KV bize kalmaya geliyor :(

1hafta için fazla panik değil mi bu herşey mükemmel olsa bile kusur bulacak olan bulur olduğunuz gibi günlük yaşantınıza devam edin kadın bütün gün sigara içmeyecek ya içtiği yarım saat mutfak ve balkona çıkarmayın bebeği

Selamlar,

Haftaya Pazartesi kayınvalidem 1 hafta kalmak üzere bize gelecek, Cuma günü görümcem ve eşi de katılacak. Düşündükçe strese giriyorum. 13 aylık bebeğim var. Kayınvalidem sigara içen biri. Sigara içerken balkonu kullanıyor ama balkon mutfağın yanında olduğundan bütün koku mutfağa yayılıyor. Benim oğlum da mutfakta durmayı çok seviyor, mama sandalyesi balkon kapısının yanında. O konu aklımı karıştırıyor.

Bir de oğlumun yediğine içtiğine sürekli karışıyor. Ben doktor tavsiyeleri doğrultusunda en uygun şekilde beslemeye çalışıyorum. Ama o eski kafa her şeyi yedirmeye uğraşıyor. Ben bu tavırlardan çok rahatsızım. Eşimin çocukken daha kilolu olduğunu gösteren fotolar paylaşıyor benimle vs. Annelik kıyaslamasına mı girdi ne, çok rahatsızım.

Ben hafta içi çalışıyorum. Akşam gelip ona yemek yapmam imkansız. Yeri geliyor kendimize zor yapabiliyorum. Eşim dışarıdan söyleriz diyor ama 1 hafta boyunca dışarıdan yemek de çok masraflı olur gibi. Bu arada o kesinlikle yapıp yardım etmez. Kendi evinde bile yapmıyor. Bir diğer sıkıntı da haftasonu bir de görümcem ve eşi de bizde kalacağı için. Sabah onlara kahvaltı hazırlamak gerekEcek. Çocuklu evi tahmin edersiniz. Bizim özellikle haftasonu kahvaltılarımız savaş şeklinde geçiyor. Oğlumun iştahsız olduğu için kahvaltı süreci çok zorlu geçiyor. Bir yandan onunla uğraşıp, bir yandan nasıl kahvaltı hazırlıcam. Özetle çok stresli bir hafta beni bekliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Çocuk aileden birinin kucağında olur, siz de yemek yaparsınız.. hicbirsey olmazsa hazır manti mesela. 1 hafta geçer gider

Kimin daha çok yaşayacağı belli olmaz
Kimin ne Kadar yasayacagi belli olmaz evet o yuzden bu guzel Dunyayi tatsizlastirmayalim. Ufacik seylerden kayinvalidem geliyor diye sorun cikarmayalim. Alttan almasini gormemezlikten gelmeyi ve kusurlari ortmeyi bilelim.

Bizimki yasamadi iste ben simdi kendime kendime dusunuyorum niye yapmadim etmedim diye kiziyorum kendime.son zamanlar yanindaydim yakindim ama daha cok ilgili alakadar olmaliydim o benim hayat arkadasimin annesi yok mesafe koy yok yuz verme yok alismasin diye kendimiz olmaktan cikiyoruz. simdi esimi kaybetme korkusu var ona sarildim torununa sariliyorum Kuranimi okuyorum dua ediyorum agliyorum.esim ne dedi biliyor musun iki gun once yeni ev aldik annem su evime gelip gonlunce istedigi kadar kalamadi en cok bu agrima gidiyor dedi ben bisey diyemedim ne dicemki.esim beni hep uyarirdi sana kotuluk yapana iyilik yap ofkeme hirsima yenik dustum imtihani kaybettim.kv kotu birsey yasamadik ama iyiliklerim de cok degildi.bu yuzden uzgunum.
Bu mesafe koyma taktikleri Bana gore degil zaten. Kendi annelerimiz cok mu mukemmel. Neden erkek annesinde devamli kusur araniyor. Benim kayinvalidemin de bana kotulukleri oldu. Simdi kin yapip burnundan mi getirmeyim hayatı. Bizim gelinse hiçbir kotulugu olmadigi Halde annemin uzerine bile yurudu. Hala unutamiyorum mesela nasil abim karisina musade etti diye. Kendi annemize yapilmasini istemedigimizi eşimizin annesine de yapmamaliyiz.

