KV bize kalmaya geliyor :(

Selamlar,

Haftaya Pazartesi kayınvalidem 1 hafta kalmak üzere bize gelecek, Cuma günü görümcem ve eşi de katılacak. Düşündükçe strese giriyorum. 13 aylık bebeğim var. Kayınvalidem sigara içen biri. Sigara içerken balkonu kullanıyor ama balkon mutfağın yanında olduğundan bütün koku mutfağa yayılıyor. Benim oğlum da mutfakta durmayı çok seviyor, mama sandalyesi balkon kapısının yanında. O konu aklımı karıştırıyor.

Bir de oğlumun yediğine içtiğine sürekli karışıyor. Ben doktor tavsiyeleri doğrultusunda en uygun şekilde beslemeye çalışıyorum. Ama o eski kafa her şeyi yedirmeye uğraşıyor. Ben bu tavırlardan çok rahatsızım. Eşimin çocukken daha kilolu olduğunu gösteren fotolar paylaşıyor benimle vs. Annelik kıyaslamasına mı girdi ne, çok rahatsızım.

Ben hafta içi çalışıyorum. Akşam gelip ona yemek yapmam imkansız. Yeri geliyor kendimize zor yapabiliyorum. Eşim dışarıdan söyleriz diyor ama 1 hafta boyunca dışarıdan yemek de çok masraflı olur gibi. Bu arada o kesinlikle yapıp yardım etmez. Kendi evinde bile yapmıyor. Bir diğer sıkıntı da haftasonu bir de görümcem ve eşi de bizde kalacağı için. Sabah onlara kahvaltı hazırlamak gerekEcek. Çocuklu evi tahmin edersiniz. Bizim özellikle haftasonu kahvaltılarımız savaş şeklinde geçiyor. Oğlumun iştahsız olduğu için kahvaltı süreci çok zorlu geçiyor. Bir yandan onunla uğraşıp, bir yandan nasıl kahvaltı hazırlıcam. Özetle çok stresli bir hafta beni bekliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Birileri bebekle ilgilensin birileri hazırlıklarda size yardım etsin, oturmaya gelmesin kimse kusura bakmasın. KV sigara içerken kapıyı kapatsın. Gösterdiği fotolara he he deyip geçin yorum yapmayın fazla üzerinde durmayın, tekrarlamasın. Yardım istemekten de çekinmeyin hadi şunu yapalım deyin görümceniz de dahil olsun konuya. Orası otel değil, onlar da komşu değil sonuç olarak. Çözümsüz konular değil, biraz fazla stres yapmışsınız gibi geldi.

Çalışıyor musunuz?
İşten gelip iki tas yemek yapmak 3 kişiye 7 gün boyunca gayet zor olur
evet çalışıyorum artı bir çocugum var 2,5 yaşında ve kızım bu sene okula basaldı ama oncesınde kendı aılemde bızımle ıdı her gun mınımum 4 yetıskın +1 çocuga yemek yapıp, evın her ısını de kendım yapıyordum yanı zor degıl yapılamayacak sey hıc degıl.. ve sonucta gecıcı mısafır..

Selamlar,

Haftaya Pazartesi kayınvalidem 1 hafta kalmak üzere bize gelecek, Cuma günü görümcem ve eşi de katılacak. Düşündükçe strese giriyorum. 13 aylık bebeğim var. Kayınvalidem sigara içen biri. Sigara içerken balkonu kullanıyor ama balkon mutfağın yanında olduğundan bütün koku mutfağa yayılıyor. Benim oğlum da mutfakta durmayı çok seviyor, mama sandalyesi balkon kapısının yanında. O konu aklımı karıştırıyor.

Bir de oğlumun yediğine içtiğine sürekli karışıyor. Ben doktor tavsiyeleri doğrultusunda en uygun şekilde beslemeye çalışıyorum. Ama o eski kafa her şeyi yedirmeye uğraşıyor. Ben bu tavırlardan çok rahatsızım. Eşimin çocukken daha kilolu olduğunu gösteren fotolar paylaşıyor benimle vs. Annelik kıyaslamasına mı girdi ne, çok rahatsızım.

Ben hafta içi çalışıyorum. Akşam gelip ona yemek yapmam imkansız. Yeri geliyor kendimize zor yapabiliyorum. Eşim dışarıdan söyleriz diyor ama 1 hafta boyunca dışarıdan yemek de çok masraflı olur gibi. Bu arada o kesinlikle yapıp yardım etmez. Kendi evinde bile yapmıyor. Bir diğer sıkıntı da haftasonu bir de görümcem ve eşi de bizde kalacağı için. Sabah onlara kahvaltı hazırlamak gerekEcek. Çocuklu evi tahmin edersiniz. Bizim özellikle haftasonu kahvaltılarımız savaş şeklinde geçiyor. Oğlumun iştahsız olduğu için kahvaltı süreci çok zorlu geçiyor. Bir yandan onunla uğraşıp, bir yandan nasıl kahvaltı hazırlıcam. Özetle çok stresli bir hafta beni bekliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Canım önce kendini düşün sen çalışan çocuklu bı kadınsın öncelikle bunu aklından çıkarma kimseyi memnun etmek zorunda değilsin Güler yüzlü olman yeterli. Eminim görümcem kaynanan aç duracak değiller yerler bir şeyler sen bunları takma kendini kimseye ispatlamak zorunda değilsin bı iki akşam ilgilenirsin sonra misafirlik biter parayı düşünme mal bu dünyada kalacak bırak masraf olsun senin psikolojiden önemli değil balkon kapısını penceresini açık unutmayın sigara içerken koku mühim değil can gitmesin yeterki bu kadar kafaya takarsaniz her şeyden kıl kapar olursunuz lütfen bir hafta sabırlı olun duymayin goormeyin ben görümcem in saçlarını banyoda topak topak gördükten sonra o bir hafta onlar gidene kadar temizlik haram dedim gittiler ses etmedim herkes huzurlu memnun oldu

Selamlar,

Bir haftalik idare edebilirsin arkadasim.esinin annesi sonucta.iyu tarafindan bakmaya calis.ben cocuklarin anneanneli babaanneli ortamlarida yasama taraftariyim.

eğer kv niz yardımcı olmazsa eşinizin devreye girmesi yardımcı olmasını istemesi gerekmez mi? stres yapmanız normal düzeniniz bozulacak sonuçta. ama sadece bir hafta şükredin.

Back
X