Bu arada o kesinlikle yapıp yardım etmez. Kendi evinde bile yapmıyor. Bir diğer sıkıntı da haftasonu bir de görümcem ve eşi de bizde kalacağı için. Sabah onlara kahvaltı hazırlamak gerekEcek. Çocuklu evi tahmin edersiniz. Bizim özellikle haftasonu kahvaltılarımız savaş şeklinde geçiyor. Oğlumun iştahsız olduğu için kahvaltı süreci çok zorlu geçiyor. Bir yandan onunla uğraşıp, bir yandan nasıl kahvaltı hazırlıcam. Özetle çok stresli bir hafta beni bekliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
bizde kalalabalık bir araya gelince, herkes bir işin ucundan tutar..

niye kaynanaları bu kadar öcü gibi görüyorsunuz o sizin eşinizin annesi o doğup yetiştiren bu yaşa getiren dış kapının mandalı değil.tabiki de gelcek kalcak eşinizin de evi orası .ama sizin anneniz gelse aynı tepkiyi vermezseniz.
1 hafta kalacakmış alt tarafı bu tepki nedir.?
ilerde sizinde bir oğlunuz olur gelininiz olursa aynı tepkiyi verse ne düşünürsünüz empati yapın biraz.

Mama sandalyesini balkon kapısının yanından almak için yasa mı çıkması gerekiyor.
Abarttınız artık. Kaynana gelmesin diye sıralanan bahaneler komik olmaya başladı.
Ben eşinizin yerinde olsam annemi eve almam ama sizin annenizi de eve almam.
Bu nedir yahu anlamadım.

simdiden buzluga yemek atabilirsin... aksamlari gelince isini kolaylastirir. pasta, börek vs...
cocuk konusuna takilmazdim. standart, uluslararasi konu bunlar... sizin KVye özel bir durum degil. her kadin/anne kendi egitim, beslenme seklini eeeeeeeeeen dogrusu olarak görüyor.

Bence stres yapmayın
Robot değilsiniz
Olduğu kadar...
Sigara konusunu eşinize söyleyin. O annesini uygun dille uyarsın. Siz kötü olmazsınız.
Yemek vs de ne oluyorsa elinizden geldiğince yapın. Gerisini boşverin. Gönül muhabbeti olan insan kuru ekmek yese de laf etmez. Muhabbeti olmayan her türlü kötü düşünür zaten, değiştiremezsiniz. Kendinizi germeyin, sıkmayın. Akışına bırakın. Olduğu kadar...

Cnm bebek sahibi biri olarak en son kv ler bana geleceğinde bende benzer telaşa düşmüştüm içten içe. Sen şimdi bunu yazıya dökünce çok abartı durmuş ama insan zaten çocuğuna bile zor yetiyorken 1 hafta başkalarına ve üstüne çocuğuna nasıl yetecek bunu düşünüyor. Ama noldu biliyor musun. Kv geldiği günün sabahında ben çocuğu emzirirken bir baktım ki sofrayı hazırlamış kp bir yandan yumurta kırıyor esim dışarıya simit almaya gitmiş bende bebeğinin kahvaltısını ettiriyorum. Oh be dedim dünya varmış. Oysaki onlar olmasa bunların hepsini eşimle ikimiz yapacaktık bir tık fazlasını ben yapacaktım hatta. Belki normalde kv de o kadar yapmazdı ama bebekli insanın halinden insanlar anlıyor ve otomatikman yardim ediyorlar kötü niyetli değillerse. Fırsata çevirmeye bakın strese girmek size birşey kazandırmayacak. Diğer diyeceğim de şu diyelim kimse yemek yapamadı siz dahil masrafı düşünmeyip dışarıdan siparişi verin. Bırakın sizin haricinizde insanlar düşünsün bunu. Guleryuz eksik etmeyin en güzel ağırlama güleryüzlü olandır. Karın her türlü doyurulur

Valla gereksiz kuruntu ve strese giriyorsunuz bence abartmayın akşama ne varsa yenir ha zaten eşiniz dışardan söyleriz demiş bırakın söylesin
hafta sonu kahvaltısı alt tarafı görümceyle falan hazırlanır evde o kadar insan var biri de çocuğa bakar zaten
Ki bu 1 haftalık bir misafirlik akşamdan akşama görüşceksiniz de sıkmayın canınızı