Abartmayın bu kadar ya ,gelirse gelsin ne olacak allah aşkına :işsiz:
bir kap fazla olacak masada o kadar. yemek işini kendisi halleder ,olmadı hazır alırsınız .Siz elinizden geldiğince güzelce ağırlayın :KK66:

çok fazla abartmışsınız.sanki düşman geliyor.buradan okadar belliki mazeretler zinciri.hepsi ha diyip çabayla olacak şeyler.ben kayın valıdecimi sevmem ama ben bile bukadar bahane üretmem.mesela mama sandalyesi duvaramı sabitli.cok sacma geldi bana.alırsın baska yere oturtursun ne olacak yani.prenses kızımı bu evde hıcbıse yapmıyomus.sen desen sunları aksama ayarlayıver diye bence gayette yapar yani.

Selamlar,

Haftaya Pazartesi kayınvalidem 1 hafta kalmak üzere bize gelecek, Cuma günü görümcem ve eşi de katılacak. Düşündükçe strese giriyorum. 13 aylık bebeğim var. Kayınvalidem sigara içen biri. Sigara içerken balkonu kullanıyor ama balkon mutfağın yanında olduğundan bütün koku mutfağa yayılıyor. Benim oğlum da mutfakta durmayı çok seviyor, mama sandalyesi balkon kapısının yanında. O konu aklımı karıştırıyor.

Bir de oğlumun yediğine içtiğine sürekli karışıyor. Ben doktor tavsiyeleri doğrultusunda en uygun şekilde beslemeye çalışıyorum. Ama o eski kafa her şeyi yedirmeye uğraşıyor. Ben bu tavırlardan çok rahatsızım. Eşimin çocukken daha kilolu olduğunu gösteren fotolar paylaşıyor benimle vs. Annelik kıyaslamasına mı girdi ne, çok rahatsızım.

Ben hafta içi çalışıyorum. Akşam gelip ona yemek yapmam imkansız. Yeri geliyor kendimize zor yapabiliyorum. Eşim dışarıdan söyleriz diyor ama 1 hafta boyunca dışarıdan yemek de çok masraflı olur gibi. Bu arada o kesinlikle yapıp yardım etmez. Kendi evinde bile yapmıyor. Bir diğer sıkıntı da haftasonu bir de görümcem ve eşi de bizde kalacağı için. Sabah onlara kahvaltı hazırlamak gerekEcek. Çocuklu evi tahmin edersiniz. Bizim özellikle haftasonu kahvaltılarımız savaş şeklinde geçiyor. Oğlumun iştahsız olduğu için kahvaltı süreci çok zorlu geçiyor. Bir yandan onunla uğraşıp, bir yandan nasıl kahvaltı hazırlıcam. Özetle çok stresli bir hafta beni bekliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu dediklerinizde iş olarak pek de bir şey yok aslında… Bence siz gelmesinler istiyorsunuz içten içe...

Diğer arkadaşlarıma katılıyorum bende abartmışsınız.. haklısınız çocuklu ev zor oluyor yemekti ortalık toplamaktı bir de işten geliyorsunuz ama ne gerek Var strese girmenize ben kayınvalidem vardiyalı çalışıyor kıyamayıp her akşam hemen hemen gel ye diye çağırıyorum ya da sabah kahvaltıya çağırıyorum vardiyasına göre.. 1 haftadan ne çıkar ki ne kadar güzel yemek önerilerinde bulunmuş arkadaşlar bence dert edineceğinize hazırlık yapın biraz hoş tutun gönüllerini onların nasıl olduğu önemli değil siz iyi olun..

Canim sana hemen yemek onerisinde bulunayim ben gelecek kisiler olunca boyle yapiyorum is donusu hazirlayacak zaman yok cunku , onlar gelmeden Lahmacun ici hazirla pisirttir buzluga at mesela pazartesi ve cumartesi bunu yersiniz , bir gun sabahtan patlican kebabi hazirla tepsiyi dolaba koy sen gelmeden bir saat evvel atsinlar firina yanina pilav yogurt yaparsin, bir gun firinda patatesli tabuk yapabilirsin yine pilav ya da ekmek salatayla, bir gun disarda balik ekmek tarzi yiyebilirsiniz hem cesit olur, bir gun de kaynanandan rica et bulgur falan islasin gelir gelmez kisir yapabilirsin , bir gunude makarnayi hasla tereyag peynir marketten doner alip isit gec :) kurufasülye falan uzun sürer diye düşünüyorum ama hazırda melemenin varsa o da kolay olur kolay gelsin

Selamlar,

Kalma olayı beni de gerer hep
Benim kv dem bir bucuk senede falan gelir iki gün kalır gider
Yardım etmez.
Bana iki günde bile basarlar
Eşinden yardım isteyeceksin baska çaren YÖK
Çocuğa da kv bakacak
Görümcen ve kocası ne alaka onu anlamadım

çok abartıyorsunuz bence, balkon kapısını kapatın mutfaga koku falan gelmez, kapalı balkon ise camalrı cıft taraflı açsın sigara içerken hemen gider koku..
yemek kısmında akşam 2 tas yemek yapmak ne kadar zor olabilir ki, eşiniz ilgilensin çocukla siz aperatif yapıverin birşeyler hatta haftasonu topluca yapın birkaç günlük yemek atın dolaba ısıtır yersiniz.
haftasonu kahvaltısı dediğiniz de ne ki zaten onlarda yardım eder, etmezlerse bile sen yardım iste sofraya kahvaltılık koymak ne kadar zor olabilir.
seni sadece yatak yorgan topla kaldır kısmı yorar , onu da bir zahmet onlar hallediversin yabancı değil gelen akraba sonuçta ..
Çalışıyor musunuz?
İşten gelip iki tas yemek yapmak 3 kişiye 7 gün boyunca gayet zor olur

Geçtiğimiz kışın içinde kv ve evdeki bekar kaynım bir hafta kalmaya geldiler.
Ben o zaman çalışıyordum.
Sadece geldikleri gün yemek yaptım.
Diğer günler "anne oğlun senin yemeklerini özlemiştir, mutfağa gir ne istiyorsan yap" dedim.
Kv ile damak zevkimiz hiç uymaz.
Ben okuldan çıkınca arkadaşıma gidip orda yemek yiyordum eve öyle geçiyordum.

Benim kaynana da iş yapmayı yemek yapmayı hiç sevmez.
Gelince beni çok yoracak diye beklerken kadın şaşırttı. Hatta buzluguna mantı yapıp koyalım bile dedi :D

Belki sizinki de halinize üzülür de yardım eder.

Gerçekten çalışırken yatılı misafir ağırlamak çok zor oluyor. İnsan yeri geliyor kendine bile yemek yapamıyor yorgunluktan.
Sizin bir de bebeğiniz var.

Çalışan ve üstüne bir de çocuklarına yetişmeye çalışan kadınlara çok saygı duyuyorum. Hepiniz gözümde süper kahramansiniz hanımlar :)

Selamlar,

Olumlu yönlerini düşünün kendinize çok fazla dert etmişsiniz sonuçta oğlunun gelinin evi tabikide gelip kalıcak böylede düşünün ki rahat olursunuz sıgara konusunda rica edin rahatsız olduğunuzu tabiki nezaketli biçimde yardım etmesinide rica edebilirsiniz tatlı dille güzel bakın güzel görürsünüz aksi halde bir hafta size sıkıntı oluşturur

Senin de bir oğlun var. Yarın öbür gün evine gitsen gelinin sana aynı düşünceyle yaklaşsa ?! Sigara içiyor evet yanlış , al mama sandalyesini başka bir yere koy. Yediklerine karışssın bir hafta onu dinle be olabilir ki? Çocuğu zehirliycek hali yok! Nedir bu eve kayınvalide istememe arkadaş ..
Siz de heralde bir kayınvalidesiniz habire gelinlere cıkısıyrsunuz bence bi ablayın once insanalrı ole elstirin cpcugu zehrlycek hali yok ne demek ! Tabiki zehrlemez ama bazı ınsanlar tabi cok cahil oldugu icin kusana kadr cocugu yedireblr cocugunun duzenini en iyi annesi bilir sacmalamyın bence !! Kadın burda dusuncesiz davranmıyor aksine nabablrim dye soruyor

Kimin ne Kadar yasayacagi belli olmaz evet o yuzden bu guzel Dunyayi tatsizlastirmayalim. Ufacik seylerden kayinvalidem geliyor diye sorun cikarmayalim. Alttan almasini gormemezlikten gelmeyi ve kusurlari ortmeyi bilelim.
Walla edepsizse de alttan almak örtmek daha da azdırır o edepsizliği

En azından kalacağı süre belli ya belirsiz olsaydı gelip aylarca gitmeyenler de var 1 hafta dediğin su gibi geçer gider.

Bu mesafe koyma taktikleri Bana gore degil zaten. Kendi annelerimiz cok mu mukemmel. Neden erkek annesinde devamli kusur araniyor. Benim kayinvalidemin de bana kotulukleri oldu. Simdi kin yapip burnundan mi getirmeyim hayatı. Bizim gelinse hiçbir kotulugu olmadigi Halde annemin uzerine bile yurudu. Hala unutamiyorum mesela nasil abim karisina musade etti diye. Kendi annemize yapilmasini istemedigimizi eşimizin annesine de yapmamaliyiz.
Cok sukur saygisizligim kavgamiz olmadi. esime kizardim kvalideme dert yanardim ben simdi esime seni kime kotulucem diye agliyorum.ama iyilikler de cogaltilabilirdi. Dusunuyorum da aslinda onlar degil bizler kotuymusuz.

Back
X