Bence stres yapmayın
Robot değilsiniz
Olduğu kadar...
Sigara konusunu eşinize söyleyin. O annesini uygun dille uyarsın. Siz kötü olmazsınız.
Yemek vs de ne oluyorsa elinizden geldiğince yapın. Gerisini boşverin. Gönül muhabbeti olan insan kuru ekmek yese de laf etmez. Muhabbeti olmayan her türlü kötü düşünür zaten, değiştiremezsiniz. Kendinizi germeyin, sıkmayın. Akışına bırakın. Olduğu kadar...
ne diye uyaracak eşi zaten kadın balkonda içiyormuş

Alt tarafı bir hafta neden bu kadar strese girdiniz? Çalışan anne olmak çok zor ama bir hafta gibi kısa bir süreyi idare edebilirsiniz. Sigarasını balkonda içiyormuş zaten duman öyle ya da böyle içeri girebilir tatlı bir dille kapıyı kapatmasını söylersiniz, ayrıca oğlunuzu başka bir odaya da götürebilirsiniz bu dert değil ki. Yemek konusunda ise şimdiden pratik şeyler hazırlayıp atın dolaba, siz normal günlerde illa ki birşeyler yapıyorsunuzdur sizden dört dörtlük bir sofra bekleyip burun kıvırırlarsa bu zaten onların ayıbı olur. Aile büyükleri çocuğun gelişimi ile ilgili sürekli birşeyler söylerler, kafanıza takmayın. Misafirin iyisi kötüsü olmaz, siz ev sahibi olarak kayınvalidenizi sevseniz de sevmeseniz de 1 hafta yakışır bir şekilde ağırlamalısınız.

Hiç canınızı sıkmayın benim de 2 tane bebeğim var bize gelen zaten yabancı olmaz rahat olun siz yabancı değilsiniz derim dolabımı her şeyi veririm ellerine. Öz babam bile çayını kendi alır. Kendinizden aşırı fedakarlıklar yapmanıza gerek yok alışkanlık oluyor sonra çevrede. Çalışıyor ama yetişiyor, çalışıyor ama küçük bebeğe rağmen her hizmeti yapıyor diye.

ne diye uyaracak eşi zaten kadın balkonda içiyormuş

içtikten sonra kokusu sürerken çocuğa yaklaşmaması
kokusu çıkmadan içeri girmemesi
Ve içerken kapıyı açmaması için

Sigara içmeyen birinin bu rahatsızlığı kabul etmesi ve anlaması zor. Ama cok cekilmez gercekten içtikten sonraki kokusu dahi her türlü kokusu.

365 günün 265 günü evimde misafir var benim. Kv kp görümcesi annesi komşusu kuzeni akrabası ...
Çalıştığım zaman da bu böyleydi çocuk varken de
İşin özü Ben mi çok anormalim yoksa siz mi anlamadım. Bir haftada ne var yahu? Ayrıca üç çeşit yemek hazırlamak 40 dk almıyor gündelik hayatta. ??

Gelecek tabi oglunun evi, alt tarafi 1 hafta kalacak. Nedir bir abarti anlamıyorum. Benim kayinvalidem 2 ay once geldi 15 gun kaldi. Simdi eşime diyorum 29 ekimde git getir anneni gene kalsin. Evde misafir huzurdur berekettir. Yapmayin Allah askina onlar bizim annelerimiz

bu kadın evindede yemek yapmıyosa ne yiyip ne içiyo. eşin yardımcı olsun bütün sorumluluğu niye sen üstleniyosun. her akşam kendiniz ne yiyosanız yine aynı şeyleri yap kasma kendini. kendi evinde yapmıyosa, o yemeği bulduğuna şükretsin. kahvaltıyıda görümceyle bir halledersiniz yoksa oda anasınamı çekmiş bişeye sürmezmi elini

içtikten sonra kokusu sürerken çocuğa yaklaşmaması
kokusu çıkmadan içeri girmemesi
Ve içerken kapıyı açmaması için

Sigara içmeyen birinin bu rahatsızlığı kabul etmesi ve anlaması zor. Ama cok cekilmez gercekten içtikten sonraki kokusu dahi her türlü kokusu.
bu durumda bu hanımefendinin evine sigara içen hiçbir birey giremez.kayınvalide zaten duyarsız biri olsa evde içmek için uğraşırdı o sigarayı ki böyle anlayışsız insan çok malum.ben hala uydurulan bahaneler silsilesi olarak tanımlıyorum durumu

Selamlar,

Haftaya Pazartesi kayınvalidem 1 hafta kalmak üzere bize gelecek, Cuma günü görümcem ve eşi de katılacak. Düşündükçe strese giriyorum. 13 aylık bebeğim var. Kayınvalidem sigara içen biri. Sigara içerken balkonu kullanıyor ama balkon mutfağın yanında olduğundan bütün koku mutfağa yayılıyor. Benim oğlum da mutfakta durmayı çok seviyor, mama sandalyesi balkon kapısının yanında. O konu aklımı karıştırıyor.

Bir de oğlumun yediğine içtiğine sürekli karışıyor. Ben doktor tavsiyeleri doğrultusunda en uygun şekilde beslemeye çalışıyorum. Ama o eski kafa her şeyi yedirmeye uğraşıyor. Ben bu tavırlardan çok rahatsızım. Eşimin çocukken daha kilolu olduğunu gösteren fotolar paylaşıyor benimle vs. Annelik kıyaslamasına mı girdi ne, çok rahatsızım.

Ben hafta içi çalışıyorum. Akşam gelip ona yemek yapmam imkansız. Yeri geliyor kendimize zor yapabiliyorum. Eşim dışarıdan söyleriz diyor ama 1 hafta boyunca dışarıdan yemek de çok masraflı olur gibi. Bu arada o kesinlikle yapıp yardım etmez. Kendi evinde bile yapmıyor. Bir diğer sıkıntı da haftasonu bir de görümcem ve eşi de bizde kalacağı için. Sabah onlara kahvaltı hazırlamak gerekEcek. Çocuklu evi tahmin edersiniz. Bizim özellikle haftasonu kahvaltılarımız savaş şeklinde geçiyor. Oğlumun iştahsız olduğu için kahvaltı süreci çok zorlu geçiyor. Bir yandan onunla uğraşıp, bir yandan nasıl kahvaltı hazırlıcam. Özetle çok stresli bir hafta beni bekliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Siz bu kadının oğluyla niye evlendiniz diye sorarım size ???
Evinize sanki bir canavar gelecek gibi yazmışsınız... eciğini cücüğünü düşünmüşsünüz.
yok balkon.. yok kahvaltı.. yok hafta sonu.. yok çocuğuma karışır... siz ne kadar dar bir insansınız ya
Biraz sevgi biraz hoş görü ne çıkar... Kendinizi bu şekilde yiyip bitirmeye ne gerek var.
Bir hafta kalacak kadın, insan el kişisine bile misafirperver oluyor.
Gerçekten ibretlik bir gelinsiniz. Hiç kusura bakmayın, biraz sevgi besleyin.. bu şekilde çok yorucu

Esiniz yardim etsin. Cocuga yemegini o yedirsin uyutsun falan. Yemek icin ozenmeyin kahvalti menemen idare edersiniz. Haftasonu da simit pogaca alin yumurta haslayin. Kisacasi cocugunuzun vaktinden calip elaleme hizmet etmeyin. En onemlisi cocugunuz

Gelecek tabi oglunun evi, alt tarafi 1 hafta kalacak. Nedir bir abarti anlamıyorum. Benim kayinvalidem 2 ay once geldi 15 gun kaldi. Simdi eşime diyorum 29 ekimde git getir anneni gene kalsin. Evde misafir huzurdur berekettir. Yapmayin Allah askina onlar bizim annelerimiz
Olay kv den kv ye değişir

Çalışmıyorum ,çalışırsam ve evdekiler totoyu devirip yatmaktan başka birşey yapmıyorsa evet ,böyle davranırım .benim evim otel değil ,ben de o otelin görevlisi değilim .okula giderken de durum aynı ..yalnız benim kayınvalidem çok anlayislidir. Asla beni zora sokacak şeyler yapmaz .o yüzden ben de ona kıyamam

Siz ona kıyamadığınız için kayınvaliedniz yardımcı olur, ve siz yardımcı olduğu için kıyamazsınız! "Ele verir talkımı kendi yutar salkımı" deyimi ile karşı karşıyayız

Back
X